Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

Spadam, bo muszę ogarnąć to tornado, jakie szaleje w moim domu:)

Wczoraj nie wytrzymała już nawet spokojna ekipa Pana Łukasza.

Przez ten młyn wewnątrz zostali wypchnięci do garażu (malują sufit i sprzątali tam wcześniej, żeby przygotować teren do prac), bo w środku już się nie mogli zmieścić:rolleyes:

Marudzili trochę pod nosem, że w takich warunkach nie można pracować:D

Ale są trochę temu winni, bo robią dwie budowy jednocześnie, gdyby mieli tylko moją to w zeszłym tygodniu by skończyli i nie byłoby kłopotu.

A tak wczoraj:

- trzech chłopów od hydro latało między piwnicą i poddaszem ciągając jakieś rurki, robiąc podłączenia kolektorów i spinając zasobnik (kupili złe złączki i nie skończyli, więc dzisiaj ciąg dalszy)

- dwóch innych montowało kuchnię i szafy w pralni, ktore okazały się za wielkie i przerabiali z nich garderobę mężowatego (dziś również cd - ale to już koniec)

- przyjeżdżał kurier z wc i z dodatkowymi melami z ikei (dziś dwoch innych z chłodziarą i piekarnikiem)

- spec z Solidu sprawdzał system i podłączał nas w ich

- przyjechali moi rodzice plus wujek i szpachlowali gdzie jeszcze trzeba (tata), sprzątali i myli podłogi (mama) i sprawdzali wszystkie w-cety, prysznice, kaloryfery co jeszcze dokupić (wujek)

- od 15-tej kolejnych czterech chłopa wnosiło meble i rzeczy.

No i spokojne chłopaki od malowania wymiękli... ale mają być dzisiaj znowu o 10.00:D

Plus elektryk do skończenia pstryczków i podłączenia nam prądu na parterze (na piętrze już jest:)).

No i ja i Małą, bo dzisiaj muszę zabrać ją jeszcze na kontrolę po zabiegu na oczka i sprawdzić co z nimi dalej!

To lecę!

Trzymajcie kciuki!

Buziaki!

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O rety te piekarniki Pinifarina są piękne:) To ci sami od samochodów?

Coś czuję, że jakbym pokazała mężowi to kazałby wyrzucać siemensa i zastąpić pinifariną (jako substytutem innych dzieł tych projektantów, na które nas nie stać ;)

No dobra, w sumie na ten piekarnik teraz też nas nie stać - ogród trzeba urządzić ;)

Balbino trzymam kciuki za ostatnią prostą!

Ja mam najpiękniejszą serię Simplicity.

Dobra, będę mieć, bo na razie tylko lodówkę posiadam :p

Ciekawa jestem, która tak Ci się spodobała?

Karim Rashid?

Pininfarina?

No sory mnie sie ani jeden ani drugi nie podoba, wolę ten Balbiny no i ta cena beeeeeeeeeeeeeee :(

Balbino, zbiłaś mnie z tropu pieczeniem ciast z pojemnikiem z wodą poniżej, wow! A myślałam, że ja niezła kuchara jestem - uwielbiam piec ciasta (podobnie, jak Ty ;) ) i przynajmniej jedno w tygodniu piekę ( a potem staram się sama go nie jeść ;) ). Ale nigdy nie piekłam nic z pojemnikiem z wodą pod spodem... A to chyba tylko oznacza, że da się bez i dobrze wybrałaś! ;)

Co do frontów z IKEI, to ja je sobie wybrałam już ze 2 lata temu ;) I co jestem w IKEI, to pytam, czy przypadkiem nie wycofują z produkcji. Mam nadzieję, że zanim się zabiorę za swoją kuchnię, to wciąż będą je mieli ;) Podobno seria abstrakt super im schodzi i nie mają zamiaru jej wycofywać. Ale, masz rację, jeszcze trochę i wszyscy będą mieć identycze kuchnie, jak kiedyś meblościanki :lol2:

Jestem w szoku, ile ludzi Ci się po domu kręci, że aż miejsca brakuje! Przypomina mi się Karolcia na końcówce ;) Trzymam kciuki za szybki koniec bez przygód!

Witamy serdecznie wszystkich forumowiczów, którym przypadł do gustu design Gorenje :) Jeśli tylko moglibyśmy pomóc komuś z Was w wyborze, doradzić lub udzielić dodatkowych informacji - śmiało pytajcie, jesteśmy tu dla Was :)

Ale kuchnia już wybrana i zamówiona, a nastę pna za ileś lat :)

Balbinka wpadłąm po dłuższej przerwie od FM a tutaj takie wieści! W końcu nadszedł ten dzień - wielkie gratulacje. Dla mnie zawsze będziesz kobietą heros - jak ty to wszystko oganiałaś to ja nie wiem.

Trzymam kciuki za przeprowdzkę - na pewno będzie wszystko ok. I zdawaj relację jak poszło:).

Dziękuję Kochane dziewczyny za to ciągłe kibicowanie:D!!!

Strasznie fajnie jest tak coś robić wiedząc, że ma się takie wsparcie moralne i merytoryczne;)!

A jakże!

Witam pomoc fachową Gorenje!

Super pomysł z tym doradztwem, bo pod telefonem firmowym bywa różnie (ilość udzielanych informacji jest hmm... oszczędna. Zostałam odesłana do poczytania instrukcji o piekarnikach, w których mają być wszystkie niezbędne inforrmacje:o). Stanowczo Siemens ma lepszą obsługę klienta. Może to powinno być ostrzeżeniem, żeby jednak był ten niemiecki;). Spokojnie, już kupiłam:D Ale tylko z powodów emocjonalnych:cool:

Wczoraj przyjechał i już go nawet zamontowali.

Odcień bieli nie jest identyczny jak na szafkach (dobrze, że szafki nie są w takim żółto-szarym kolorze, bo tego bym nie zdzierżyła;)), no ale trudno oczekiwać, że jeden piekarnik pasowałby idealnie do wszystkich białych szafek.

Przemyślałam sobie, że wolę jednak tę różnicę w odcieniach, byle piekarnik stapiał sie z tłem i żeby nie było w kuchni za dużo punktów kolorystycznych rozpraszających uwagę. Teraz jeszcze niewiele się w niej dzieje, ale dojdzie sporo elementów, które będą miały grać pierwsze skrzypce (wyspa, ściana z obrazkami, ściana nad kuchnią - mam parę pomysłów, ale jeszcze nie wiem jak ją zagospodaruję, poczekam na blaty i resztę wyposażenia i przemyślę co najlepiej będzie się zgrywać).

W ogóle przyznaję - nasza przeprowadzka to KOMPLETNE szaleństwo!

Jeszcze dzisiaj Łukasz maluje, nie ma mojej garderoby, szafek w pralni, żadnych drzwi wewnętrznych, blatów (a co za tym idzie zlewów i płyty grzejnej w kuchni), umywalki i szafki w dolnym wc, w łazience córci i naszej nie są jeszcze zamontowane blaty i umywalki (będziemy korzystać z dwóch sztuk w łazience chłopaków), są niepomalowane górne korytarze, nasza sypialnia i pokój córci (na ktory nie mam pomysłu, ale mam dwa tygodnia do przeprowadzki na górę), brak zabudowy kaloryferów w salonie, słupa w kuchni, drzwi do szaf w korytarzu i jednej szafy koło kominka. Żadnych karniszy, lamp, potrzebnych tapet, dwóch korytarzowych i jednego łazienkowego kaloryfera...

Nie są jeszcze napełnione glikolem kolektory, ale zaraz mają być;)

Yhmm... chyba łatwiej będzie napisać co już mamy:(

No to: szafki w kuchni, lodówkę, piekarnik, zmywarkę i pralkę. Wszystko działa! A właściwie będzie działać dzisiaj, jak wujek podłączy zmywarę, a Rafał skończy prąd:rolleyes: I ciepłą wodę, jak napalę w piecu (od wczoraj)! I kominek i korpusy szaf wraz z zawartością w korytarzu!

Do tego wszystkie podłogi jeszcze pozaklejane, okna wymagające umycia...

Przyznaję: pełen hard core!

Zdjęć nie będzie! Zresztą nie miałam kiedy zawieźć aparatów do naprawy:(

Mamy wszystkie stare meble, które będziemy wymieniać sukcesywnie.

I co najważniejsze brak barierek:-( i przez dwa tygodnie wszyscy będziemy mieszkać na dole - dzieciaki będą spać w gabinecie M, a ja z mężowatym w saloonie przy kominku:cool:

Będzie romantycznie:D... jak dzisiaj uprzątnę z Mamą dół:cool:

Lecę do roboty!

Nie wiem kiedy się odezwę, bo o 14.00 mamy się przewozić i zostanę bez netu (dzisiaj go odcinają).

Chyba, że będzie lipa i nie przyjadą chłopaki od przeprowadzek - wtedy będę miała czas w oczekiwaniu na nich to może zdążę się jeszcze podłączyć:)

Zatem: ahoj przygodo!!!

mini niszę .ale zawsze do butów na płaskim;)

No bo Ty jesteś super laska i jak to mówi moj M:ładnemu we wszystkim ładnie", to i kręgosłup sobie oszczędzisz.

Widzisz, jaka Ty mądra jesteś do tego:D

Ja mam najpiękniejszą serię Simplicity.

Dobra, będę mieć, bo na razie tylko lodówkę posiadam :p

Ciekawa jestem, która tak Ci się spodobała?

Karim Rashid?

Pininfarina?

No, udało im się to wzornictwo, nie powiem:yes:

Ale oraito u mnie no one:D

Chociaz podoba mi się Karim:rolleyes:

Ale nie aż tak, żeby zaakceptować cenę, a dwa: to trzeba mieć inny styl do niego niż u mnie będzie:), więc nawet nie muszę się zmużdżać;)

No dobra, w sumie na ten piekarnik teraz też nas nie stać - ogród trzeba urządzić ;)

Myszonik! Leć z ogrodkiem:yes:

Będę zaglądać, komentować i się inspirować:D

I ja trzymam kciukasy !!!!!!!!!! I zazdraszczam po cichutku

Pinakoladko! Boże! Jak ja wszystkim zazdrościłam tych przeprowadzek:rolleyes:

Ta moja to mi się wydawała taka abstrakcyjna:)

To jak w ósmym miesiącu ciąży: miałam wrażenie, że od zawsze w niej jestem i ona się nigdy nie skończy.

Oczywiście, że wiedziałam, że to irracjonalne, ale taki stan, w jakim się permanentnie przebywa przez długi czas to trudno mi było sobie wyobrazić to dalej:D

A to w końcu przychodzi ... naturalną kolejnością rzeczy.

Ale dziwnie jest:)

Z taką lekką niepewnością jak tam nam będzie:D

No sory mnie sie ani jeden ani drugi nie podoba, wolę ten Balbiny no i ta cena beeeeeeeeeeeeeee :(

Dziękuję Aluś:hug:

Co do frontów z IKEI, to ja je sobie wybrałam już ze 2 lata temu ;) I co jestem w IKEI, to pytam, czy przypadkiem nie wycofują z produkcji. Mam nadzieję, że zanim się zabiorę za swoją kuchnię, to wciąż będą je mieli ;) Podobno seria abstrakt super im schodzi i nie mają zamiaru jej wycofywać. Ale, masz rację, jeszcze trochę i wszyscy będą mieć identycze kuchnie, jak kiedyś meblościanki :lol2:

Aggula! Abstrakt też jest fajny!

W ogóle ikea ma świetne wzornictwo: proste i ponadczasowe. Do tego przyjazne ceny, dobre akcesoria i serwis.

Świetna decyzja. Będziesz miała czadową kuchnię.

Gdzie zdjęcia???

Trzymam kciuki za przeprowdzkę - na pewno będzie wszystko ok. I zdawaj relację jak poszło:).

Balbina, trzymaj się Ty dzielna kobieto i walcz

Dziewczyny!

Będę pisać jak tylko gdzieś dorwę kawałek netu:lol2:

uffff!!!!!! nie do wiary Iwona:jawdrop: jak się czyta to co ty robisz, wszystko inne wydaje sie błachostką . przeprowadzka z dzieciakami do jeszcze niewykończonego domu!!! :p ogarnięcie tego logistycznie!!!!!!

kobieto jesttes wielka i niech moc będzie z toba

Nie Kochana!

To nie ma nic wspólnego w odwagą czy mądrością, to więcej niż szaleństwo w czystej postaci:yes:

I jestem tego świadoma;)

Mój M dzisiaj powiedział:" to, że jesteś szalona to wiedziałem, ale to co dzisiaj się będzie działo to kompletne wariactwo! Ale będę w tym z Tobą!"

Nie ma odwrotu:D

Edytowane przez Balbina200

Iwonko, a co na tę przeprowadzkę do "niewykończonego" domu Twoj mąż mówi?

Na poczatku budowy mój mówił, ze jak nam zabraknie pieniędzy to najwyżej góry nieskonczymy i bedziemy na dole mieszkać, na co ja, nie ma takiej opcji, nie wprowadzam sie do niewykonczonego domu. Im bliżej było końca moja druga połowa miała co raz więcej watpliwości i nie wyobrażała sobie przeprowadzki choćby bez drzwi.

Łatwo nie będzie, bo wszechobecny kurz bedzie na ubraniach (i jak tu wyjść do pracy) i w kazdym innym miejscu, ale z pewnością sobie poradzisz, jak ze wszystkimi innymi rzeczami :)

Życzę samych miłych chwil w nowym domku i niech MIŁOŚĆ będzie z Wami. :)

Odpowiedź mam powyżej razem pisałyśmy :)

Gąsko Balbinko - WARYJAT z Ciebie !!!!!!!!!!!!!!!!! Uwielbiam Cię !!!!!!!!!!!!! I jakbym tylko bliżej mieszkała to pojawiłabym się na polu walki i pomogła !!! Bo imponujesz mi kochana! Trzymam kciukasy i modlę się o Twój dostęp do netu bo my tu umrzemy jesli nie będziemy miec świeżych info z frontu . Walcz do końca !