e-mól 09.05.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Niewiele pomogę, mamy je dwa dni, z czego pierwszego bliskość sie rozdał po kotłowni bo jakiś spraw puścił, dzisiaj woda była bardzo gorąca, na bojlerze pokazywano 70st, spytaj za kilka dni, tez tych pochmurnych to wiecej będę mogła napisać. Kuchnia cudownie wielka, nie mogę sie doczekać wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.05.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Monsanbia to chya z zaświatów wróciła;). Odnośnie płyty Evolis Mastercooka to płyta jest rewelacyjna - i raczej nie ze średniej półki bo kosztuje ponad 2 tyś. Oczywiście nie rozgryzłam jeszcze wszystkich funkcji ale nieraz przydały się duże pola gdy gotowałam(dusiłam) w brytfance lub w kilku małych garneczkach. Mogę zrobić kilka zdjęć i wrzucić ja wygląda na żywo. Nie mam porównania z innymi płytami bo to pierwsza indukcja z jaką mam syczność ale ja jestem mega zadowolona z szybkości gotowania, wielu możliwości ustawień na polach i co muszę dodać - działają mi wszystkie garnki, których używałam wcześniej na gazówce - po prostu muszą być emaliowane. Kasia! To ja się piszę na te zdjęcia! Możesz wrzucać u mnie:yes: A masz opcję regulacji mocy (np. os 1 do 9) lub określenia konkretnej temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.05.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Kuchnia, zgodnie z projektem, wyszła spora, z czego się okrutnie cieszę) Iwona, kuchnia booska, zdradz proszę ile ma m2 po podłodze, no i ten kolor wariacki zupełnie - nie gniewaj się tylko, w pozytywnym sensie . Mnie kołacze gdzieś po głowie np. malinowy blat ale odwagi mi brakuje... A tu proszę jaki lazur:-) A piekarnikiem się nie przejmuj, jest tak urodziwy, ze musi mieć jakiś mankament... A jaką planujesz docelową płytę gazową? Może 5-palnikową? Włašnie się zastanawiam, czy ma to sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.05.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Niewiele pomogę, mamy je dwa dni, z czego pierwszego bliskość sie rozdał po kotłowni bo jakiś spraw puścił, dzisiaj woda była bardzo gorąca, na bojlerze pokazywano 70st, spytaj za kilka dni, tez tych pochmurnych to wiecej będę mogła napisać. e-mólku! No to za tydzień, dwa musimy się wymienić uwagami, bo u mnie też to jeszcze świeży temat:) Iwona, kuchnia booska, zdradz proszę ile ma m2 po podłodze, no i ten kolor wariacki zupełnie - nie gniewaj się tylko, w pozytywnym sensie . Mnie kołacze gdzieś po głowie np. malinowy blat ale odwagi mi brakuje... A tu proszę jaki lazur:-) A piekarnikiem się nie przejmuj, jest tak urodziwy, ze musi mieć jakiś mankament... A jaką planujesz docelową płytę gazową? Może 5-palnikową? Włašnie się zastanawiam, czy ma to sens... No bambi! Ależ mi przykro, że muszę Cię rozczarować, że taka nie fantazyjna jestem i mam nudno tradycyjne szafki:rolleyes: Ten turkus to folia ochronna na moich meblech:sick: Wieśniak ze mnie, że jej jeszcze nie ściągnęłam, ale cały czas potwornie się jeszcze kurzu, a i będę montować wyspę i blaty i zawsze to jakieś zabezpieczenie jest. I do czasu ukończenia tych prac nie chciałam narażać białych szafeczek na porysowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.05.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 :rotfl:e-mólku! No bambi! Ależ mi przykro, że muszę Cię rozczarować, że taka nie fantazyjna jestem i mam nudno tradycyjne szafki:rolleyes: Ten turkus to folia ochronna na moich meblech:sick: Wieśniak ze mnie, że jej jeszcze nie ściągnęłam, ale cały czas potwornie się jeszcze kurzu, a i będę montować wyspę i blaty i zawsze to jakieś zabezpieczenie jest. I do czasu ukończenia tych prac nie chciałam narażać białych szafeczek na porysowanie... O matko!!! Ale się skompromitowałam :rotfl: to może już lepiej się wyloguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.05.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 no i ten kolor wariacki zupełnie - nie gniewaj się tylko, w pozytywnym sensie . Mnie kołacze gdzieś po głowie np. malinowy blat ale odwagi mi brakuje... A tu proszę jaki lazur:-) .. :rotfl: O matko!!! Ale się skompromitowałam :rotfl: to może już lepiej się wyloguje Padłam Rewelacja, dawno sie tak nie usmiałam bami - dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 09.05.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 bami, nie przejmuj sie-w tym gronie zakreconych kobitek, takie "wpadki", to norma;) Kinia, czy my zawsze musimy...no wiesz....zawsze gdzies z czegos miec razem ubaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 09.05.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Nie mogę toż się uśmialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.05.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Kinia, czy my zawsze musimy...no wiesz....zawsze gdzies z czegos miec razem ubaw? no a jak Ty to sobie wyobrażałaś ?? 2 najlepsze teściufffki świata to i ubaw wielki Zaraz Ci wyślę filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 09.05.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 10.05.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Dziekuje Balbino ! Kurde musze zbadac sprawe wody w kolektorze bo jesli to nie dziala z woda przez caly dzien to bez sensu jest. My bedziemy miec dofinansowanie z gminy ale na 40%-podatek i projekt i cos tam pewnie jeszcze wiec tez to takie super nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.05.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Ala, a tak konkretnie to co Cię w tej płycie ujęło? I chcesz się wybrać z mężem na imprę do Ali? No właśnie to co napisała Ka_em - że ja jednym palniku grzeję kilka małych garnków. Ale na razie to tylko wirtualnie, jeszcze nie macałam. A do emi chciałabym jechać ale chyba bez małża - bo ktoś z dzieciarnią musi zostać. Na noc na pewno nie zostanę ((, bo 19.05 szkoła ma piknik rodziny i obecność "obowiązkowa". Nie mogę dogorywać bo to będzie niewychowawcze Ka_em - taaaak poprosimy zdjęcia płyty w użyciu. Bami - co do płyty gazowej 5 palnikowej - radzę mierzyć z garnkami w "realu". Zresztą to samo chcę uczynić z indukcją na jaką się w końcu zdecyduję. Znajomi wtopili z 5 palnikową płytą gazową - nie mieści się równocześnie 5 garnków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 10.05.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Hej, hej Przyczłapałam, bo zwabił mnie tytuł. I nie żałuję Fajny pomysł z wykorzystaniem wielkoformatowych zdjęć dzieci i całe mnóstwo innych świetnych inspiracji dzieciowych. Chętnie będę podglądać czym się to wszystko zakończy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 10.05.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Postaram sie zdjątka zrobić jak najszybciej. Wczoraj pożyczyłam teściowi małpkę na kilka dni ale małż obiecał mi zrobić zdjęcia swoim i je szybko przerobić bym mogła je wrzucić na forum. Ja sama nie miałam możłiwości jej obejrzeć na żywo bo żaden sklep nie ma jej w ofercie. A tak na marginesie to właśnie dziś - W KOŃCU!!!- kończą robić mi schody - tzn montuja barierkę więc na pewno będę zamieszczać zdjecia u siebie. DLa niewtajemnicznych mój ukochany stolarz robi te schody od stycznia i żadnymi prośbami ani groźbami nie mogliśmy się doprosić aby je skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 10.05.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 ka_em, to i ja skorzystam z Twoich zdjęć Ciekawa jestem jak to działa. Ile garnków możesz jednocześnie postawić? To pole w jakiś magiczny sposób się dzieli? Czy wszystkie garnki mają ten sam poziom ciepła? Za zdjęciach w necie widziałam tylko 4 regulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 10.05.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Ach cały post mi się skasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 10.05.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 ka_em, to i ja skorzystam z Twoich zdjęć Ciekawa jestem jak to działa. Ile garnków możesz jednocześnie postawić? To pole w jakiś magiczny sposób się dzieli? Czy wszystkie garnki mają ten sam poziom ciepła? Za zdjęciach w necie widziałam tylko 4 regulacje. W tej płycie najważniejszą zaletą jest to, że nie ma z góry ustalonych wielkości pól grzewczych. Indukcja polega na tym, że pola grzeją tylko pod garnkiem a nie grzeje się cała płyta - w efekcie działa to tak,że dopasowujesz wielkość garnka do danego pola. Z tego co się orientuję to garnek może być tylko trochę większy od pola (w wtedy grzeje się tylko ta część która pokrywa się z polem) a mniejsze garnki najczęściej nie działają. NIe wiem czy każda firma dostosowuje wg swoich norm ile % garnek moze być mniejszy od pola by działał ale wiem, ze to jest bardzo problematyczne. W płycie Evolis nie ma żadnych takich ograniczeń - ustawiasz takie garnki jak cie się podobają, gdzie chcesz. Dodadkowo możesz łączyć dwa sąsiednie pola w jedno - przez co można dusić potrawy w brytfance. Na takim połączonym polu wchodzą trzy mniejsze garnki. Moc ustala się albo na jedno duze (lub dwa) albo cztery. Konfiguracja jest spora - ale co najważniejsze nie ma żadnych ograniczeń odnośnie wielkości garnków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.05.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 W tej płycie najważniejszą zaletą jest to, że nie ma z góry ustalonych wielkości pól grzewczych. Indukcja polega na tym, że pola grzeją tylko pod garnkiem a nie grzeje się cała płyta - w efekcie działa to tak,że dopasowujesz wielkość garnka do danego pola. Z tego co się orientuję to garnek może być tylko trochę większy od pola (w wtedy grzeje się tylko ta część która pokrywa się z polem) a mniejsze garnki najczęściej nie działają. NIe wiem czy każda firma dostosowuje wg swoich norm ile % garnek moze być mniejszy od pola by działał ale wiem, ze to jest bardzo problematyczne. W płycie Evolis nie ma żadnych takich ograniczeń - ustawiasz takie garnki jak cie się podobają, gdzie chcesz. Dodadkowo możesz łączyć dwa sąsiednie pola w jedno - przez co można dusić potrawy w brytfance. Na takim połączonym polu wchodzą trzy mniejsze garnki. Moc ustala się albo na jedno duze (lub dwa) albo cztery. Konfiguracja jest spora - ale co najważniejsze nie ma żadnych ograniczeń odnośnie wielkości garnków. Jak dobrze, że ten temat wypłynął! Mój typ! A czy masz jakieś zastrzeżenia do tej płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.05.2012 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 ka_em, dzięki! Czekam na fotorelację Ta płyta przekracza mój budżet, ale warta jest przemyślenia. Chyba muszę poszukać oszczędności gdzieś indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.05.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Balbino czy znalazłaś tapetę w kratę? Ja szukam od jakiegoś czasu i nic. Myślałam, żeby zamówić fototapete z tym wzorem. Moze nawet taniej wyjdzie niż tapeta z rolki jakiejś angielskiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts