redpradnik 19.04.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Mam 2 psy jeden z nich na maksa uparł sie że będzie podsikiwał jodły a drugi jak widzi to idzie po nim ( Nie mam sił:/ Czy na prawde jedyne co pozostaje to ogradzanie kazdego krzaka?? Kupilem juz 2 rodzaje srodkow anty ... Jedno smierdzialo tytoniem - totalnie sie nie sprawdziło bo pies polozyl sie kolo miejsca gdzie rozsypalem... Drugie w plynie z atomizerem - stosowanie 2 razy w tygodniu oraz po kazdym deszczu jest nie realne:/ - nie zdarzylem zaobserwowac czy działa:/ Moze jakies pomysly macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 20.04.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Obawiam się, że poza grodzeniem nie ma innego wyjścia, to jest właśnie ten koszmarny dylemat- psy i ogród. Ja miałam dwie suczki, teraz została jedna, bo koszmarnie się gryzły i było realne zagrożenie życia, dla młodszej znaleźliśmy dobry dom. Teraz jedna Lunka tak nie niszczy (największe zniszczenia były gdy się ganiały i biły, ze szczególnym upodobaniem na krzewach irgi, robiliśmy mnóstwo płotków, żeby chronić rabaty i pojedyncze rośliny) ale za to, jak to suczka, posikuje na trawę i wiem, że dopóki jest pies w domu, to pięknego trawnika mieć nie będę... Chyba nie ma takiego cudu, aby pogodzić w 100% ogród i psy:-( pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.04.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Nasz treser twierdzi że trzeba na iglaku zawiązać szmatkę nasączoną ropą i to ma zapobiegać obsikiwaniu. Pies zanim nasika najpierw obwąchuje mejsce a tego zapachu nie lubi. Na mojego nie zadziałało ale na niego nic nie działało im jest starszy tym mniej szkód robi. Ale iglaki mam podsikane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.04.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Kiedys w Castoramie mowil mi sprzedawca ze jest oprysk - ktory dziala na psa tak ze dziala jakos na psychike... gosc tlumaczyl mi to tak ze pies ma zjawy ze widzi jakiegos potwora:)) Wyczytalem na internecie ze ktos wsadzil w ogrodzenie szmatkę nasączoną moczem innego psa ( suki ) i w ten sposob psy sikaja tylko tam zeby zabic mocz suki ... Musze cos wymyslic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 20.04.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 WitamNiestety prawda jest taka - albo psy albo ogród. Ja również borykam się z tym tematem. Na szczęście - jeżeli można tak powiedzieć - mam 2 suczki, więc nie podsikują iglaków. Ciągle coś przesadzam bo panie sobie wymyślają nowe dróżki i wszystko co stoi na ich drodze jest rujnowanie. Trzeba się dokopać do tematu jaki był tu na forum o tematyce psów w ogrodzie. Było tam dużo fajnych wskazówek jak ograniczyć szkody w ogrodzie robione przez psy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts