pasie 07.12.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 cudne inspiracje i czekam na jeszcze:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 07.12.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Balbina ale żeś cudów nawklejała, łóżeczka już zamówiłam (no prawie ), sówki jakieś takie flakowate ale kanapa PRZEBOSKA!!!! a już w tej wersji, cudo http://www.bouroullec.com/upload/medias_site/f216_copiedeerb_2011_ploum_bdf_11_large.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.12.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Balbina ale żeś cudów nawklejała, łóżeczka już zamówiłam (no prawie ), sówki jakieś takie flakowate ale kanapa PRZEBOSKA!!!! a już w tej wersji, cudo http://www.bouroullec.com/upload/medias_site/f216_copiedeerb_2011_ploum_bdf_11_large.jpg Absolutny cud świata!!! Chcę taką!!! Tylko nigdzie w Polsce jej nie namierzyłam:cry::cry::cry: Sądzisz, że jakiś tapicer byłby w stanie stworzyć takie cudo? I pochwal się łóżeczkami! A sówki to tak informacyjnie wrzuciłam, w jakim stylu jeszcze chodzą Swoją drogą chyba można je napchać w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 10.12.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Tapicer nie sadze żeby ładnie te oblosci wykonał, tam dużo daje ta tkanina, ale czy ona fajna w użytkowaniu?Łóżeczka stolarz mi zrobi( jak się wreszcie dowiem ile za materiał mu wyjdzie) jak te malinowe które kiedyś wklejalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 10.12.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Bardzo dziękuję za przepis!!! dzisiaj piekłam jutro będzie wielkie składanie:) jeszcze bym chciała wiedzieć czym sklejasz ścianki -lukrem? jeśli tak, to czy on jest domowej roboty czy kupny? pozdrawiam asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 11.12.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Bardzo dziękuję za przepis!!! dzisiaj piekłam jutro będzie wielkie składanie:) jeszcze bym chciała wiedzieć czym sklejasz ścianki -lukrem? jeśli tak, to czy on jest domowej roboty czy kupny? pozdrawiam asia Asia! Cieszę się, że spróbowałaś! Mam nadzieję, że wyszło bez problemu? Zanim skleisz - najpierw trzeba udekorować! Dekoruję lukrem własnej produkcji (bo taniej wychodzi, a jest smaczniejszy i zdrowszy, bo bez żadnych sztucznych polepszaczy), a sklejam gotowym Oetkerem, bo mocniejszy (przy sklejaniu - dobrze jest czymś podeprzeć, aż zastygnie - najpierw ścianki, a potem dach - na dachu trzeba wcześniej zrobić od wewnątrz "podpórki"): http://img18.imageshack.us/edit_preview.php?l=img18/149/img1618s.jpg&action=rotate http://img266.imageshack.us/edit_preview.php?l=img266/4565/img1620s.jpg&action=rotate Przepis na lukier domowy: jedno białko - ubić, potem dodać parę kropli cytryny i pół szklanki cukru pudru (tyle, żeby nie płynął). Jeśli potrzebujesz sporo lukru to rób od razy podwójną porcję Na zakończenie zamek czarnoksiężnika dekorowany przez Najstarszego synka - na górze będzie jeszcze czarnoksiężnik (będzie częścią lekcji, jaką przygotowuje do szkoły na temat gotowania:)): http://img543.imageshack.us/edit_preview.php?l=img543/7159/img1704j.jpg&action=rotate A z rozpędu dekoracji moje dziecię przystroiło jeszcze jeden domek na konkurs lego (Święta z Lego): http://img714.imageshack.us/edit_preview.php?l=img714/3089/img1701mi.jpg&action=rotate Żeby tak samo przyjemnie budowało się i przystrajało prawdziwe domy to już byśmy mieszkali:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 11.12.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Rewelacja:) p.s zdolna z Was Rodzinka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.12.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Balbina - Ty robiłaś u siebie w końcu jakąś instalację odgromową?Kiedyś wklejałaś namiary na firmę piorunochrony.pl - wzięliśmy ich u nas, zrobili część (podtynkową) instalacji, ale od 1.5 miesiąca coś nie mogą dojechać i dokończyć pozostałej części instalacji (na dachu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.12.2011 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Tak, robili i nie było żadnego kłopotu:oTeż najpierw robili pod elewację, a po miesiącu przyjeżdżali skończyć i napisać protokół.Była to jedna z najmniej kłopotliwych ekip u nas na budowie (gdzie wszystko jest pod górkę), tym bardziej mi przykro, że u Was są problemy:( Wczoraj założyli nam wodomierz.Teraz czekam na info od hydraulika jaki piec dla nas się nadaje i wstawiamy i ruszamy z wygrzewaniem wylewek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 13.12.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 cuda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.12.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Balbina, superanckie inspiracje i smakowite domeczki W tym roku sobie podaruję, bo nie mam warunków. Ale w przyszłym, w nowej kuchni spróbuję się zmierzyć z takim piernikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.12.2011 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Balbina, superanckie inspiracje i smakowite domeczki W tym roku sobie podaruję, bo nie mam warunków. Ale w przyszłym, w nowej kuchni spróbuję się zmierzyć z takim piernikiem. Też mi się podobają te inspiracje:yes: W sprawie domku polecam, bo to fajna zabawa i daje mnóstwo frajdy:) Spirea, czy dobrze kojarzę, że kupowałaś pstryczki Efatel Base? Jeśli tak, to mam pytanie - gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.12.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Balbina! Wieeeeelkie dzięki! Czy Ty wiesz jak ja się ucieszyłam na Twój widok!? Ty mój synu marnotrawny A dzieci masz genialne - grzeczne i śliczne, i mądre Widać że jesteś stworzona do macierzyństwa Szkoda tylko że tak szybko musiałaś uciekać, ale bardzo doceniam że przyjechałaś Nie no, te domki to dzieło sztuki jest! Dzieci muszą Cię ubóstwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.12.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Też mi się podobają te inspiracje:yes: W sprawie domku polecam, bo to fajna zabawa i daje mnóstwo frajdy:) Spirea, czy dobrze kojarzę, że kupowałaś pstryczki Efatel Base? Jeśli tak, to mam pytanie - gdzie? Balbina, nie kupowałam jeszcze pstryczków, a jak będę to Berker B.Kwadrat. Efapel oglądałam, bo jeden z forumowiczów na grupie przywiózł nam taką walizeczkę Efapela. Jego kolega tym handluje. Sam do siebie wziął tego Efapela, więc jak chcesz o coś popytać, to jego (Frankai). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 14.12.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Wkońcu wpadłam do ciebie i strasznie się cieszę bo mogłam obejrzeć te smaczne piękności. Zazdroszczę talentu. A jak Mały trochę podrośnie to sama spróbuję z nim coś porobić. Chyba jest to super spędzony czas z dziećmi. Pamiętam jak byłam mała i sama robiłam z mamą perniki - takie rzeczy wspomina sie przez lata i docenia. Wsólczuję przejść z ekipą ale sama wiem coś na ten temat. Ciągle pod górkę i nic nie może pójść gładko. Z kązdym trzeba sie użerać i o swoje walczyć.A co do pstryczków to ja na początku podchodziłam do Efapela ale wyszło dużo drożej niż B.kwadrat. Czy lepsze? - nie wiem, na tyle się nie znam. Natomiast Berker jest łatwiej dostępny w razie jakiś braków lub wymiany idzie to szybciej. A czasami czas gra dużą rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.12.2011 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Balbina! Wieeeeelkie dzięki! Czy Ty wiesz jak ja się ucieszyłam na Twój widok!? Ty mój synu marnotrawny : Ale przysłodziłaś Monia! To mi było naprawdę ogromnie miło Cię zobaczyć! I tym bardziej się cieszę, że Tobie również Jesteś świetną dziewczyną, do tego z doskonałym wyczuciem estetycznym i zrobiliście z K ogromny kawał super roboty! A dzieci masz genialne - grzeczne i śliczne, i mądre Ha, ha! Jak powiedziałam mężowi, jakie grzeczne były u Ciebie to absolutnie nie uwierzył i spytał czym je tak postraszyłam:lol2: Myślę, że to efekt nowości - obce miejsce i nieznani ludzie i może dobrze, że tak szybko musieliśmy iść, bo pozostało przynajmniej dobre wrażenia zanim moje aniołki nie zmieniły się w diabełki i nie rozniosły Twojego ślicznego domu:p A Pani doktor, jak przypuszczałam, zaleciła bańki, witaminę C, oklepywanie i nawilżanie. To dzisiaj obydwoje leżymy pod kocem na kanapie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.12.2011 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ka_em, Spirea - oglądałam i B Kwadrat i Efatela Base i na piętro chciałam któreś z nich - wizualnie ciut prostrzy jest Efatel, ale zaginął mi gdzieś kontakt do podobno największego importera (ale z tego co pamiętam i tak wychodził drożej niż B Kwadrat) A teraz nie jest tak bezproblemowo dostępny, więc chyba powody, o których piszesz ka_em zdecydują na korzyść Berkera. A na dół pójdzie Gira E2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.12.2011 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Potrzebuję skonsultować temat parapetów. Chciałabym wewnątrz zrobić jak najwęższe (poza dwoma szerokimi, które będą od razu zabudową grzejnika). Na wizkach miałam nawet nie mieć parapetów (proszę nie patrzeć na propozycje wystroju): ale to chyba niepraktyczne, więc myślę nad maksymalnie wąskim parapetem. Poza tym przy wyspie, pod oknem, będzie jeszcze ława dla dzieci i nie chciałabym, aby się uderzały. Ile zatem powinien wystawać parapet, żeby nie wyglądał komicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.12.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Balbinko wczoraj nie widziałaś pewnie ale u Moni w jasnej łazience jest właśnie taki mały drewniany parapet - wygląda jak dla mnie cudnie - musisz ja podpytac o wymiar zdrówka zostawiam dla potrzebujących:hug: moja Zu też dziś została w domu bo wczoraj zaczęła brzydko kasłać - ona generalnie nie choruje więc zupełnie nie wiem co się z tego rozwinie:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.12.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 u Moni w jasnej łazience jest właśnie taki mały drewniany parapet - osz Ty, spryciulko Balbina, a moich berkerów K1 nie widziałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts