monsanbia 09.08.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Przerażająca ta woda Mąż powiedział, że on by się poddał Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby udało Wam się*z tym uporać. I żeby jednak obyło się bez sądu, bo to zawsze bagno jest (z tego co widzę, pan A jest dość słaby i szybko się stracha będzie robił ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 09.08.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 - drugi to jakieś wwiercanie się w ławy i ściany - nie do końca rozumiem o co chodzi i nie chcę czegoś pokręcić. to wwiercanie polega na tym, że co kilkadziesiąt cm (nie pamiętam co ile, ale dość gęsto) nawierca się dziury na poziomie izolacji poziomej i ciśnieniowo wpompowuje się izolację w te otwory. Kiedyś Nitubaga rozgryzała ten temat, ale wtedy jakiś specjalista podliczył ją na ok. 50 tyś za takie cudo, a dom po obwodzie ma na pewno mniejszy niż twój. Chyba to o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.08.2011 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 to wwiercanie polega na tym, że co kilkadziesiąt cm (nie pamiętam co ile, ale dość gęsto) nawierca się dziury na poziomie izolacji poziomej i ciśnieniowo wpompowuje się izolację w te otwory. Chyba to o to chodzi No to pewnie to... Mosambia - ja się nie poddam:no:. To w końcu nasz dom i nasze magiczne, wyszukane miejsce:yes:. Rok czasu go szukaliśmy:D. Mamy do niego bardzo emocjonalny stosunek:-) Za dużo nas kosztowało kasy, czasu, zaangażowania i załatwiania (oprócz normalnych jeszcze "specjalne" pozwolenia od konserwatora:rolleyes: - cały nasz teren jest objęty ochroną konserwatorską). Nie ma możliwości, aby izolacja nie była zrobiona jak należy:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.08.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam Wpadlam pierwszy raz do twojego watku. Wnetrza zapowiadaja sie super. Wspolczuje problemow z przeciekaniem. Kiedy mialas robione odwierty? tzn w okresie suchym czy mokrym? bo poziom wod gruntowych moze byc zmienny. Na pewno u ciebie trzeba polaczyc izolacje pionowa scian fundamentowych, izolacje pozioma fundamentow z izolacja pozioma ktora bedzie na chudziaku. To zeby zapobiec ewentualnemu podciaganiu wody.Pogadaj z Efilo ona miala takie maty robione a wymiar i zgrzewane z izolacja pozioma fundamentow. Do tego na pewno mocniejsza izolacja pionowa. Ja bym zrobila drenaz opaskowy , tylko robiony po kawalku bo cakowite odsloniecie scian fundamentowych nie wchodzi w gre. Faktycznie jest mozliwosc iniekcji wprowadzajacych material izolujacy ale nie jest to tania sprawa. tu masz jak to dziala http://www.osuszanie.info/pl/index.php?strona=menu06 http://www.cetco.pl/index.php?k_d=356& A i zaciekawilo mnie ciasto migdałowe z kremem waniliowym i migdałową posypką moge prosic o przepis bo brzmi pysznie Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.08.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Balbina, wysyłałaś do mnie PW, ale miałam zapchaną skrzynkę. Już opróżniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.08.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Będzie przemowa : Balbina, dziękuję bardzo za wizytę! No i za winko! Było nam naprawdę miło Ciebie poznać. Jesteś fajną i przebojową babką, no i zaimponowałaś mi (mężowi również) swoim stosunkiem do ... macierzyństwa. Nie piekły Cię potem policzki? Mam nadzieję na rychłą rewizytę Trzymam kciuki za walkę z wodą Buźka no i fryzura - czadowa od dziś jesteś u nas w domu nazywana jamajką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.08.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 az jestem ciekawa fryzury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.08.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A mi się nie udało dziś spotkać Balbiny vel Jamajki, ale liczę na spotkanie wkrótce.Zaintrygowałaś mnie tym wątkiem macierzyńskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.08.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Zaintrygowałaś mnie tym wątkiem macierzyńskim ? Yhy, Balbina ma duuuuże i szlachetne serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.08.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A to już mi coś mówi:) Moze spotkamy sie we trzy u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 10.08.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Monia! To mi było super miło (masz cudowną córeczkę i fajnego męża:) i dziękuję za możliwość obejrzenia Twojego domu:yes: Podłoga świetna! Robię na milion procent! Dopiero dotarłam do domu... Policzki mnie nie piekły, bo miałam inne emocje... Wyjeżdżając z parkingu Caparola na Baletowej miałam małą stłuczkę... I to niestety z mojej winy:( Pierwsza od dziesięciu lat . Na szczęście nikomu nic się nie stało poza obstukanymi samochodami. W życiu musi być równowaga - nie może być za dużo dobrego;) Beta - pisałam do Ciebie podziękowanie za namiary:). Monia - to takie moje marzenia:rolleyes: Ale wszystko powoli:) Markoto - dzięki za rady ws izolacji! A fryzura to taka wakacyjna - 160 warkoczyków:cool: Anula - z przyjemnością zobaczę Twój czaderski dom:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.08.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ooooo rzesz! serio? straszna szkoda (ale nic poważnego? policja była? duże straty w błotnikach?) czyli nie dotarłaś na Bartycką? Byłaś w "moim" Caparolu??? Dobra jesteś. Ja jeżdżę codziennie i jakoś nie skorzystałam z okazji Aniu, w takim razie, jak się umówicie z Balbiną, to dajcie znać (przyłączę się*w miarę możliwości) U Ciebie już*tyle do obejrzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 10.08.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Policja była:-( Kosztowało mnie to 5 stówek (plus blacharz) - nie dało się nic wynegocjować Twardy był w negocjacjach jak Hubert z Sain;) A Caparol jest na rogu Puławskiej i Baletowej - Sawo-Met (jutro będę miała ofertę) - zobaczę czy warto było zajeżdżać Na Bartyckiej będę jutro:-) Muszę kupić klamkę lub pochwyt do drzwi wejściowych bo producenckie się nie nadają, a mogę donieść własne:) Ale zdążyłam jeszcze zaliczyć Opex na Domaniewskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.08.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ooo kurczę ... no to ładnie będziemy się Tobie kojarzyć Szkoda Ale dobrze, że nic Ci się nie stało (bo różnie być mogło) Marne pocieszenie, ale zawsze Trzymam kciuki za ofertę która zarobi na mandat, blacharza i lody Byłaś w OPEXie - good job Zapomniałam pokazać Ci tych odpływów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 10.08.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witaj Balbina! Przeczytałam twój dziennik i jestem pod wrażeniem, jak kolejna kobieta zmaga się z przeciwnościami i buduje własny dom. Trzymam kciuki, żeby wreszcie udało sie pozbyc wody z domu!!! I żebyscie mogli jak najszybciej w nim zamieszkać. Nie miałam zamiaru sie ujawniać, bo nie buduję domu i obecne tematy, które przerabiasz są mi obce. Ale muszę, bo...uwielbiam ludzi, którzy tak kochają dzieci. Twoja troska o nie bije z co drugiego postu. BAAAAARDZO mnie to urzekło. Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.08.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 a tak niesmialo przypomne sie z prosba o przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 11.08.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Policja była:-( Kosztowało mnie to 5 stówek (plus blacharz) - nie dało się nic wynegocjować Twardy był w negocjacjach jak Hubert z Sain;) A Caparol jest na rogu Puławskiej i Baletowej - Sawo-Met (jutro będę miała ofertę) - zobaczę czy warto było zajeżdżać Na Bartyckiej będę jutro:-) Muszę kupić klamkę lub pochwyt do drzwi wejściowych bo producenckie się nie nadają, a mogę donieść własne:) Ale zdążyłam jeszcze zaliczyć Opex na Domaniewskiej. Proszę już nie przesadzać, że jestem "twardy w negocjacjach" Jeżeli będziesz potrzebowała z Sawo-Met to daj znać jaką dali Ci cenę, biorę od nich sporo i jako wykonawca pewnie uzyskam dla Ciebie lepszą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 11.08.2011 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Monsambia! Dzięki za te info o przepływach w odpływach:-) Cenna uwaga, nie zwróciłabym na to uwagi:cool: Martahp - myślę, że to zakręcenie u mnie na punkcie dzieci to efekt późnego macierzyństwa:), a budowa domu (mimo wszystkich przeciwności, które udaje się w końcu przezwyciężyć) okazuje się wspaniałą przygodą! To dokładnie tak jak z dziećmi - trudno wyjaśnić cóż w nich takiego niezwykłego, dopóki się samemu tego nie przeżyje:stereo: Markoto - przepis obiecuję wieczorem, teraz lecę na Bartycką Proszę już nie przesadzać, że jestem "twardy w negocjacjach" Jeżeli będziesz potrzebowała z Sawo-Met to daj znać jaką dali Ci cenę, biorę od nich sporo i jako wykonawca pewnie uzyskam dla Ciebie lepszą cenę Panie Hubercie, mam już ofertę z tej polecanej mi hurtowni. Myślę, że jest ok. Czekam jeszcze na wycenę styropianu. Prześlę Panu mailem. Ale oczywiście, jeśli u Pana będą lepsze - biorę od Pana:-) A w kwestii negocjacji to, jak dotąd - czyli do częściowej wykończeniówki, nie spotkałam jeszcze nikogo tak nieustępliwego, ale i kompetentnego:-D. Super obsługa klienta! Do Sawo-met zajechałam, bo miałam nadzieję na jakieś próbki tynków w większym (niż próbnik) formacie do wypożyczenia, aby przyłożyć do budynku i zobaczyć który kolor będzie nam najbardziej odpowiadał. Niestety nie mieli:-( A jak już byłam to nie mogłam przegapić okazji, żeby nie poprosić o ofertę Staram się nie mieć "pustych przebiegów";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 11.08.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 ''Martahp - myślę, że to zakręcenie u mnie na punkcie dzieci to efekt późnego macierzyństwa (...) To dokładnie tak jak z dziećmi - trudno wyjaśnić cóż w nich takiego niezwykłego, dopóki się samemu tego nie przeżyje:stereo:'' Podpisuję się pod tym obiema rękoma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 11.08.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Panie Hubercie, mam już ofertę z tej polecanej mi hurtowni. Myślę, że jest ok. Czekam jeszcze na wycenę styropianu. Prześlę Panu mailem. Ale oczywiście, jeśli u Pana będą lepsze - biorę od Pana:-) A w kwestii negocjacji to, jak dotąd - czyli do częściowej wykończeniówki, nie spotkałam jeszcze nikogo tak nieustępliwego, ale i kompetentnego:-D. Super obsługa klienta! Do Sawo-met zajechałam, bo miałam nadzieję na jakieś próbki tynków w większym (niż próbnik) formacie do wypożyczenia, aby przyłożyć do budynku i zobaczyć który kolor będzie nam najbardziej odpowiadał. Niestety nie mieli:-( A jak już byłam to nie mogłam przegapić okazji, żeby nie poprosić o ofertę Staram się nie mieć "pustych przebiegów";) OK, proszę o podesłanie mi cen na maila, a zobaczę co uda mi się wynegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts