Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

eeeeextra :lol:

Culina my love :) U Ciebie prezentuje sie cudnie! :yes:

Podziwiam Cie za te samorobki. Gdybym miala w domu taka Balbine juz bym miala spizarke w kotlowni (tak naprawde same polki a scianie)

Chyba musze Cie do siebie zwerbowac na jakis chlebek i ciacho, wytlumaczysz K ze tak mozna ;)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bosko wyspa sie prezentuje, tylko zlewozmywak malusieńki, ja po mojej krowie sie chyba nigdy nie nawrocę.

Nie umiem wklejać zdjec :(

Monia taki system by Ci sie nie sprawdził na polki.

http://wnekoweszafy.wordpress.com/?attachment_id=119

Edytowane przez e-mól

Mi się też potwornie podobają te szerokie blaty :yes: Balbina, zdradzisz, ile ten granitowy blat kosztował? Muszę powoli zacząć odkładać ;)

Samorobna garderoba super, na pewno ten pomysł wykorzystam u siebie. Dołączam się do pytania sheenaz - jak wyliczałaś dokładne wymiary?

I, jak zawsze, czytam ze zdumieniem, ile zdążyłaś zrobić i czoła chylę ;) Albo Twoja doba jest 3 razy dłuższa, albo ja jestem bardzo kiepsko zorganizowana :lol2:

Iwonko, piękne baterie!

To już nie mam wątpliwości, kupuję Samoę :hug:

Miałaś rację, wygląda drogo :p

Opisywałaś gdzieś jak zamawiałaś elementy do garderoby?

Wychodzi korzystnie cenowo?

Bosko wyspa sie prezentuje, tylko zlewozmywak malusieńki, ja po mojej krowie sie chyba nigdy nie nawrocę.

Monia taki system by Ci sie nie sprawdził na polki.

http://wnekoweszafy.wordpress.com/?attachment_id=119

Ale to drugi zlewozmywak, taki do rąk i warzyw. Pierwszy pod oknem jest duży - jednokomorowa 70-tka.

A system do półek fajny - może pomyślę nad nim do pralni na drugą stronę:)

No, Monia, wzięłaś mnie na ambicję:cool:

Po nocach będę myślała co fajnego może być dla Ciebie;)

Sheenez, w programie powiadasz... no w sumie tak.

Oprócz kartki i ołówka dodawałam i odejmowałam w Exelu:D

Ku mojemu zdziwieniu tylko z jednym wymiarem się nie zgodziło. Muszę domówić jedną szerszą półkę:)

A płyty zamawiałam w Mazi. Objechałam jeszcze Leroya, Casto, Juana, Forpłyt i jedne studio na Górczewskiej i te z Mazi najbardziej były zbliżone do orzecha, więc się na nie zdecydowałam. Cenowo wszędzie podobnie - około 30 zł za metr kw. plus 3 zł za cięcie formatki i jakieś 2-3 zł za metr grubszego laminatu z boku.

Płyty zamówiłam wszędzie, gdzie mi wymiary Ikeowskie nie pasowały.

Wychodzi taniej, bo jakkolwiek monterzy z Ikei przytną na wymiar to za każdy zmieniany moduł liczą DODATKOWO 80 zł, oprócz ceny normalnego montażu.

Przy większej ilości robi sie to zupełnie nieopłacalne.

A wiesz Aggula, że mój Tata jak teraz był to stwierdził, że jestem kompletnie niezorganizowana i nie przygotowałam się jak należy na montaż:(

Ściana nie była do końca wytapetowana, nie było odpowiednich wkrętów, ani prowadnic, zabrakło plastikowych kątowników, zakupy na weekend nie zrobione wcześniej, tylko marnowałam cenny czas latając po sklepach... Nie mówiąc o wężykach do podłączenia zlewów dla Wujka...

Widzisz, to rodzinne...:cool:

Narendilku!

Przecież ja tę baterię to od Ciebie wzięłam:yes:

Wcześniej nawet o niej nie słyszałam:no:

Na razie jest ok:D

A teraz tatam!

Mam barierki... a właściwie część:(

Coś pechowe one są - dwie części porysowały się podczas transportu:mad:

Zamontowana została tylko jedna...

Ale i tak bardzo mi się podoba.

Gdyby nie dzieci - nie robiłam aż z trzech stron takich samych, chyba zostawiłabym na pozostałych dwóch po dwa poziome pręty.

Ale cóż. muszę zabezpieczyć Maluchy.

eszta ma być poniedziałek - wtorek.

E-mólku, esspecialy for you:)

Ta wiklinowa obudowa na schodach obciążona tysiącem rzeczy to tymczasowe zabezpieczenie dla dzieci, żeby się nie zbliżały do krawędzi.

SDC10324.JPG

SDC10323.JPG

SDC10320.JPG

Edytowane przez Balbina200

Oż w mordkę jeża! Ależ masz zajebiste barierki!

Balbinko, wiem, że sama Ci tą baterię pokazałam :yes: Ale dopiero u Ciebie widzę ją, że tak powiem, w akcji. Prezentuje się dobrze! Mam nadzieję, że nie będziesz rozczarowana użytkowaniem.

A ja się upewniłam w wyborze :)