Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Dziewczyny!

Mam net:lol2: :lol2: :lol2:

Ale zdjęć nie będzie, bo jeszcze nie zrobiłam i dzisiaj już nie dam rady:-(

Jeszcze się nie położyłam (przedłużona praca, opóźnione pakowanie, poszukiwanie paszportu w nierozpakowamych pudłach), a za trzy godziny muszę wstać, bo przygoda czeka:)

Słabo na oczy coś widzę...

Nadal mieszkamy jak na budowie, ale widać światełko w tunelu, bo podczas naszej nieobecności (na straży zostaje teściostwo) mają nam montować drzwi z Filo (ale chyba na razie bez klamek, bo mieli być wczoraj albo dzisiaj i je pokazać, przy okazji pomiarów innych rzeczy, ale nie dojechali:() i może zaczną barierki:)

A Łukasz wpada ostatnio raz na tydzień i jakieś pierdółki wykancza.

Dobrze, że ma blisko;)

W pracy powoli zaczynam się odnajdywać, ale odpoczynek będzie zbawienny.

Zatem spadam do łóżka, bo zaśpimy!

Acha, tynk Caparola Grafit kolor (chyba) 15 i 18 (to te jaśniejsze), a ten ciemny to pośrodku dwóch najciemniejszych kolorów:)

:)Trala la la!

Zostalam przygnana do kompa coby sprawdzıc czy mı barıerkı potwıerdzılı.

To wykorzystuje chwıle bez dzıecı ı na Forum wskoczylam:lol2:

Drzwı mı ponoc nıe zamontowalı bo nıe dojechalı:-(

Barıerkı rano obgadam z mezowatym bo on nawet nıe wıe jakıe maja byc:rolleyes: a ja mam watplıwosc czy nıe za duzo ıch wyszlo...

Rzadsz z cala pewnoscıa bylyby ladnıejsze ale ze wzgledu na dzıecı chıalam gescıej...

No babıe nıe dogodzısz;)

Ja sıe bycze nad basenem ı dopıero teraz czuje jak mı to bylo potrzebne:yes:

Zdjecıa obıecuje beda!

A kawka Rasıu z przyjemnoscıa

Psıczku zajrzalam do Cıebıe. a tam takıe cuda ogodowe pokazujesz!

Pıekne te roslınkı!

Ja CI bardzo kıbıcuje ı bede czytac o tych madrych rzeczach ktore napısalas bo tez musze sıe wzıac za ogrod.

Looknelam tez do Anulı. Samı robıa nawadnıanıe. Czylı mozna ı nıetrudno!

Dzıewczyny! Jestescıe taka ınspıracja. ze juz o tych ogrodach przez Was mysle zamıast bezmyslnıe lezec ı sıe smazyc!

Ale pınakolado - poprawıe sıe! Jurto zamowıe drınka za Twoje zdrowıe:-)

wypoczywaj, nabieraj energii i zasyp nas zdjęciami;)

mam nadzieje ,że mężowaty poradzi sobie pod twoją nieobecność:)chyba ,żed żle zrozumiałam i jesteś z nim nad basenem:)

Monia Balbina wyjechała z cala rodzinką :)

Iwonko, pamietasz 18 maja musisz byc w Milanówku, nie przewiduję innej opcji i jeszcze raz serdecznie zapraszam :)

No to jestem:)

Wróciliśmy co prawda już w piątek (wypoczęłam bosko!!!), ale korzystając z wolnej soboty latałam po sklepach oglądając płyty na szafy do garderoby, oddając rzeczy do Ikei, które zostały niewykorzystane i robiąc zakupy spożywcze, bo lodówka po tygodniu nieobecności świeciła pustkami:rolleyes:

Narendilku! Super są te meble z nowej kolekcji Ikea 2012:yes: Myślę, że baaardzo by Ci pasowały. Są w Twoim klimacie:yes: Sama nawet kombinuję czy nie nabyć szafki pod tv białej i drzwiczek nie pomalować w kolorowe paski:)

No i odwiedziłam polecany komis samochodowy, coby znaleźć furę dla opiekunki, bo dwutygodniowa jazda do pracy only środkami komunikacji miejskiej jest dla mnie wstrząsająca - w jedną stronę dojazd zabiera mi jakąś godzinę i 45 minut, czasami dłużej:-( A jakbym miała car coby dojechać do metra (dogodnego połączenia autobusowego nie mam) to bym skróciła czas o jakąś połową! Czyli półtora do dwóch godzin dziennie:yes:

Ale nic ciekawego nie było, więc muszę poszukać w necie.

A teraz obiecane foty.

Ale od razu zaznaczam, żeby się za dużo nie spodziewać (jeszcze:cool:), bo nadal mieszkamy prowizorycznie i powoli się urządzamy.

Dzisiaj mężowaty dalej odgruzowywał ogród (tył domu można już nawet zaliczyć do oczyszczonego!), został jeszcze front, ale tam jest mnóstwo małych kawałków gruzu i resztek odłamków płyt k-g, więc czeka nas żmudna praca...

Ja myłam okna na parterze, sprzątałam i rozpakowywałam towarzystwo.

No dobra, lecą:D

Tak na razie mieszkamy - na starych meblach i z braku barierek wszyscy urzędujemy na parterze - dzieci śpią razem w gabinecie, my w saloonie i mamy nadzieję, na rychłą (tydzień-dwa) zmianę, czyli przeniesienie się na górę do własnych pokoi:rolleyes:

Wejście - wiatrołap - po lewej szafy dzieci, nasze są w korytarzyku do garażu po prawej.

Szafy będą miały orzechowe drzwi - zabudowa do sufitu, a na przeciwko będzie nowa ławeczka i poduchy, a nad nią duże lustro.

DSCF0825.JPG

Między szafami jest "tajne" przejście do kuchni i spiżarki (będą drzwi takie same jak do szafy)

DSCF0828.JPG

I widok z drugiej strony - tak prezentuje się nasz dom po wejściu - zamiast drzwi oddzielających wiatrołap od reszty domu (planowane sa z mlecznego szkła) - tymczasowa "cudowna" zasłonka, coby nam nikt przez przeszklone drzwi nie zaglądał:)

DSCF0829.JPG

Drzwi do dolnej toalety - Filo - zbliżenia nie pokazuję, żeby nie zniechęcić, bo wymaga poprawek.

Pokażę, po zrobieniu:)

DSCF0831.JPG

No i dolna toaleta - również nie gotowa - będzie szafka z umywalką, lustro i przycisk.

DSCF0856.JPG

Moja wymarzone pomieszczenie na pralnię - podłoga żywica epoksydowa -będą zabudowane szafy i obudowane pralki plus mała wanna i sznurki podwieszane.

DSCF0859.JPG

Pokój Macia soute - bez tapety, dywanu, łóżka, drzewka i paru pierdołek

DSCF0860.JPG

DSCF0864.JPG

DSCF0865.JPG

Starszak postanowił się dzisiaj przeprowadzić - no i jest w trakcie rozpakowywania:

DSCF0867.JPG

Jedna strona garderoby Małej:

DSCF0868.JPG

A teraz największe burdello - mój pokój do pracy i pokój gościnny zarazem - wszystko na starych meblach - do czasu wymiany:

DSCF0869.JPG

I jedyne prawie skończone pomieszczenie - mężowska garderoba (projekt mój:rolleyes:) - brakuje tylko siedliska i stojaka na garnitur - oczywiście też jeszcze nie rozpakowana:-(

DSCF0870.JPG

DSCF0871.JPG

A tak wygląda moja garderoba:(

Łóżko to mojego Taty - za czasów jak pomagał w wykończeniówce.

Płyty obejrzałam, muszę jutro przeliczyć wielkości i zamówić.

Na ścianie chciałabym tapetę w kratę (Burberry, ale nie mogę znaleźć:-( lub jakąś inną szkocką) - na dwóch przeciwległych ścianach.

DSCF0874.JPG

Schody z ciemno - szarą ścianą przygotowane pod montaż białych barierek (na górnym biegu).

Po prawej fragment drzwi Filo do samodzielnego malowania:

DSCF0876.JPG

Widok z jadalni na klatkę i duży pokój:

DSCF0879.JPG

I sam pokój - na razie bez jakiegokolwiek wyglądu, ale i tak mieszka się nam cudnie:D

Jedna kanapa jest do leniuchowania i oglądania tv, na drugiej śpimy;)

DSCF0881.JPG

DSCF0882.JPG

I widok na kuchnię - na ofoliowane jeszcze szafki, bez właściwych blatów (kupiłam kawałki blatów po 5 xł w Castoramie), ze zlewem przeniesionym z garażu:) a w miejscu stołu będzie wyspa - duuuużo szersza:D

DSCF0887.JPG

Spojrzenie na szafkę na herbatę i lodówkę po prawej.

W tle spiżarka z brakującą jeszcze jedną ścianką (stąd prześwit:)), a po lewej dojście do tajnego przejścia:)

DSCF0888.JPG

DSCF0889.JPG

I piekarnik - kolorystycznie wygląda bardzo ok - musicie uwierzyć na słowo, że pasuje:D, natomiast zszokował mnie fakt, że NIC nie widać przez szybę jak się piecze! Czytałam opinie, była tam informacja, że szyba nie jest całkowicie przejrzysta i że widać jak za lekkim zamgleniem. Ale to nie jest lekkie zamglenie! Kompletnie nie widać czy ciasto urosło czy nie:eek: Dla mnie zupełnie nie do przyjęcia:no: Nie wiem jeszcze co z tym zrobię. Może osoba z Gorenje podpowie jakieś rozwiązanie?

DSCF0890.JPG

I niewielka spiżarka - ogromnie się cieszę, że jest, szkoda tylko, że większej nie dało się zrobić:(

DSCF0892.JPG

A taki będę miała widok - stojąc przy wyspie:

DSCF0893.JPG

I miejsce na przyszła jadalnię - na razie plac zabaw dla dzieci:D

DSCF0895.JPG

Na razie tyle!

Balbina usmiechnelam sie do siebie jak czytalam i ogladałam Twoj ostatni wpis. Zadowoleni, ze u siebie, choc jeszcze zaslonki zamiast drzwi, choc kartony to cala rodzina razem, na swoim i wspolnie dazycie do wymarzonego celu. Nie marudzisz, ze brak kwiatka, serwetki i drzewka, ale potrafisz się ucieszyc z tego co masz i docenic to. Tak trzymaj szczesciaro:) Pozdrawiam

Ps.Mozesz mi napisac co to za szary gres masz w kuchni?

Edytowane przez MusiSieUdac
bo mialo byc Balbina, a nie Baliba :)

Baliba usmiechnelam sie do siebie jak czytalam i ogladałam Twoj ostatni wpis. Zadowoleni, ze u siebie, choc jeszcze zaslonki zamiast drzwi, choc kartony to cala rodzina razem, na swoim i wspolnie dazycie do wymarzonego celu. Nie marudzisz, ze brak kwiatka, serwetki i drzewka, ale potrafisz się ucieszyc z tego co masz i docenic to. Tak trzymaj szczesciaro:) Pozdrawiam

Ps.Mozesz mi napisac co to za szary gres masz w kuchni?

Najgorsze jest to, że jest mi tak dobrze, że mogłabym już nic nie robić;), ale mężowaty goni do skończenia i naczytałam się dzienników, że po wprowadzeniu zastój się robi na budowie i obiecałam sobie, że na pewno nie stanę w połowie:no:

A płytki to fabryka Serenssimo, kolor gris coś tam (Sheenez i Salik mają to samo tylko ciemniejszy Fosil).

Ala, o tym samym myślałam:D

Że te nasze domy, niby ten sam projekt, a są totalnie inne:yes:

I zapraszam oczywiście, ale może fajniej będzie jak już coś dojdzie;)

I dziękuję za zaproszenie na 18 maja!

Planuje się wybrać:D

Edytowane przez Balbina200