adk 12.10.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Yyyyy, co to jest ta bonia ? My też problemy z kasą i z ekipą (co drugi dzień szantażują mnie, że zejdą z budowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.10.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Balbina - gdzie trzymasz swoje Cercomy?W garażu?Bo do nas jutro przyjadą nasze i się właśnie zastanawiam czy mogą stać miesiąc na podwórku (i mrozie) czy jednak musimy je schować do domu (to jest kurde jednak 2.2 tony i 60 pudeł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.10.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Salik, pewnie przyjadą dostawczakiem z wózkiem widłowym. Nie masz otwieranego garażu, żeby je kierowca podał od razu do środka? Albo przy samym wejściu, jak rozładuje, to wniesiesz do przedsionka i jakoś styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.10.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Nie będzie żadnego wózka widłowego - będzie paleciak którym u mnie po podwórku nie ujadą nawet 20cm (z paletą o wadze 750kg).Nie mam żadnego garażu - ani otwieranego, ani zamykanego.W przedsionku (żadnego domu w okolicy) nie zmieszczą mi się 3 palety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.10.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Tyle się napisałam i wyskoczył mi jakiś*durny komunikat kiedy chciałam wysłać post Pisałam o tym, że zazdroszczę że masz mieszkanie na sprzedaż, że znajdzie się*jakiś kupiec zaraz i trzymam za to kciuki, że Wow - masz już*podbitkę*i łazienki prawie skończone, i że też*muszę zrobić teraz (na duch) parapety wewn, szt 3, jesion bielony. Znalazłaś już*wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.10.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Lidzia - jeśli po "poczekaniu" mój dom miałby szansę wyglądać choć w połowie tak ładnie jak Twój to warto będzie czekać Salik, nasze Cercomy są już położone:) (to te szare, których zdjęcia już pokazałam). A stały w przyszłym pokoju wypoczynkowym bezpośrednio na dwumiesięcznej posadzce, nie na żadnym styropianie (nie wpadłam na to), ale nie było żadnych problemów. Staram się zamawiać na bieżąco, przed każdą pracą, żeby jedne materiały nie przeszkadzały drugim. Wiem, że nie zawsze jest to możliwe. Teraz będę musiała pewnie odebrać ze 150 metrów podłogi, którą położę ... kiedyś. Na razie przeciągam odbiór jak mogę, bo mam jeszcze nie wygrzane posadzki (bo nadal nie mam kotłowni, choć ekipa Pana A. zaczęła czyścić piwnicę pod izolacje), a w takich warunkach nie można przechowywać drewna:( adk - bonia to naklejony dodatkowo styropian na elewacji, żeby wydobyć jakiś element wizualnie, najczęściej jest w innym kolorze. Zamieszczę zdjęcie, jak będzie zrobione. Mosambia - nie namierzyłam jeszcze parapetów. Zaczęłam węszenie, ale z wiadomych względów, zwolniłam. Na razie z dwóch różnych miejsc mam wycenę na metr bieżący drewnianego parapetu (grubość 3 cm), głębokość do 30 cm - w wysokości 200 zł. Myślę, że to dużo (chyba, że mnie skorygujecie;)). Będę szukać dalej. Jak coś znajdziesz - podziel się. Dzisiaj wpadłam na moment na budowę. Od ogrodu kładą już tynk. Miałam wątpliwości czy ciemnografitowy nie wyjdzie za ciemno, ale myślę, że jest ok. (to dopiero pierwsza warstwa): I wejście boczne do piwnicy (przy płocie od sąsiada) - to strona domu, z której będziemy bardzo rzadko korzystać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 13.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Balbina, piękny kolor tynku, jak ładnie zgrał się z dachem, no bardzo, bardzo in plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.10.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Balbina, na pewno będzie warto czekać, bo twój domek zapowiada się niesamowicie i wiem, że będzie tak samo ładny jak mój Elewacja zaczyna się prezentować się super i czekam z niecierpliwością na pojawienie się na niej drewna. Czytałam, że alarm robi u ciebie pan Robert U mnie też robił i też mam takie same odczucia jak ty Fajny gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.10.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Balbina ale pieeeknie.Grafitowa sciana wyszła swietnie i idealnie pasuje do podbitki (masz gamrata?) Zazdroszcze tak równo położonej podbitki-u nas ten element elewacji totalnie schrzaniony i będzie do poprawki gdy będziemy mieć jakieś dodatkowe fundusze.Mam nadzieje że jak robiłaś pożadki zatrzymałaś dla mnie jakiś odłamek cercomów Jeśli chodzi o oświetlenie to ja dałabym je pośrodku pomiedzy bonia a podbitką.Ten pas jest dośc szeroki wiec powinno sie tam ładnie prezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 14.10.2011 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Balbina, trafiłam do Ciebie i wsiąkłam Podczytuję od jakiegoś czasu, kawałkami. Kobieto, jestem pełna podziwu! Bije od Ciebie taki optymizm! Szkoda, że musicie zwolnić. Ale tak jak piszesz, wszystko w końcu obraca się na lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Balbina, wychodzi klasa! Piknie będzie. Jak dojdzie drewno pewnie będę wzdychać*jak do elewacji mikiady Wysyłam CI na priv cenę tej wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.10.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Elewacja zaczyna zapowiadać się super:)Moje paraperty wewnętrzne 4 cm grubości kosztowały z montażem 140 zł/mb, ale to ceny małomiasteczkowego stolarza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.10.2011 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Moje paraperty wewnętrzne 4 cm grubości kosztowały z montażem 140 zł/mb, ale to ceny małomiasteczkowego stolarza.... O, to, to! Dużo lepiej! Zatem muszę poszukać małomiasteczkowego stolarza:cool: Narendil - witam Cię serdecznie i proszę o wsparcie w trudnych chwilach podejmowania brezmiennych w skutki decyzji:D Kakusek - gamrata??? Ja mam podbitkę Zuzanki:rotfl: Szczerze? Nie wiem nawet jak się ona nazywa. Sprawdzę na fakturze. Pisałam wcześniej, że nie podobają mi się podbitki z pcv, bo czasami wychodzą takie pofalowane i psują całą elewację. Ale się chłopaki super postarali! Cieszę się, że elewacja się podoba. Też czekam na deski:) Dzisiaj je zamówiłam. A ciemny kolor na dole to taki autorski - nie ma go w próbniku. Określałam "na oko" jaki powinien wyjść i Caparol się sprawdził No i nadal nie jestem pewna które oświetlenie nad garażem: 1. w połowie wysokości boni? 2. w połowie wysokości pomiędzy bonią a dachem: 3. na górze boni - obrazka brak:p Te 3 czarne punkty to zajawki oświetlenia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 14.10.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Głosuję za opcją nr 1. Wiem, że martwi Cię pusta bonia/boń (?), ale wydaje mi się, że nie będzie źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.10.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Balbina - umiejscowienie oświetlenia zależy od tego jakiego typu to ma być oświetlenie.Masz już jakieś lampy na oku?No i jeszcze kwestia co te lampy mają oświetlać - podjazd, wejście do garażu czy cały przód działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.10.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Przymierzałam się do 3 lamp typu cubik. Coś w stylu: http://www.milantex.pl/resize.php?pic=foto/ze17.jpg&width=250 http://www.milantex.pl/resize.php?pic=foto/ze16.jpg&width=250 Ich rolą byłoby oświetlenie terenu przed garażem (i przy okazji podświetlą dach od spodu), czyli w górę i dół, żeby nie oślepiać ludzi przechodzących ulicą ani siebie jak podjadę. Są przygotowane do włączenia z kontaktu lub na czujnik ruchu (o ile dobrze pamiętam). Sam podjazd będzie oświetlony jakimiś stojącymi z boku lampkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.10.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja mam podbitke grafitowa firm,y Gamrat i wydaje mi się że Towja jest bardzo podobna jeśli nie ta sama :-0 U mnie wyglada tak http://img14.imageshack.us/img14/8571/kopiaobraz036.jpgUploaded with ImageShack.us Jeśli chodzi o oświetlenie to po twoich "wizualkach" jestem teraz jednak za opcja nr 1 ewentualnie 3.Czy te kwadraciki sa już wklejone w skali czy oswietlenie bedzie mniejsze/wieksze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.10.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Przymierzałam się do 3 lamp typu cubik. Coś w stylu: http://www.milantex.pl/resize.php?pic=foto/ze17.jpg&width=250 http://www.milantex.pl/resize.php?pic=foto/ze16.jpg&width=250 Ich rolą byłoby oświetlenie terenu przed garażem (i przy okazji podświetlą dach od spodu), czyli w górę i dół, żeby nie oślepiać ludzi przechodzących ulicą ani siebie jak podjadę. Są przygotowane do włączenia z kontaktu lub na czujnik ruchu (o ile dobrze pamiętam). Sam podjazd będzie oświetlony jakimiś stojącymi z boku lampkami. Dobra wiem co to bonia/boń - to przy tych lampkach ja dałabym je w wersji 3. Na górze boni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.10.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Balbina - tylko ja się obawiam że te lampy to jednak głównie będą świeciły pionowo w dół na bramę i będą oślepiały przy wjeździe do garażu.No i jeszcze jedna sprawa - one nie bardzo wyglądają na IP44, a takie potrzebujesz do montażu na zewnątrz (ale może źle na zdjęcia patrzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.10.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dziękuję! Też tak chodzi za mną ta wersja trzecia:-)Sprawdziłam na fakturze - podbitka Orobel, kolor antracyt.Zupełnie nie robiłam porównania jakie mogą być inne i jakie są między nimi różnice:(Spodobała mi się Zuzankowa i ją kupiłam.A kwadraciki - atrapy lamp na zdjęciach są tylko poglądowo naniesione, nie trzymają żadnego wymiaru... Przeszukałam FM i znalazłam tylko jeden krótki wątek poświęcony zagadnieniu oświetlenia garażu.Może ktoś by napisał jak ma rozwiązaną tę sprawę, jakie ma lampy (zwalniam z tej prośby Salika, bo nie ma garażu:D, no chyba, że chciałby się podzielić cennymi uwagami:yes:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts