Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

Balbina na temat parapetów wiedzą nie zabłysnę i nie pomogę ;), ale ja nie o tym chciałam :p

Świetna babka z Ciebie, jak tylko wyszłaś od razu Cię obgadałam do dziewczyn :lol2:, że niesamowita pozytywna energia od Ciebie bije :rolleyes:

Nie wyglądasz na mamę trójki dzieci, trzymasz figurkę :p

Dzieciaki masz śliczne i grzeczne.

Cieszę się, że miałam okazję Cię poznać :hug:

Edytowane przez MarJel

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marielka! Dzięki:hug: Właśnie pisałam to samo u Ciebie:rotfl:

Monia - prawda, że Pasi to bystrzacha? Już się u Ciebie zapytałam o szczegóły:p

Nie widziałam K1 u Ciebie:mad: Muszę przyjeżdżać z listą i odhaczać punkty do obejrzenia:lol2:

Wpadłam jak po ogień, ale najważniejsze widziałam: obłędny palisander, płytę którą papuguję (można:)??), kolorki.

Pasiku - mój miał właśnie to samo (zaczął brzydko kaszleć) - zalecenia: bańki, czosnek, cytryna, oklepywanie, nawilżanie. W piątek kontrola. Zobaczymy czy zadziałało:rolleyes: Zdrówka Zu życzę!

Balbinko a jakiś syropów wykrztuśnych nie? moja ma teraz 38 gorączki

Aż zajrzałam do systemu: faktycznie był Mucosolvan. Nie dałam:-( Jutro zacznę:-)

A jak ma stan podgorączkowy to jednak powinien ją obejrzeć lekarz czy w oskrzelkach nic się nie dzieje:-(

Bardzo dużo dzieci choruje - pogoda taka byle jaka - nie ma mrozu, więc nie wymroziło bakterii...

dałam jej na noc pół tabletki claritine i panadol i poszła spać - jak jutro nie będzie lepiej to chyba do lekarza ja wezmę - nie była od zeszłej zimy - ostatnio poszłam z nią do ortopedy to nie chciała wejść do gabinetu i uciekała ze strachu po całej przychodni- więc już się boję:sick:

A moje wszystkie, jak jedno, to lekomani i uwielbiają lekarzy:yes:, bo dają naklejki lub pierścionki (to córcia:)) i można porysować przed wejściem:rolleyes:.

Ale moja siostrzenica bała się wizyt u lekarza i siostra ją przekonywała przez zabawę w lekarza: osłuchiwanie, mierzenie temperatury na lalce. Dużo śmiechu i zabawy, ale trochę to zajęło...

Ja z tych co uwielbiają parapety i uważam, ze sąone ozdobą okna i pomieszczenia. Moja siostraa wąskie, krótkie i białe i okna po prostu giną. Ale jak wiadomo - co kto lubi...

Na kaszelek polecam Pulmeo (ale to na receptę) tylko, że na pewno nie antybiotyk. U mojego Malucha szybko podziałał a po antybiotyku negatywne efekty były jeszcze przez kilka tygodni.

Balbina, mucosolvan jest skuteczny. My wprawdzie głównie w inhalacjach go podajemy, ale i syrop jest OK.

I potwierdzę zdanie ka_em, Pulneo potrafi zdziałać cuda :)

Z niejednej infekcji Jakuba wyprowadziła ta para.

Nasza lekarka od tego zaczyna. Trafiliśmy na taką, co antybiotyków stara się unikać :)

Też próbowałam Małą wyciągnąć z początków zapalenia oskrzeli lajtowo i się nie dało:-( Właśnie skończyłam podawać antybiotyk:-(

Czasami się nie da inaczej:rolleyes:

Jutro mam kontrol ze starszakiem...

I dzięki dziewczyny za opinię w sprawie parapetów:)

Nie wiem czy będę taką miłośniczką jak ka_emka:bye: czy podzielę zdanie Venus:*, bo nigdy nie miałam zachwycających parapetów, ale też uważam, że muszą być:).

Razem z futryną tworzą naturalną ramę i spinają wizualnie okno.

i do drewnianych lub w drewopodobnej okleinie (też mam pcv:D) pasują drewniane.

Czyli wyszło, że takie wąskie też są ok?

I nowy temat - podłoga olejowana.

D tej pory byłam absolutnie przekonana, że lakierowana podłoga jest the best, a orzech to moja miłość. Zresztą wybierając deskę lakierowaną w vip parkiecie sprzedawca mowił, że orzech tylko w lakierze wygląda dobrze. Muszę przyznać, że był obłędny:lol2: Orzech oczywiście:cool: I taką podłogę zamówiłam na parter:D.

I żyłam w słodkim przeświadczeniu, że podjęłam jedyną słuszną decyzję do momentu, kiedy nie zobaczyłam olejowanej, dębowej podłogi Moni.

Po prostu czad! W ogóle nie widać na niej jakichkolwiek zarysowań, a prawie wszyscy chodziliśmy w butach:o!

No i mój spokój został drastycznie przerwany!

Znając co prawda szatańskie pomysły moich diabełków (jak zabawy wszelkimi ostrymi zabawami po podłodze) do ich pokoi planowałam olej.

Ale na parter, gdzie się wchodzi z tarasu i gdzie goście chodzą w butach miał być lakier.

Dzisiaj pojechałam do vip parkietu i obejrzałam orzech w oleju. Może nie jest taki zapierający dech w piersiach, jak lakier, ale jest bardzo wporzo.

No i teraz się bardzo łamię - czy nie zmienić: na parter olej, a na piętro lakier...

Jak macie u siebie???

I jak chronicie podłogę przed zniszczeniem kółek od krzeseł do biurek?

Balbina, Anula ma orzech w gabinecie (w lakierze)

Mówiła że się rysuje, a to "tylko" gabinet

Kochana, Ty oglądałaś 2-miesięczną podłogę nigdy nie mytą!!! Koniecznie przyjedź teraz! Dopiero po 3-ciej zmianie wody i podwójnym (czyli 6-ścio krotnym) myciu woda była czysta

Olej to oliej jednak i utwardzoy woskiem

balbino tylko olej moim zdaniem - ja wybrałam olej i nie żałuję - u mnie nadal budowlana rozpierdzielucha, podłoga niemyta od czasu położenia i można na nią patrzeć bez bólu zębów... olej jest genialny w użytkowaniu, a przy dzieciach w pokojach często używanych (czyli na całym parterze) nie wyobrażam sobie lakieru...

Widziałam taką podłogę jak moja w salonie parkietów (gdzie ludzie z dworu non stop po niej łażą) i ma 10 lat - wygląda nienagannie. Nie chcę wiedzieć jak by w tych warunkach użytkowania wyglądał lakier...

monsanabio

a Ciebie do porządku należy przywołać... nie pokazałaś u siebie dębu!

Też bym sie zdecydowała na olej. U mnie niestety nie było opcji bo nie mołąm znaleść teaka olejowanego. A tego lakieru strasznie się boję. Słeszałam dużo bardzo pozytywnych opinii na temat olejowanych podłóg - że bardzo praktyczne i łatwe w utrzymaniu. A jak będzie orzech to już w ogóle bomba(też mi się strasznie podoba)

Balbinka jeszcze raz dziekuje za plyteczki-sporo mi tego przesłałas -jestem bardzo mile zaskoczona :hug:

A ja jeszcze raz: nie ma za co:no:

Obejrzałaś je chociaż już?

Co finalnie wybrałaś?

Bardzo dziękuję za przepis!!! dzisiaj piekłam jutro będzie wielkie składanie:) jeszcze bym chciała wiedzieć czym sklejasz ścianki -lukrem? jeśli tak, to czy on jest domowej roboty czy kupny? pozdrawiam asia

Asia! Już na pewno skończony masz domek:)

Pochwal się jak wyszedł:yes:

Dzisiaj znowu pojechałam do vip parkietu ponegocjować cenę.

Nienawidzę ich! Nie chcą dać ŻADNEGO!!! rabatu na orzech:bash:

Na dąb dają bez problemu na wejście 10% (niby dla stałego Klienta) - zaproponowali mi dąb za 153 zł (jak powiedziałam, że mam alternatywne źródło za 145 to powiedzieli, że mogą zbliżyć się do tej ceny:jawdrop:), a na orzech... nul! To nie fej, jak mówi moje Maleństwo:)!

I co???

Będę za tyle musiała u nich wziąć :cry:

Ha, ha!

W Parkiet Studio mam trochę obawy przed kupnem, bo na Forum jakaś dziewczyna pisała, że zamówiła w jednym z punktów na Bartyckiej dechy za duże pieniądze i facet przehulał (hazardzista) i teraz będą się ciągać po sądach:-(

A to i stracony czas i nie wiadomo czy będzie miał z czego oddać:-(

No i ten w vipie jest piękny:rolleyes: