Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

Przerażająca ta woda :( Mąż powiedział, że on by się poddał :roll:

Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby udało Wam się*z tym uporać.

I żeby jednak obyło się bez sądu, bo to zawsze bagno jest (z tego co widzę, pan A jest dość słaby i szybko się stracha ;) będzie robił :yes:)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

- drugi to jakieś wwiercanie się w ławy i ściany - nie do końca rozumiem o co chodzi i nie chcę czegoś pokręcić.

to wwiercanie polega na tym, że co kilkadziesiąt cm (nie pamiętam co ile, ale dość gęsto) nawierca się dziury na poziomie izolacji poziomej i ciśnieniowo wpompowuje się izolację w te otwory. Kiedyś Nitubaga rozgryzała ten temat, ale wtedy jakiś specjalista podliczył ją na ok. 50 tyś za takie cudo, a dom po obwodzie ma na pewno mniejszy niż twój. Chyba to o to chodzi :rolleyes:

to wwiercanie polega na tym, że co kilkadziesiąt cm (nie pamiętam co ile, ale dość gęsto) nawierca się dziury na poziomie izolacji poziomej i ciśnieniowo wpompowuje się izolację w te otwory. Chyba to o to chodzi :rolleyes:

No to pewnie to...

Mosambia - ja się nie poddam:no:. To w końcu nasz dom i nasze magiczne, wyszukane miejsce:yes:. Rok czasu go szukaliśmy:D. Mamy do niego bardzo emocjonalny stosunek:-) Za dużo nas kosztowało kasy, czasu, zaangażowania i załatwiania (oprócz normalnych jeszcze "specjalne" pozwolenia od konserwatora:rolleyes: - cały nasz teren jest objęty ochroną konserwatorską). Nie ma możliwości, aby izolacja nie była zrobiona jak należy:no:

Witam :)

Wpadlam pierwszy raz do twojego watku. Wnetrza zapowiadaja sie super.

Wspolczuje problemow z przeciekaniem. Kiedy mialas robione odwierty? tzn w okresie suchym czy mokrym? bo poziom wod gruntowych moze byc zmienny. Na pewno u ciebie trzeba polaczyc izolacje pionowa scian fundamentowych, izolacje pozioma fundamentow z izolacja pozioma ktora bedzie na chudziaku. To zeby zapobiec ewentualnemu podciaganiu wody.Pogadaj z Efilo ona miala takie maty robione a wymiar i zgrzewane z izolacja pozioma fundamentow. Do tego na pewno mocniejsza izolacja pionowa. Ja bym zrobila drenaz opaskowy , tylko robiony po kawalku bo cakowite odsloniecie scian fundamentowych nie wchodzi w gre. Faktycznie jest mozliwosc iniekcji wprowadzajacych material izolujacy ale nie jest to tania sprawa.

tu masz jak to dziala

http://www.osuszanie.info/pl/index.php?strona=menu06

http://www.cetco.pl/index.php?k_d=356&

A i zaciekawilo mnie ciasto migdałowe z kremem waniliowym i migdałową posypką :D moge prosic o przepis bo brzmi pysznie :)

Edytowane przez markoto

Będzie przemowa :yes: :

Balbina, dziękuję bardzo za wizytę! No i za winko! ;)

Było nam naprawdę miło Ciebie poznać. Jesteś fajną i przebojową babką, no i zaimponowałaś mi (mężowi również) swoim stosunkiem do ... macierzyństwa.

Nie piekły Cię potem policzki? :D

Mam nadzieję na rychłą rewizytę :popcorn: Trzymam kciuki za walkę z wodą

Buźka

no i fryzura - czadowa :stereo: od dziś jesteś u nas w domu nazywana jamajką :lol:

Monia! To mi było super miło (masz cudowną córeczkę i fajnego męża:) i dziękuję za możliwość obejrzenia Twojego domu:yes:

Podłoga świetna! Robię na milion procent!

Dopiero dotarłam do domu...

Policzki mnie nie piekły, bo miałam inne emocje... Wyjeżdżając z parkingu Caparola na Baletowej miałam małą stłuczkę... I to niestety z mojej winy:( Pierwsza od dziesięciu lat :o.

Na szczęście nikomu nic się nie stało poza obstukanymi samochodami.

W życiu musi być równowaga - nie może być za dużo dobrego;)

Beta - pisałam do Ciebie podziękowanie za namiary:).

Monia - to takie moje marzenia:rolleyes: Ale wszystko powoli:)

Markoto - dzięki za rady ws izolacji! A fryzura to taka wakacyjna - 160 warkoczyków:cool:

Anula - z przyjemnością zobaczę Twój czaderski dom:D

ooooo rzesz! serio? :( straszna szkoda (ale nic poważnego? policja była? duże straty w błotnikach?)

czyli nie dotarłaś na Bartycką?

Byłaś w "moim" Caparolu??? Dobra jesteś. Ja jeżdżę codziennie i jakoś nie skorzystałam z okazji ;)

Aniu, w takim razie, jak się umówicie z Balbiną, to dajcie znać (przyłączę się*w miarę możliwości)

U Ciebie już*tyle do obejrzenia ...

Policja była:-(

Kosztowało mnie to 5 stówek (plus blacharz) - nie dało się nic wynegocjować:(

Twardy był w negocjacjach jak Hubert z Sain;)

A Caparol jest na rogu Puławskiej i Baletowej - Sawo-Met (jutro będę miała ofertę) - zobaczę czy warto było zajeżdżać:eek:

Na Bartyckiej będę jutro:-)

Muszę kupić klamkę lub pochwyt do drzwi wejściowych bo producenckie się nie nadają, a mogę donieść własne:)

Ale zdążyłam jeszcze zaliczyć Opex na Domaniewskiej.

Ooo kurczę ... no to ładnie będziemy się Tobie kojarzyć :(

Szkoda :(

Ale dobrze, że nic Ci się nie stało (bo różnie być mogło) Marne pocieszenie, ale zawsze

Trzymam kciuki za ofertę która zarobi na mandat, blacharza i lody :)

Byłaś w OPEXie - good job ;)

Zapomniałam pokazać Ci tych odpływów

Witaj Balbina! Przeczytałam twój dziennik i jestem pod wrażeniem, jak kolejna kobieta zmaga się z przeciwnościami i buduje własny dom. Trzymam kciuki, żeby wreszcie udało sie pozbyc wody z domu!!! I żebyscie mogli jak najszybciej w nim zamieszkać. Nie miałam zamiaru sie ujawniać, bo nie buduję domu i obecne tematy, które przerabiasz są mi obce. Ale muszę, bo...uwielbiam ludzi, którzy tak kochają dzieci. Twoja troska o nie bije z co drugiego postu. BAAAAARDZO mnie to urzekło. Pozdrawiam serdecznie:):)

Policja była:-(

Kosztowało mnie to 5 stówek (plus blacharz) - nie dało się nic wynegocjować:(

Twardy był w negocjacjach jak Hubert z Sain;)

A Caparol jest na rogu Puławskiej i Baletowej - Sawo-Met (jutro będę miała ofertę) - zobaczę czy warto było zajeżdżać:eek:

Na Bartyckiej będę jutro:-)

Muszę kupić klamkę lub pochwyt do drzwi wejściowych bo producenckie się nie nadają, a mogę donieść własne:)

Ale zdążyłam jeszcze zaliczyć Opex na Domaniewskiej.

Proszę już nie przesadzać, że jestem "twardy w negocjacjach" :-P

Jeżeli będziesz potrzebowała z Sawo-Met to daj znać jaką dali Ci cenę, biorę od nich sporo i jako wykonawca pewnie uzyskam dla Ciebie lepszą cenę ;)

Monsambia! Dzięki za te info o przepływach w odpływach:-) Cenna uwaga, nie zwróciłabym na to uwagi:cool:

Martahp - myślę, że to zakręcenie u mnie na punkcie dzieci to efekt późnego macierzyństwa:), a budowa domu (mimo wszystkich przeciwności, które udaje się w końcu przezwyciężyć;)) okazuje się wspaniałą przygodą! To dokładnie tak jak z dziećmi - trudno wyjaśnić cóż w nich takiego niezwykłego, dopóki się samemu tego nie przeżyje:stereo:

Markoto - przepis obiecuję wieczorem, teraz lecę na Bartycką

Proszę już nie przesadzać, że jestem "twardy w negocjacjach" :-P

Jeżeli będziesz potrzebowała z Sawo-Met to daj znać jaką dali Ci cenę, biorę od nich sporo i jako wykonawca pewnie uzyskam dla Ciebie lepszą cenę ;)

Panie Hubercie, mam już ofertę z tej polecanej mi hurtowni. Myślę, że jest ok. Czekam jeszcze na wycenę styropianu. Prześlę Panu mailem. Ale oczywiście, jeśli u Pana będą lepsze - biorę od Pana:-)

A w kwestii negocjacji to, jak dotąd - czyli do częściowej wykończeniówki, nie spotkałam jeszcze nikogo tak nieustępliwego, ale i kompetentnego:-D. Super obsługa klienta!

Do Sawo-met zajechałam, bo miałam nadzieję na jakieś próbki tynków w większym (niż próbnik) formacie do wypożyczenia, aby przyłożyć do budynku i zobaczyć który kolor będzie nam najbardziej odpowiadał. Niestety nie mieli:-( A jak już byłam to nie mogłam przegapić okazji, żeby nie poprosić o ofertę;) Staram się nie mieć "pustych przebiegów";)

Panie Hubercie, mam już ofertę z tej polecanej mi hurtowni. Myślę, że jest ok. Czekam jeszcze na wycenę styropianu. Prześlę Panu mailem. Ale oczywiście, jeśli u Pana będą lepsze - biorę od Pana:-)

A w kwestii negocjacji to, jak dotąd - czyli do częściowej wykończeniówki, nie spotkałam jeszcze nikogo tak nieustępliwego, ale i kompetentnego:-D. Super obsługa klienta!

Do Sawo-met zajechałam, bo miałam nadzieję na jakieś próbki tynków w większym (niż próbnik) formacie do wypożyczenia, aby przyłożyć do budynku i zobaczyć który kolor będzie nam najbardziej odpowiadał. Niestety nie mieli:-( A jak już byłam to nie mogłam przegapić okazji, żeby nie poprosić o ofertę;) Staram się nie mieć "pustych przebiegów";)

OK, proszę o podesłanie mi cen na maila, a zobaczę co uda mi się wynegocjować :-)