Balbina200 11.08.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 ''Podpisuję się pod tym obiema rękoma :) Prawda:-)? Hubertsain: już wysyłam! Markoto - proszę o wybaczenie! W weekend wywiozłam dzieci na wieś i robiłam tam party urodzinowe i zostawiłam moje przepisy:-( Właśnie ich szukałam i nie znalazłam:offtopic: Przywiozę, jak tam pojadę... Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.08.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.08.2011 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Fajnie!Wyjeżdżam na poszukiwanie płytek na podłogę: szarych, surowych, podobnych do betonu, w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.08.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Polecam Zoom Szary Villeroy&Boch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.08.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Spirea! Dzięki. Posłuchałam i pojechałam go obejrzeć. Antracytowy - rewelacyjny:-), tylko dla mnie stanowczo za ciemny:( A jasnoszary sprawia wrażenie brudnego... Ale przejrzałam przy okazji inne i jestem na finishu! Wybieram między X-Plane V&B: http://www.towertiles.co.uk/image/cache/data/2392ZM600-500x500.gif a Microcementem Grey z Agavisa: http://www.apavisa.com/wp-content/themes/Screen1.3/productosImg/EVOLUTION%20GREY%20NATURAL%20760.jpg Pierwszy jest grzeczniejszy, leciuteńko się mieni (pod światło), łatwo dostępny i w jakiejś normalnej cenie. Drugi to moja miłość: surowy, wygląda jak beton, aż dreszcze mam jak na niego patrzę, dłużej się czeka i cenę ma nieprzyzwoitą: jedynie 576 zł za metr (60x120). Ok. to cena do negocjacji:-) W necie w jednym sklepie znalazłam za 209 (tylko nie wiem czy ten wymiar - już do nich napisałam). Potrzebuję go na kuchnię, jadalnię, wiatrołap, i korytarz - garderoba (garaż-wiatrołap) - jakieś 65 m. Oprócz tych płytek na parterze będą tylko deski - orzech amerykański w salonie (40 m) i na części szafek w kuchni i na stole w jadalni. Otwarta przestrzeń. Ale główny problem to decyzja czy na tak sporej powierzchni nie będzie jednak wiało chłodem od takiej ilości betonu? Tym bardziej, że jeśli decyzja na te płytki byłaby na tak, to planowałam dla jednolitości zrobić ścianę pod tv z płyt betonowych. Dla mnie cool:-D. Ale czy moja druga połowa lubiąca ciepłe, domowe klimaty będzie się dobrze czuła w takim wnętrzu? Niestety trudno z nim rozmawiać na ten temat, bo primo - jest wyjechany i wróci dopiero wtedy, gdy płytki muszą już być zamówione, secundo - nie ma wyobraźni przestrzennej i nie potrafi sobie wyobrazić efektu końcowego, więc nawet mi na rękę, że muszę sama o wszystkim decydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.08.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Mój też od lat wszystkim opowiadał jak to nie ma wyobraźni, nie zna się, nie lubi nawet, a jak przyszło co do czego, niby dalej opowiada, że żona załatwia wykończeniówkę, ale i tak musi się*do wszystkiego przyczepić. A ja głupia jeszcze się nie nauczyłam, żeby go nie pytać*o zdanie Balbina, a wiesz, że mnie najbardziej się*podobał pomysł na Twoje wnętrze, to takie kolorowe - sfisiowane z białymi akcentami. To mi tak do Ciebie przypasowało (po tym jak Cię poznałam osobiście). Mąż*też*stwierdził, że te wizualki zdecydowanie najfajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.08.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 No właśnie też mi się podobają kolory:-) I skrajny minimalizm:-) A przy tym luz. Takie hipisowskie klimaty:-D Więc będę kombinować z połączeniem tego wszystkiego. I wymyśliłam, że jeśli baza będzie prosta i oszczędna w formie to można, a jak dla mnie to nawet trzeba:) dodać trochę koloru w dodatkach (zasłony, poduchy, obrazki, dywan, koce, narzuty).No i właśnie czy ten surowy beton na podłodze nie będzie za ostry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.08.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Dobrze myślicie Jamajko edit: a, bo Ty pytanie zadałaś Ja myślę, że może być super. Jeśli dodasz do niego elementy tamtego wnętrza, może wyjść super połączenie. Tylko żeby nie przegiąć i obciachu nie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 14.08.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Te betonowe booooossssssssssskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.08.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Te betonowe booooossssssssssskie Prawda:) Biorąc przykład z Twoich złych doświadczeń nie odważyłabym się już położyć surowego betonu na podłogę. Ale na ścianę że i owszem:D Piszę zaraz do Constructors ze zleceniem na ścianę/y:-) Pomierzyłam dzisiaj dokładnie wszystkie łazienki i mam parę dylematów. Najpierw wannowe. 1. Łazienka małżeńska - ściana ma długość 3,28 m (właśnie ma być w betonie:-D) I na tej długości chciałabym zmieścić wannę wolnostojącą (to jedyna moja fanaberia budowlana:rolleyes: - 180 cm długości), wc i bidet. No i zrobiłam "wizualiazację" na żywo. Proporcja bidetu i wc są trochę "rozszerzone" ze względu na parametry dostępnego materiału;), ale odległości raczej trzymają. No i wydaje mi, że trochę za ciasno jest:-( Ile powinno być miejsca na wc i bidet, aby było wygodnie? Nie? Chyba, że jak Sheenaz, zrobię bidettę. Wtedy by to wyglądało tak: Tylko nie wiem czy wygodna jest ta bidetta... A poza tym im bliżej zakupu takiej wanny tym bardziej zastanawiam się nad praktycznością - będzie używana rzadko, bo oboje preferujemy prysznic, ale jak już będzie to w celach relaksacyjnych, terapeutycznych, odprężających - więc musi być super wygodna i muszę mieć gdzie postawić świeczki, wino i takie tam - czyli będą potrzebne jakieś półeczki, a takie przy tej wannie w ogóle się nie komponują. Więc może duża i wygodna wanna narożna? 2. Łazienka chłopców Ściana na wannę i prysznic ma 2,6 m. Myślę, że lepiej dać szerszy prysznic - 90 cm (bo częściej będą z niego korzystać) i wannę 160 i ściankę pomiędzy nimi lub wannę 170 i szkło pomiędzy (ale to podobno jest niepraktyczne, bo brud wchodzi pomiędzy (tak mówią sprzedawcy w sklepie). Ma ktoś jakiś pomysł na połączenie wanny z prysznicem? Albo wanna narożna i wtedy krawędź wanny będzie krótsza i wtedy to szkło oddzielające od prysznica... Monia - podeślij mi, proszę, kontakt do tej hurtowni, gdzie Ty kupowałaś płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.08.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Balbina, tu masz kalkulator minimalnych odległości, żeby było wygodnie: http://www.kolo.com.pl/porady/pozostale_porady/kolorystyka_rozplanowanie_elementow_wyposazenia.html No i wychodzi, że wanna 180 wejdzie Wam spokojnie obok wc i bidetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.08.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Chyba między wc a bidetem minimum 25 cmJa bym nie wciskała tego i tego, też tak robiłam i już żałuję. Ładnie jest wtedy, kiedy widać przestrzeń.Płytki Apavisa, jeśli dasz sporo koloru to ten "beton" będzie dla niego idealnym tłem. U mnie 100m2 kamienia a la beton - wychodzi, że tańszy niż płytki (!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.08.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Monia - podeślij mi, proszę, kontakt do tej hurtowni, gdzie Ty kupowałaś płytki. Jednak inni mogą Zwracam honor Ja kupowałam w kilku miejscach, gdzie cena akurat moich była najniższa. I tak, najbardziej się opłacało w glazurypolskie.pl bo hurtownia w w-wie, z własnym odbiorem (najlepiej pytać o to co Cię interesuje) casalgrande kupowałam w twojnowydom.com.pl (nigdzie nie znalazłam taniej, transport niedrogi, ale nie wiem jak z innymi płytkami, czy są*konkurencyjni) Mozaiki, zdecydowanie deklasuje wszystkie mozaiki24.pl I bardzo popularny, dobrze zaopatrzony sklep.max-fliz.com.pl (tu kupowałam białego hiszpańskiego baldocera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.08.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Ale mi z Wami dobrze! W ogóle mi dzisiaj dobrze, bo otworzyłam sobie winko, co do Anuli nie dojechało:cool: Przy okazji - Anula - jakie lubisz? I jakie masz ten kamień ala beton (meteory?)? Monia - dzięki za tę listę. Bardzo się przyda! Madeleine - ale dobry link! Na styk by weszło, ale zgadzam się Anulą, bez przestrzeni nie będzie miało żadnego wyglądu:( W ogóle nie wiem czy nasza łazienka nie jest za mała na taką wannę - 12 metrów, ale w takim nierównym układzie: A macie może doświadczenie z wannami narożnymi? Któraś coś takiego kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.08.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 O nie, wypiłaś mi wino! Łazienka super, ja osobiście wanien narożnych nie lubię. Dałabym wolnostojącą, gdyby nie dzieci, a u Ciebie to ma być małżeńska, więc problem z głowy. Zrób jakieś wnęki na te świeczki. Na podłodze daję kamień. Marmur ala beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.08.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Marmur ala beton? No, koniecznie muszę do Ciebie wpaść! To jakie to wino ma być? I ostatnie pytanie na dzisiaj - lampy sufitowe w białych czy aluminiowych obudowach? Jutro przyślę zamówienie:-) Edit: szafki w kuchni i obudowa słupa - tego z książkami będą w orzechu (nie szare). Monia, nie wiem jakie Ci się podoba oświetlenie (duże, małe, dobrze widoczne?), bo sporo tego jest. Ja nie szukałam innego, bo jak te zobaczyłam te już innych nie chciałam:-D Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.08.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Oświetlenie - coś delikatnego, co mi z salonu z rzutnikiem i ekranem nie zrobi sali kinowej. Balbina, ja siedzie w oprawach już tyle miesięcy a ciągle nie mogę się zdecydować. Najwyraźniej nie trafiłam na coś co spodobało mi się od pierwszego spojrzenia. A co masz na suficie w salonie? Moje winko po Balbinie poszło zasilić szeregi żółtych kontenerów na śmieci. Dobre było Za to dziś muszę siedzieć o suchym pysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.08.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Za to dziś muszę siedzieć o suchym pysku Wywiozłam dzieci na wieś, mąż wyjechał, a ja tak się zafiksowałam na sprawy budowlane, że zapomniałam o jakichkolwiek zakupach spożywczych i nawet chleba brak:-( Na szczęście mam duuużą zamrażarkę I jeszcze trochę Anulowego wina;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.08.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 I jeszcze trochę Anulowego wina;) Oszczędna jesteś A ja wczoraj zrobiłam nadziewane kurze cycki, więc dziś mam spokój (ale też*bym o zakupach zapomniała) Fajnie masz z tą opieką dla dzieci. Ja mojej jednej się pozbyć nie mogę Pozamawiałaś już*wszystko do łazienek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.08.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Oszczędna jesteś Raczej mam słabą głowę Z moimi diabełkami nie jest tak prosto - do pomocy dziadkom musiałam wynająć pełnoetatową opiekunkę na 24 godziny;) Więc jak już mam taki luksus to muszę ten czas maksymalnie wykorzystać. Do łazienek jutro zamówię, bo nasze wc będą zależały od wanny (żeby był jeden kształt), no i po wczorajszych rozważaniach czy zmieści się sedes i bidet naszło mnie przed snem, żeby przesunąć je na ścianę obok (tam miał być grzejnik) to wtedy może wejdą obydwa i będzie to dobrze wyglądało. Muszę pojechać na budowę, żeby sprawdzić na żywo. A grzejnik przeniosłabym powyżej stelaży - jakiś wiszący w poziomie (tylko na ręczniki, bo będzie podłogówka). Chyba jakiś znajdę? Wiem, będzie trzeba kuć pół wylewki. Muszę to ustalić z hydraulikiem, a dzisiaj święto, więc dam mu odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts