Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pytanie świeżaka- mam SSZ- czy wykończenie jest aż takie drogie i trudne?

popo00

Recommended Posts

jeszcze nie zaczelem budowy i pewnie dlatego naiwnie wyobrażam sobie że jest to łatwiejsze niż naprawde jest.

powiedzmy że bede miał już stan surowy zamknięty z oknami. co dalej

-otynkować wewnątrz.

-posadzka na parterze już bedzie ( płyta fundamentowa.)

-elektryke , hydraulike i CO rozprowadzi mi teściu. ale wiem że do przyłączy trzeba fachowców z pieczątką.

-na podłogi w kuchni i przedpokoju najtańsze panele albo jakiś ciekawy w designie ( uwaga ! ) gumolit ;)

- reszta wykładzina. cieplutka i tania.

- parapety z pcv jakieś grosiwo kosztują.

-papierowe żyrandole z ikea po 15 zeta :cool:

- żadnych kafelków tylko zmywalne farby.

-umywalka na allegro najtańsza za 80 pln już można kupić. klozet podobnie.

-drzwi wewnetrzne pełne za 100pln na allegro ( okleina i w środku prasowany papier mam takie są ok)

i można mieszkać;) dobrze mówie?

tak sobie wymyśliłem :cool: dotychczas mieszkam w wynajmowanym domku w UK.

i jak patrze na ich wyposażenie- to one mniej więcej tak wyglądają. najprostsza wykładzina, w łazience farba, ewentualnie kawałek z kafelkami, żadnych podwieszanych klozetów za 1000pln . żadnych żyrandoli za 500, tylko zwykłe papierowe. :stirthepot:

Edytowane przez popo00

nie robie pod wynajem ale z kasą cienko a nie bede brał kredytów aby sobie powiesić żyrandol za 500 .

mieszkam z tanimi panelami , wykładzinami, tanimi żyrandolami, najprostszą łazienką- i jest i tak super! najważniejsza jest dobra kolorystyka, ustawność wnętrz, światło no i przestrzeń jaką daje dom...

w jednym domu na podłodze w kuchni był nawet gumolit i tez mi nie przeszkadzał ;)

nie wiem może dziwny jestem albo może w polsce to nie do przyjęcia w nowych domach :popcorn:

Edytowane przez popo00

do przyjęcia jest wszystko co chcesz mieć i jak chcesz mieć co do jakości wykonania to zależy od chęci i zdolności manualnych jak komuś tego brakuje to niestety się nie da, na pewno będziesz dużo wolniejszy od fachowca i nim coś zaczniesz to podszkol się choć trochę np. na forum bo straty mogą przekroczyć spodziewane zyski z samodzielnego wykonania