Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Narendil! Kocham lampy na trójnogach:rolleyes: Są takie niegrzeczne, rozjechane:D Twoja ma klosz w łezkę?

Klosz z przekroju wygląda jak trójkąt prawie równoboczny z zaokrąglonymi bokami.

Jeśli masz ochotę, to zrobię kilka fotek jak będę u rodziców.

Tak, tak, kupiłam lampę a do przeprowadzki daleko :lol2:

Stoi biedaczka i na mnie czeka.

Balbina, ja też jestem fanką lamp na trojnogach.

Powiedziała Sheenaz pokazują lampy na czterech nogach:rotfl:

Prawda, że są cudne?

Normalnie mnie zawstydzacie - poza dwoma wiklinowymi koszami i doniczkami, nie mam jeszcze nic kupionego.. Salik, ja już po pierwszej wizycie u Was zaczęłam czuć się niezorganizowana i niezdecydowana, gdy nie mieliście jeszcze wylewek na podłogach, za to cała ceramika do łazienek była już zakupiona, nie wspominając o wybranych kaflach do nich:jawdrop: A u mnie oczywiście nie było nawet short listy tych rzeczy:o

Ale z doświadczenia wiem, że u mnie koncepcja ewaluuje podczas realizacji i rzeczy, które bym wybrała na początku zupełnie nie pasowałyby do wizji końcowej;)

Więc na bieżąco dobieram brakujące elementy.

Ale siateczkowa lampa Random do jadalni jest moją miłością i bardzo chciałabym ją powiesić (sztuk dwie), dlatego proszę bardzo - dajcie znać, jeśli gdzieś rzuci się Wam w oczy coś takiego w cenie poniżej tysiaka:)

I tę samą prośbę mam w sprawie dużej (min. 60 cm) czarnej lampy nad wyspę - w Leroyu widziałam.

Balbina, a Ty wiesz,ze nie zauważyłam

Kurczę, te nózki takie rachityczne, że właściwie wyglądają jak trójnóg :)

Co do zorganizowanai to nasza - no dobra moja - pięta achillesowa.

Ja nad wszystkim myslę tygodniami, czasem miesiącami, i gdybym nie miała pewnych rzeczy kupionych to do końca bym 5x zdanie zmianiała, co zresztą robię i dobijam salika :)

Dlatego kupuję pewne rzeczy, żeby przestać o tym myśleć :)

Edytowane przez sheenaz

Z przyjemnością informuję, że Artvillano wznowił produkcję umywalek, na które czekałam:wiggle:

Do czarnej małżeńskiej łazienki i wolnostojącej wanny. Cena za sztukę zawrotna: 393 zł:D

http://artvillano.pl/images/produkty/podglad_930.jpg

Zamówiłam dwie sztuki do odbioru w piątek:wiggle:

Rozmawiałam też z dwiema firmami w sprawie betonu na ścianę do łazienki i stanęło na Forumowym Constractorze, czyli Wojtku Borowycm - stanowczo lepsza cenowo oferta.

Ustaliłam szczegóły i wysłałam zapotrzebowanie.

Czekam na potwierdzenie i realizację.

Jutro jadę do Mszczonowa obejrzeć granity na blat kuchenny i kominek (wysyłają mnie tam Kominy i Kominki, bo nie pasują mi przesłane przez nich wzory:-().

Balbino, jest w Grodzisku Mazowieckim na ul. Na Laski taka mala hurtownia z kamieniem i tam są podobno najlepsze ceny w okolicy przynajmniej tak twierdzi moja sąsiadka, ktora tam blaty zamawiala.W drodze powrotnej jedziesz katowicką do Siestrzeni i skręcasz na Grodzisk. Jak będziesz wracała zapraszam do Milanówka na kawę i ciastko (truskawek niestety w tej chwili nie ma).

sheenaz, od lampy Bo Concept zaczęło się moje uczucie do takich lamp. Tylko te cztery nogi :rotfl:

Tripod II też jest piękna! No, ale ja mam dodatkowo świra na punkcie nóżek takich jak w lampie VOXa. Więc wybór był teoretycznie prosty. Teoretycznie, bo prawie rok się zastanawiałam czy ją kupić!

Z planowaniem mam podobnie ;) Myślę, myślę i cały czas myślę. A jak już coś kupię, to problem odhaczony i mogę myśleć o kolejnych rzeczach. Mój mąż to święty człowiek jest!

od pewnego czasu podglądam twój wątek widzę że jesteś zainteresowana lampami random więc się ujawniam:)mam te lampy i choć wiem że nie są tanie to myslę że naprawdę warto je kupić. Mam dwie małe (czarne) i jedną srednią lampę-białą ( nie wiem czy widziałas je na zywo) ale już nawet ta najmniejsza jest dosc duza wiec wydaje mi się ze wystarczyloby ze kupiłabys "najtansza"wersje:) wiem ze przy wykonczeniowce kasa leci tak szybko ze szkoda gadac a lampy sa w sumie na ostatnim miejscu ale ja wyznaje zasade ze albo kupuję cos faktycznie oryginalnego albo cos taniego ale niczego nie udającego. Na pewno plusem tej lampy jest to ze robi wrazenie ale minusem ze jest bardzo popularna (tak jak pantony czy eamsy...)- przynajmniej w magazynach wnetrzarskich. Widziałam w internecie inspirowane randomy- mysle ze daleko im do oryginalu-mozesz byc zawiedziona. A taka uwaga ogolna do lamp ktore wymienilas- randomy nie sa latwe w czyszczeniu tzn jest tam dziura ale jesli lampa jest wysoko zawieszona i jest do niej trudny dostep (np antresola) to w srodku wyczyscic ja z kurzu jest ciezko-szczegolnie im wiekszy wymiar tym gorzej poniewaz nie idzie za bardzo wyczyscic lampy na dole od srodka-trzeba miec naprawde dluga reke:) Bynajmniej ja mam taki problem gdyz sa umieszczone na klatce schodowej. I myslę ze dotyczy wszystkich lamp o dziwnych kształtach z wielka iloscia zakamarków- mozesz przeklinac dzien w ktorym je wybralas gdy bedziesz je myc:)dobra ale sie rozpisałam:)udanych wyborow zycze pozdrawiam!

koktajl - cenna uwaga. Projektantka zaproponowała nam Randomy (tę o największej średnicy), bo najlepiej pasuje nam w wysokim pomieszczeniu. Cena mnie jednak skutecznie odciąga. Twoja praktyczna uwaga łatwiej mnie zniechęci ;) U nas wisiałaby gdzieś na wysokości 4m, więc wyczyszczenie graniczyłoby z cudem.

Emirando - dzięki za namiar na kamieniarza. Nie wiem czy czasowo dam radę jutro tam wpaść (nam już trochę spraw umówionych do załatwienia). Gdybym się wyrobiła z przyjemnością wpadnę na moment do Ciebie, jeśli wyślesz mi na priva namiar:)

Balbinko, przeczytałam, ze oprócz kompaktu planujesz tradycyjny piekarnik. Ja myslalam, ze wystarczy mi wersja kompakt ale skoro zamawiasz obie-pewnie jest jakis powód.Napiszesz mi, czym one sie róznią?Chodzi o cos jeszcze oprócz wielkosci?

Hazeleyes - myślę o dwóch, bo do tej pory poza jednym tradycyjnym Ikeowskim (do którego nie mam zaufania, bo sprzęty Ikeowskie - Whirpoola nie sprawdziły mi się dotąd:-() i wypasionym i bardzo drogim Miele nie znalazłam piekarnika o typowych wymiarach, który miałby funkcję gotowania / pieczenia na parze. Dużo i namiętnie piekę, więc napewno potrzebuję normal size do pieczenia w wielkich brytfannach - często robię duuuże porcje i mrożę. I jeśli nie znajdę typowego piekarnika z funkcją parowego to będę musiała dokupić drugi kompaktowy, który przyda się też jak będę potrzebowała upichcić tylko parę ciasteczek;-).

Mosambia - dziękuję za pomoc, spojrzałam:yes: - no właśnie, są podobne, ale to nie to samo:-(

Te Customformowe są gęściej "tkane", nie mają tej lekkości i wdzięku co oryginały:rolleyes:

Koktajl - dzięki za Twój wpis:yes:, faktycznie zwracasz uwagę na ważne sprawy od praktycznych po etyczne. Stanowczo ujawniaj się częściej:)

Dla mnie ważna była Twoja uwaga o wielkości lamp, bo na zdjęciach te duże rzeczywiście wyglądają cudnie i oczami wyobraźni przenosiłam je nad swój stół, ale nie pomyślałam, że przy naszym suficie na wysokości 2,8 m, w jadalni, byłyby zbyt przytłaczające:(

Co do czyszczenia to ta wysokość jest akurat plusem, bo łatwo się do nich dostać:D A ściągnąć i pod kran nie da rady?

Nie jestem typem gadźeciary i nie muszę mieć metki na meblu, żeby się dobrze czuć. Spokojnie mogę mieć tanie i nie firmowe, jeśli takie znajdę i mnie urzeknie.

Jeśli nie to nie kupuję. Proste.

Niestety jestem czuła na desing i jeśli coś jest tego warte to mogę poczekać i odłożyć kasę.

Czyli najpierw czeka mnie ogląd na żywo i sprawdzenie czy real dorówna wirtualowi:D

Dzięki!

Edytowane przez Balbina200