anula05 01.09.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 A Dariusz Lasek to kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.09.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 A Dariusz Lasek to kto? to pan stolarz od schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.09.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 a czemu tu taka cisza ? są jakieś nowe wieści z frontu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 05.09.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 W piątek ekipa A., na ukończony z tyłu domu bitum, przykleiła specjalnym podobno lepikiem nowy styrodur i folię kubełkową i zasypała wykopy. W sobotę pojechałam sprawdzić jak wygląda ściana i ponad częścią zasypaną - "przyklejony" styrodur odpadał od ściany! Lepik po 24 godzinach był nadal mokry i zupełnie nie trzymał Dobrze, że to tylko kilka płatów i nie jest to mój koszt:-x - będą poprawiać... Poza tym pytałam Pana A. czy panowie podłączyli rurę drenażową, którą uszkodzili i usunęli przy odkopywaniu i którą mieli zmienić z dziurawki na pełną. Odpowiedź była: nie wiem. Odkopią to sprawdzimy. Po prostu szkoda mi nawet pisać! Jutro kończą kłaść bitum z przodu i od środy zaczynają kłaść styrodur i zasypywać od strony garażu. To będzie krok milowy - niemożność dostania się do domu od frontu i do garażu uniemożliwia wnoszenie czegokolwiek do domu - stelaże do wc i karton-gipsy wnosiliśmy przez wertepy od tyłu. Z utęsknieniem czekam na płytki, które są i czekają tylko na przywiezienie i wniesienie. Ale nikt nie podejmuje się je wnosić przez te fałdy piachu. W kwestii płytek: do czterech łazienek są już wybrane i zamówione, a cały czas walczę z płytkami na parter - kuchnia, jadalnia, wiatrołap. Microcement nie zwalił mnie z nóg (choć jego cena tak:rolleyes:), więc namiętnie potrzebuję alternatywy. Na tapecie zostały: Gallura Fumo http://www.ceramictileworksmn.com/images/w/500/content/Gallura_fumo.jpg http://www.industrieceramiche.com/public/_resized/alfa-gallura_340X0_90.jpg DELCONCA SERIA IT5 http://en.delconca.com/prodotti/commercial-coverings_1/# http://en.delconca.com/upload/serie_gallerie/crops/img_it_1__5.jpg lub CC-Genzin zinc - niestety nie mogę namierzyć w necie:-( Która fajniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.09.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Balbina - ja się tylko wypowiem w kwestii styroduru.On nie może być klejony na 'byle co', bo większość związków tego typu zawiera chemię która z czasem po prostu rozpuszcza styrodur.Jak chcesz mieć dobrze to zmuś wykonawcę do użycia np. Izobudu WK - dedykowanego do klejenia styroduru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 06.09.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Zapomniałam napisać, że w weekend skończyli chłopaki z Selki.Przyszłam w łaski z blachą sernika:rolleyes: Wyjaśniliśmy nieporozumienie. Biorę winę na siebie - brak projektu.Pożegnaliśmy się cieplutko:-)Jest super! Jutro wchodzi jeden glazurnik/malarz i od jutra zaczynamy dopieszczać sufity - szpachlowanie, gruntowanie, malowanie.Kupiłam dzisiaj 10 czy 11 pojemników gruntu (na cały dom) i farbę na sufit.Wszystko maluję Tikurillą. Po pierwsze jakościowo ok., po drugie mam dobre rabaty - u Szwagra w hurtowni (Olsztyn) mam co prawda 35%, ale w Warszawie załatwił mi 30%, więc opłaca mi się nie jechać na Mazury. Jeśli ktoś jest zainteresowany podeślę info, w którym punkcie można dostać taki rabat. Na czwartek zapowiedziany jest montaż bramy wjazdowej, a na piątek drzwi wejściowych.Po montażu drzwi ruszamy też z wylewką wyrównującą wewnątrz, aby przez weekend przeschła, bo w poniedziałek wchodzi druga ekipa glazurników na piętro. Ekipa Pana A. oczywiście nie podłączyła żadnej rury odwodnieniowej (tej co zniszczyli przy odkopywaniu), więc będą znów kopać.Jest to po prostu parodia:mad:Jutro przyjeżdżają, aby ocieplić i zakopać przód.Będę stać nad nimi i pilnować. Jak mi dzieci pozwolą, bo dzisiaj Maluchy się rozłożyły:-(Potem wezmę się za piwnice od wewnątrz.Pewnie znów będzie walka i przepychanka, kto zapłaci za izolację piwnic (zewnętrzny bitum miał kosztować 3-3,5 tys., a dzisiaj firma od bitumu powiedziała, że ze względu na nierówność ścian poszło tyle materiału, że będzie co najmniej 5 i pół. Płaci Pan. A to dopiero dwie ściany!). Płytki na parter mnie wykończyły. Niby jest tyle różnych, a jak przyjdzie do konkretów to każda nie taka:-(Zamówiłam te, których zdjęcia nie udało mi się znaleźć w necie, ale obejrzałam w realu:cool:Najbardziej ok., ale mają sporo takich nieszczególnych przetarć, które będę musiała zagospodarować pod szafami i szafkami. Hubert dzwonił, że koło 19 września chce wejść z elewacją. Fajnie! Szkoda tylko, że barierek jeszcze nie będzie:-(Musimy jeszcze ustalić jak będziemy robić izolację tarasów, aby nie było problemów z zalewaniem.Szwagier proponuje system Sopro, jako alternatywę dla dwukrotnie zgrzewanej papy (z konkretnym 40%-owym rabatem na materiał). Hubert ma przejrzeć i zastanowić się co będzie nam potrzebne i ile wyjdzie. Jutro muszę zamówić wylewkę i kleje do glazury, a do końca tygodnia muszę zamówić deski na podłogę, wszystkie sprzęty łazienkowe, zastanowić się nad kolorami i boniami na elewacji oraz wysłać kaloryfery i piec do wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Balbina, jakie masz stawki za szpachlowanie i gruntowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.09.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Balbina, aleś pognała!Tyle decyzji, malowanie za pasem, wow! Niezły sajgon sobie w łazience zafundowałaś. Chyba by mnie mąż z domu wygonił (on tak nienawidzi zmian, podwójnej pracy i podwójnych kosztów) Jakie farby Tikkurilli wybrałaś? Ja cały czas stoję przed wyborem (bo nie mogę się oczywiście zdecydować) więc podpytuję Powodzenia z ekipą A i zdrowia dla dzieci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 06.09.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Balbina, jakie masz stawki za szpachlowanie i gruntowanie? Spirea! Mam majstra, który jest podobno bardzo dokładny (widziałam jego prace, rzeczywiście jest ok, mam nadzieję, że u nas też tak będzie), a przez to powolny (co mi wcale nie przeszkadza, bo terminy mam elastyczne, a wolę wyższą jakość), a ceny normalne, jak inni. Powiedział, że oprócz kładzenia płytek zajmuje się też malowanie. I podał cenę 8 zł za dwukrotne malowanie (lub trzykrotne, jeśli gdzieś byłaby taka konieczność) i 2 zł za przygotowanie podłoża. Zaproponowałam, że dostanie oprócz płytek do pomalowania cały dom (a sporo tego wyjdzie), ale musimy trochę ponegocjować cenę. Stanęło na 8 zł za całość. Więc bardzo dobra cena. Jutro zaczyna pracę, to okaże się czy cena zostanie utrzymana i nie będzie fochów. Balbina, aleś pognała! Tyle decyzji, malowanie za pasem, wow! Niezły sajgon sobie w łazience zafundowałaś. Chyba by mnie mąż z domu wygonił (on tak nienawidzi zmian, podwójnej pracy i podwójnych kosztów) Tak wyszło:( Ale to tylko jedno takie przenoszenie:sick: Jak pytałam hydraulika czy można to powiedział, że dadzą radę. Robili jego chłopaki z ekipy. Jak Tomek przyszedł to złapał się za głowę, że trzeba było tyle rozkuć. Ale dali radę Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze działać. Teraz chłopaków może czekać większa robota - będzie trzeba prawdopodobnie rozebrać całą kotłownię, wszystkie rurki doprowadzające i odprowadzające, podłogówkę, podłączenia które są podłodze, bo będziemy wylewać grubszą warstwę betonu i izolować (czyli poprawiać skopana izolację piwnic teraz jeszcze od wewnątrz), więc ta łazienka to maleńki pikuś Jakie farby Tikkurilli wybrałaś? Ja cały czas stoję przed wyborem (bo nie mogę się oczywiście zdecydować) więc podpytuję Powodzenia z ekipą A i zdrowia dla dzieci! Na razie kupiłam grunt, Pure White na sufity i pożyczyłam próbnik. Będę dobierać kolory to podam konkretny rodzaj, nie pamiętam, którą mi Szwagier polecał, ale na pewno do wielokrotnego porządnego zmywania. Muszę, przy moich twórczych Szkrabach:D I dzięki za życzenia zdrówka! Bardzo się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.09.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Widzę, że się rozkręciłaś i lecisz szybko do przodu Super, jeszcze niech tylko pan A ściśnie doopkę i się w końcu weźmie do roboty. Do izolacji tarasów rzeczywiście bardzo dobry jest Sopro, albo Mira. Nie rób na pewno papy. Gdybym miała taki rabat na Sopro, to bym się w ogóle nie zastanawiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.09.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 I zdrówka dla szkrabów zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 06.09.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Dzięki Lidzia!Ja się nie zastanawiam nad Sopro, tylko Hubert musi się zastanowić czy będą umieli dobrze go położyć.Jeśli tak, to zamawiam i lecimy s tim koksem, jak mówi moje najmniejsze Szczęście:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 to faktycznie bardzo dobra cena. Ekip u Ciebie dostatek, więc powodzenia Przede wszystkim z tą izolacją. A czemu ten Microcement odpadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.09.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ta cena na malowanie rewelacyjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 07.09.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ta cena na malowanie rewelacyjna! No! Dzisiaj mi potwierdził, że tak się umawiamy i ... wziął się do roboty! Dla mnie cool:D Z Microcementu niestety zrezygnowałam, bo jak dostałam płytkę w naturalu to okazała się , mdła i bez wyrazu:( Przynajmniej dla mnie. A ja potrzebowałam czegoś bardziej surowego. Natomiast stanowczo polecam sklep ceramicapromat.pl i Pana Arkadiusza, który nie dość, że ściągnął z fabryki poszukiwaną przeze mnie płytkę i przesłał ją do mnie (są z Rzeszowa czy Tarnowa) i dał mi najlepszą cenę ze wszystkich to jeszcze jak się na nią nie zdecydowałam to przesyłał propozycje innych podobnych płytek. Rzadko spotykana profesjonalna obsługa klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.09.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Jest 21.15. Facio od rana wiezie nam płytki. Miał być o 15.00. Potem o 17.00, 19.00 i teraz: "za niecałą godzinę". W międzyczasie zdążyłam być u fryzjera (4 godziny dwie osoby doprowadzały moje włosy po warkoczykach do takiego wyglądu żeby ludzi afro nie straszyć), pomogłam obstrzyc najmłodszego, byłam na budowie, zrobiłam kolację i położyłam szkraby spać. I dalej czekam... Gdyby nie to, że na Porcelanite Dos firma ABCKlinier dała najlepszą cenę to pogoniłabym ich. Wczoraj na budowie chłopaki mieli wyłożyć styrodurem i zasypać doły przed garażem i drzwiami wejściowymi (jutro montują bramę i drzwi) i przez dwie godziny stałam nad nimi i pilnowałam jak kładą styrodur i folię. I wymusiłam na Andruszkiewiczu położenie rury drenażowej w geowłókninie. Pojechał i kupił, ale ... zabrakło piachu. Nie wiem jak się w tej sprawie umawia:mad:ł. Wywrotka nie przyjechała:sick: i niewiele zrobili. Dzisiaj mieli to skończyć i wyburzyć "studnię - okno" do piwnicy, żeby poprawić izolację i położyć bitum pod tą pozostałością. Rano Andruszkiewicz przysłał ekipę, która miała "po drodze" na inną jego budowę i przyjechała zasypać dół przy garażu. Przyjechała wywrotka piasku. Okazało się za mało. Więcej nie było i pojechali dalej:bash: Zadzwoniłam do Pana A. i powiedziałam, że jeżeli do jutra do godziny 7.00 rano nie będą zasypane wykopy pod drzwiami wejściowymi to będę musiała obciążyć go kosztami montażu drzwi i opóźnieniami z tego tytułu. Efekt: jeszcze zasypują, ale piachu zabraknie:bash: I zapomnieli położyć z tej strony rurę drenażową Jak będą wyburzać okienko to znowu będą musieli rozkopać:bash: To się chyba nigdy nie skończy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.09.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ręce, szczęka i w ogóle wszystko mi opada jak czytam co pan A. u ciebie wyprawia Mam nadzieję, że zbierze dupę w troki i w końcu zakończy u ciebie budowę, bo przecież ileż można bawić się w odkopywanie fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.09.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Dziś od 7 rano byłam na budowie. Ruch jak w mrowisku: - ekipa od drzwi zewnętrznych zamontowała je w końcu - fajniusie są. Zdjęcia jutro, bo dzisiaj ze względu na ilość osób cały czas były otwarte:D - ekipa od bramy do garażu - coś mamy pecha z tą bramą - najpierw została zamówiona w niewłaściwym kolorze - szkoda mi Starego, bo Horman ma dwie nazwy na ciemny orzech "Night Oak" i "Dark Oak" i pomyliły mu się te nazwy w zamówieniu:(. No i został z bramą zrobioną na wymiar... A dzisiaj przyszła w końcu nowa, ale... stuknięta (lekkie wgłębienie z zarysowaniem) w jednym miejscu od wewnątrz:( No i Stary pyta się co ja o tym sądzę... Ustaliliśmy, że jak dostanę rabat 1000 zł to zostaje (i tak mi zaraz pewnie moje hultaje rowerkami ją przyrysują), jeśli nie to do wymiany. Acha! I chłopaki przecięli mi kabel elektryczny. Pierwszy taki przypadek. No i czy nie jest pechowa? Zadzwoniłam do elektryka. Powiedział, że w przyszłym tygodniu przyjedzie to naprawi i pozakłada mi wszystkie pstryczki. Znaczy, że muszę je w trybie błyskawicznym nabyć. - ekipa od podniesienia drzwi tarasowych o dwa centymetry - zrobione! - transport z Bricomana z wylewką samopoziomującą, gruntem do podłóg i akrylami - transport z Euro-Ceramika z płytkami do łazienki chłopaków i na ściany do nas (te nasze na wystawce były w lapato i były super - zamówiłam w naturalu i ... znów nie jestem zachwycona:no: Chyba porzucę naturalność) - mój młody malarz i glazurnik w jednym - dzisiaj malował sufity, a na koniec dnia wylewał wylewkę samopoziomującą - no i nie przyjechała ekipa od Andruszkiewicza... ale... w poniedziałek od rana ma być pięciu chłopa:cool: Za to ja dzisiaj od rana sprzątałam i zamiatałam połamaną w połowie szczotką i kręgosłup błaga o masaż! A męża z najstarszymi wyekspediowałam na weekend na wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.09.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Wysłałam zapytanie o grzejniki purmo ramo, zainspirowana dziennikiem Myszonika:D, i jedna z firm przysłała mi alternatywną propozycje na grzejniki płytowe Viessmanna. Czy ktoś wie coś na ich temat, bo wyglądają fajnie i cenę mają lepszą niż purmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 09.09.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 ja nie pomogę, bo mam wszędzie podłogówkę, a jedyne zwykłe grzejniki mam w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts