Spirea 27.03.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Balbino, tu masz taki stalowy nakładany - Teka Cube 60, ale cena jest powalająca http://www.teka.com/products/view/10339#!prettyPhoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 28.03.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Tofeeczku! Potrzebuję blat na szafki o łącznej długości 4,7 m. Niestety blaty z kamienia (i laminatu chyba też) nie są dłuższe niż 3 metry. Do tego potrzebuję duuuży zlew. Więc wymyśliłam, że jakby był zlew (basen) na całą głębokość i wysokość blatu to nie będzie łączenia, bo w miejscu przecięcia będzie zlew (np. stalowy). Na ścianie nad tym blatem może położę betonowe płyty. A myślisz, że lepiej wyglądałoby łączenie na blacie? Nie chcę ci mącić ... każdy ma swoje lubię/nie lubię ale jak dla mnie tego typu zlewy kojarzą mi się z pomieszczeniem technicznym u rzeźnika i bardzo przepraszam wszystkie właścicielki ... ale tak mam . Ja mam łączenie kamienia pod zlewem, czyli wystaje ok 4 cm z góry i dołu wokół zlewu i moim zdaniem dobrze zrobione jest praktycznie niewidoczne . Nie wiem jak laminat bo tego tematu nigdy nie rozgryzałam, ale moja mama ma zwyczajnie połączone płyty laminatowe jedna do drugiej, bez tych koszmarnych listew i nigdy nic się nie stało a łączenie jest przy zlewie, narażone na wodę i nic jej nie wybrzuszyło, zero negatywnych wspływów a blat ma jasny. Uciekam bo nie chcę wprowadzać chaosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.03.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Schody boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.03.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 iwona to ja popieram toffe. ja mam lączenia na kamieniu i mi w niczym nie przeszkadzaja . na laminacie w swoim czasie też miałam. a zlew weż chowany w blacie i nie biały:yes: a jak wyszły drzwi Filo____ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.03.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Tofeeczku! Potrzebuję blat na szafki o łącznej długości 4,7 m. Niestety blaty z kamienia (i laminatu chyba też) nie są dłuższe niż 3 metry. blaty z laminatu moga byc nawet max. 4200..wiem ze dalej za mało ale zawsze to juz metr wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 28.03.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 blaty z laminatu moga byc nawet max. 4200..wiem ze dalej za mało ale zawsze to juz metr wiecej Cześć Ivy! miło mi cię powitać Dzisiaj wyniuchałam blat laminowany szary odpowiednio długi - 4,7 m i nawet mają o szerokości 160 cm, ale tylko białe:-( No i różnica w cenie między blatami jest miażdżąca - 12 tys granit do 2 tys laminat. I jak udało mi się znaleźć długi kawałek to kombinuję jak połączyć taki blat na wyspie, żeby to dobrze wyglądało. Świeże wiadomości z frontu: dzisiaj zamontowane zostały kolektory (w piątek powinno być podłączenie do systemu) i wylana jasnoszara wylewka w pralni na wysoki połysk. Łukasz przesunął się na jutro. A gdzie kupowałyście zlewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.03.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Spirea nam blat z laminatu robił stolarz ale sami wybieraliśmy jaki chcemy w hurtowni w KOmornikachhttp://www.laminart.pl/ Można nawet iśc na magazyn i zobaczyć laminat w całości - zupełnie inaczej wygląda niż na małych próbkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 29.03.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Balbinko, mam ogromną prosbe: napiszesz mi na pw ile zapłaciłas za te szare drzwi -bez futryny, których fotke wklejałas ostatnio? I wymiar wneki, ok? Ja chciałabym je dac w kuchni, jako drzwi do spizarki i pomalowac pod kolor sciany. Z góry baaaaardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 29.03.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Balbina, różnica w cenie jest, jak by to powiedzieć, znaczna Może jednak warto połączyć te laminaty? Dobre łączenie nie będzie widoczne. Skręca się je mocno od spodu, boki dodatkowo zabezpieczając silikonem Ja jestem teraz taka mądra, bo mam obecnie łączenie na listwy To jest dopiero masakra! I wizualna, i użytkowa Do nowej kuchni się doszkoliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 30.03.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Hej, Balbina! No to może się ujawnię przy okazji blatu Bo tak czytam i podglądam, i kciuki trzymam cały czas Monita ostatnio wysłała mnie na Lucerny 27 do firmy Granpol - piękne kamienie mają, ja zakochana w grafitowym łupku, a blaty kuchenne, które z niego robią to cud boski dosłownie Gładka matowa powierzchnia, podobno wszystko z tym można robić i nic się nie stanie, śliczne kolory (grafitowy szary lub taki wpadający w brąz), a jeśli dobrze pamiętam, to cena m2 blatu to 700zł. Na pewno się nie uzbiera do 12 tyś nawet w Twojej wielkiej kuchni Płyta ma 1cm grubości, ale tak to obrabiają na brzegu, że sprawia wrażenie 5-centymetrowej Ja jestem zakochana Trzymam kciuki za całą resztę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 30.03.2012 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Spirea nam blat z laminatu robił stolarz ale sami wybieraliśmy jaki chcemy w hurtowni w KOmornikach http://www.laminart.pl/ Można nawet iśc na magazyn i zobaczyć laminat w całości - zupełnie inaczej wygląda niż na małych próbkach. No i to jest fajne, że można je obejrzeć Masz szczęście, że masz wymiar, który można wyciąć ze standardowych rozmiarów:yes: Dzwoniłam do tej Twojej hurtowni. W moim sajzie nie mają Balbinko, mam ogromną prosbe: napiszesz mi na pw ile zapłaciłas za te szare drzwi -bez futryny, których fotke wklejałas ostatnio? I wymiar wneki, ok? Ja chciałabym je dac w kuchni, jako drzwi do spizarki i pomalowac pod kolor sciany. Z góry baaaaardzo dziekuję Wysłałam:) Futryny przycinają na wymiar. Ja miałam wnęki na 90 cm, czyli drzwi na 80, jedne nawet o centymetr węższe - nie było kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 30.03.2012 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Balbina, różnica w cenie jest, jak by to powiedzieć, znaczna Może jednak warto połączyć te laminaty? Dobre łączenie nie będzie widoczne. Skręca się je mocno od spodu, boki dodatkowo zabezpieczając silikonem Narendilku, znalazłam firmę, która ma właśnie długi blat w antracycie i może pogrubić te blaty bez problemu, ale na wyspie musi być jedno łączenie. Firma z Rabki Zdrój:), ale mają punkt sprzedaży w Jankach:) to podjadę oblukać. Czekam teraz na próbkę ich koloru. Bardzo mnie kusi ta cena. Ale muszę najpierw zobaczyć materiał i wykonanie. Hej, Balbina! No to może się ujawnię przy okazji blatu Bo tak czytam i podglądam, i kciuki trzymam cały czas Monita ostatnio wysłała mnie na Lucerny 27 do firmy Granpol - piękne kamienie mają, ja zakochana w grafitowym łupku, a blaty kuchenne, które z niego robią to cud boski dosłownie Gładka matowa powierzchnia, podobno wszystko z tym można robić i nic się nie stanie, śliczne kolory (grafitowy szary lub taki wpadający w brąz), a jeśli dobrze pamiętam, to cena m2 blatu to 700zł. Na pewno się nie uzbiera do 12 tyś nawet w Twojej wielkiej kuchni Płyta ma 1cm grubości, ale tak to obrabiają na brzegu, że sprawia wrażenie 5-centymetrowej Ja jestem zakochana No, no! Aggula! Zaintrygowałaś mnie:cool: Pasowałyby mi bardzo takie:yes: Już do nich dzwoniłam. Jutro lub we wtorek podjadę do nich (ode mnie to drugi koniec miasta:rolleyes:) A cenowo to mi wychodzi prawie 10 metrów kwadratowych blatu, plus gierunek plus wycięcia pod zlewy i płytę, to też nie będzie mało. Sprawę blatu omówię jeszcze ze stolarzem Mariuszem od wyspy - jestem z nim umówiona na poniedziałek na omówienie szczegółów, ostatnie pomiary i ruszamy z produkcją Potrzebne są trzy tygodnie i będzie serce kuchni:wave: Na blaty potrzebne są jakieś 10 dni. To muszę je zamówić w najbliższym tygodniu. Na montaż ikeowskich szafek jestem umówiona na czwartek. Na budowie, jak to ostatnio, sajgon:D Ekipa za ekipą. Dzisiaj przyjechał na jeden dzień glazurnik Witek - zabudowuje geberit w dolnej łazience i obkłada go dużymi płytami z basaltu. Rano wyjechała przedostatnia partia śmieci budowlanych i dom objawił się zza hałdy folii, styropianów, wiader i wszelkiej maści odpadów:D Łukasz obrabia futryny drzwiowe, wykańcza schody, fasadę kominka, jutro ma szlifować, a w poniedziałek rusza z wyklejaniem zalanej ściany w kuchni i gładziami na kawałku drugiej zalanej. Potem przechodzi do korytarzyka i bierze się za sufit w garażu. Ma skończyć wszelkie prace do końca przyszłego tygodnia. W poniedziałek też vip zaczyna kłaść ostatnie podłogi. To chyba już u nich tradycyjne, że pod karą utraty gwarancji każe wymieniać klej i grunt (żeby odciąć wilgoć i poprawić przywieralność do podłoża). Ani Demoprojekt, ani Dariusz Lasek nie mieli zastrzeżeń do wilgotności naszej podłogi (wylana była na początku lipca zeszłego roku). Fajnie wyszła ta wylewka na wysoki połysk:yes: Zdecydowałam się skorzystać z takiego koloru, jaki akurat mieli w odcieniach szarości (bo po pierwsze było szybciej - na własny odcień trzeba czekać dwa tygodnie, po drugie - o połowę taniej, bo przy małej powierzchni, jak zamawiają nowy kolor trzeba zapłacić za nadprograamową ilość). I sama jestem zaskoczona jak lekko wyszło, a wydawało mi się, że jest zbyt beżowy na próbce;) Jutro wpada też nowy hydro obmierzyć potrzebne podłączenia do podłączenia kolektorów, które już wiszą na dachu:) i moja najmilsza ekipa: Robert i Rafał. Obiecałam im ciacho:D Spadam robić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.03.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 oj to dzieje się , dzieje:) i dlatego tak mało cię na Fm:bash: a co ze zlewem kuchennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 30.03.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 No Balbina ale się u Was dzieje Suuuper, przeprowadzka zbliża sie wielkimi krokami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 30.03.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Widać, ze końcówka budowy i przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami. Trzymam kciuki by nie było żadnych obsunięć. Pamiętam, ze u mnie co ekipa to wiadomość, ze coś nie tak i piętrzenie się problemów. Brrrrr zgroza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 30.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 No i wizja ze wprowadzisz sie bez wyspy poszła w zapomnienie-super ze udalo Ci sie znalezc konkretnego stolarza Iwonko mozesz mi dac namiar na te firme od laminatow z Rabki Zroj? Wole teraz sobie zapisac by poznije nie szukac w opetaniu na łapu-capu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 30.03.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Balbina, fakt, od Ciebie do cała podróż, ale moim zdaniem warto Facet całkiem sensowny i mam wrażenie, że da się trochę ponegocjować. Mam nadzieję, że będą mieli na stanie jakiś blat, żebyś mogła zobaczyć na własne oczy i pomacać Mieli taki cudny ze zlewem wpuszczonym z tej samej płyty, piękną całość to tworzyło. O jakiej posadzce piszesz - w garażu? Miałaś robić żywicę, prawda? Pokażesz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.03.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Balbinka , ale ruch w interesie Jak Ty to kobieto ogarniasz ?? Szacun !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 30.03.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 oj to dzieje się , dzieje:) i dlatego tak mało cię na Fm:bash: a co ze zlewem kuchennym? No, dzieje się Nawet ekipy są w szoku, że mam taki młyn, ludzi poumawianych co do dnia, a nawet godziny (kto ma co i kiedy skończyć, aby inni mogli zacząć) i głowa mi lata dookoła na kilku frontach;) Co prawda nikt jeszcze nie chce uwierzyć, że w piątek zamierzam zacząć przewozić pierwszą (największą) partię rzeczy:lol2: (burdello potworne, niektóre ściany jeszcze nieobrobione i nie pomalowane, równo połowy drewnianych podłóg brak:eek:), ale wszystko ma być zrobione do czwartku i ja twardo, a może hardo;) obstaję przy swoim:wiggle: I jak na razie, odpukać, poza ekipą Pana A., idziemy do przodu zgodnie z planem i bez poważniejszych wpadek (najpoważniejszą na razie był kominek). I do tego od ponad tygodnia jestem sama z moją ferajną na gospodarstwie, więc pracy przy nich trochę jest:) (samo rozwożenie i przywożenie to niewyjęta godzina rano i po południu:rolleyes:), już samo ściągnięcie ich rano z łóżek, przypilnowanie ubierania, śniadanie, zagonienie do samochodu jest wystarczająco wyczerpujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 30.03.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 a co ze zlewem kuchennym? A! Zlew:D No dobra, chyba nie będzie nakładanego:cool: Trochę przez Was, bo mój nowatorki pomysł nie został entuzjastycznie przyjęty;), a tak naprawdę, bo mam namierzony długi blat, to nie będzie konieczny:D A poza tym takie z antracytowego konglomeratu stanowczo bardziej mi sie podobają i nie są takie wymagające w użytkowaniu:cool: A swoją drogą gdzie dziewczyny kupowałyście zlewy (podwieszane)? No Balbina ale się u Was dzieje Suuuper, przeprowadzka zbliża sie wielkimi krokami!!! Ano zbliża się, zbliża! Ale Ciebie nikt nie pobije:no: Jesteś mistrzynią organizacji! I to z jakim stylem:wave: (biję pokłony:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts