Barbara74 01.04.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) hybner to dobra firma a układ dolnej łazienki masz identyczny jak ja,a wymiary mam trochę mniejsze bo na wprost 167,a na dł.145 ja też na blacie umywalka,lustro na całej szerokości , pod blatem szafka na prawo również bez kafli ,a na lewo daję cegłę ,ale nie wiem czy ale powyżej pólki nad geberitem,albo do półki od geberitu Balbina a lustro dajesz od poziomu blatu???? Oj fajnie ,czekam na realizację Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.04.2012 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 No dobra poczytam sobie jakas fachowa lekture a niedlugo jedziemy do PL i mamy wizyte w poradni ( jest pod opieka pedagoga w zwiazku z dyslekcja) wiec porozmawaim jeszcze o tym A co do tapet mi podoba sie nr 2 lub 4 .Koniecznie musza byc takie misie czy mozna cos zaproponowac? Kakusek, kiedy przyjeżdżacie już na stałe? I proponuj, proponuj:yes: Takie znalazłam, ale jeśli jest coś ciekawszego to chętnie zobaczę. Chcę ją powiesić nad poziomym regałem Expedit Ikea - 70 cm nad podłogą, a regał ma 149 cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 01.04.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) A co proponujesz dla mojej wściekłej dwulatki, która przezywa mega bunt i drapie, bije, wrzeszczy, rzuca się itp. Proponuję ograniczyc jej jakiekolwiek bajki do 000000000, zamiast bajek czytanie książeczek, wspólna praca w kuchni, układanie garnków i pokrywek w szufladach, przeglądanie zawartości ciuchowej w szufladach, przymierzanie jej różnych ciuszków, lepienie z ciastoliny, wychodzenie na spacery, generalnie zajęcie się dzieckiem w 100% raz mama raz tata lub razem jeśli czas pozwala, tak, żeby dziecko widziało, że ktoś się nim w pełni zajmuje, może ona chce zwrócic w ten sposób Waszą uwagę na siebie. Generalnie jak najmniej agresji, spróbuj się po prostu przyjrzec\dokładniej swojej malutkiej, dlaczego tak się zachowuje, co tą złośc wywołuje, poszukaj zajęc, które lubi i próbuj w ten sposób jej złośc rozładowywac. Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Zuzu.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.04.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Nie wiem czy ciekawe ale mi sie podobaja np taki mis http://www.mamita.pl/fototapety/do-pokoju-dzieciecego/21.html Pewnie widzialas go juz u Karoliny ( ma u corci w pokoju ) A z tym moim powrotem to juz nie chce mowic bo ja tak naprawde ciagle co roku wracam ( w czerwcu ) Teraz znow o tym gadam ale jak sie wszystko ulozy pokaze zycie bo tylko budowa mnie tu trzyma .Troche sie u mnie pozmienialo mam zamiar w czerwcu zrezygnowac z pracy wiec moze posiedze w wakacje z chlopakami w PL i zdecyduje co dalej Miske wybralabym czarna pod warunkiem ze masz miekka wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.04.2012 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Basia! Ty to masz bardzo asertywne dziecko:yes: Śmiało wyraża co myśli:) Chociaż ta niechęć do starszych ludzi by mnie zmartwiła czy kiedyś ja nie byłabym za stara i brzydka, żeby się chciał do mnie przyznawać Ale chyba u większości dzieci takie fobie mijają wraz z wiekiem i wiedzą? A basalt zrobiłam do wysokości lustra obok. Ten czarny sedes mnie kusi, oj kusi. Poczekam w takim do położenia podłogi, żeby zobaczyć czy nie będzie za ciemno. Dzięki dziewczyny za głosowanie! Kakusku, Mamita jest śliczna, myślę o niej w kontekście pokoju córci, ale misa potrzebuję w poziomie na białym tle (taki układ), a tych u nich jak na lekarstwo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.04.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 W takim razie nadal albo 2 albo 4 Ten basalt to bedzie w jednym kawalku czy robisz to z jakis plytek? Bardzo ciekawie sie zapowiada ten wc -cik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.04.2012 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Basalt był docinany na wymiar z dużych płyt 80 na 120 cm.I na zabudowę ściany (do 210 cm wysokości i 200 cm szerokości) poszło 6 płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.04.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Iwonko mi sie jeszcze ten podoba http://pixers.pl/fototapety/teddy-bear-25519324 Uciekam do wyrka-dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.04.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Iwona, a nie sądzisz, że to zmiana Pani w szkole tak na niego wpłynęla, po porstu kobieta ma problem z utrzymaniem dyscypliny w klasie i dzieciaki (te bystrzejsze) wchodzą jej na głowę. Starszak ewidentnie nie lubi Pani, taka jest moja myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 02.04.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Iwona ile ma najstarszy ( 2 klasa). ja byłam identyczna w jego wieku.rozbrykana do granic możliwości. niemogłam wysiedzieć w szkole. wszystkie zadania na tablicy zrobiłam ja, zanim ktokolwiek inny zdążył podejść, na zajęciach dodatkowych ( powinnam być na świetlicy:)) siedziałam pod ławką i robiłam kolegom zadania. na wagary namówiłam klaasę w 1 podstawówki- cała klasa uciekła. potem siedziałam w" kozie " 2 godziny. uczyłam się bardzo dobrze i mi się nudziło. Mama była wzywana prawie codziennie do szkoły!!!! nie zapomnę jak w 2 semestrze 1 klasy pisaliśmy w domu alfabet. 1 linijka 1 literka mał i duża. bardzo się napracowałam i pisałam bardzo długo jak na mnie. w domu- zadanie domowe. A pani wpisała mi 3+_. tak się zdenerwowałam ,że wykrzyczałam ,że nie zgadzam się z oceną i podarłam pzry nieji innych dzieciakach i wyrzuciłam do kosza.musiałam być najlepsza/ i minęło w 3 podstawówki. rozbrykanie:) samo bez pedagogów Kakusku a twoj syn może potrzebuje czasu:) obserwuj go. Może jakieś zajęcia by mu się przydały. zapisz go na coś co lubi:) Iwonaja mam 2 czarne miski mam zmiękczacz, wiec nie ma żadnych zacieków. a łazienka cała czarna z sufitem. I wiesz co - jednym się podoba, a drugim nie. Kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.04.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) W kwestii misiowej: Balbina, a musi to być gotowy produkt? Nie możesz znaleźć (albo zrobić) ładnej grafiki i zlecić wykonania? Będziesz miała dokładnie to czego potrzebujesz i co sobie zamarzysz Może zrób zdjęcia ukochanych miśków malucha? Roca Gap jest moim faworytem do łazienki. Czarna OK, jeśli masz miękką wodę. Inaczej będziesz miała zebrę Umywalki, do Gapa, pasują mi przykładowo takie: http://artvillano.pl/sklep/pr_UN-085_1000.htm http://artvillano.pl/sklep/pr_UN-107_940.htm http://artvillano.pl/sklep/pr_UN-098_932.htm http://artvillano.pl/sklep/pr_UN-069_680.htm Tylko nie wiem, ile masz miejsca? Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.04.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 .musiałam być najlepsza/ niestety do dzisiaj to mam gdzieś tam w podświadomości Rozbrykanie oczywiście mija predzej czy później, ale ja mam wrazenie, ze od nauczyciela wiele zależy, Monia, tez miałas słabą nauczycielkę Ja to wiem po moim dziecku podobnym do Starszaka, miała w 1-3 kobiete, bardzo ciepło, kochającą dzieci, ale trzymająca rygoriscie wojskowy. Młody tez miał zrywy, ale Pani sobie z tym radziła, nie wzywała rodziców do szkoły. Zresztą ona uwazala, że to ona sobie musi poradzić z dziecmi sama w trzeciej klasie Michal poszedł do prywatnej szkoly do Milanówka, dramat, pani, która nie dość, że nie umiala sobie poradzic z dziećmi to jeszcze slabo uczyła, Michal na poczatku 3 klasy robił to co tam w drugiej, więc tym bardziej sie nudził. Po poł roku wrocilismy do gdyni, bo tutaj była gehenna, tam próbowal, ale pani sobie z nim radziła. jednym