MarJel 14.12.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Balbina na temat parapetów wiedzą nie zabłysnę i nie pomogę , ale ja nie o tym chciałam Świetna babka z Ciebie, jak tylko wyszłaś od razu Cię obgadałam do dziewczyn , że niesamowita pozytywna energia od Ciebie bije Nie wyglądasz na mamę trójki dzieci, trzymasz figurkę Dzieciaki masz śliczne i grzeczne. Cieszę się, że miałam okazję Cię poznać Edytowane 14 Grudnia 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.12.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Marielka! Dzięki:hug: Właśnie pisałam to samo u Ciebie:rotfl: Monia - prawda, że Pasi to bystrzacha? Już się u Ciebie zapytałam o szczegóły:pNie widziałam K1 u Ciebie:mad: Muszę przyjeżdżać z listą i odhaczać punkty do obejrzenia:lol2:Wpadłam jak po ogień, ale najważniejsze widziałam: obłędny palisander, płytę którą papuguję (można:)??), kolorki. Pasiku - mój miał właśnie to samo (zaczął brzydko kaszleć) - zalecenia: bańki, czosnek, cytryna, oklepywanie, nawilżanie. W piątek kontrola. Zobaczymy czy zadziałało:rolleyes: Zdrówka Zu życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.12.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Balbinko a jakiś syropów wykrztuśnych nie? moja ma teraz 38 gorączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.12.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Balbinko a jakiś syropów wykrztuśnych nie? moja ma teraz 38 gorączki Aż zajrzałam do systemu: faktycznie był Mucosolvan. Nie dałam:-( Jutro zacznę A jak ma stan podgorączkowy to jednak powinien ją obejrzeć lekarz czy w oskrzelkach nic się nie dzieje:-( Bardzo dużo dzieci choruje - pogoda taka byle jaka - nie ma mrozu, więc nie wymroziło bakterii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.12.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 dałam jej na noc pół tabletki claritine i panadol i poszła spać - jak jutro nie będzie lepiej to chyba do lekarza ja wezmę - nie była od zeszłej zimy - ostatnio poszłam z nią do ortopedy to nie chciała wejść do gabinetu i uciekała ze strachu po całej przychodni- więc już się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.12.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 A moje wszystkie, jak jedno, to lekomani i uwielbiają lekarzy:yes:, bo dają naklejki lub pierścionki (to córcia:)) i można porysować przed wejściem:rolleyes:.Ale moja siostrzenica bała się wizyt u lekarza i siostra ją przekonywała przez zabawę w lekarza: osłuchiwanie, mierzenie temperatury na lalce. Dużo śmiechu i zabawy, ale trochę to zajęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.12.2011 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Balbinko u nas parapet to tzw zło konieczne, jest prosty kanciasty drewniany pod kolor...plastikowych okien , wystaje 2 cm. Polecam, ale u nas mur głęboki 28 cm Grzejników niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 15.12.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ja z tych co uwielbiają parapety i uważam, ze sąone ozdobą okna i pomieszczenia. Moja siostraa wąskie, krótkie i białe i okna po prostu giną. Ale jak wiadomo - co kto lubi... Na kaszelek polecam Pulmeo (ale to na receptę) tylko, że na pewno nie antybiotyk. U mojego Malucha szybko podziałał a po antybiotyku negatywne efekty były jeszcze przez kilka tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.12.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Balbina, mucosolvan jest skuteczny. My wprawdzie głównie w inhalacjach go podajemy, ale i syrop jest OK. I potwierdzę zdanie ka_em, Pulneo potrafi zdziałać cuda Z niejednej infekcji Jakuba wyprowadziła ta para. Nasza lekarka od tego zaczyna. Trafiliśmy na taką, co antybiotyków stara się unikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 15.12.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ja też staram sie unikać jak mogę antybiotyku. Niestety po dwóch tygodniach leczenia innymi sposobami przeziębienie przerodziło się w ciężkie zapalenie oskrzeli więc ostatecznie musiałam go podać.Ale przeklinam go do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.12.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 ka_em, to szczerze współczuję Wiem, że czasem nie ma wyjścia. Mam nadzieję, że już doszliście do siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.12.2011 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Też próbowałam Małą wyciągnąć z początków zapalenia oskrzeli lajtowo i się nie dało:-( Właśnie skończyłam podawać antybiotyk:-( Czasami się nie da inaczej:rolleyes: Jutro mam kontrol ze starszakiem... I dzięki dziewczyny za opinię w sprawie parapetów:) Nie wiem czy będę taką miłośniczką jak ka_emka:bye: czy podzielę zdanie Venus:*, bo nigdy nie miałam zachwycających parapetów, ale też uważam, że muszą być. Razem z futryną tworzą naturalną ramę i spinają wizualnie okno. i do drewnianych lub w drewopodobnej okleinie (też mam pcv:D) pasują drewniane. Czyli wyszło, że takie wąskie też są ok? I nowy temat - podłoga olejowana. D tej pory byłam absolutnie przekonana, że lakierowana podłoga jest the best, a orzech to moja miłość. Zresztą wybierając deskę lakierowaną w vip parkiecie sprzedawca mowił, że orzech tylko w lakierze wygląda dobrze. Muszę przyznać, że był obłędny:lol2: Orzech oczywiście:cool: I taką podłogę zamówiłam na parter:D. I żyłam w słodkim przeświadczeniu, że podjęłam jedyną słuszną decyzję do momentu, kiedy nie zobaczyłam olejowanej, dębowej podłogi Moni. Po prostu czad! W ogóle nie widać na niej jakichkolwiek zarysowań, a prawie wszyscy chodziliśmy w butach:o! No i mój spokój został drastycznie przerwany! Znając co prawda szatańskie pomysły moich diabełków (jak zabawy wszelkimi ostrymi zabawami po podłodze) do ich pokoi planowałam olej. Ale na parter, gdzie się wchodzi z tarasu i gdzie goście chodzą w butach miał być lakier. Dzisiaj pojechałam do vip parkietu i obejrzałam orzech w oleju. Może nie jest taki zapierający dech w piersiach, jak lakier, ale jest bardzo wporzo. No i teraz się bardzo łamię - czy nie zmienić: na parter olej, a na piętro lakier... Jak macie u siebie??? I jak chronicie podłogę przed zniszczeniem kółek od krzeseł do biurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.12.2011 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Balbina, Anula ma orzech w gabinecie (w lakierze)Mówiła że się rysuje, a to "tylko" gabinet Kochana, Ty oglądałaś 2-miesięczną podłogę nigdy nie mytą!!! Koniecznie przyjedź teraz! Dopiero po 3-ciej zmianie wody i podwójnym (czyli 6-ścio krotnym) myciu woda była czystaOlej to oliej jednak i utwardzoy woskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.12.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 balbino tylko olej moim zdaniem - ja wybrałam olej i nie żałuję - u mnie nadal budowlana rozpierdzielucha, podłoga niemyta od czasu położenia i można na nią patrzeć bez bólu zębów... olej jest genialny w użytkowaniu, a przy dzieciach w pokojach często używanych (czyli na całym parterze) nie wyobrażam sobie lakieru... Widziałam taką podłogę jak moja w salonie parkietów (gdzie ludzie z dworu non stop po niej łażą) i ma 10 lat - wygląda nienagannie. Nie chcę wiedzieć jak by w tych warunkach użytkowania wyglądał lakier... monsanabioa Ciebie do porządku należy przywołać... nie pokazałaś u siebie dębu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 16.12.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Też bym sie zdecydowała na olej. U mnie niestety nie było opcji bo nie mołąm znaleść teaka olejowanego. A tego lakieru strasznie się boję. Słeszałam dużo bardzo pozytywnych opinii na temat olejowanych podłóg - że bardzo praktyczne i łatwe w utrzymaniu. A jak będzie orzech to już w ogóle bomba(też mi się strasznie podoba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.12.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Balbinka jeszcze raz dziekuje za plyteczki-sporo mi tego przesłałas -jestem bardzo mile zaskoczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.12.2011 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Balbinka jeszcze raz dziekuje za plyteczki-sporo mi tego przesłałas -jestem bardzo mile zaskoczona A ja jeszcze raz: nie ma za co:no: Obejrzałaś je chociaż już? Co finalnie wybrałaś? Bardzo dziękuję za przepis!!! dzisiaj piekłam jutro będzie wielkie składanie:) jeszcze bym chciała wiedzieć czym sklejasz ścianki -lukrem? jeśli tak, to czy on jest domowej roboty czy kupny? pozdrawiam asia Asia! Już na pewno skończony masz domek:) Pochwal się jak wyszedł Dzisiaj znowu pojechałam do vip parkietu ponegocjować cenę. Nienawidzę ich! Nie chcą dać ŻADNEGO!!! rabatu na orzech:bash: Na dąb dają bez problemu na wejście 10% (niby dla stałego Klienta) - zaproponowali mi dąb za 153 zł (jak powiedziałam, że mam alternatywne źródło za 145 to powiedzieli, że mogą zbliżyć się do tej ceny:jawdrop:), a na orzech... nul! To nie fej, jak mówi moje Maleństwo:)! I co??? Będę za tyle musiała u nich wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.12.2011 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Nie podjelam jeszcze decyzji bo rozwazam jeszcze gres Tau (moze w lutym uda mi sie go zobaczyc) ale z tych ktore mam najbardziej odpowiada mi V&B Bernina.Mozliwe ten ten Twoj uda mi sie przemycic na podłoge do łazienki Ciekawe czemu w tum Vip tak upieraja sie przy cenie orzechu:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.12.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Bo wiedzą*że klientka i tak kupi, to po co zjeżdżać :lol2: lol2: Balbina, musi być w Vipie? Bylaś w Parkiet Studio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 17.12.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Ha, ha! W Parkiet Studio mam trochę obawy przed kupnem, bo na Forum jakaś dziewczyna pisała, że zamówiła w jednym z punktów na Bartyckiej dechy za duże pieniądze i facet przehulał (hazardzista) i teraz będą się ciągać po sądach:-( A to i stracony czas i nie wiadomo czy będzie miał z czego oddać No i ten w vipie jest piękny:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts