Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozkład pomieszczeń 50m2

Lemurek123

Recommended Posts

Witam, na dniach mam zamiar podpisać umowę kupna mieszkania, z racji że jest to jeszcze przysłowiowa dziura w ziemi mam jeszcze czas na wszelkie modyfikacje co do ścian wewnętrznych. Proponowany rozkład przed dewelopera znajduje się w załączniku. Stąd moja prośba do Was Drodzy Forumowicze, abyście wrzucali swoje pomysły co do przybudowy, bo szczerze mówiąc obecny rozkład nie powala mnie na kolana. Decydującym czynnikiem do zakupu były 3 pokoje i cena :cool: Warunki to pozostanie przy 3 pokojach i kuchnia tam gdzie jest obecnie bo z jej przenosinami mógłby być problem. Z góry dziękuję za wszelkie pomysły i sugestie bo ja raczej nie mam talentu do takich rzeczy. Jedyne co mi przyszło to głowy to pomniejszenie drugiej sypialni kosztem powiększenia korytarza, żeby powstał prosty ciąg śnian bez tych kantów:rolleyes:

50m2.jpg

Edytowane przez Lemurek123

Troche ciezki uklad do porzerobienia. jesli pasuje Ci ten uklad to faktycznie najlepiej przesunac jedynie sciane Sypialni 2. Natomiast jesli chcesz calkowicie zmienic wszystko to moze udaloby sie w miejscu salonu i kuchni zrobic dwie sypailnie a z przedpokoju i sypialni zrobic salon z kuchnia (troche ciezko to wytlumaczyc a na sluzbowum kompie nie mam mozliwosci narysowania czegokolwiek). Wada tego rozwiazania bylyby male sypialnie, co niekoniecznie musi byc wada. Dla mnie przykladowo sypialnia ma sluzyc jedynie do spania bo wiekszosc czasu i tak spedzam w salonie.

Czy mi pasuje ten układ pomieszczeń, no średnio przyznam, ale mój M.ciągle mnie próbuje przekonać:D. To najmniejsze mieszkanie z 3 pokojami na tym osiedlu, które wybraliśmy. W 2 pokoje zbytnio nie chcemy się pakować, gdyż jak w przyszłości pojawi się junior :) byłoby nam trochę ciasno. I perspektywa spania w kuchni (mam tu na myśli salon z aneksem) jest nie do przyjęcia:no: A co sądzisz (sądzicie) o tym rozmieszczeniu, bo mnie przeraża ten długi długi długi korytarz a dopiero potem kuchnia i salon. Z plusów znalazłam tylko to że nie będziemy słyszeć jak sąsiedzi przechadzają się po klatce schodowej. Więcej pozytywów nie znalazłam.

• 1 year później...

Witam,

mam podobny problem jak user z wcześniej. Mianowicie kupuje mieszkanie i jest ono do kapitalnego remontu. Są tylko gołe ściany nośne których wolałbym nie ruszać zbytnio. MIeszkanie to nie ma dostępu do gazu, miejscowość w którym się znajduje nie ma go. Więc preferuje kominek z płaszczem wodnym do ogrzania mieszkania i CWU. Kolejnym problemem jest to, że jest to mieszkanie w starym budownictwie i prawdopodobnie nie posiada komina (zonk). Istnieje możlieość jego budowy na zewnątrz co jest pokazane na rysunku. bardzo bym prosił o jakieś sugestie co do rozmieszczenia pomieszczeń w mieszkaniu.

pozdrawiam

Łukasz

projekt mieszkania.jpg