się podoba, a drugim nie. Kwestia gustu. A o gustach sie nie dyskutuje, jak ktoś tak lubi czemu nie A tak a propos moja bratowa pierwsza łazienke robiła na czarno, my tego nie widzielismy, no ale wiedzieliśmy, że coś takiego bedzie, ja z mama jak to czarną, przecież to okropnie bedzie wyglądało i chyba zreszta bratowej (beeeeeeeee) powiedziałam, że mi sie czarne łazienki nie podobają. Ale jak przyszłam i zobaczyłam, to była najpiekniejsza łazienka jaką kiedykolwiek widziałam oczywiście nie omieszakłam o tym bratowej powiedzieć. (notabene bardzo sie lubimy). Więc Iwona, jak jestes przekonana do czarnego sedesu to rób, bo później będziesz żalowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 02.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Balbino, a Twoja mała którą tapetę by chciała? Pytam, bo moja 5-latka by nie pozwoliła, żebym ja za nią wybrała Co do tapet generalnie mam mieszane uczucia - chyba wolę takie naklejki na ścianę, które można co jakiś czas zmienić na zupełnie inny zestaw. Boję się, że taka rzucająca się w oczy tapeta, mimo że cudna, szybko się opatrzy... Kakusku, nie wybiegałabym tak w przyszłość jeśli chodzi o nieporadność Twojego małego. Ja ze swoim nie byłam na żadnych "badaniach", chodzę tylko od czasu do ulubionej pani psycholog dziecięcej na godzinną pogadankę, poradę, ale tylko sama, bez niego. Uczę się, jak go wspierać, jak rozmawiać, jak sugerować, że może się postawić, może koledze odmówić - tego nie da się nauczyć wprost "powiedz to i tamto", dziecko samo musi do tego dojść. Wożę go na sporty (ma fantastyczne fizyczne talenty) i widzę, że buduje go to od środka - uczy się genialnie chwalić w towarzystwie, jak to on najgłębiej nurkuje, ma świetny forehand, itp, itd No i pamiętam też, że moje "cielactwo" było niechcący przez moją mamę wspierane - cały czas miałam wpajane, jaka muszę być grzeczna i dobra, i każdemu na wszystko pozwalać z uśmiechem Dlatego mojemu małemu cały czas wpajam coś odwrotnego Co dziwne, w domu w stosunku do nas/rodziców i siostry potrafi być niesamowicie asertywny W kwestii historii z próbą samobójczą - to na pewno dużo bardziej skomplikowana sytuacja i nie można tak na ślepo porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 02.04.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 ...i ma straszne problemy z zachowaniem w szkole. Z nauką żadnych, nawet twierdzi, że większość rzeczy jest "banalna" (z czym się nie zgadzam, bo robi czasami proste błędy w książkach, przypuszczam że z pośpiechu, że niby takie to jest takie proste, że nie musi się koncentrować) i się nudzi jak dzieci w klasie robią jeszcze ćwiczenia, a on już skończył i wtedy mu odbija... Jakbym o swoim czytała, zbyt łatwo wszystko przychodziło i z nudów z zachowaniem zaczynaly sie problemy, no i co uważam za swój wychowawczy błąd, zbyt często go chwalilam i przez to miał fazę na bezczelne zachowania wobec Pani, dzieci, podpisywał sie wiedza, bo wiedział ze jest ponad miarę bystry i tez właśnie często nawała na banalnych rzeczach, a najtrudniejsze robi bezbłędnie bo sie skupi i glowkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 02.04.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ale fajne tematy budowlane Wpajam małemu, że nie musi być ciągle miły i nie musi wszystkich lubić, i nie wszyscy jego muszą lubić. Moja Droga, jaką mądra mama jesteś Ja sama też długo miałam problem, że wszyscy muszą mnie lubić i starałam się być zawsze miła i wszystkich zadowolić. Od kiedy mi przeszło jestem dużo bardziej szczęśliwa i ... wolna:D Balbina, w ramach urządzania pokoi dla chłopców - gdybyś szukała przypadkiem zasłonek z Tomkiem (lokomotywą), to mam takie cudne na zbyciu Zgłoszę się jeśli tylko zmieni się moim panom koncepcja pokoju;) Iwonko mi sie jeszcze ten podoba http://pixers.pl/fototapety/teddy-bear-25519324 Kakusek! Zarąbista jest ta stronka!!! Nie wiedziałam, że takie odjechane mogą być tapety:eek: Iwona, a nie sądzisz, że to zmiana Pani w szkole tak na niego wpłynęla, po porstu kobieta ma problem z utrzymaniem dyscypliny w klasie i dzieciaki (te bystrzejsze) wchodzą jej na głowę. Starszak ewidentnie nie lubi Pani, taka jest moja myśl. A wiesz, że tak może być? Rozmawiałam nawet ze znajomą mamą kolegi synka i też stwierdziła, że czeka jak na zmiłowanie na Panią Anię, bo Pani Agatka nie radzi sobie z dzieciakami. Chociaż bardzo się stara, ale uczy na stałe w gimnazjum i takie maluchy (sześciolatki) to dla niej zupełnie inny świat. Że sama na to nie wpadłam:no: Iwona ja byłam identyczna w jego wieku.rozbrykana do granic możliwości. niemogłam wysiedzieć w szkole. wszystkie zadania na tablicy zrobiłam ja, zanim ktokolwiek inny zdążył podejść. uczyłam się bardzo dobrze i mi się nudziło. Mama była wzywana prawie codziennie do szkoły!!!! i minęło w 3 podstawówki. rozbrykanie:) samo bez pedagogów Wiecie, dobrze tak sobie pogadać na inne tematy z doświadczonymi dziewczynami i posłuchać mądrych rad:yes: Dzięki Ala i Monika! Uspokoiłam się, że to brykanie naturalnie mija i żeby nie fiksować I tak jak Was czytam to myślę, że chyba łatwiej jest wychować trójeczkę niż jedynaka. Wygląda na to, że żeby wyprowadzić na ludzi takiego samotnego dzieciaczka trzeba się bardziej napracować, żeby nauczyć go tych wszystkich rzeczy, które przy rodzeństwie poznaje się naturalnie. Monika, a jaki czarny wc-et masz? Popatrzyłam sobie na nie na zdjęciach i wszystkie wydają mi się błyszczące. Wolałabym matowe;) Widział ktoś takowe? Czarne matowe miski - dla jasności:cool: W kwestii misiowej: Balbina, a musi to być gotowy produkt? Nie możesz znaleźć (albo zrobić) ładnej grafiki i zlecić wykonania? Narendilku! Te mi się zupełnie podobają i pasują dla takiego maluszka (3 latka) - są takie milusie, do przytulania. Nie mam jakieś wizji specjalnej żeby miało to inaczej wyglądać, poza tym myślę, że za dwa, trzy lata zachce mu się zmienić misiowy pokój na bardzie dorosły i może wtedy będzie coś bardziej hand made. Teraz własnymi rencyma (z pomocą Taty:cool:) chcę zrobić mu łóżko piętrowe i drzewo na ścianie. Pixersowa strona zainspirowała mnie, żeby nad drzewkiem powiesić lub przymocować do ściany ptaszki złożone z kartek (origami). Będę mieć zajęcie z dziećmi na wieczory:D W ogóle to stwierdziłam, że jak sie wprowadzimy bez dekoracji to będziemy wspólnie sukcesywnie wykańczać pokoje, jeden po drugim. W weekend wzięliśmy się za obrazki do łazienki chłopaków. Na razie mamy jeden zrobiony przez Dodora i koncept na cztery kolejne:) A z umywalek to wiesz, że mam już dwie z Artvillano:)? Miejsca mam dużo - cały blat 180 cm szerokości i głębokości takiej, jak sobie wymyślę A z Twoich propozycji najciekawiej wygląda mi ta, chociaż budzi we mnie jakiś niepokój:rolleyes:: http://artvillano.pl/images/produkty/podglad_932.jpg Balbino, a Twoja mała którą tapetę by chciała? Co do tapet generalnie mam mieszane uczucia - chyba wolę takie naklejki na ścianę, które można co jakiś czas zmienić na zupełnie inny zestaw. Boję się, że taka rzucająca się w oczy tapeta, mimo że cudna, szybko się opatrzy... Aggula! Posłuchałam dobrej rady i spytałam Maciejkę Wybrał dwójkę Czyli sprawa załatwiona:wiggle: A naklejki w naszym przypadku się nie sprawdzają - odklejają notorycznie i zaraz nie nadadzą się do przyklejania:( Ale ze dwie chciałabym nakleić na szklane drzwi i parę małych planuję do łazienki. Jakbym o swoim czytała, zbyt łatwo wszystko przychodziło i z nudów z zachowaniem zaczynaly sie problemy, no i co uważam za swój wychowawczy błąd, zbyt często go chwalilam i przez to miał fazę na bezczelne zachowania wobec Pani, dzieci, podpisywał sie wiedza, bo wiedział ze jest ponad miarę bystry i tez właśnie często nawała na banalnych rzeczach, a najtrudniejsze robi bezbłędnie bo sie skupi i glowkuje. Uff... czyli to normalne:) i moje dziecko nie jest wyjątkowo krnąbrne:no: Po prostu to taki typ pełen energii i ciekawości świata:D Młody jeszcze jest, to się nauczy żyć w nudnym społeczeństwie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 02.04.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Iwona ja mam świecącą miskę z matową deską Castorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 02.04.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 A tymczasem czekam na dalsze relacje z pola bitwy / budowy, niesamowicie mnie to nakręca No to lecimy! Dzisiaj był dzień pod znakiem siłowni (i to niestety nie umysłowej;)). Dymałam z góry na dół i z dołu na górę. Niezliczoną ilość razy... Dzisiaj po południu mieli wejść z vipa impregnować pozostałe podłogi pod dechy, więc musiałam przygotować im plac do działań Z korytarza na górze znosiłam dachówki do garażu (ściągnięte spod kolektorów), a z pokoju na dole półki do szaf ikeoskich na górę i szafki kuchenne do wiatrołapu. Już teraz czuję wszystkie mięśnie rąk i nóg;) Nie chcę nawet myśleć czym będę ruszać jutro;) A Lukasz czyścił podłogi zachlapane farbą. Jutro będzie dopiero kleił moją ścianę dookoła miejsca, gdzie będzie korek (przyjedzie dopiero za dwa tygodnie). Z vipa przyjechali, wymienili chemię (za dopłatą pod karą utraty gwarancji:offtopic:) i zaczęli impregnować podłogi. Do tego mają drastyczną cenę za położenie korka na połączeniu z płytkami (100 zł z metra bieżącego:-(). Zostawiłam chłopaków i pojechałam odebrać Starszaka. Dzisiaj zebrał pochwały za dobre zachowanie:cool: Jest nieprzewidywalny Jutro ma wolne (w szkole są egzaminy gimnazjalistów) i cały dzień będzie jutro ze mną (a mam objazd po mieście: Ursynów - UG, Wilanów - blaty z kamienia, Wał Miedzeszyński - blaty z łupka, Bartycka - granity, Grochowska - szkło i na koniec Ikea). A rano mam spotkanie z geodetą (dokumentacja powykonawcza plus mapa do celów wiadomo jakich;)), stolarzem (ostateczne wyliczenia, podpisanie umowy, dobór lakieru, negocjacje pozostałych poza kuchennych elementów), odbiór 2 ton ekogroszku i świeża dostawa kaloryferów. Czyli koklusz, jak zwykle;) A z podłączeniem kolektorów nadal kicha:-( Boję się, że new hydro da nogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 02.04.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Bravo dla starszaka będziesz mieć jutro fajnego asystenta;) nieżle pojechali z ceną 100 zł za metr bieżacy. a mają swój korek???? i jak zwykle jutro masz zakręcony dzieN:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.04.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ciesze sie ze moglam pomoc Myslalam ze własnie tam wynalazlas swoje misie bo tez tam sa Balbinko zrobisz mi fotke wyczystki przy kominku? Chociaz w sumie pewnie nic tam juz teraz nie ebdzie widac Mam jeszcze takie pytanko.Pamietam Twoje przeboje z zamarznietymi rurami i minusowa temp w domu/budowie. Czy podczas tak niskich temp nic nie stalo sie z polozonymi plytkami w lazience i na podlogach? Pytam bo mam zamiar kupic teraz gres i skladowac go na budowie ale jest duze prawdopodobienstwo ze w przyszla zime nie bedziemy jeszcze ogrzewac domu -myslisz ze plytki moga popekac ( gres bedzie lub nie przyklejony) jesli w srodku beda minusowe temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 02.04.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Nie chcę nawet myśleć czym będę ruszać jutro;) najprawdopodobniej niczym Ty jakaś szalona jesteś, babo !!! A to co masz zaplanowane na jutro ja robiłabym pewnie z tydzień Czy to na co jesteś chora zaraża?? Bo ja chętnie i na własną odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts