Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W końcu jesteś :hug:

I to z dobrymi wieściami :wave:

Trzymam kciuki za blaty, za barierki i za wszystko!

Druga to Samoa:cool:

Też leży i czeka na blat, a na żywo wygląda stanowczo na droższą:)

Moja Samoa? Pokażesz?

Dzisiaj mam mega pracowity dzień.

Dopiero teraz usiadłam, żeby obejrzeć mecz... i trafiłam prosto na strzelony nam gol:-(

Taka szkoda...

Ale chaotyczny mecz:-(

Dzisiaj robiłam z Mamą prowizoryczne ogrodzenie z płotków lamelkowanych, bo już miałam dość tego sajgonu przed domem.

Potem wkopalam z mężem wykopaną dwa lata temu huśtawką, zamiotłam taras z ton piachu, a wcześniej kupowałam nowe nóżki pod szafki kuchenne, bo okazalo się, że nasze są za slabe pod granitowe blaty.

Barierki się robiły i wyglądały fajowo:D

Ale chciałam, żeby dorobili po jeszcze jednym pręcie, więc zabrali do poprawki.

Będę z powrotem w czwartek lub piątek.

Moja Samoa? Pokażesz?

Yhmm... Twoja:hug:

Zdjęcie będzie jak zamontuję:)

Monika! Dzieciaki zaaklimatyzowały się fantastycznie!

Bajzel ciągle mamy potworny, ale dobrze nam tu:)

edit: jutro mamy imprezkę.

Spadam robić Moni chleb i piec ciacho:)

Edytowane przez Balbina200

Robokop. :)

Ani pól fotki barierek nawet do poprawki, nie będzie? To moze chociaż projekt pokaz, zakręcone? Stalowe?

Chleb Moni, ten z ziarnami? Pisała ze ma odstac 24 h, ja dzisiaj na śniadanie go wyciągam, ale moj zakwas szału nie robi i chleb przez to pewnie tez nie bedzie.

No, bardzo szkoda, że nie gramy:-(

A byłam twarda i odpuściłam moją garderobę i mocno kibicowałam naszym!

Na pocieszenie mam przynajmniej szansę na szybszy montaż;)

Zdjęcie na razie niet, bo po pierwsze aparatu nie miałam kiedy zawieźć do naprawy i muszę z firmy od Męża pożyczyć, dwa mam takie urwanie głowy i wiecznie jest milion rzeczy do zrobienia (rety! czy to się kiedyś skończy i będę mogla tak po prostu usiąść sobie na ukończonym:rolleyes: tarasie z lampką wina i poczytać książkę bez wyrzutów sumienia, że jeszcze tyyyyyle trzeba zrobić:-(), że nie miałabym nawet kiedy robić za fotografa. Dobrze, że przynajmniej każda pierdółka, którą uda się doprowadzić do finiszu tak cieszy:cool:

Chleb Moni bez zakwasu:-(, bo nadal go nie mam. Drożdżowy, przekładany. Wyszedł bosko! Zrobił furorę. Do tego masełko czosnkowe lub do moczenia oliwa z czosnkiem, bazylią, natką i koperkiem. Obłędne! Zeszło 3/4 jeszcze gorącego, prosto z pieca:D

Wchodzi do stałego repertuaru:yes:

Na danie główne makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym z chrupiącym boczkiem (to dla żeńskiej części:-)), a M obsługiwał grila. Sałatka, tzatzyki i takie tam.

Do tego sernik na zimno i nieśmiertelne tartletki z kremem i truskawkami.

Obrzydliwe obżarstwo...

Plus długie rozmowy dorosłych i szaleństwo dzieci.

Jak może nie być cudnie...

Hej Balbina, Gratuluję barierek, pokaż koniecznie !

U nas będą też białe, ale zupełnie proste.

Cullina śliczna, niestety nie do mojej kuchni.

Mam pytanie o ikeową kuchnię. czym ci monterzy wykańczali wnęki po bokach i nad szafkami - masz te zaslepki z frontów kupione czy jakieś standardowe ikeowe cokołowe, czy jeszcze coś innego.

Wczoraj pytaliśmy w sklepie o obciązenie ikeowych nózek. Ponoć jest to 125kg na nóżkę czyli 500kg na szafkę. U nas tez bedzie blat granitowy i monter twierdzil, ze nie musimy zmieniac, ale za to chce szafki stojące przykrecac do ściany (!) - to standard jest?

Balbina poproszę namiary na Twojego Pana od wyspy.

Mam pytanie o ikeową kuchnię. czym ci monterzy wykańczali wnęki po bokach i nad szafkami - masz te zaslepki z frontów kupione czy jakieś standardowe ikeowe cokołowe, czy jeszcze coś innego.

Wczoraj pytaliśmy w sklepie o obciązenie ikeowych nózek. Ponoć jest to 125kg na nóżkę czyli 500kg na szafkę. U nas tez bedzie blat granitowy i monter twierdzil, ze nie musimy zmieniac, ale za to chce szafki stojące przykrecac do ściany (!) - to standard jest?

U mnie wysokie są przykręcane do ściany, a niskie nie wszystkie. Ale są skręcane ze sobą:)

I też mi chłopaki z Ikei mówili, że nie potrzeba innych nóżek, ale stolarz powiedział, że będą pękać, a potem będzie kłopot.Jakoś wierzę mu bardziej;)

Jutro będę je podkładać...

Namiar mogę przesłać smsem Salikowi?

A boki wykańczali chyba kawalkiem frontu, choć na górze napewno cokołem.

Balbino, czekam na barierki :)

Sheenaz, w instrukcjach szafek ikeowskich jest mowa o przykręcaniu do ściany. Ja chcę swoje odsunąć na ok. 10cm i mają być jakieś dłuższe śruby.

Też na nie czekam:D

Będą w czwartek lub piątek.

A blaty powinny być w środę...

Na te ze względów desingerskich jeszcze bardziej czekam:cool:

Balbina - możesz mi wysłać namiary smsem albo mailem ;)

Dzięki!

A jak przymocujesz cokół do tych nowych nóżek?

Swoją drogą to granda - jedyne nóżki w Ikei do których można przymocować cokół to te plastiki...

Mariusz Mieszala - wysyłam sms-em:)

Ja nie montowałam żadnych nóżek z Ikei, bo dla mnie były za wysokie - mam 11-sto cm-owy blat, więc nóżki a 16 cm mi nie pasowały.

Kupiłam w casto specjalne z mocowaniem do cokołów, ktore miały być mocne:-(

Te nowe, które będę dzisiaj wstawiać będą dodatkowe - za tymi z casto.

Salik, a ten projekt wstępny do zarządu dróg to tak sam, zupełnie sam wrysowywałeś?

W mapę do celów projektowych czy w zwykłą?

Sheenaz wrysowywała, 'odręcznie' na kopię mapy do celów projektowych.

Chodzi o to że musisz im przynieść coś do czego oni się mogą odnieść w swojej decyzji (spędziłem dzisiaj cały dzień próbując się dodzwonić do Zarządu Dróg Powiatowych, żeby zapytać o losy naszego odwołania od tej decyzji...)

Salik,

zmieniłam telefon i nie mogę znaleźć Twojego numeru:-(

Podaję Ci adres strony Pana Mariusza - tam są wszystkie kontakty: www.samani.pl

Wczoraj wieczorem złapała mnie grypa żołądkowa i dzisiaj leżę w łóżku i umieram:-(

Przyjechali Panowi do blatów, ale nawet nie mam siły wstać zobaczyć jak im idzie:roll:

Poproszę M jak wróci, żeby pstryknął fotki.