bami 03.06.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 A! I jutro wchodzi też ekipa do basementu. W pierwszej kolejności będą przygotowywać część biurową - w połowie lipca musi sie tu przenieść biuro męża, więc czasu jest jak zawsze na styk:cool: W piwnicy mamy popękaną 1/3 tynków, które kładł w ramach rekompensaty za opóźnienia Pan A. W części biurowej na suficie. Muszę sie zastanowić co z tym zrobić. Jak skończy biuro to sie przeniesiemy do pokoju entertiment, czyli królestwa zabaw dla dzieci:-) ! brzmi super Balb, co planujesz w tym królestwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 03.06.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Iwona jak będziesz realizowała ten niby basenik obok tarasu to skontaktuj się ze mną Moja siostra jest ekspertem w tej dziedzinie, własnie swój przerabia, bo pierwotna wersja okazała się niewypałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 31.07.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Balbi, zrobiłaś moze juz taras? jestem żywo zainteresowana, bo sama tez zdecydowałam się na drewno: modrzew syberyjski naaaapisz tez jak tam ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 11.09.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witaj Witam się bo podczytuję Cię ostatnio ale tych tych stron.. Piękny domek, gratuluję wnętrz:) Ujawniam się bo chciałam zapytać o dwie rzeczy. Czy Wasz granitowy blat był impregnowany? Ja ma padang dark jako parapety zewnętrzne. Sa one surowe i podczas deszczu mokre fragmenty są ciemniejsze. Zastanawiam się czy po impregnacji zmieniają kolor na ciemniejszy.. W sumie wolałabym bo planuję raczej albo absolute black albo galaxy star:) Drugie pytanie odnosi się do podłogi w salonie - czy to deski lite? Gotowe do ułożenia czy jakoś malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.09.2014 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Hejka! Zostałam wywołana:-) Ogródek finiszuje, jak na ten rok oczywiście. Poniżej kilka fotek. Na razie bez kwiatów (są sukcesywnie dosadzane, tym razem już przeze mnie, w postaci cebulek: czosnki kwitnące, tulipany, hiacynty, lilie i parę malutkich niebieskich). Również na przyszły rok planowane jest oczko, altanka i mini boisko do kosza. No i ma być domek na narzędzia, a nad nim domek dla dzieci. W tym roku jeszcze mają być dokończone podstopnie na schodach, wykończenie boków na schodach, podłączenie kontaktów na tarasie i zawieszenie haka na huśtawkę PRZED: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.09.2014 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Teraz taras w trakcie prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.09.2014 00:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 A tak wygląda taras po położeniu: - na pierwszym zdjęciu na wprost wejścia na taras jest donica na zioła (jedyne 6 metrów długości:rolleyes:) - na trzecim są nie obrobione jeszcze po bokach schody - a na ostatni brak podstopni (nadal:-() i ukończonego ostatniego stopnia (również nadal:-(). Prace miała skończyć nasza ekipa od ogrodu już trzy tygodnie temu, ale niestety (że ja się nie nauczę), po odebraniu wypłaty za dotychczasową realizację do kilku pierdół już nie dojechała, mimo ustalania kilkakrotnie terminu:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.09.2014 00:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 No i ogród w wersji zielono - brązowej, bez kwiatów jeszcze i w większości z maleńkimi roślinkami:-(: Kamienie będą do znacznego usunięcia (to również mieli zrobić ogrodnicy...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.09.2014 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witaj Witam się bo podczytuję Cię ostatnio ale tych tych stron.. Piękny domek, gratuluję wnętrz:) Ujawniam się bo chciałam zapytać o dwie rzeczy. Czy Wasz granitowy blat był impregnowany? Ja ma padang dark jako parapety zewnętrzne. Sa one surowe i podczas deszczu mokre fragmenty są ciemniejsze. Zastanawiam się czy po impregnacji zmieniają kolor na ciemniejszy.. W sumie wolałabym bo planuję raczej albo absolute black albo galaxy star:) Drugie pytanie odnosi się do podłogi w salonie - czy to deski lite? Gotowe do ułożenia czy jakoś malowane? Witaj bronowianko! Blat po impregnowaniu, w normalnym użytkowaniu, nie ma ciemnych plan, po wylaniu wody. Zdarzyło mi się jednak przelać kwiatka, ktorego postawiłam na blacie i wyjechać na weekend. W efekcie woda stała trzy dni wylana dookoła doniczki i po przyjeździe była ciemna plama. Na szczęście po wytarciu, po dniu czy dwóch zniknęła:-) Deski na parterze na podłodze są lite, lakierowane fabrycznie, a u nas tylko ułożone. Na piętrze, u dzieci również są lakierowane (troszkę węższe i przez to tańsze - od innego dostawcy), a w naszej sypialni i moim pokoju do pracy - olejowane (również fabrycznie). Teraz planujemy je ponownie poolejować. Zobaczę, jak będą wyglądały po nowej warstwie wosku, ale stanoczo mniej na nim widać wszelkie zarysowania. W pokoju na dole są strasznie porysowane:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 13.09.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Dzięki wielkie za odpowiedź Muszę pomyśleć zatem o impregnacji naszych parapetów boję się żeby w zimie nie było problemów z zamarzającą wodą którą wsiąka w pory parapetów:/ Czyli mówisz, że na olejowanych nie widać rys tak? Ale w użytkowaniu które lepsze? Ja się waham między merbau a orzechem. ewentualnie jakiś dąb barwiony. Swoją drogą extra dużyv taras! Pięknie wyszło i ta zieleń dookoła....mmmm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.05.2015 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Nie pisałam sto lat...Ale... nadal sie wykańczam;-) i znalazłam dzisiaj obłędne chyba tapety, którymi po prostu muszę się podzielić: Sofiadesigner / Draga Obradovic-Aurel K.Basedowhttp://www.wallanddeco.com/Families/460/Sofia.jpg Stelladesigner / Marika Boldoni http://www.wallanddeco.com/Families/454/Stella.jpg Ensembledesigner / Lorenzo De Grandis http://www.wallanddeco.com/Families/472/Ensamble.jpg Mandaladesigner / Lorenzo De Grandis http://img.edilportale.com/products/prodotti-122238-rela96d1b780ecc448e898c45e62e4b5998.jpg Wszystkie są ze strony http://www.wallanddeco.com/.nie wiem niestety ile kosztują, napisałam do producenta.Chciałabym wierzyć, że cena nie zetnie mnie z nóg;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 27.05.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Witaj. Rzeczywiście, wspaniałe tapety, a nazwa klimatu z tematu dziennika bardzo bliska mojemu sercu i tego co sama chce w swoim domu osiągnąć lecę szukać u Ciebie inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts