Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

Balbina - tylko ja się obawiam że te lampy to jednak głównie będą świeciły pionowo w dół na bramę i będą oślepiały przy wjeździe do garażu.

No i jeszcze jedna sprawa - one nie bardzo wyglądają na IP44, a takie potrzebujesz do montażu na zewnątrz (ale może źle na zdjęcia patrzę)

Te są dedykowane na zewnątrz, ale to tylko takie gdzieś z sieci wrzucone poglądowo, jeszcze nie wybrane.

Ale myślę o czymś w tym stylu.

I jeśli te nie są najlepsze w użyciu to jakie nie oślepiają?

Bardzo proszę o wskazówki co się sprawdziło w użyciu. I może dlaczego, jeśli ktoś miałby ochotę cosik napisaćhttp://emoty.blox.pl/resource/blush.gif

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moje Koty chciały, żeby było wiadomo czyj jest który pokój.

Do rozważenia było parę pomysłów: tabliczki z imionami na drzwiach, ręczne napisy na drzwiach (odrzucone w przedbiegach, żeby nie zachęcać ich do pisania na ścianach;)), naklejki na drzwiach w stylu:

http://www.wallstick.pl/images/y111.jpg

lub to co chciały najbardziej (a ja się jeszcze łamię czy się zgodzić) to ich zdjęcia przy drzwiach - każde przy swoim pokoju.

A że i tak chciałam im jakieś fotki zrobić to wykupiłam sesję na Gruponie i poszaleliśmy:D

W efekcie mamy takie zdjątka do wykorzystania:

Dodor%2525202.jpg

To najstarszy, rozbrykany sześciolatek. Żywe srebro...

I Iguś, zwany Busiem, mimo wychowywania się z dwójką niesfornych braci - natura typowo dziewczęca:

Iga%2525201.jpg

I najmłodsze przytulaczkowe szczęście, który zanim zaśnie krzyczy z góry: Mama kochaś mnie? Mama choć!:

Macio%2525201.jpg

Zamieszczam zdjęcia, bo ja jestem mientka w kwestii ulegania prośbom dzieci w ich kształtowaniu własnej przestrzeni i wyrażaniu siebie i nie mam nic przeciwko wymyślanym pokojom tematycznym (będzie kosmonauty, Dzoneczkowy i Misiowy), nawet jeśli za dwa lata będą chciały zmienić.

Więc pewnie te zdjęcia zawisną na naszych ścianach i i tak będzie je można obaczyć.

Edytowane przez Balbina200

O Boziuńciu, jakie cudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzieci, zdjęcia ...

Coś wspaniałego

Ogromnie zazdroszczę! Też takie chcę!

Kurcze, już miałam tę sesję w grouponie brać

Nie no, dzieci masz po prostu do schrupania. Śliczne wszystkie!

I Ty bez warkoczyków - WOW :)

Jestem zachwycona

O Boziuńciu, jakie cudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzieci, zdjęcia ...

Coś wspaniałego

Ogromnie zazdroszczę! Też takie chcę!

Monia, młoda jesteś to wystarczy wziąć się do tej przyjemnej roboty:D

Wiem, wiem - o zdjęciach myślałaś:lol2:

Ale zapewniam, że dla piątki gotuje się lepiej niż dla trójki, bo Ci siedzi potem pięć szczęśliwych gęb:cool:

A na Grouponie co jakiś czas sesja się pojawia.

Fajnie było, to już drugą zamówiłam:yes:

Balbina, cudne zdjęcia :) Urocza z Was gromadka.

Pomysł na personalizację pokoi - jestem ZA!

Ja też jestem, jak to ujęłaś, mientka. Chciał synek zegar i pudełko na chusteczki w auta, to mama nocki zarwała i zrobiła. Ciekawa jestem, co sobie następnego wymyśli?

Zawsze tworzę sobie obraz osoby, którą podczytuję ;)

W Twoim przypadku, trafiłam!

Tylko w moich wyobrażeniach masz dwa warkocze :rotfl:

Edytowane przez narendil

Balbina! Jakie ty masz cudownej urody dzieci:jawdrop::jawdrop: wróżę im karierę w telewizji ;)

Tfu, tfu, żeby nie zauroczyć, no nie mogę się napatrzeć, co jedno to ładniejsze:D

Miały po kim odziedziczyć urodę bo mamusia wow!

Koniecznie zdjęcia na ścianę w domu:yes:

Chyba też se fundnę taką sesję:rolleyes:

Elewacja domku super, świetne kolorki wyszły.

Balbina, wpadlam napisac Ci o tych lampach (juz pewnie zapomnialas a ja dzwonilam na drugi dzien, tak jak obiecalam, tylko kartke zgubilam z tym wszystkim, co zapisalam:()a tuuuuuuuuu-takie fajowe rzeczy sie dzieja...Cudna sesja, i tez (pozytywnie) zazdroszcze takiej slodkiej gromadki. Kurcze, coraz czesciej mysle o rodzenstwie dla mojego Synka, tylko ze jeszcze mam w pamieci jak z nim bylo ciezko i ciagale odkladam....moze sie zainspiruje:D

Balbinko, nie chce oftopikowac, wiec szybko: sa 3 wielkosci: 35, 45, 50cm a cena (po tej znizce 50%): 317, 390 i 479 zł.

Przyłączam się do zachwytów .Zdjecia superaśne i bezapelacyjnie dałabym je na ścianę-super sesja .Dzieci faktycznie bardzo urodziwe ale widąc że miały po kim odziedziczyć urode :yes:-tatuś pewnie też przystojniaka :rolleyes:

Balbiana podbitak Orobel była również moim faworytem-piekna jest (widziałam ją u Majkiego) ale w okolicy nigdzie nie mogłam jej nabyc wiec stanęło na Gamracie (nie jest najgorszy ale raczej daleko mu do Orobela)

Balbina, śliczne zdjęcia pięknej rodzinki :D :D Dzieciaki masz do schrupania, a ciebie jakoś inaczej sobie wyobrażałam - jako blondynkę raczej, więc totalnie nie trafiłam :lol2:

Dałabyś namiar na tą sesję z grupona, bo też mam ochot taką zrobić naszej rodzince.

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa!

No, nie mogłam się powstrzymać, żeby tych zdjęć nie powiesićhttp://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

No bo ja taka zakręcona jestem na punkcie dzieci jestemhttp://emoty.blox.pl/resource/in_love.gif, niby trzymam dyscyplinę (bo weszłyby mi na głowę), krzyknę jak trzeba ale w sekundę przechodzę od złości do miłości... Nie mają ze mną lekko...

A w kwestii zdjęć to wyszło na to, że my po prostu fotogeniczni jesteśmy:lol2:.

Plus obróbka w photoshopie:cool:

Na żywo zwykła, przeciętnej urody rodzina.

Teściowa, jak pokazywała zdjęcia mojej Małej swoim koleżankom, to podobno zazdrość budziła, że ma taką ładną wnuczkę.

A jak Buś pojechał w odwiedziny to było rozczarowanie, że taka normalna jest:rotfl:

Narendil! Czuję, że znalazłam bratnią duszę:) Widzę, że robisz sporo rzeczy dla dzieci swoimi rękami! Będę zaglądać w poszukiwaniu inspiracji:yes:

Moja Mała w zeszłym roku chciała domek dla lalek, a nigdzie nie znalazłam nic ciekawego (albo nie ładne, albo bardzo drogie), to na wyprzedaży w Mothercare kupiłam mebelki, w Leroy sklejkę i przesiedziałam kilka wieczorów do późna w piwnicy i zbijałam, sklejałam i malowałam. Wyszło fajnie:)

I dobrze zgadłaś! Warkocze miałam, jeszcze w zeszłym miesiącu:cool: Jedyne 160 sztuk:lol2: Teraz mnie kuszą rudości:D

Mosambia - sesję miałam w Retrospot - fajnie było, ale nie wczytałam się dokładnie w ofertę, a tam było, że tylko 5 obrobionych zdjęć wchodzi dla max 2 osób (to wiedziałam, dlatego zapłaciłam za dwie sesje), ale sądziłam, że pozostałe zdjęcia nieobrobione też będę mogła na płycie dostać (nawet w jakimś małym formacie, bo i tak je mają). A tu nie! Dostałam jako pdf do wybrania i za każde dodatkowe trzeba zapłacić kolejne 20 zł. A Żebym to ja jeszcze teraz wiedziała które mi za jakiś czas by się przydały... Trudno, wykupiłam drugą sesję, gdzie oprócz kilku obrobionych dostaje się więcej na płytce.

myszoniku - zupełnie mnie nie martwi przerabianie ścian za jakiś czas. My Budowlanki chyba to lubimy:) A wydruki zdjęć nie kosztują tak dużo, żeby je zmienić. Jak się mój najmłodszy urodził to naszło mnie na bajkowy pokoj i tydzień z pomocą siostry malowałyśmy w poprzednim mieszkaniu...

IMG_4448.jpg

IMG_4447.jpg

Te smugi to z powodu zbyt małej rozdzielczości zdjęcia, na żywo nie było:D

Dziękuję Ci MarJelko, moja Forumowa Gurulko:cool: za miłe słowa.

Ja nadal nie mogę ochłonąć po Twoich ostatnich pomysłach!!!

Zaglądaj i doradzaj jak najczęściej:yes:

Papajeans - miło mi bardzo, że wpadłaś:)

hazeleyes - dziękuję za info o lampkach! Faktycznie zapomniałamhttp://emoty.blox.pl/resource/oups.gif A ceny całkiem, całkiem.

A z dziećmi to wiesz, że jest tak, że więcej dają niż biorą:yes:

Pada się na twarz ze zmęczenia, a wystarczy jeden uśmiech lub wyciągnięte rączki i wszystko mijahttp://emoty.blox.pl/resource/cii.gif

Kakusek, ja tę podbitkę tylko na podstawie zdjęcia na Forum wybrałam:eek: Niestety często podejmuję takie spontaniczne decyzje (jak coś mi się spodoba to kupuję i już dalej nie szukam), ale na szczęście często okazują się dobrym wyborem. Tak było i teraz. A Twoja też fajniutko wygląda!

A dzisiaj rano mąż orzekł, że nie ma weny do pracy i zostaje w domu, więc ja miałam rano wychodne.

O 10.00 odbierałam brakujące tynki i kleje, które wczoraj nie dojechały, a potem zakupy.

Na jutro marynuję żeberka, ciastka też będę jutro, bo dzisiaj jedziemy na pizzę (Non Solo na Grójeckiej - super)!

Cały tydzień gotowałam dla moich chorowitków, to dzisiaj laba!!!

Uff!!! Ale się rozpisałam...

edit: zaczęłam pisać, zanim Lidzi post się wyświetlił...

No, blondynką to jeszcze nigdy nie bylam (choć raz chciałam, ale dwóch fryzjerów mi odmówiło tak radykalnej jednorazowej przemiany:p). A Ciecie to wyobrażam sobie jako brunetkę:) Zgadza się? A o sesji jest powyżej:yes:

Edytowane przez Balbina200

Sesja superaśna - ja również dołączę się do zachwytów nad dziećmi. No a ty taka młodziutka:D

Elewacja super. Ten grafit będzie rewelacyjnie się komponował z drewnem. Odnośnie parapetów to ja mam drewniane i tylko takie chciałam mieć. Płaciłam ok 250zł za mb (dąb).

Czy możesz mi napisać gdzie kupowałaś szafki do łazienek - są super.

Kocimięta! Ha, ha, ha!

ka_em[/b];4949360]Sesja superaśna - a ty taka młodziutka:D.

No to jeszcze raz ha, ha, ha! Tu właśnie mamy przykład, jak Photoshop potrafi zmieniać rzeczywistość - jak to się ładnie kiedyś mówiło "jestem już w środku wieku balzkowskiego":yes: To dzieci tak odmładzają:D

W kwestii elewacji to też bardzo mi się podoba, tylko chłopaki mówią, że bardzo mało wydajny jest ten Caparol (nie da się zrobić więcej niż 9 metrów z jednego wiadra). To trochę poniżej ilości wskazanej przez producenta. Trudno, najważniejsze, że jest bardzo ok.

A szafki w łazience to najpopularniejsze chyba na Forum Godmorgony z Ikei:)

Spirea! Dzięki. I trzymam kciuki za udane rozwiązanie problemu Twoich schodów! A na 60 cm zamiast drucianych koszykow z Ikei polecam szuflady. Te sprawdziły mi się bardzo dobrze:yes:

Ech te kobiety, jak im mówią że wyglądają dojrzale to nie dobrze, jak mówią że młodo - też niedobrze :D

Balbina - zdjęcia super i wyglądasz na nich dokładnie tak jak w rzeczywistości :)

Jaki dawałaś kolor gruntu pod tynk u siebie?

U mnie chłopaki na razie zrobili jedną ścianę - nawet nie wiedziałem że jest skończona, wczoraj przez przypadek odkryłem :)