Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Psy podsikują drzewa i elewację

redpradnik

Recommended Posts

Nie o pomoc tylko o pomstę do nieba , że osoba nie mająca pojęcia jak działa kastracja na psy i koty , w jakim wieku powinno się ja wykonać by było możliwie najskuteczniejsza itd udziela "rad" w temacie. Skoro kastracja działa na koty to może napisz meila do mojego znajomego kocura kastrata , który leje po kątach na potęgę. Może go przekonasz ,że jest w błędzie bo chyba nie dotarło do niego ,że jako kastrat lać powinien do kuwety. :cool:

ja nie udzielam w żadnym wypadku rad,piszę jak jest w większości przypadków,to że masz wyjątkowego kocura to się zdarza,mam kotkę po sterylizacji,kocura po kastracji i psa,niedługo pójdzie sunia na zabieg,wiem jak było u nich przed a wiem jak jest teraz a to nie są jedyne zwierzaki które miałam w zyciu.

ja nie udzielam w żadnym wypadku rad,piszę jak jest w większości przypadków,to że masz wyjątkowego kocura to się zdarza,mam kotkę po sterylizacji,kocura po kastracji i psa,niedługo pójdzie sunia na zabieg,wiem jak było u nich przed a wiem jak jest teraz a to nie są jedyne zwierzaki które miałam w zyciu.

To nie mój kastrat leje po kątach. Ja mam kocura reproduktora który nie znaczy i kotkę która w czasie rui tylko patrzy gdzie tu siknąć. To ,że twoje zwierzęta po kastracji zachowywały sie w dany sposób nie znaczy jeszcze ,że w większości przypadków tak jest . Nie chcę siez tobą licytować na inwentarz , ale obecnie mieszkają z nami w domu 3 psy , 8 kotów , chomik, papuga rybki oraz inne stwory wodne i również nie sa to jedyne zwierzaki które miałam w życiu . Fakty sa takie ,że aby kastarcja dała oczekiwane rezultaty trzeba ja przeprowadzić odpowiednio wcześnie zanim zwierze w pełni dojrzeje płciowo. Po okresie dojrzewania bywa róznie jak to mówią na dwoje babka wróżyła. Może się udać ,ale nie musi.

wiesz co,to kiedy najlepiej przeprowadza się kastrację to każdy zainteresowany tematem o tym wie,jeśli chodzi o statystykę Twoją posiadania zwierząt to miałam jeszcze jaszczurkę,królika oraz szczura,nie czas przeprowadzenia zabiegu kastracji się liczy tylko prawidłowo wykonany zabieg.

No właśnie o to chodzi ,że nie każdy, czego jesteś najlepszym przykładem pisząc ,że czas przeprowadzenia zabiegu sie nie liczy(co jest totalna bzurą bo własnie czas jest tu najistotniejszy). Co do prwidłowości wykonania zabiegu to nawet o tym nie wspominałam bo jest to dla mnie oczywiste.Nie oddała bym swojego zwierzaka w ręce weta partacza , dla którego problemem jest tak prosty zabieg jak kastracja. Co do zwierząt widzę ,że chcesz się licytować prosze bardzo były z nami jesze, ale odeszły za tęczowy most 2 psy , 1 suka, papużki faliste, mewki chińskie 5 chomików , 4 świnki morskie, szynszyla, króliki, 4 szczury, 2 koszatniczki,znaleziony żółw czerwonolicy, żółw stepowy, myszki Chyba wszystko wymieniłam ale 100% pewności nie mam bo naprawde dużo zwierząt przewija sie przez nasz dom. Maiłam tez 2 kotki na tymczasie , ale po sterylizacji znalazłam im dobre domy.

ech,szkoda z Tobą rozmawiac,radzę trochę bardziej zainteresowac się tematem i wtedy wygłaszac mowę, akurat ten temat nie jest mi obcy więc niepogadamy sobie,poszukaj sobie jelenia gdzie indziej,do swojej statystyki zapomniałaś dopisac konia i wielbłąda,przepraszam autora wątku za zaistniałą polemikę,brakuje mi dawnego forum,to już nie to samo co kilka lat temu,wychodzę już stąd,jeszcze raz przepraszam autora. Edytowane przez Damro