Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

A! I jutro wchodzi też ekipa do basementu. W pierwszej kolejności będą przygotowywać część biurową - w połowie lipca musi sie tu przenieść biuro męża, więc czasu jest jak zawsze na styk:cool:

W piwnicy mamy popękaną 1/3 tynków, które kładł w ramach rekompensaty za opóźnienia Pan A.

W części biurowej na suficie. Muszę sie zastanowić co z tym zrobić.

Jak skończy biuro to sie przeniesiemy do pokoju entertiment, czyli królestwa zabaw dla dzieci:-)

!

brzmi super Balb, co planujesz w tym królestwie?

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witaj :) Witam się bo podczytuję Cię ostatnio ale tych tych stron..:p Piękny domek, gratuluję wnętrz:) Ujawniam się bo chciałam zapytać o dwie rzeczy.

Czy Wasz granitowy blat był impregnowany? Ja ma padang dark jako parapety zewnętrzne. Sa one surowe i podczas deszczu mokre fragmenty są ciemniejsze. Zastanawiam się czy po impregnacji zmieniają kolor na ciemniejszy.. W sumie wolałabym bo planuję raczej albo absolute black albo galaxy star:)

Drugie pytanie odnosi się do podłogi w salonie - czy to deski lite? Gotowe do ułożenia czy jakoś malowane? :)

Hejka!

Zostałam wywołana:-)

Ogródek finiszuje, jak na ten rok oczywiście.

Poniżej kilka fotek. Na razie bez kwiatów (są sukcesywnie dosadzane, tym razem już przeze mnie, w postaci cebulek: czosnki kwitnące, tulipany, hiacynty, lilie i parę malutkich niebieskich). Również na przyszły rok planowane jest oczko, altanka i mini boisko do kosza. No i ma być domek na narzędzia, a nad nim domek dla dzieci.

W tym roku jeszcze mają być dokończone podstopnie na schodach, wykończenie boków na schodach, podłączenie kontaktów na tarasie i zawieszenie haka na huśtawkę:-)

PRZED:

1.jpg 5.jpg 2.jpg

satelita 2.jpg

wejście.jpg

A tak wygląda taras po położeniu:

18.jpg 19.jpg 16.jpg 15.jpg

- na pierwszym zdjęciu na wprost wejścia na taras jest donica na zioła (jedyne 6 metrów długości:rolleyes:)

- na trzecim są nie obrobione jeszcze po bokach schody

- a na ostatni brak podstopni (nadal:-() i ukończonego ostatniego stopnia (również nadal:-().

Prace miała skończyć nasza ekipa od ogrodu już trzy tygodnie temu, ale niestety (że ja się nie nauczę;)), po odebraniu wypłaty za dotychczasową realizację do kilku pierdół już nie dojechała, mimo ustalania kilkakrotnie terminu:-(

Witaj :) Witam się bo podczytuję Cię ostatnio ale tych tych stron..:p Piękny domek, gratuluję wnętrz:) Ujawniam się bo chciałam zapytać o dwie rzeczy.

Czy Wasz granitowy blat był impregnowany? Ja ma padang dark jako parapety zewnętrzne. Sa one surowe i podczas deszczu mokre fragmenty są ciemniejsze. Zastanawiam się czy po impregnacji zmieniają kolor na ciemniejszy.. W sumie wolałabym bo planuję raczej albo absolute black albo galaxy star:)

Drugie pytanie odnosi się do podłogi w salonie - czy to deski lite? Gotowe do ułożenia czy jakoś malowane? :)

Witaj bronowianko!

Blat po impregnowaniu, w normalnym użytkowaniu, nie ma ciemnych plan, po wylaniu wody. Zdarzyło mi się jednak przelać kwiatka, ktorego postawiłam na blacie i wyjechać na weekend. W efekcie woda stała trzy dni wylana dookoła doniczki i po przyjeździe była ciemna plama. Na szczęście po wytarciu, po dniu czy dwóch zniknęła:-)

Deski na parterze na podłodze są lite, lakierowane fabrycznie, a u nas tylko ułożone.

Na piętrze, u dzieci również są lakierowane (troszkę węższe i przez to tańsze - od innego dostawcy), a w naszej sypialni i moim pokoju do pracy - olejowane (również fabrycznie). Teraz planujemy je ponownie poolejować. Zobaczę, jak będą wyglądały po nowej warstwie wosku, ale stanoczo mniej na nim widać wszelkie zarysowania. W pokoju na dole są strasznie porysowane:-(

Dzięki wielkie za odpowiedź:) Muszę pomyśleć zatem o impregnacji naszych parapetów boję się żeby w zimie nie było problemów z zamarzającą wodą którą wsiąka w pory parapetów:/

Czyli mówisz, że na olejowanych nie widać rys tak? Ale w użytkowaniu które lepsze?:) Ja się waham między merbau a orzechem. ewentualnie jakiś dąb barwiony.

Swoją drogą extra dużyv taras! Pięknie wyszło i ta zieleń dookoła....mmmm:)

• 8 months później...

Nie pisałam sto lat...

Ale... nadal sie wykańczam;-) i znalazłam dzisiaj obłędne chyba tapety, którymi po prostu muszę się podzielić:

Sofia

designer / Draga Obradovic-Aurel K.Basedow

http://www.wallanddeco.com/Families/460/Sofia.jpg

Stella

designer / Marika Boldoni

http://www.wallanddeco.com/Families/454/Stella.jpg

Ensemble

designer / Lorenzo De Grandis

http://www.wallanddeco.com/Families/472/Ensamble.jpg

Mandala

designer / Lorenzo De Grandis

http://img.edilportale.com/products/prodotti-122238-rela96d1b780ecc448e898c45e62e4b5998.jpg

Wszystkie są ze strony http://www.wallanddeco.com/.

nie wiem niestety ile kosztują, napisałam do producenta.

Chciałabym wierzyć, że cena nie zetnie mnie z nóg;-)