narendil 19.10.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Rewelacyjny pomysł! Życzę, aby się zrealizował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 19.10.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Widzę, ze ci z Sopro to tacy fajni ludzie. U mnie będzie jutro jakiś ich technolog bo większość czarnej fugi między płytkami klinkierowymi na parapetach wyszła brązowa. Spytałam sie w sklepie czy to normalne. Bez żadnych pretensji bo przyznam, ze trochę mi to wisiało - aż tak w oczy się nie rzuca. A ci ze sklepu spisali namiary do mnie i dziś mam telefon z Sopro, że oni chcą do mnie przyjechać i to obejrzeć . Trochę mnie zatkało ale niech facet przyjeżdża i powie co było nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.10.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Balbina bede niezmiernia wdzieczna za przysługe Zaraz wyśle Ci na priv dane gdzie miały by być dostaroczone płyteczki Oczywiscie jeśli masz jeszcze jakieś inne "modele" to z checia je sobie ogladne i porównam .Może chociaciaż zwrócę Ci koszty zakupu tych płytek (testowych) ? Strasznie mi głupi Cie tak wykorzystywać ale równocześnie się ciesze że bede mogła wreszcie coś sobie pooglądać/porównać.Znalazłam w Krakowie sklep gdzie sprzedaja Cercomy ale niestety nie maja pokazanej tej kolekcji.Jeśli mi się spodobaja Twoje płytki to może przynajmniej uda sie je ściagnąć na zamówienie-zobaczymy Jaką masz szerokośc scianki na któej wisi wc i pisuar? Zaczynam powaznie dumać nad zainstalowaniem tego" ustrojstwa " moim małym panom bo mam dośc latania i sprzatania po każdej ich wizycie w toalecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.10.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Jaką masz szerokośc scianki na któej wisi wc i pisuar? Zaczynam powaznie dumać nad zainstalowaniem tego" ustrojstwa " moim małym panom bo mam dośc latania i sprzatania po każdej ich wizycie w toalecie Mój pisuar wisi w ścianie, nie ma wystającego obudowanego stelaża i potrzebował tyle miejsca co stelaż, czyli jakieś 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.10.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ok a jaka powinna byc odległość miedzy pisuarem a wc?Czy scianka na 120 cm wystarczy czy trzeba robić min 150-180 cm? Monsanbia jaki kupiłaś do niego stelaż?(pamietam że cos wymieniałas bo przycisk nie pasował czy cuś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.10.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 [quote=kakusek;4957836 Monsanbia jaki kupiłaś do niego stelaż?(pamietam że cos wymieniałas bo przycisk nie pasował czy cuś) Kupiłam stelaż*cersanitu, jakiś*facet po remoncie łazienek w jakiejś dużej inwestycji pozbywał się*hurtowo za niecałą*100-wę, hydraulik to sobie poprzerabiał, przyisk normalnie zamontował tak jak miał być. Stelaż*służył tylko do powieszenia. Są*pisuary które nie potrzebują stelaża w ogóle Ścianka na 120 pisuar+wc? spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.10.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) Te są dedykowane na zewnątrz, ale to tylko takie gdzieś z sieci wrzucone poglądowo, jeszcze nie wybrane. Ale myślę o czymś w tym stylu. I jeśli te nie są najlepsze w użyciu to jakie nie oślepiają? Bardzo proszę o wskazówki co się sprawdziło w użyciu. I może dlaczego, jeśli ktoś miałby ochotę cosik napisaćhttp://emoty.blox.pl/resource/blush.gif Balbina, ja teraz będę poszukiwała lamp na zewnątrz - chcę właśnie takie same jak Ty wkleiłaś Światło: góra + dół. Tylko ja najchętniej chciałabym LEDowe... Ooo coś takiego mi się podoba: http://pl.revolution-tech.com/media/db/0/600x500/0/8377797195.jpg Edytowane 20 Października 2011 przez Basia_KRK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 22.10.2011 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Ależ się rozpisałam w odpowiedzi i ... wszystko mi wcięło, przed publikacją To jest wkurzające! Monia - starszy Pan się nie zjawił po styro i deski... Widać to ten typ gadający... Domku więcej na kompie nie mam. Muszę sprawdzić na dysku w biurze męża, bo tam wszystko powrzucałam jakiś czas temu, bo komp mi siada i nie chciałam żeby wszystko poszło w diabły (muszę pracować na podkładce pod garnki, aby był przewiew od spodu:lol2:). Format wymyśliłam sobie sama, a malowałam farbą do drewna. Narendil - dzięki za kibicowanie:). Trzymaj, proszę, mocno kciuki po zakończeniu mojej budowy, więc jeszcze trochę czasu masz;) ka-em - jak wyszły reklamacje z Sopro? Wszystko dobrze załatwione? Jaką masz szerokośc scianki na któej wisi wc i pisuar? Zaczynam powaznie dumać nad zainstalowaniem tego" ustrojstwa " moim małym panom bo mam dośc latania i sprzatania po każdej ich wizycie w toalecie Kakusek - pozbieram te wszystkie płytki i wyślę w tym tygodniu. Szerokość zabudowy na wc i pisuar ma u nas jakieś 140 cm i jest ok - a jaka jest odległość między sprzętami - mogę sprawdzić na budowie. Basia - bardzo podobają mi się te lampki, tylko potrzebuję poziome. Mają takie? Poza tym od czwartku robię za słomianą wdowę, i mam za to masę gości: od czwartku teściowa przyjechała do pomocy przy moich diabełkach, a wczoraj wieczorem moja Mama, siostra i dwie siostrzenice. W piątek (po zakupach na Wolumenie) raczyłyśmy się makaronem z sosem ze świeżego szpinaku i chrupiącym boczkiem. Odlot! Umierałyśmy z przeżarcia. A na przyjazd pozostałych zrobiłam trzy tace drożdżowych bułeczek: cynamonowych, jabłkowych i twarogowych. Uwielbiam perfekcyjne ciasta. Te były smaczniaste (teściowa nie mogła spać od zapachów i przyszła i okręciła na noc jeszcze 5 gorących sztuk!!!, a dziewczyny nie pozostały dłużne:D), ale nie rozpływały się jeszcze same w buzi... Jak dojdę do ideału podam przepis:popcorn: Jutro testuję Moni kukurydzę I jeszcze w tematach kulinarnych - byłam dzisiaj z moim najstarszym Synkiem na lekcji gotowanie w Little Chef. Jemu się podobało, co jest najważniejsze, ale wg mnie to takie trochę naciągane. Miał być dzień portugalski. Dwie dziewczyny dawały dzieciakom do pokrojenia kiełbasę, wąchali papryczki i gotowali fasolę czerwoną z puszki z tą kiełbasą i papryczką właśnie. Do tego dzieci dostały kruche ciasto do powycinania ciasteczek i posmarowania przegotowanym mlekiem skondensowanym. Potem to jedli (rodzicom też dali do spróbowania - smakowało jak fasola z puszki z żylastą kiełbasą-(). W domu stanowczo więcej i smaczniej się nauczy, ale dla niego miała to być lekcja z prawdziwym zawodowym kucharzem i tego się trzymam, że tak było:rolleyes: No i trochę spraw budowlanych: - tynki się kończą, widziałam jeszcze trochę nieidealnych miejsc i muszę dopilnować, żeby chłopaki poprawili - w kwestii kanalizy to już zwątpiłam, że uda się nam kiedykolwiek podłączyć (30 firm nie było zainteresowanych!), aż dzięki wsparciu brata ciotecznego (który jest konstruktorem konstrukcji stalowych , typu hale, a teraz coś przy stadionie projektuje) i który polecił nam jedną ze współpracujących z nim firm - okazało się nagle, że nie dość, że będzie ZNACZNIE taniej niż inna polecona z UG firma (chciała 25 tys.) - nasza - 9 400 zł!!! (w tym 4 tys za przecisk pod ulicą, bo gmina nie pozwoli ruszyć naszej nowej drogi, za pieniądze unijne i jeszcze na gwarancji), to jeszcze nie przeraża ich głębokość 5 metrów i wody gruntowe (gdy o tym wspomniałam to facet spojrzał na mnie zdziwiony i stwierdził, że nie ma z tym problemu bo oni kopią i na 16 metrów i mają do tego odpowiedni sprzęt). A gdy mu powiedziała, że będzie można zacząć prace za jakieś trzy tygodnie jak uzgodni się projekt w zudzie i mpwik to powiedział, że oni to szybciej zrobią i żeby dać im kontakt do projektanta (to było w piątek o godzinie 10.00 przy podpisywaniu umowy). O 14.00 zadzwonił i powiedział, że odebrał już papiery od projektanta (z okolic Piaseczna, jechał od nas z Bemowa), ustalił z zudem i mpwik i może od już zacząć prace:jawdrop: W umowie mamy zapisane, że najpóźniej za dwa tygodnie będziemy mieć wodę i sprawną kanalizę:jawdrop: Normalnie aż się boję, bo nie wierzę!!! W poniedziałek wywożę kontener i przygotowuję mu plac do prac na wtorek. - a w poniedziałek Pan A. ma zacząć izolować piwnice! Normalnie przedBożonarodzeniowy czas cudów nastał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 23.10.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Podobno jak się mocno pragnie to siłą woli uruchamiasz ciąg pozytywnych zdarzeń I oby tak dalej się układało U nas panowie podłączali skrzynkę do gazu, też nowa droga za unijne pieniądze, ale można było rozebrać bo gwarancja wygasła tydzień wcześniej. Fuks normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 23.10.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) No to już się pozytywnie nastawiam i rozsyłam telepatyczne myśli: sprzedać mieszkanie, sprzedać mieszkanie, skończyć budowę i się wprowadzić. Dokładam to tego wizualizację przyszłego domu i już teraz ślę tylko super optymistyczną energię http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gifJak nic w tym tygodniu znajdzie się kupiec:D PS Kocimięta, a Ty też miałaś niezłego farta! Własnie wróciłam z nowym zapasem kilku sosen (1,5 m, więc nie nazwę ich sosenkami:p) i jadę wsadzać. Najbardziej ze wszystkich roślin uwielbiam sosny: im bardziej dzika i powykręcana tym większą miłość u mnie budzi. Na działce rosną różne odmiany (poprzednia właścicielka miała narzeczonego, który pracował podobno w nasadzeniach lasów i przynosil jej w doniczkach różne roślinki. I ona wsadzała, gdzie miała miejsce lub wydawało się jej, że będzie dobrze. Czuliśmy się jak w zarośniętym ogrodzie botanicznym. Było dziko i fajnie do zabawy w podrapanego chowanego, ale na całej działce (1160 metrów kw) nie było miejsca, żeby ustawić piaskownicę dla dzieci (2 na 2 m!). Nie było też możliwości wjechania do ogrodu wózkiem! Żeby się do niego dostać musieliśmy drogę wyciąć sobie piłą elektryczną! Wycinaliśmy same krzaczory, kilka zwykłych klonów samosiejek i żółte przerośnięte kwiaty-chwaściory, które dochodziły do 3 m wysokości! A niezliczone ilości bukszpanów, róż i tui dostali do wykopania sąsiedzi i znajomi.Przy budowie chcieliśmy oszczędzić ile się dało drzew - iglaki są dla mnie święte i nie do ruszenia (wpisałam nawet Panu A. do umowy kary za ich zniszczenie), ale niestety nie wszystkie dało się uchować (najbardziej żałuję pięknej olbrzymiej magnolii z przodu domu (ale połowa jej przemarzła zimą) i perukowca z tyłu. Z dzikiego, tajemniczego ogrodu po budowie zostało klepisko:(, więc teraz dosadzam. Ostatnie zakupy to sosny czarne (w tym jedna piramidalna). A dzisiaj babka namawia mnie sosnę wejmudkę. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą odmianą? Jak się sprawuje? Jak szybko rośnie? Edytowane 23 Października 2011 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.10.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Pozytywne myślenie, choć w tematach kompletnie niebudowlanych, testowałam kiedyś na sobie i wiem, że działa. Poza tym, wierzę w prawo serii Myślę więc razem z Tobą: sprzedać mieszkanie, sprzedać mieszkanie, skończyć budowę i się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.10.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 To i ja dołączam do wymuszania pozytywnych zdarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.10.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Basia - bardzo podobają mi się te lampki, tylko potrzebuję poziome. Mają takie? Kurcze, na poziome nie patrzyłam... ale zobacz sobie tutaj, może coś znajdziesz: http://www.olampa.pl/kategoria-oswietlenie-elewacji-401.html My już nie mamy czasu i pilnie musimy zakupić 8 lamp. Wczoraj i dziś szukaliśmy w sklepach i w necie i chyba na takie się zdecydujemy: http://img17.imageshack.us/img17/8397/1022401.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 24.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ci z Sopro to jacyś magicy. Facet przyjchał stwierdził, że kolor fugi to złudzenie optyczne ale wyczyścił mi parapety na cacy. Dodatkowo dał preparaty to impregnacji, zeby sie tak nie brudziły. Polecił by to robić na wiosnę.Doradził nam z klinkierem na kominie bo budowlańcy nam go spie[rzyli - czyms tam wysmarowali i wygląda fatalnie. Dodatkowo wziął nasz klej do płytek do laboratorium i sprawdził czy jest dobry. Na końcu zaprosił nas do Sopro (oddział w okolicach Poznania) gdzie pokazał nam różnicę między naszy klejem a ich oraz pokazał czy kupiona fuga była ok. Ogolnie byłam w szoku, bo za darmo doradził w wielu kwestiach i co najwazniejsze raczej uchronił przed kupnem złego kleju do płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.10.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ka-eM To pochwal się jaki klej Ci doradził a jaki odradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.10.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) Balbina tak trzymaj Nie wiem co mialas na mysli piszać wizualizacje przyszlego domu-czyzbyś już myślała o kolejnej budowie? Z góry bardzo Ci dziekuję za przyszła przesyłke:hug::hug:Proszę daj znać jak wyślesz czym to nadałaś abym mogła uprzedzić bratową :DMoże będę miała okazje się kiedyś odwiędzczyć a na dzień dzisiejszy WIELKIE DZIEKI !!!! Codziennie myślę o tych płytkach i obecnie rozważąm te Twoje ,V&B bernine(tę jasną ) oraz ewentualnie Piemme Fashion Colonial i Emil Fashion Light (tylko w dwoch ostatnich przypadkach cena jest dobijająca) Przeczytałam dziś początki Twoje dziennika i jestem pozytywnie zaskoczona Twoimi planami (chodzi o adoptcje) Szczeże powdziwiam bo mając własne pociechy musisz mieć naprawdę WIELKIE SERCE myśląc o tym .Balbina a na kiedy planujesz przeprowadzkę?Jesteś już na tak zaawansowanym etapie że na pewno Boże Narodzenie spędzicie w nowym domku czego Wam z całego serca życze Edytowane 24 Października 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 25.10.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 adk oczywiście bez zaskoczenia polacał Sopro:D ale i tez Mapei. Chodzi o klej do dużych płytek. Najważneisze by klej by klasy S1 ale jak wiadomo i jakość ma znaczenie. Ja raczej wyznaję zasadę, że skoro wydałam kilka (lub więcej;)) wysięy na płytki to lepiej kupić dobry, pożadny klej. Ten klej z Sopro ma również włókna, które powodują, że ten kej pracuje i nie pęka. Taka jest zaleta Sopro nad innymi. Osobiście jeszcze nie kupiłam ostateznego ale na pewno na nim nie przyoszczędzę. P.S. Ten co wziął od nas do sprawdzenia był właśnie z tych tańszych i wyszło, że nie ma żadnych dodatków, które powinien mieć klej do płytek wielkoformatowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.10.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Na końcu zaprosił nas do Sopro (oddział w okolicach Poznania) gdzie pokazał nam różnicę między naszy klejem a ich oraz pokazał czy kupiona fuga była ok. Ogolnie byłam w szoku, bo za darmo doradził w wielu kwestiach i co najwazniejsze raczej uchronił przed kupnem złego kleju do płytek. A mnie zostało masę worków elastycznego kleju Sopro do płytek Może ktoś chce? Oddam taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 25.10.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 adk oczywiście bez zaskoczenia polacał Sopro:D ale i tez Mapei. Chodzi o klej do dużych płytek. Najważneisze by klej by klasy S1 ale jak wiadomo i jakość ma znaczenie. Ja raczej wyznaję zasadę, że skoro wydałam kilka (lub więcej;)) wysięy na płytki to lepiej kupić dobry, pożadny klej. Ten klej z Sopro ma również włókna, które powodują, że ten kej pracuje i nie pęka. Taka jest zaleta Sopro nad innymi. Osobiście jeszcze nie kupiłam ostateznego ale na pewno na nim nie przyoszczędzę. P.S. Ten co wziął od nas do sprawdzenia był właśnie z tych tańszych i wyszło, że nie ma żadnych dodatków, które powinien mieć klej do płytek wielkoformatowych No jeśli u mnie będą ostatecznie płytki to tez nie zamierzam kupować byle tańszego. Wiem, że to się potem mści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.10.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 A mnie zostało masę worków elastycznego kleju Sopro do płytek Może ktoś chce? Oddam taniej Monia, a on się nadaje do płytek na zewnątrz ? Bo ja w przyszłym roku będę robić balkony i schody zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts