Nelli Sza 30.03.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Zdrowych, spokojnych, ciepłych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy życzy Nelli Sza z rodzinką http://img.superdomek.pl/zdjecia/artykuly1/3_3_1255548384.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 30.03.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://images49.fotosik.pl/1852/01bca1ae9a49d1ad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 31.03.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Iwonko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 02.04.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam się poświątecznie Mam nadzieję, że ze zdrówkiem już OK. Jaki ciekawy temat rozwijacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 09.04.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Iwonko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.04.2013 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 O rany! Ale mam kaca moralnego:( Wiem, miałam pisać i się odzywać Jestem podła, niezorganizowana i niewdzięczna:bash: I w gigantycznym niedoczasie:cry: Oczywiście, że zwalę na pracę (po dwutygodniowej nieobecności nie wiem gdzie mam wsadzić ręce), dzieci (zajmą każdą, najmniejszą wolną??? chwilę - i bardzo się cieszę, że chcą jeszcze z tą wredną matką gadać, wydurniać się, przytulać i robić milion innych rzeczy na które zawsze brakuje w tygodniu czasu i nadrabiamy weekendami... wtedy nawet nie dadzą mi zbliżyć sie do kompa...), komunię, urodziny, organizacja wakacji dla dzieci (skąd wziąć tyyyyle urlopu!!!), prace domowe (w weekend malowałam ściany... znowu, zamawialiśmy łóżko dla Starszaka, zgubiłam dzieci w Agata Meble, znalazłam po pół godzinie latania jak wariatka, byliśmy na basenie, nie potopiły się jakimś cudem). Jak wracamy sprzątam, gotuję, piekę ciasta i padam na twarz. Odezwał się Mariusz A. Ma wejść w przyszłym tygodniu i zacząć od piwnic. Jeszcze nie zdążyłam mu potwierdzić, że ok... chociaż nie cala piwnica jest już okablowana:-( Ale za to umówiłam na jutro (21.00) magika od wyspy do półek kuchenno- spiżarnianych i karniszy, na czwartek ulubionego elektryka, poniedziałek ekipę od płotu. W weekend mam party urodzinowe Najmłodszego dla rodziny (za dużo tych dzieci;-). Trza napiec ciast, przygotować przystawki i obiad dla jedynych 22 osób... Teściu ma skończyć projekt ogrodzenia i w poniedziałek trzeba zgłosić prace:-) Dziewczyny, przy okazji - co najpierw ogród czy ogrodzenie? Wydaje mi się, że ogród, bo potem zniszczą płot??? Chyba, że tylko zrobią podmurówkę i murki między przęsłami, potem ogród, a tynkowanie i przęsła na koniec??? Jak lepiej??? No własnie - jeszcze to nawodnienie trzeba zaplanować. Spadam wysyłam zapytania... Buziaki! I dziękuję, że czasami zaglądacie:hug: Acha! Na Westwing zaszalałam i za premię zamówiłam lampę Fortunę. Moją wymarzoną. Już miała być, już czekałam z utęsknieniem jak przysłali maila, że dostawca nie dostarczył im towaru:-( Buuu... nie mam:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Balbina, a ja już myślałam, że jacyś Cyganie porwali Najpierw zrób w ogrodzie prace ziemne - jeśli musisz. Czyli nawieź ziemię, przekop i inne. Wsio w czym ogrodzenie będzie przeszkadzać. Potem ogrodzenie. Potem „wygładzaj” ogród, czyli wyrównaj, połóż nawodnienie i drenaż jeśli musisz. sadzić i siać będziesz od frontu dopiero jak zrobią ogrodzenie i kostkę, czy co tam planujesz. Balbinko, jeśli nie masz dużo trawnika i nawadniać będziesz raczej rabaty, to wystarczy jeśli doprowadzisz wodę w dogodne miejsca do rozprowadzenia i potem posłużysz się liniami kroplującymi. Wyjdzie taniej i mniej awaryjnie. Tylko do podlewania trawnika zrób zraszacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.04.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kurcze jestem zupełnie nie na bieżąco - Balbina super że się odezwałaś. A niedoczas rozumiem w zupełności. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.04.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Balbina, a ja już myślałam, że jacyś Cyganie porwali Najpierw zrób w ogrodzie prace ziemne - jeśli musisz. Czyli nawieź ziemię, przekop i inne. Wsio w czym ogrodzenie będzie przeszkadzać. Potem ogrodzenie. Potem „wygładzaj” ogród, czyli wyrównaj, połóż nawodnienie i drenaż jeśli musisz. sadzić i siać będziesz od frontu dopiero jak zrobią ogrodzenie i kostkę, czy co tam planujesz. Balbinko, jeśli nie masz dużo trawnika i nawadniać będziesz raczej rabaty, to wystarczy jeśli doprowadzisz wodę w dogodne miejsca do rozprowadzenia i potem posłużysz się liniami kroplującymi. Wyjdzie taniej i mniej awaryjnie. Tylko do podlewania trawnika zrób zraszacze. Popieram Pesteczkę... najpierw ziemia, piach pod kostkę, potem ogrodzenie i dopiero nasadzenia:). Buziaki zostawiam:hug:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 23.04.2013 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Szybki raport:A. przysłał ekipę - tynkuje piwniceStary w tempie ekspresowym (pomiar w piątek, dostawa w poniedziałek!) przygotował parapety. Chyba też już nawet zamontował, ale jeszcze nie zchodziłam na dół.Płot się wycenia. Projekt i wyliczenia już są.Tera muszę znaleźć ziemię i teoretycznie po weekendzie majowym wchodzimy do ogrodu:wiggle:A! I mamy pozwolenie na przesunięcie zjazdu!!!!!!!!Będę błogosławić p. Michała Naporę z firmy Drogplan!Nie kłopotliwy, sam za wszystkim latał, bez jakichkolwiek problemów z komunikacją.Jest u mnie w w najściślejszej czołówce najsolidniejszych wykonawców! A kto czytał dziennik ten wie, że u nas przeniesienie wjazdu to był jakiś koszmar:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 23.04.2013 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 I jeszcze rzut oka na płot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.04.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 A! I mamy pozwolenie na przesunięcie zjazdu!!!!!!!! A ja dostałam wreszcie pozwolenie na przydomową oczyszczalnię ścieków! Po pół roku !!!!!! Fajnie że zabierasz się za ogród - u mnie jeszcze do tego etapu daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.04.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Balbi,piękne, nowoczesne ogrodzenie, bardzo dobrze wpasuje się w klimat Twojego domu i planowanego docelowo ogrodu - pewnie cena wysoka, z uwagi na murowanie, tynkowanie itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 23.04.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Balbina, super płot.Co będzie między murkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 24.04.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Pestka! Jesteś nieoceniona:hug: Dziękuję za cenne rady! Weszłam przy okazji na patworkowe strony. Cuuudo!!! Jako dziecko wychowywałam się praktycznie pod maszyną do szycia. Moja Mama nie była co prawda krawcową, ale z zamiłowania i braku powszechnie dostępnych ubrań szyła nam wszystko co sobie z siostrą wymarzyłyśmy: sukienki, pikowane kożuszki, szmaciane wielkie lalki, cudne patchworkowe pikowane narzuty. Jeszcze teraz szyje nam kocyki i narzuty dla naszych dzieciaków. Czuję ten klimat baaardzo:yes: A tam tyyyle fajnych pomysłów. Muszę koniecznie przyjść na Wasze warsztaty, jak się tylko okręcę z wszystkimi niezbędnymi pracami w domu i wyrwę chwilę dla siebie:-D Rasik! dzięki Sąsiadeczko, że czasami zaglądasz:bye: Ala! Ogrooomnie gratuluję decyzji na szambo!!! Z pewnością nie jest to zbyt romantyczne, ale za to jakie praktyczne:cool: Sharlotka, moja Droga! Nie wiem, niestety, ile normalnie kosztują murowane ogrodzenia, bo mi ma je zrobić Mariusz A. w ramach rekompensaty. My mu dostarczamy tylko przęsła, siatkę, klej i tynk, a pozostałe materiały są po jego stronie. I robocizna też Moorelka! Między słupkami będą poziome chyba przęsła z zamkniętych profili w kolorze grafitowym. Nad słupkami czapy z grafitowego betonu i takoweś betonowe coś nad podmurówką. Teraz muszę te "coś" i czapy znaleźć i zamówić. Tylko gdzie????? I moze ktoś poleci mi firmę od takich przęseł, bo ta polecana od wspólnika Starego coś od tygodnia nie może się wyczaić z wyceną, mimo kilku monitów:-(.... Ze spraw pozostałych - piwnice się tynkują. Ale tynkarze nie chcą wpuścić Starego, żeby obsadzał parapety wewnętrzne z pcv. Powiedzieli, że dopiero jak wyschną tynki:eek: Tak mieliście???? Zewnętrzne mi obsadzali w momencie tynkowania. Czy nie lepiej od razu je należycie obrobić? Przy okazji - wykopali mi w ogrodzie jakiś dół do którego wlewają chyba niewykorzystany cement!!!! Zobaczyłam to przez okno dzisiaj wieczorem:bash: Jutro idę oblukać i jak nic mała afera będzie! Napiszcie mi jeszcze, proszę, czy po budowie robiłyście lub planujecie zmiękczenie ziemi glebozgryzarką? Bo na razie mam pierwszorzędne klepisko:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.04.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 U Tatarak wczoraj i dziś pisałam o glebogryzarkach . Ona ma znakomity pomysł na uzdatnienie gruntu. Też ma gliniane klepiska. No, możenie calkiem klepisko, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.04.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Balbina, mi się wydaje, że te czapy z grafitowego betonu trzeba szukać pod hasłem betonu architektonicznego, sporo firm się tym zajmuje, jednak cholerstwo drogie. Swego czasu szukałam na schody wejściowe. Póki co, zakup odłożony. Nie kumam do końca z tymi prętami pomiędzy słupkami, to ma być taki jakby efekt żaluzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.04.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Jak Cię tak czytam Iwonko to się zastanawiam ile godzin ma Twoja doba Mam wrażenie, że ja nie robię nawet 1/3 tego co Ty, a ciągle jestem w niedoczasie Już chyba wiem - pewnie jesteś super zorganizowana babeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.04.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Balbinko czytałam u Oli.U ze pare osob z FM zamawialo takie przesła w tej firmie http://www.ogrodzeniaradziszewski.pl/ Moze zagladnij do Oli i Karolinki bo one teraz sa własnie w temacie ogrodzen wiec i o czapach moze cos doradza http://forum.muratordom.pl/showthread.php?203966-Never-Ending-Story-czyli-pogaduchy-u-Oli/page241 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207676-Do-3-razy-sztuka-czyli-budowlanego-uzale%C5%BCnienia-ci%C4%85g-dalszy-%29/page14 Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 29.04.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Pestka, przeczytałam u Tataraka o naturalnym nawożeniu - świetny pomysł Wzięłam też sobie do serca uwagi o kolejności robót i glebogryzarce. W piątek zagoniłam rodzinę do prac na zewnątrz. Ja grabiłam, Starszak zbierał i zanosił do M, który spalał wszystko na murowanym grilu (skręcona ręka), a Mała wynosiła kamienie. Młodemu nie chciało się robić, tylko bawić i obserwować W sobotę wypożyczyłam glebozgryzarkę i wykorzystałam do jej prowadzenia Pana Witka, który gościnnie u nas był. Ja i M zbieraliśmy tabuny cegieł, kamieni, drutów i wszelkich pozostałości budowlanych, a Starszak przerzucał puste worki po cemencie. W efekcie ogród od tyłu wygląda tak: Daszki i murki już namierzyłam. Ogrodzenie się wycenia, w tym u Radziszewskiego:-) Teraz muszę znaleźć skrzynkę przelotową, najchętniej z domofonem. Znalazłam w necie superowe z firmy Siedle, ale nie znam jeszcze cen. Chyba na szczęście:-) http://www.produktydlaarchitekta.pl/public/uploadsimage/siedle%2012_01_01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts