popo00 19.04.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) jeszcze nie zaczelem budowy i pewnie dlatego naiwnie wyobrażam sobie że jest to łatwiejsze niż naprawde jest. powiedzmy że bede miał już stan surowy zamknięty z oknami. co dalej -otynkować wewnątrz. -posadzka na parterze już bedzie ( płyta fundamentowa.) -elektryke , hydraulike i CO rozprowadzi mi teściu. ale wiem że do przyłączy trzeba fachowców z pieczątką. -na podłogi w kuchni i przedpokoju najtańsze panele albo jakiś ciekawy w designie ( uwaga ! ) gumolit - reszta wykładzina. cieplutka i tania. - parapety z pcv jakieś grosiwo kosztują. -papierowe żyrandole z ikea po 15 zeta - żadnych kafelków tylko zmywalne farby. -umywalka na allegro najtańsza za 80 pln już można kupić. klozet podobnie. -drzwi wewnetrzne pełne za 100pln na allegro ( okleina i w środku prasowany papier mam takie są ok) i można mieszkać dobrze mówie? tak sobie wymyśliłem dotychczas mieszkam w wynajmowanym domku w UK. i jak patrze na ich wyposażenie- to one mniej więcej tak wyglądają. najprostsza wykładzina, w łazience farba, ewentualnie kawałek z kafelkami, żadnych podwieszanych klozetów za 1000pln . żadnych żyrandoli za 500, tylko zwykłe papierowe. Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez popo00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 19.04.2011 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) nie robie pod wynajem ale z kasą cienko a nie bede brał kredytów aby sobie powiesić żyrandol za 500 . mieszkam z tanimi panelami , wykładzinami, tanimi żyrandolami, najprostszą łazienką- i jest i tak super! najważniejsza jest dobra kolorystyka, ustawność wnętrz, światło no i przestrzeń jaką daje dom... w jednym domu na podłodze w kuchni był nawet gumolit i tez mi nie przeszkadzał nie wiem może dziwny jestem albo może w polsce to nie do przyjęcia w nowych domach Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez popo00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 19.04.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 do przyjęcia jest wszystko co chcesz mieć i jak chcesz mieć co do jakości wykonania to zależy od chęci i zdolności manualnych jak komuś tego brakuje to niestety się nie da, na pewno będziesz dużo wolniejszy od fachowca i nim coś zaczniesz to podszkol się choć trochę np. na forum bo straty mogą przekroczyć spodziewane zyski z samodzielnego wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts