Balbina200 12.04.2012 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Spadam, bo muszę ogarnąć to tornado, jakie szaleje w moim domu:) Wczoraj nie wytrzymała już nawet spokojna ekipa Pana Łukasza. Przez ten młyn wewnątrz zostali wypchnięci do garażu (malują sufit i sprzątali tam wcześniej, żeby przygotować teren do prac), bo w środku już się nie mogli zmieścić Marudzili trochę pod nosem, że w takich warunkach nie można pracować Ale są trochę temu winni, bo robią dwie budowy jednocześnie, gdyby mieli tylko moją to w zeszłym tygodniu by skończyli i nie byłoby kłopotu. A tak wczoraj: - trzech chłopów od hydro latało między piwnicą i poddaszem ciągając jakieś rurki, robiąc podłączenia kolektorów i spinając zasobnik (kupili złe złączki i nie skończyli, więc dzisiaj ciąg dalszy) - dwóch innych montowało kuchnię i szafy w pralni, ktore okazały się za wielkie i przerabiali z nich garderobę mężowatego (dziś również cd - ale to już koniec) - przyjeżdżał kurier z wc i z dodatkowymi melami z ikei (dziś dwoch innych z chłodziarą i piekarnikiem) - spec z Solidu sprawdzał system i podłączał nas w ich - przyjechali moi rodzice plus wujek i szpachlowali gdzie jeszcze trzeba (tata), sprzątali i myli podłogi (mama) i sprawdzali wszystkie w-cety, prysznice, kaloryfery co jeszcze dokupić (wujek) - od 15-tej kolejnych czterech chłopa wnosiło meble i rzeczy. No i spokojne chłopaki od malowania wymiękli... ale mają być dzisiaj znowu o 10.00:D Plus elektryk do skończenia pstryczków i podłączenia nam prądu na parterze (na piętrze już jest:)). No i ja i Małą, bo dzisiaj muszę zabrać ją jeszcze na kontrolę po zabiegu na oczka i sprawdzić co z nimi dalej! To lecę! Trzymajcie kciuki! Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 12.04.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Iwona buziaki!!!! trzymaj się! ja nadal trzymam kciuki i myślę ,że się przydały!!! wszystko idzie jak z płatka z tweoimi cudownymi ekipami: mini niszę .ale zawsze do butów na płaskim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.04.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Ja mam najpiękniejszą serię Simplicity. Dobra, będę mieć, bo na razie tylko lodówkę posiadam Ciekawa jestem, która tak Ci się spodobała? Karim Rashid? Pininfarina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.04.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 O rety te piekarniki Pinifarina są piękne:) To ci sami od samochodów? Coś czuję, że jakbym pokazała mężowi to kazałby wyrzucać siemensa i zastąpić pinifariną (jako substytutem innych dzieł tych projektantów, na które nas nie stać No dobra, w sumie na ten piekarnik teraz też nas nie stać - ogród trzeba urządzić Balbino trzymam kciuki za ostatnią prostą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.04.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 To ci sami od samochodów? Rety, człowiek to się uczy całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.04.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 I ja trzymam kciukasy !!!!!!!!!! I zazdraszczam po cichutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 12.04.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Ja mam najpiękniejszą serię Simplicity. Dobra, będę mieć, bo na razie tylko lodówkę posiadam Ciekawa jestem, która tak Ci się spodobała? Karim Rashid? Pininfarina? No sory mnie sie ani jeden ani drugi nie podoba, wolę ten Balbiny no i ta cena beeeeeeeeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 12.04.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Balbino, zbiłaś mnie z tropu pieczeniem ciast z pojemnikiem z wodą poniżej, wow! A myślałam, że ja niezła kuchara jestem - uwielbiam piec ciasta (podobnie, jak Ty ) i przynajmniej jedno w tygodniu piekę ( a potem staram się sama go nie jeść ). Ale nigdy nie piekłam nic z pojemnikiem z wodą pod spodem... A to chyba tylko oznacza, że da się bez i dobrze wybrałaś! Co do frontów z IKEI, to ja je sobie wybrałam już ze 2 lata temu I co jestem w IKEI, to pytam, czy przypadkiem nie wycofują z produkcji. Mam nadzieję, że zanim się zabiorę za swoją kuchnię, to wciąż będą je mieli Podobno seria abstrakt super im schodzi i nie mają zamiaru jej wycofywać. Ale, masz rację, jeszcze trochę i wszyscy będą mieć identycze kuchnie, jak kiedyś meblościanki Jestem w szoku, ile ludzi Ci się po domu kręci, że aż miejsca brakuje! Przypomina mi się Karolcia na końcówce Trzymam kciuki za szybki koniec bez przygód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorenje 12.04.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witamy serdecznie wszystkich forumowiczów, którym przypadł do gustu design Gorenje Jeśli tylko moglibyśmy pomóc komuś z Was w wyborze, doradzić lub udzielić dodatkowych informacji - śmiało pytajcie, jesteśmy tu dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 12.04.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witamy serdecznie wszystkich forumowiczów, którym przypadł do gustu design Gorenje Jeśli tylko moglibyśmy pomóc komuś z Was w wyborze, doradzić lub udzielić dodatkowych informacji - śmiało pytajcie, jesteśmy tu dla Was Ale kuchnia już wybrana i zamówiona, a nastę pna za ileś lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.04.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Balbinka wpadłąm po dłuższej przerwie od FM a tutaj takie wieści! W końcu nadszedł ten dzień - wielkie gratulacje. Dla mnie zawsze będziesz kobietą heros - jak ty to wszystko oganiałaś to ja nie wiem. Trzymam kciuki za przeprowdzkę - na pewno będzie wszystko ok. I zdawaj relację jak poszło:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 12.04.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Balbina, trzymaj się Ty dzielna kobieto i walcz, z Ciebie jest po prostu DEBEŚCIARA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.04.2012 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Dziękuję Kochane dziewczyny za to ciągłe kibicowanie:D!!! Strasznie fajnie jest tak coś robić wiedząc, że ma się takie wsparcie moralne i merytoryczne;)! A jakże! Witam pomoc fachową Gorenje! Super pomysł z tym doradztwem, bo pod telefonem firmowym bywa różnie (ilość udzielanych informacji jest hmm... oszczędna. Zostałam odesłana do poczytania instrukcji o piekarnikach, w których mają być wszystkie niezbędne inforrmacje:o). Stanowczo Siemens ma lepszą obsługę klienta. Może to powinno być ostrzeżeniem, żeby jednak był ten niemiecki;). Spokojnie, już kupiłam:D Ale tylko z powodów emocjonalnych:cool: Wczoraj przyjechał i już go nawet zamontowali. Odcień bieli nie jest identyczny jak na szafkach (dobrze, że szafki nie są w takim żółto-szarym kolorze, bo tego bym nie zdzierżyła;)), no ale trudno oczekiwać, że jeden piekarnik pasowałby idealnie do wszystkich białych szafek. Przemyślałam sobie, że wolę jednak tę różnicę w odcieniach, byle piekarnik stapiał sie z tłem i żeby nie było w kuchni za dużo punktów kolorystycznych rozpraszających uwagę. Teraz jeszcze niewiele się w niej dzieje, ale dojdzie sporo elementów, które będą miały grać pierwsze skrzypce (wyspa, ściana z obrazkami, ściana nad kuchnią - mam parę pomysłów, ale jeszcze nie wiem jak ją zagospodaruję, poczekam na blaty i resztę wyposażenia i przemyślę co najlepiej będzie się zgrywać). W ogóle przyznaję - nasza przeprowadzka to KOMPLETNE szaleństwo! Jeszcze dzisiaj Łukasz maluje, nie ma mojej garderoby, szafek w pralni, żadnych drzwi wewnętrznych, blatów (a co za tym idzie zlewów i płyty grzejnej w kuchni), umywalki i szafki w dolnym wc, w łazience córci i naszej nie są jeszcze zamontowane blaty i umywalki (będziemy korzystać z dwóch sztuk w łazience chłopaków), są niepomalowane górne korytarze, nasza sypialnia i pokój córci (na ktory nie mam pomysłu, ale mam dwa tygodnia do przeprowadzki na górę), brak zabudowy kaloryferów w salonie, słupa w kuchni, drzwi do szaf w korytarzu i jednej szafy koło kominka. Żadnych karniszy, lamp, potrzebnych tapet, dwóch korytarzowych i jednego łazienkowego kaloryfera... Nie są jeszcze napełnione glikolem kolektory, ale zaraz mają być Yhmm... chyba łatwiej będzie napisać co już mamy:( No to: szafki w kuchni, lodówkę, piekarnik, zmywarkę i pralkę. Wszystko działa! A właściwie będzie działać dzisiaj, jak wujek podłączy zmywarę, a Rafał skończy prąd:rolleyes: I ciepłą wodę, jak napalę w piecu (od wczoraj)! I kominek i korpusy szaf wraz z zawartością w korytarzu! Do tego wszystkie podłogi jeszcze pozaklejane, okna wymagające umycia... Przyznaję: pełen hard core! Zdjęć nie będzie! Zresztą nie miałam kiedy zawieźć aparatów do naprawy:( Mamy wszystkie stare meble, które będziemy wymieniać sukcesywnie. I co najważniejsze brak barierek:-( i przez dwa tygodnie wszyscy będziemy mieszkać na dole - dzieciaki będą spać w gabinecie M, a ja z mężowatym w saloonie przy kominku:cool: Będzie romantycznie:D... jak dzisiaj uprzątnę z Mamą dół Lecę do roboty! Nie wiem kiedy się odezwę, bo o 14.00 mamy się przewozić i zostanę bez netu (dzisiaj go odcinają). Chyba, że będzie lipa i nie przyjadą chłopaki od przeprowadzek - wtedy będę miała czas w oczekiwaniu na nich to może zdążę się jeszcze podłączyć Zatem: ahoj przygodo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.04.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 uffff!!!!!! nie do wiary Iwona:jawdrop: jak się czyta to co ty robisz, wszystko inne wydaje sie błachostką . przeprowadzka z dzieciakami do jeszcze niewykończonego domu!!! ogarnięcie tego logistycznie!!!!!! kobieto jesttes wielka i niech moc będzie z toba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.04.2012 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 mini niszę .ale zawsze do butów na płaskim;) No bo Ty jesteś super laska i jak to mówi moj M:ładnemu we wszystkim ładnie", to i kręgosłup sobie oszczędzisz. Widzisz, jaka Ty mądra jesteś do tego:D Ja mam najpiękniejszą serię Simplicity. Dobra, będę mieć, bo na razie tylko lodówkę posiadam Ciekawa jestem, która tak Ci się spodobała? Karim Rashid? Pininfarina? No, udało im się to wzornictwo, nie powiem:yes: Ale oraito u mnie no one:D Chociaz podoba mi się Karim:rolleyes: Ale nie aż tak, żeby zaakceptować cenę, a dwa: to trzeba mieć inny styl do niego niż u mnie będzie:), więc nawet nie muszę się zmużdżać No dobra, w sumie na ten piekarnik teraz też nas nie stać - ogród trzeba urządzić Myszonik! Leć z ogrodkiem:yes: Będę zaglądać, komentować i się inspirować I ja trzymam kciukasy !!!!!!!!!! I zazdraszczam po cichutku Pinakoladko! Boże! Jak ja wszystkim zazdrościłam tych przeprowadzek:rolleyes: Ta moja to mi się wydawała taka abstrakcyjna:) To jak w ósmym miesiącu ciąży: miałam wrażenie, że od zawsze w niej jestem i ona się nigdy nie skończy. Oczywiście, że wiedziałam, że to irracjonalne, ale taki stan, w jakim się permanentnie przebywa przez długi czas to trudno mi było sobie wyobrazić to dalej:D A to w końcu przychodzi ... naturalną kolejnością rzeczy. Ale dziwnie jest:) Z taką lekką niepewnością jak tam nam będzie:D No sory mnie sie ani jeden ani drugi nie podoba, wolę ten Balbiny no i ta cena beeeeeeeeeeeeeee Dziękuję Aluś Co do frontów z IKEI, to ja je sobie wybrałam już ze 2 lata temu I co jestem w IKEI, to pytam, czy przypadkiem nie wycofują z produkcji. Mam nadzieję, że zanim się zabiorę za swoją kuchnię, to wciąż będą je mieli Podobno seria abstrakt super im schodzi i nie mają zamiaru jej wycofywać. Ale, masz rację, jeszcze trochę i wszyscy będą mieć identycze kuchnie, jak kiedyś meblościanki Aggula! Abstrakt też jest fajny! W ogóle ikea ma świetne wzornictwo: proste i ponadczasowe. Do tego przyjazne ceny, dobre akcesoria i serwis. Świetna decyzja. Będziesz miała czadową kuchnię. Gdzie zdjęcia??? Trzymam kciuki za przeprowdzkę - na pewno będzie wszystko ok. I zdawaj relację jak poszło:). Balbina, trzymaj się Ty dzielna kobieto i walcz Dziewczyny! Będę pisać jak tylko gdzieś dorwę kawałek netu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.04.2012 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) uffff!!!!!! nie do wiary Iwona:jawdrop: jak się czyta to co ty robisz, wszystko inne wydaje sie błachostką . przeprowadzka z dzieciakami do jeszcze niewykończonego domu!!! ogarnięcie tego logistycznie!!!!!! kobieto jesttes wielka i niech moc będzie z toba Nie Kochana! To nie ma nic wspólnego w odwagą czy mądrością, to więcej niż szaleństwo w czystej postaci:yes: I jestem tego świadoma;) Mój M dzisiaj powiedział:" to, że jesteś szalona to wiedziałem, ale to co dzisiaj się będzie działo to kompletne wariactwo! Ale będę w tym z Tobą!" Nie ma odwrotu:D Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 13.04.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Iwonko, a co na tę przeprowadzkę do "niewykończonego" domu Twoj mąż mówi? Na poczatku budowy mój mówił, ze jak nam zabraknie pieniędzy to najwyżej góry nieskonczymy i bedziemy na dole mieszkać, na co ja, nie ma takiej opcji, nie wprowadzam sie do niewykonczonego domu. Im bliżej było końca moja druga połowa miała co raz więcej watpliwości i nie wyobrażała sobie przeprowadzki choćby bez drzwi. Łatwo nie będzie, bo wszechobecny kurz bedzie na ubraniach (i jak tu wyjść do pracy) i w kazdym innym miejscu, ale z pewnością sobie poradzisz, jak ze wszystkimi innymi rzeczami Życzę samych miłych chwil w nowym domku i niech MIŁOŚĆ będzie z Wami. Odpowiedź mam powyżej razem pisałyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.04.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Balbinko, dołączam sie do życzen. Masz niesamowita energię, która zarażasz:wiggle: i jestes niesamowicie odważna-życze Wam, zeby wszystko ułożyło sie jak najlepiej, zebyscie byli szczesliwi w swoim nowym domku:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.04.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Gąsko Balbinko - WARYJAT z Ciebie !!!!!!!!!!!!!!!!! Uwielbiam Cię !!!!!!!!!!!!! I jakbym tylko bliżej mieszkała to pojawiłabym się na polu walki i pomogła !!! Bo imponujesz mi kochana! Trzymam kciukasy i modlę się o Twój dostęp do netu bo my tu umrzemy jesli nie będziemy miec świeżych info z frontu . Walcz do końca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 13.04.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Kochana trzymam kciuki moooocno!!! Wszystko sie uda a szaleństwo ma swoje dobre strony i ja tylko takie w nim widzę Jak tylko bedziesz mogła proszę zdawać relacje z placu boju bo my tu jaja będziemy znosić!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts