remont 20.04.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam bardzo serdecznie, i w zwiazku z tym, ze remontuje swojego stulatka mam kilka pytan. Otoz w ub. roku w swojej ruince polozylam nowy dach i zrobilam izolacje fundamentow oraz wylalam posadzke. Teraz zaczynam dzialac dalej, w planie mam okna i instalacje. I przy okazje ogladania domku przez hydraulika, wyszla sprawa izolacji fundamentow. Otoz mam zrobiona izolacje tylko pionowa. Jako, ze dom stoi na kamieniach,a ubiegloroczni fachowcy robiacy izolacje odradzili mi robienie izolacji poziomej, twierdzac iz dom moze sie zawalic i zrobili tylko pionowa i drenaz, dajac glowe, ze nie bedzie wilgoci i ze to wystarczy. I ten hydraulik mowi mi, ze nalezy zrobic izolacje pozioma, bo bedzie wilgoc.I tu sama nie wiem co robic?Czy ktos ma podobne doswiadczenia odnosnie izolacji domu stojacego na kamieniach?Bede wdzieczna za podpowiedzi i z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.04.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Izolacja pozioma musi być.Trzeba sprawdzić czy nie ma. Dawniej też dawali.Niestety wykonanie izolacji poziomej nie jest proste i tanie.Nic nie musi się zawalić, ale trzeba robić to fachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts