Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

Dziękuję dziewczyny:hug:

Masz rację Monika, nie znoszę leżeć bezczynnie, szczególnie z bolącym żołądkiem... ale to chyba nikt nie lubi;)

Blaty są.

Jeszcze bez baterii i podłączonych płyt oraz zlewów, ale to będzie się podłączać w piątek i sobotę, a w przyszłym tygodniu cokoły.

W piątek też zostaną zaimpregnowane blaty, a w sobotę elektryk podłączy oświetlenie pod blat na wyspie, nad orzechowymi szufladami.

Moje wrażenie - ciut za grube:-(

Mogłyby być o dwa centymetry cieńsze...

Oryginalne mają 13 cm i jak widziałam w studio Recamiera to wcale nie wyglądały ciężko i grubo.

Ale to była duża powierzchnia.

Moje mają 11 cm grubości i jak dla mnie za dużo (ale zostały dostosowane do cokołów na dole), znaczy moja kuchnia wcale taka duża nie jest:cool:

Wyspa z pewnością nie przytłacza:no:

Będzie wyglądała lepiej (wyciągnie się w górę:D) po wstawieniu Culiny i powerportu.

No i brakuje mi kolorów....Ale to do nadrobienia:D

M pstryknął fotki.

Tak to wygląda:

SDC10196.JPG

SDC10182.JPG

SDC10184.JPG

SDC10185.JPG

SDC10188.JPG

edit: już obcykałam to nowe wstawianie fotek:wiggle:

SDC10196.JPG

SDC10182.JPG

SDC10184.JPG

SDC10185.JPG

SDC10188.JPG

Edytowane przez Balbina200

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Halo!

Co się dzieje ze zdjęciami???

Nie chcę takich małych:-(

Jeszcze jedno: vis a vis piekarnika jest wejście do spiżarki:

SDC10191.JPG

To na zakończenie mój sobotni płot:

SDC10193.JPG

SDC10195.JPG

Płot został postawiony żeby zyskać trochę prywatności i zasłonić bałagan od frontu:(

Po montażu okazało się, że mamy z przodu całkiem sporo przestrzeni do zagospodarowania:)

a tak to wygląda od drugiej strony:eek::

SDC10192.JPG

Balbi - kocham Twoja kuchnie i twoją wyspę. Moja przy Twojej to będzie jakas wyspunia, wyspunienka jakby Daniec powiedział :rotfl:

Piękny też masz dom z zewnątrz :jawdrop: - pierwszy raz widzę :yes: Napisz mi prosze jakie drewno jest na elewacji (tatajuba może ??)

pozdrawiam

No i sie doczekałam, kuchnia zyskała 1000%, a ile powierzchni na wyspie, boisko!!!! I bosko!!!! Zadowolona jesteś? A zdrowie lepiej?

I dom piękny, pierwszy raz widzę, jakie planujesz ogrodzenie?

A co z piekarnikiem ustalilas?

Emólku!

Mam jeszcze mieszane uczucia przez tę grubość:-(

Kombinuję, jakby je "pocienkować", wtedy byłyby idealne i wizualnie i na wysokość do pracy (teraz są na wysokości 91 cm), ale to chyba niemożliwe:-(

Ogrodzenie ma być podobne do Lidszu - tzn. proste antracytowe poziome pręty (pod kolor dachu) - takie same będą na barierki na tarasie na piętrze i otynkowane jasnoszare słupki.

Ale to pewnie dopiero w przyszłym roku, na razie są pilniejszy wydatki.

Z piekarnikiem nic nie zrobię, bo wymiana frontu jest kompletnie nieopłacalna (połowa ceny piekarnika:eek:).

Poza tą szybą ma same zalety: ma świetnie ustawione programy, łatwo się czyści, no i super wygląda:cool:

Muszę nauczyć się z tym żyć:rolleyes:

Dzięki ivi! Coca cola to mój jedyny dzisiejszy trunek:)

I trochę pomaga. Idzie ku dobremu:)

Kinia! Czekam na tę Twoją kuchnię!

Jestem przekonana, że będzie świetna. Jak cała reszta:yes:

A na elewacji mam modrzew. Pomalowany pod orzech, of corse:D

Monik! Dzięki za podtrzymanie na duchu:hug:

Tak, na blatach grani - padank dark.

Na takim kolorze mi właśnie zależało (na żywo te szarości jakoś lepiej się zgrywają:cool:)

Z bliska mają pewne przebarwienia i "myszki", ale jeszcze będą w piątek impregnowane środkiem przyciemniającym, to trochę zginą.

Na czarnym nie byłoby to tak widoczne, ale nie chcemy idealnie odpucowanego domku:no:

Balbina elewacja świetna,dobrze to określiła Moni ,że elegancki dom.Wyspa w sam raz dla Twoich maluchów.

Ale jak masz grypę żołądkową to chyba w pracy nie byłaś i się mogłaś wyspać, to Twoje wstawanie i te dojazdy do pracy to tragedia.Nie wyobrażam sobie życia w Warszawie.

A co 91 cm wysokość blatu to za wysoko?

Dzisiaj rzeczywiści nie dałam rady pojechać do pracy...

Do dojazdów już się przyzwyczaiłam - mam w końcu czas na czytanie:cool:

91 cm to sporo. Do niskich nie należę - mam 172 cm, ale może to kwestia przyzwyczajenia do niższych:D

A przy wyspie będzie dla dzieciaczków ławka z poduchami:yes:

Ale we wszystkich białych nie ma widoczności?
w ORA ITO nie ma , nie ma Ja tez jakos ucze sie z tym zyc

Balbina Twoja kuchnia...............och ja ja marzylam o takich blatach Masywnych Mega grubych. U mnie stanelo na waskich ale chociaz poogladac moge u Ciebie Masz swietna kuchnie Piekna Wyspa wymiata totalnie Nic tylko pogratulowac

Kuchnia woooooooooow, chociaż dla mnie za dużo szarego, bo jak wiadomo ja za szarym nie przepadam i jak podłoga mi sie bardzo podoba to sciana boczna kuchni jest za ciemna jak dla mnie. Blaty super nie wiem czy faktycznie nie za grube, ale w rzeczywistości moga lepiej wyglądac niz na zdjeciu :)

No i powierzchnia wyspy robi wrażenie , faktycznie boisko przypomnij jaki ma wymiar?

Balbinko ja mam tez szafki na 90,5 wzrost 166(ale zawsze chodzę w wyższych klapkach) i super mi sie pracuje tak chciałam :)

iwonko łatwiej pogrubić te orzechowe szuflady pod wyspą???? jaka one maj a grubość??? to by się zgrałó:yes:

ale zdjęcia zrobiłaś tak jakby od dołu. grube blaty są fajowe.jak dodasz hokerki , się zapełni:yes:

ja mam meble na 90 cm i jest ok. maxymalnie pzryjęlambym do naszego wzrostu( ja mam 170) 91 cm. tak jak ty masz. Moja siostra ma 95 cm i jest wysoko:yes:

a kolor granitu zapisałam na przyszłosc:yes: pięknie wygląda do białej kuchni:yes:

Balbinko, gratuluję pięknej kuchni-blat bardzo mi sie podoba i orzechowe dodatki tez:yes:

Fotel kupiłam tu:

http://www.momastudio.pl/products/224

ale nie jestem pewna, czy ten moj jest jeszcze dostepny.Kinia o niego pytała i nie widziałam go juz w ofercie na ich stronie:(

buziaki:hug: i zdrówka życzę:hug:

Balbina, kuchnia cudna. Blat gruby wygląda świetnie, wcale nei za grubo. Własnie mialam cie pytać czy to Padang Dark - my mamy z tego granitu parapety i tak nam się spodobaly , że również będzie z tego blat. Zamawiałaś w Pamirze?

Jak masz montowany blat - na wsponikach, czy kładłaś jakąs dodatkową płyte na szafki?

Balbina - co do projektu drogowego - mapę dajesz do celow projektowych ale nie musi byc jakas super aktualna. Wazna zeby wjazd byl na niej zaznaczony. Rysowalam odręcznie, bez zaznaczania szczegółowo odległosci. bylo tak mniej wiecej.

W urzędzie gdy zatwierdzali to też dorysowując recznie swoje znaczki.

Kasia,

też chorowałam na grube blaty i wiecie co... już się chyba do nich przyzwyczaiłam:lol2:

A może to wynika z tego, że Pan Krzysztof Lepianka (Sheenez - zamawiałam na Bartyckiej w Marmoni czy jakoś tak) powiedział, że jak się uprę to można spróbować je "pocienkować". Główne ryzyko to czy uda się je odkleić bez uszczerbku (szczególnie na wyspie), ale jest taka teoretyczna możliwość:)

A może to po zamontowaniu baterii zyskały na wyglądzie:)

Swoją drogą stwierdziłam, że ja mam chyba inne wyobrażenie wielu rzeczy. Wszyscy mi mówili, że Culina jest ogromna. Zaczęłam się nawet obawiać, że może faktycznie okaże się za duża... Akurat. Przy mojej wyspie jest hmm... niewielka... z pewnością mogłaby być wyższa...

Jutro będą foty, bo wujek jeszcze je podłącza i szafki są wypatroszone (mają powyciągane szuflady), więc w ogóle nie wyglądają:no:

Kasia, wiesz, ze nie tylko biały piekarnik mamy taki sam? Widziałam podobny wielki zlew:D Wygodny jest?

Ala, uwielbiam szarości i może się wydawać, że jest go sporo, nawet przez chwilę zastanawiałam się, czy na ścianę nie dać czegoś kolorowego (bo teraz tak smutniaście wygląda), ale u nas będzie dużo rzeczy na wierzchu i to kolorowych rzeczy (jak mój wiecznie w użytku robot).

Wiem, że to nie jest trendy:no:, ale dla mnie wygodne:rolleyes:.

Będą kolorowe poduchy na ławie przy wyspie, duuużo kolorowych obrazków na szarej ścianie (jutro korek będzie malowany), błękitne doniczki na parapecie, jakiś odjechany pojemnik na chleb i co może dziwić nawet kubki we wnęce na otwartych półkach, więc na pewno nie będzie smutno:no:

Szary zginie w kolorach:yes:

Jak znajdę jakiś fajny pasiak to go jeszcze na podłogę machnę:)

Jeszcze będą zasłony... Może kobaltowe... jak takie znajdę:cool:

Jak widzisz, nawet MUSZĘ mieć stonowane tło dla szaleństwa barw:cool:

A wyspa ma 150 na 205 cm. Dla mnie jest w sam raz:wiggle:

No właśnie, Monika... hokerki.

Wiedziałam, że będą ale jakoś dotąd nie myślałam o nich:(

No i nie mam na nie konceptu...

A obok będą metalowe eamesy. Białe, czarne i błękitne...

To jakie te hokerki powinny być?

E-mólku - barierki przesunęli mi na wtorek-środę:sick:

Wprowadziłam zmianę (poprosiłam o dołożenie dwóch prętów), bo na żywo były za duże dziury i niebezpieczne dla dzieci i Pan Patryk się z lekka wkurzył, jak się dowiedział, że chłopaki się zgodzili i zabrali je z powrotem...To teraz muszę czekać...

Pasiczku, a wiesz, że ja mam ten sam projekt domu co Emiranda:)?

Tylko z zewnątrz deski dołożyłam na elewacji:)

Hazelku! Dziękuję:hug:

Jakie ładne te te fotele!

Ze zdrówkiem już lepiej - wczoraj wzięłam się po pracy za malowanie i tapetowanie garderoby, bo dzisiaj Tata przyjechał do skręcania szaf:)

W końcu Polacy odpadli z rozgrywek...

Sheenez! Blat ma podpórki pod prostymi elementami (robił mój stolarz), a pod wyspę robić specjalną konstrukcję (od spodu jest płyta z wycięciami na ledy i włączniki, bo od spodu będę włączać światła w kuchni).

Oluś! To też było moje marzenie:D

Ale uparłam się, żeby nabyć je przed budową, bo się sporo naczytałam, że na koniec to na takie fanaberie brakuje:cool:

I faktycznie, gdybym teraz miała tyle wydać to bym na pewno nie miała, bo jest milion "ważniejszych" wydatków:p