ka_em 06.05.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Śliczna rodzinka:). TYmi kłótniami się nie przejmuj - znaczy to, ze są ze sobą bardzo zżyci. Jak będą starsi to żyć bez siebie nie będą mogli. Ja tak miałam z siostrą - wieczne kłótnie, bijatyki itp. A teraz jesteśmy naprawdę dobrymi przyjaciółkami - lepszej nie mam. Z moimi braćmi tak samo - a teraz razem na imprezki chodzą. A domek - bardzo duży i mega domowy. Atmosfera rodzinności aż bije z tych zdjęć. A że nie wykończony? ja nie lubię zdjęć domów tych wykończonych ale wyglądających na niezamieszkane - takich odpicowanych, ze aż strach byłoby coś położyć nie na miejscu. Jakoś do mnie nie przemawiają i zawsze zastanawiam się czy tylko u mnie jest bałagan;)> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 06.05.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 ..i jeszcze jedno, zazdroszcze Ci tej wesolej gromady:) Chyba musze sie wziasc za siebie;)Zdjecie jak siedzicie we czworke tyłem, bezcenne i rozczulające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 06.05.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) Fajnie Cię wizualnie poznać, jak mi sie ciepło na srcu zrobiło ze nie tylko my jak pomylency sie wprowadziliśmy, było gorzej niż u Was i fakt ciśnienie spada... Niech sie dobrze mieszka, potem wiecej skrobnę. ...dzieciaki cudowne Edytowane 6 Maja 2012 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 06.05.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Balbinko - Dziękuję Ci bardzo za zdjęcia Twojego domku! Nawet nie wiesz jak mi nimi pomogłaś. Teraz wiadomo, że mozna bez lustra, łózka, szafy.... Można mieszkać i co najważniejsze być szczęśliwym. Jeszcze raz dziękuję i obiecuję, że w lipcu zamieszczę zdjęcia swojego burdello bo też jeszcze sporo będzie brakowało do ideału;) Wakacji zazdraszczam Buziaki dla wesołej gromadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 06.05.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) Dzięki dziewczyny za miłe słowa! Śliczna rodzinka:). TYmi kłótniami się nie przejmuj - znaczy to, ze są ze sobą bardzo zżyci. Jak będą starsi to żyć bez siebie nie będą mogli. Ja tak miałam z siostrą - wieczne kłótnie, bijatyki itp. A teraz jesteśmy naprawdę dobrymi przyjaciółkami - lepszej nie mam. A domek - bardzo duży i mega domowy. Atmosfera rodzinności aż bije z tych zdjęć. Ka_emka! Właśnie bardzo bym chciała, żeby w późniejszym wieku były zżyte i trzymały się razem. Tylko jak je wychowywać, żeby im te kłótnie w krew nie weszły i na zawsze nie zostały;)? A domek to na razie taki mało osobisty jest. Z całą pewnością będzie bardziej:D MSU - no, polecam, polecam. Optymalne są pary - razem dobrze się z reguły bawią. Jak pojawia się trzecie to są kłótnie i rywalizacja:rolleyes: Ale Ty sobie radzisz z TAAAAKIMI sprawami własnoręcznie i z sukcesem to dla Ciebie nawet piątka nie byłaby problemem:D e-mólku! Ciebie też z ogromną przyjemnością "poznałam":yes: Ja już wcześniej wrzucałam fotki:) I to takie bardziej kulturne, uczesane;) Bez tej mojej aktualnej "końskiej" grzywki, jak to mówi mężowy:cool: Edytowane 7 Maja 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 06.05.2012 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Płyty No dobra, a teraz trzeba wrócić do tematów budowlanych.Na tapecie mam płyty grzewcze.U nas wariant będzie taki:- płyta indukcyjna lub ceramiczna (brak gazu przez co najmniej jeszcze pół roku) - 60 cm- i wąska płyta gazowa "na zaś' - najchętniej jeden palnik do woka lub ostatecznie dwupalnikowa. Na short liście mam trzy zestawy:1. Teka IR 641 (około 1500 zł) plus Teka VT.2 2G AI AL (750 zł) - razem - około 2250 zł http://image.ceneo.pl/data/products/2141246/i-teka-ir-641.jpg http://image.ceneo.pl/data/products/7803860/i-teka-vt-2-2g-ai-al.jpg 2. Siemens - gazowa dwupalnikowa ER326BB70E (1250 zł) lub jednopalnikowa ER326AB70E - około 1450 zł- zwykła indukacja np. ER326AB70E (3 tys) lub EH611TA11E (1350 zł) lub EH611TA11E (3200 zł) http://media2.siemens-home.com/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/EpsImages/MCSA037270_EH601ME21E_def.eps?Width=200lubhttp://media2.siemens-home.com/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/EpsImages/MCSA048734_EH675MV11E_def.eps?Width=200 Który wariant byłby praktyczniejszy, wygodniejszy w użyciu?Który byście sobie wybrały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 07.05.2012 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Co do płyt nie doradzę, nie wiem o co chodzi jak zacznę analizować to wieczorem skończę, taki mam głupi nawyk ze sie doktoryzuję z każdej głupoty. Ja slow kilka o mieszkaniu we własnym domu. Właśnie zrezygnowalismy z wyjazdów majowkowych bo się nam w domu, a raczej ogrodzie siedzieć chciało, mieliśmy kilka planów nic nie zrobiliśmy, ale posiłki na tarasie i kawusia w slonku, bez pakowania, chaosu wyjazdowego to cos wspanialego. Gril na 20 osob, chmara dzieciakow latajacych po ogrodzie, to jest luksus i mega frajda. My nawet podłóg , szaf, drzwi nie mieliśmy, wszystko w kartonach, nie polecam az takiej partyzantki, zwlaszcza z dzieciakami,na pietro po 1,5 roku sie wprowadziliśmy. To moze jako rodziny wielodzietne kiedyś "normalnie" nieuczesanie nawet sie poznamy, do Torunia blisko macie. Edytowane 7 Maja 2012 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 07.05.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Jako gospodyni w domu wielodzietne muszę sie zachwycił Twoja spiżarnią.Czy to Ty szukałas kiedyś szerokiej lodówki bez "ścianki" pośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 07.05.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 hejka a ja mam pytanie odnośnie wyspy a dokładnie zlewu na niej- widzę że pod stołem jest kabel ale nie widzę rurek na wodę i rury na kanalizację do wyspy. Czy jestem przyślepawa czy faktycznie jeszcze ich nie ma i będziesz kuć płytki żeby doprowadzić wodę? ( w co wątpię więc podejrzewam ze jednak ślepa jestem?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.05.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 iwona wróciłaś!!!!! super zdjęcia i mam nadzieje ,że naładowałaś akumulatory do dalszej przygody tzn. urządzania domu. Dzieciaki superowe swą!!!! młoda cała mama - tylko blondynka, a chlopcy cały tata:wiggle: dobrze ci z końska grzywką!!!! wiesz co ja juz nie mogę sie doczekać twojego domu skończonego, i nie ociągaj się , bo ja ci nadal kibicuję!!!!!już chcę zobaczyć kuchnię bez folii na szafkach i z wyspą!!!! podłogi wyszły bardzo fajnie!!!! a kominek extra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 07.05.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Kominek ekstra! A co bedzie na pustej ścianie przy oknie w kuchni i na co ta dziura w meblach przez która widać spiżarnię, bo coś nie zrozumiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.05.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Balbina! Cieszę się, że odpoczęłaś i naładowałaś akumulatory Dom wgląda super Myślę, że z Twoim zapałem raz dwa doprowadzisz resztę do końca! Z płytami niewiele pomogę, bo jeszcze nie zaczęłam dokładnie zgłębiać tematu. Wśród moich wstępnych typów jest też taka: Mastercook I4DE64Z S http://eldom.api.bdk-info.pl/img/eldom/getProductAverage.php?product_id=253287 Podoba mi się to jedno duże pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.05.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Iwonko - a Ty nie pochodzisz czasem z małopolskiego??? Strasznie przypominasz mi pewną znajomą Iwonę ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 07.05.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Ja mam indukcję - Mastercook Duble Evolis - baaardzo sobie chwalę. Ja bym wybrała indukcję + płyta gazowa. A jakie modele to zależy od kasy. a wakacji to strasznie zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 07.05.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Jako gospodyni w domu wielodzietne muszę sie zachwycił Twoja spiżarnią. Czy to Ty szukałas kiedyś szerokiej lodówki bez "ścianki" pośrodku? e-mólku! Spiżarnia była jednym z niewielu must be jeszcze na etapie wyboru projektu. Miałam nadzieję, że uda się ją większą wygospodarować..., nie dało się, trudno. Mam dużą kuchnię to dam radę w szafkach plus duża zamrażarka stoi w garażu. A przy okazji - Mosambia jak się zagospodarowywała w swojej nowej kuchni to pisałą, że połowa szafek świeci pustkami. Ja jestem chyba chomik, bo mam zajęte wszystkie szafki, łącznie z tymi górnymi:rolleyes: Plus spiżarka... Dobrze, że dojdzie wyspa i sześć kolejnych szafek (jedna na śmieci, dwie szuflady, dwie głęboko położone pod blatem i de facto jedna na jakieś rzeczy). Tak, to ja szukałam dużej lodówki i zdecydowałam się na dużą samą chłodziarkę - ta sama pojemność, a węższa, dzięki czemu mam szerszą szafkę "na herbatę":), a zamrażarkę w garażu - jeśli okaże się za mała to kupimy dużą i wstawię obok piekarnika, zamiast wysokiej szafki 60. A ta dziura między spiżarką a kuchnią będzie zabudowana płytą meblową hejka a ja mam pytanie odnośnie wyspy a dokładnie zlewu na niej- widzę że pod stołem jest kabel ale nie widzę rurek na wodę i rury na kanalizację do wyspy. Czy jestem przyślepawa czy faktycznie jeszcze ich nie ma i będziesz kuć płytki żeby doprowadzić wodę? ( w co wątpię więc podejrzewam ze jednak ślepa jestem?) Koktajl! Dobrze kombinujesz:yes: Będzie woda i odprowadzenie na wyspie. I jest zrobiona instalacja, tylko jest owinięta szarym kartonem i jest pod stołem i jakoś tak wyszło na zdjęciu, że jej nie widać (efekt niezamierzony:)). Ale zachowałam się jak durna pańcia - nie mam poprowadzonej rury do kuchenki gazowej, a szafki już stoją Nie wiem jak do tego mogło dojść, że zapomnialam:eek: To znaczy wiem:(... najpierw nie mogłam zrobić instalacji, bo nie miałam pozwolenia i stwierdziłam, że podłączę jak dostanę papiery, a potem po prostu leciałam dalej według planu i po prostu o tym zapomniałam i zamontowałam kuchnię I jak teraz mam pociągnąć rurki:eek:? Trzeba będzie rozmontować szafki??? O, ja durna! mam nadzieje ,że naładowałaś akumulatory do dalszej przygody tzn. urządzania domu i nie ociągaj się , bo ja ci nadal kibicuję!!!!!już chcę zobaczyć kuchnię bez folii na szafkach i z wyspą!!!! No, nie. Będziemy robić sukcesywnie, na razie działamy dopóki jest kasa Balbina! Wśród moich wstępnych typów jest też taka: Mastercook I4DE64Z S Podoba mi się to jedno duże pole. No właśnie to duże pole też mnie kusi, bo podobno można postawić nawet maleńki garnek i grzeje tylko w tym miejscu bez konieczności dostosowania sie do wielkości pola. To brzmi nieźle. A w ogóle to, na moją prośbę, M nabył wolnostojącą jednopalnikową indukcję (na czas braku właściwej, a później do sporadycznego korzystania na wyspie) i najpierw się pieklił, dlaczego nie kupił zwykłej elektrycznej, bo ta jest trudniejsza do ustawienia, nie pasują nam żadne garnki (nawet takie porządne z podwójnym dnem:-() i się wyłącza jak się podniesie np patelnię do góry, żeby podrzucić naleśniki (może to jakiś słaby model - Gorenje) i zapowiedział, że docelową to stanowczo woli zwykłą płytę ceramiczną. Po tygodniu użytkowania się przekonał - podeszła mu się możliwość nie tylko ustawienia mocy (od 1 do 9), ale i dodatkowo temperatury przy każdej mocy grzania. Nie wiem czy każda płyta to ma. Do sprawdzenia. Iwonko - a Ty nie pochodzisz czasem z małopolskiego??? Strasznie przypominasz mi pewną znajomą Iwonę ...... Nic mi o tym nie wiadomo:cool: Ale mam straszny sentyment do Podkarpacia:D Ja bym wybrała indukcję + płyta gazowa. A jakie modele to zależy od kasy. a wakacji to strasznie zazdraszczam Taki jest plan. Jeśłi tylko uda sie nam podłączyć teraz ten gaz w kuchni... A Twój model chętnie sobie oblookam:) To był nasz pierwszy wspólny urlop od czterech lat, bo albo byłam w ciąży, albo baby było zbyt małe, albo nie wyszło (last year). I nie wiem czy nie nie będzie to ostatni na najbliższe kilka lat, bo obawiam się, że jednak wsiąknę w ten mój raj na ziemi i nie będę chciała wyjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.05.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Balbina, nie chcę Cię straszyć, ale temat gazu na wyspie badała kiedyś chyba Spirea i okazuje się, że u nas jest coś w przepisach, że tego gazu tam nie można doprowadzać. dlatego na wyspie zostaje tylko gaz z butli albo indukcja/płyta elektr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 07.05.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Cześć Tataraczku!Płytę gazową chciałabym na blacie przy ścianie, nie na wyspie:)Na wyspie będzie jednopalnikowa, włączana do gniazdka indukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.05.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 O jaaaaaaaaaaaaaa ale boskie dzieciaki!!!!! Aż się człowiek na sekundę (!) może zawahać czy kolejnego sobie nie zafundować. Zdjęcia obejrzałam ale nie chcę po łepkach się odnosić a na elaborat nie mam już sił. Next time ale jeszcze raz gorąco gratuluje że już na swoim i że tak wam dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 A jak tak, to ok i tak mnie znowu nie witaj, bo ja regularnie zaglądam, tylko nie zawsze mam coś sensownego do powiedzenia, a u Ciebie dzieje się w takim teeempie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.05.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Iwona ty się chyba na mnie nie boczysz o to ponaglanie????? ja już się przyzwyczaiłam do twojego tempa strusia pędziwiatra,że pędzę z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts