kriszielony 19.04.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Temat był już poruszany ale znalazłem szczątkowe informację na ten tamat a chciałbym sam ocieplić fundament tzn bloczki od ław do samej góry, bloczki mają 1,3m. Grunt jest suchy aktualnie mamy tylko wymalowane dysperbitem. Może ktoś doradzi jaki materiał i w jaki sposób użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 19.04.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 izolacja pionowa fundamentu nie ma sensu tak zgrubsza mówiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 19.04.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Ci którzy ją robią z grubsza się mylą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 19.04.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 styropian 5-5cm, potem siatka, zatopienie siatkii, mozna raz jeszcze czymś izolującym od wilgoci i folia kubełkowa. Ci co nie robią izolacji w gruncie płaca potem wieksze rachunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 19.04.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 izolacja pozioma przede wszystkim. odcinasz ściane fundamentową jedną wartstwą specjalnej cegły szklanej. reszte smarujesz czarnym mazidłem i starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 20.04.2011 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Mam izolacje poziomą ale wydaje mi się, że dobrze jest mieć jeszcze pionową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts