Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak Ci się będzie nudzić, to wpadnij do mnie na kawkę z dodatkiem :D... zrobiłam 20 słoików małosolnych i nie ma komu tego zjeść;):lol2:.

Oj, Rasia:hug:

Propozycja kusząca:rolleyes:

Obiecałam sobie, że wezmę się w końcu za mój projekt i wykorzystam tę wyjątkową chwilę ciszy na koncentrację.

A popołudniem mam plan wykorzystać te wspólne wolne i swobodne chwile i wybrać się z M do Secret Life Cafe, bo straaasznie mnie kuszą tartami hand made i swojskimi świeżymi daniami. Potem zasłużone kino i wieczór przy kominku (zimno się zrobiło;)).

Ach, i zapomniałam - obiecałam do roboty drożdżowe bułeczki z cynamonem, to jeszcze mam pracę na wieczór.

W czwartek rano będe piekła.

Wpadniesz:)?

Edytowane przez Balbina200

Oj, Rasia:hug:

Propozycja kusząca:rolleyes:

Obiecałam sobie, że wezmę się w końcu za mój projekt i wykorzystam tę wyjątkową chwilę ciszy na koncentrację.

A popołudniem mam plan wykorzystać te wspólne wolne i swobodne chwile i wybrać się z M do Secret Life Cafe, bo straaasznie mnie kuszą tartami hand made i swojskimi świeżymi daniami. Potem zasłużone kino i wieczór przy kominku (zimno się zrobiło;)).

Ach, i zapomniałam - obiecałam do roboty drożdżowe bułeczki z cynamonem, to jeszcze mam pracę na wieczór.

W czwartek rano będe piekła.

Wpadniesz:)?

To Ty jutro na ogóreczka, a ja w czwartek na bułeczka;):lol2:.

Mam nadzieję, że plan zrealizowałaś :hug:

Przynoszę Ci coś do kompletu lampy pająka :)

W IKEA pojawiła się lampa ścienna z tej samej serii to te biurkowe.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40226002/

Balbina, ale super ta Twoja trójeczka! Wygląda mi na to, ze moja dwójka dokładnie w wieku Twoich starszaków (nawet płeć się zgadza;) ), ale jakos na trzecie się nie mogę do dzisiaj zdecydować. Choć jakby teraz było już w wieku Twojego trzeciego, to bajka ;) Gdyby mi tak ktoś podrzucił takiego 2-3-latka odchowanego, co by nie trzeba było tego przechodzić po raz kolejny, to bym pokochała jak swoje :lol2:

• 2 weeks później...
Mam nadzieję, że plan zrealizowałaś :hug:

Przynoszę Ci coś do kompletu lampy pająka :)

W IKEA pojawiła się lampa ścienna z tej samej serii to te biurkowe.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40226002/

Narendilku! Odlotowa ta lampa!!!

Ale mi przykro, rzut beretem do mnie mialaś i nie przyjechaliscie, a ja wielodzietne chciałam się integrować i chętnie bardzo tą Twoją szaloną trojeczkę bym poznała, mam nadzieję ze następnym razem się poprawisz.

O:o!!! Ja też się piszę na integrację:yes:

Ale ja miałam zakodowane, że Wasza lokalizacja to okolice Poznania...

A my najdalej byliśmy w Bydgoszczy i stamtąd wybyliśmy na Mazury...

Balbina, ale super ta Twoja trójeczka! Wygląda mi na to, ze moja dwójka dokładnie w wieku Twoich starszaków (nawet płeć się zgadza;) ), ale jakos na trzecie się nie mogę do dzisiaj zdecydować. Choć jakby teraz było już w wieku Twojego trzeciego, to bajka ;) Gdyby mi tak ktoś podrzucił takiego 2-3-latka odchowanego, co by nie trzeba było tego przechodzić po raz kolejny, to bym pokochała jak swoje :lol2:

Oj, Aggula! A mnie tak pociągają maluszki;)

Ale już tylko na parę godzin:lol2:

Balbi - gdzieżeś ???

Melduję sie na stanowisku!

Byłam weekendowo wyjechana;) - odbierałam dzieci ze wsi, a teraz mam zamknięcie dwóch numerów gazet w pracy i nie wiem w co ręce wsadzić... Siedzę do nocy, a jak wracam to jeszcze ławkę do jadalni skręcam i po kawałku maluję... ehhh...

Za to w zeszłą środę Diablo zrobił mi długo oczekiwane obróbki blacharskie i przyjechali rodzice położyć płytki na tarasie. Dwa dni deszczu spowodowało, że część kleju pod płytkami podsiąkła wodą i się nie przykleiła i trzeba było odrywać:-(

Wczoraj skończyli kładzenie na dużym tarasie na piętrze i dzisiaj położyli pierwszą warstwę fug. I Tata musiał wrócić:-( Druga czeka na mnie....

W międzyczasie skończyłam powtórne malowanie blatu do łazienki Busiczka (Para plus lakier jachtowy). Za pierwszym razem po ośmiokrotnym pomalowaniu moje najmłodsze, jak przypuszczam, dziecię machnęło sporą kreskę kredką na mieniącym się foiletem blacie i moja Mama, która chciała pomóc, jej nie zobaczyła i pociągnęła farbę - tynk lakierem...

Cudownie wydobył on dzieło mojego artysty:rolleyes:

Kosztowało mnie to godzinę jazdy szlofierką plus ponowne malowanie czterech, tym razem, warstw.

Nie pozwoliłam już Mamie lakierować:no:

To ostatnie muśnięcie zostawiłam sobie na koniec:)

Przedwczoraj wujek podłączył umywalkę i tym sposobem Mała ma już całkowicie (oprócz lustra i przyklejenia umywalki) gotową łazienkę:wiggle:

Ale pomysłu na jej pokój ciągle nie mam:-(

Iwona - znów mnie zawstydzasz :oops: Powiem tylko, ze mam takie same plastikowe pojemniczki :lol2: Tylko moje maja inna zawartość a raczej jej brak :rotfl:

Pokaż łazienkę królewny !!!

E, tam! Tylko raz w roku robię takie pomidory:cool:

Łazienkę jutro pstryknę.

Dzisiaj miałam nieplanowane fugowanie płytek na tarasie i silikonowanie cokołów...

Nie sądziłam, że jeszcze takie rzeczy przyjdzie mi robić:rolleyes:

Wszystko z powodu braku fugi podczas Taty prac...

A że podobno na jutro zapowiedzieli deszcze to nie było zmiłuj, trzeba było zabezpieczyć, żeby woda nie weszła pod płytki i znowu nie zaczęło zaciekać:-(

Właśnie skończyłam.

Ręce po silikonie mam jak po parafinie:cool:

A na dobranoc historyjka z dzisiejszego dnia.

Siedziałam rano zaczytana na peronie metra gdy nadjechał pociąg. Zerwałam się i wskoczyłam do wagonu. Nawet nie zauważyłam, że wypadł mi z kieszeni telefon. M wyjechał na dwa dni. Dzwoni dzisiaj koło 9.00 rano do mnie, a w moim telefonie odzywa się ... facet. Zatkało go! Chyba pierwszy raz w życiu nie wiedział co powiedzieć:lol2: Bożesz, jak żałuję, że nie mogłam tego zobaczyć:rotfl:

A na dobranoc historyjka z dzisiejszego dnia.

Siedziałam rano zaczytana na peronie metra gdy nadjechał pociąg. Zerwałam się i wskoczyłam do wagonu. Nawet nie zauważyłam, że wypadł mi z kieszeni telefon. M wyjechał na dwa dni. Dzwoni dzisiaj koło 9.00 rano do mnie, a w moim telefonie odzywa się ... facet. Zatkało go! Chyba pierwszy raz w życiu nie wiedział co powiedzieć:lol2: Bożesz, jak żałuję, że nie mogłam tego zobaczyć:rotfl:

Ojtam ojtam ... Przynajmniej porządny gość, co to oddaje znalezione telefony. Mógł gorzej trafić :rotfl:

Skończyłam malować ławkę:)

SDC10385.JPG

Jeszcze jest mokra. Jak wyschnie stanie przy wyspie.

Na siedlisko pójdzie 5-7 cm obłożona w materiał pianka, na to kolorowe poduchy i będzie super!

Tymczasowo stoi w garażu, ponieważ, gdy była malowana na tarasie (zadaszony) to moje Najmłodsze szczęście po skończonej operacji się na niej położyło:cool:

Umywalka u Małej również zamontowana:-)

SDC10386.JPG

Zbliżenie na własnoręcznie malowany blat:

SDC10387.JPG

Mieni się, trochę mniej niż listewka na ścianie, ale wygląda ładnie.

Jeszcze lustro, przycisk do spłuczki i drzwi i będzie finito:wiggle:

Cały czas powoli się robi...