Balbina200 08.01.2012 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Taka mi się podoba: http://pl.hotpoint.eu/sprz%C4%99t_agd_h/Lodowka_Combi_4D_SBHA/pid_56507PL.do( Ale opinie o niej pewnie Ci się już nie podobają? Czytałam, bo wizualnie jest super:yes: a czy potrzebujesz takiej duzej lodowy tylko do jedzenia czy rowniez do napojów? Bo moze dobrym pomyslem byloby kupic taka mala lodowke ( z szyba na przodzie) tylko do napoi?i wtedy zdecydowanie wiecej miejsca pozostaje w lodowie:) no chyba ze ma byc ona tylko na jedzenie:) Smart pomysł z tą dodatkową mniejszą, ale u nas niestety głównie na jedzenie, więc musi być duża. Balbina zobacz sobie na kuchnie MArcina Cetera ma ten okap Amici i slicznie sie prezentuje [/url] Okap rzeczywiście dobrze wygląda na fotkach. Dzisiaj widziałam w realu i jest ok. Może spodziewałam się że mnie powali na kolana, a jest taki zwyczajny:) Mastercook też wyglądał dobrze. Siedzę teraz nad kuchniami i te z fornirowymi frontami plus białe i szare/czarne blaty normalnie są teraz w co drugiej kuchni:o Nie żebym potrzebowała mieć jakąś wyjątkową, ale świadomość, że akurat nastała taka moda nie podoba mi się (tu miał być foch, ale zwiesza mi się komp i nie mam jak poszukać ikonki;)). Do tego przyszła wycena od Zuzanki - 35 tysiów (same szafki of course, ale przynajmniej z zawiasami:p). Znaczy: muszę jutro zmodernizować pomysł na kuchnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.01.2012 00:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Dla Ciebie Balbina widzę takiego sbs-a bez podziału, masz wtedy miejsca jak w szafie, półki 90cm i pole do popisu, z 4-ma drzwiczkami, gdzie tylko w jednej dolnej części jest zamrażarka, 3 to chłodziarka, w tym górne 2szt otwierają mega wnętrze. Rozumiesz. Widziałam kiedyś coś*takiego na bank D O K Ł A D N I E !!!! Monia, nie będź taka - naprawdę widziałaś gdzieś taką 90 tkę ??? Gdzie ??? Bo ja na razie tylko 120-tki:( Balbina, przechodziłam podobną drogę z lodówkami. Wnęka była projektowana pod sbs. Potem stwierdziłam, że te sbs-y wcale nie mają dużego wnętrza. Koleżanka mi natomiast poleciła Sharpa, ale starszy model niż ten Twój wklejony - SJ-PT690RS. Oglądałam go w Saturnie i jest super. Będziemy ją właśnie kupować. Jak się pojawił nowy wariant, to może nawet trochę stanieją. To prawda nie maja dużego wnętrza. Dzisiaj parę obejrzałam. Największy Samsung (420 l pojemności samej chłodziarki plus zamrażarka) ma wymiar wewnątrz jakieś 47 cm szerokości na 47 głębokości, a ten trzydrzwiowy RFG23DERS 83 szerokości na 43 głębokości i na razie jest u mniej nr 1! Przymierzyłam się do różnych i stwierdziłam, że ponieważ najczęściej będziemy korzystać z chłodziarki to wygodniejsza jest taka, gdzie wszystko jest na poziomie rąk i nie trzeba się schylać - i w związku z tym wygodniejsze dla nas jest rozwiązanie z zamrażarką na dole. Lodówki i tak na razie kupować nie będę, tylko muszę wybrać, żeby znać wymiary na wnękę, która dla niej zostanie (mamy na razie najtańszego Samsungowego sbsa kupionego do wynajmowanego mieszkania i będziemy z niego na początku korzystać). Spirea, a sprawdziłaś czy te lodówki można ustawić na równo z szafkami i spokojnie je otwierać bez konieczności wysuwania do przodu? Dopiero teraz na to wpadłam:bash: A przeklejona kuchnia to Poggenpohl kosztujący chyba ponad 100k. Koleżanka, architektka wnętrz, mówiła, że mają specjalną technologię i na bazie (chyba) jakiegoś plastra miodu robią te wysunięte blaty, które nie wymagają żadnej podpory, mimo swojej grubości. Kuchnia jest piękna. To nie podlega dyskusji. Nie miałam jednak w planach od razu jej kupować. Myślę raczej o podpatrzeniu rozwiązań z półką w innym kolorze, a blat mają chyba podparty w jednym miejscu na metalowych prętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.01.2012 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 No to już wiem teraz dlaczego dwa tygodnie czekam na wycenę mojej kuchni;) O jakiej wnęce piszesz??? Nic nie wiem. Napisz, prosze koniecznie! To zdjęcie jest od producenta okapu (Amica). Też mi się baaardzo spodobało:yes: A mając w pamięci Tofeekową kuchnię tym bardziej mi się podoba Ale ja przecież nie mam Amici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.01.2012 01:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 To jest tylko zdjęcie od producenta Amici.Ale tam są fajowe białe szafki:yes:Cudne, jak twoje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.01.2012 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Aaaaaaaaa bo ja ciągle o tym okapie myślę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 08.01.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Balbino, mój typ okapu jest ładniejszy niż ten u MArcina , może ma ciut mniejszy ciąg, ale disagn z pewnością ładniejszy. I tez ma sensor zapachów. (przepraszam za "skromność"). Patrzyłam dzisiaj na rzut Twojego parteru, moja rada jest taka powiększ spiżarnie o 30 cm w głąb salonu nawet 40 bo w sbs musi byc trochę luzu na drzwiczki i wówczas zmiescisz dwie 60, to nie jest wielki koszt ale jak zrobisz to teraz to będzie najlepsza opcja. W kazdym razie ja gdybym o tym pomyślała wcześniej tak bym zrobiła:) Bardzo brakuje mi miejsca w lodówce w kuchni i co chwilę musze latać do garażu Edytowane 8 Stycznia 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.01.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Patrzyłam dzisiaj na rzut Twojego parteru, moja rada jest taka powiększ spiżarnie o 30 cm w głąb salonu nawet 40 bo w sbs musi byc trochę luzu na drzwiczki i wówczas zmiescisz dwie 60, to nie jest wielki koszt ale jak zrobisz to teraz to będzie najlepsza opcja. W kazdym razie ja gdybym o tym pomyślała wcześniej tak bym zrobiła:) Tak było pierwotnie zaplanowane (prosiłam o to projektantkę) i doskonale to wyglądało na projekcie. Ale jak doszło do stawiania ścianek to na żywo straaasznie dużo miejsca ta ściana zabierała i robił się wewnątrz jakiś klitkowy koszmarek:-( Kazałam chłopakom zmienić (i to jest właśnie ta ściana, z którą Selka miała problem, bo była zmieniana w stosunku do projektu), od razu dom nabrał przestrzeni. Tamten wariant był nie do przyjęcia:(. Niestety kosztem mniejszej lodówki... Ala, a napisz mi jaki masz model tego okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 08.01.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Ala, a napisz mi jaki masz model tego okapu. Pisałam Ci już, ale jeszcze raz:) OKC952S http://www.amica.com.pl/pl,produkt,okap-kuchenny,okc952s,563,2.html No to bedziesz musiała sobie jakoś poradzić z 90:) Miłej niedzieli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widzik 08.01.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Balbino, jeśli chodzi o okapy to polecam amica, tak się składa, że mieszkam w miejscowości, gdzie fabryka amica się znajduje (nie pracuje tam, ja to "ciało pedagogiczne" jestem - nauczyciel wych. przedszkolnego:-D). Sprzęt ten w tej klasie jest dobrej jakości, znam ludzi którzy pracują tam w serwisie i raczej zażaleń na kuchenki i okapy jest malo (gorzej z innym sprzętem takim jak pralka czy lodówa, a jak Tobie wizualnie odpowiada to już w ogóle... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 08.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Balbino, jeśli chodzi o okapy to polecam amica, tak się składa, że mieszkam w miejscowości, gdzie fabryka amica się znajduje (nie pracuje tam, ja to "ciało pedagogiczne" jestem - nauczyciel wych. przedszkolnego:-D). Sprzęt ten w tej klasie jest dobrej jakości, znam ludzi którzy pracują tam w serwisie i raczej zażaleń na kuchenki i okapy jest malo (gorzej z innym sprzętem takim jak pralka czy lodówa, a jak Tobie wizualnie odpowiada to już w ogóle... pozdrawiam Tak naprawdę to wszystko zalezy od szczęśćia miałam dwie pralki Amici i to były a właściwie jedna jest najlepszy wybór. Whirpool musiałam wymieniac po 1.5 roku pracy. W sumie najlepsze jest to co nie jest produkowane w Polsce i w Chinach takie są moje obserwacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widzik 08.01.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Tak naprawdę to wszystko zalezy od szczęśćia miałam dwie pralki Amici i to były a właściwie jedna jest najlepszy wybór. Whirpool musiałam wymieniac po 1.5 roku pracy. W sumie najlepsze jest to co nie jest produkowane w Polsce i w Chinach takie są moje obserwacje. Zgodzę się z Tobą emirando, użytkowaliśmy pralkę amica 10 lat dość intensywnie, była to jedna z pierwszych pralek jaka zeszła z wronieckiej linii produkcyjnej, była w 100% bezawaryjna, ale chyba byliśmy w okolicy wyjątkiem, bo wszystkim te pralki po 2 latach wysiadały, jak zaczęła nam prać w swoim rytmie, to wezwałam serwisanta, jak zobaczył ten egzemplarz to oczy przecierał ze zdumienia, że taka pralkę jeszcze ktoś ma w domu, bo to był bardzo wadliwy model i swego czasu nie nadążali jeździć i naprawiać tego sprzętu. Oczywiście nie ma reguły, prawda jest taka,że amica wykupiła od Włochów linie produkcyjną i pewnego dnia stwierdziła,że będą robić pralki, rzeczywistość ją trochę przerosła, i na dzień dzisiejszy pralek i lodówek amica już się nie produkuje, ale za to w tym samym miejscu robi się sprzęt samsung. Za to fabryka kuchenek amica ma się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 08.01.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Balbina, te lodówki o których piszesz to są tzw. French-Door. Mają takie w ofercie: Hotpoint, Sharp, Samsung, Liebherrnp. Liebherr .CBNes6256http://www.centrocoste.es/130-281-thickbox/liebherr-frigorifico-americano-cbnes-6256-clase-a.jpg [edit] ha, i wlasnie dopiero teraz doczytalam, ze Ty chyba co innego szukasz.Spirea, oglądaliśmy dzisiaj Twoją lodówę, fajny gigant z niej. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.01.2012 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Siedzę nad kuchniami.Im więcej ich oglądam tym bardziej się upewniam, że chyba nie chcę fornirowych frontów, bo na mojej długości (630 cm) będzie ich po prostu za dużo i będą zbyt dominujące. A wolałabym, aby to wyspa była sercem kuchni, a ona zejdzie na drugi plan przy wzorzystych szafkach pod oknem.Poza tym biel wprowadza spokój wewnętrzny we wnętrzu.A u mnie wszystko będzie na wierzchu i myślę, że za dużo będzie się działo jeśli będą do tego jeszcze wzorzyste fronty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.01.2012 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Balbina, te lodówki o których piszesz to są tzw. French-Door. Mają takie w ofercie: Hotpoint, Sharp, Samsung, Liebherr np. Liebherr .CBNes6256 [edit] ha, i wlasnie dopiero teraz doczytalam, ze Ty chyba co innego szukasz. Spirea, oglądaliśmy dzisiaj Twoją lodówę, fajny gigant z niej. No właśnie tego:D A najchętniej żeby wszędzie było chłodzenie, ale takich brak, więc dokładnie tego. Widzik i dziękuję za uwagi o Amice:) Mam sentyment do solidnej niemieckiej jakości, ale nie mam nic przeciwko polskiej produkcji, szczególnie gdy jest dobra i ładnie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 08.01.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Balbina mozemy sobie podac łapki bo ja tez ciagle układam klocki z Ikea;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.01.2012 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 O jakich myślisz?Ja jutro jadę obejrzeć które białe najbardziej mi podchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.01.2012 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mojemu Starszakowi dzisiaj wypadł pierwszy ząb:) Idę robić za Wróżkę-Zębuszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.01.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Idę robić za Wróżkę-Zębuszkę Czyli co? Ja kompletnie niznaju Byłam dziś w IKEA Dałabym sobie rękę odciąć że na wyposażeniu szuflad były kiedyś jakieś myki na układanie pokrywek garnków. Chciałam kupić i nie ma Jak rzuci Ci się*w oczy to zapamiętaj co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.01.2012 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Byłam dziś w IKEA Dałabym sobie rękę odciąć że na wyposażeniu szuflad były kiedyś jakieś myki na układanie pokrywek garnków. Chciałam kupić i nie ma Jak rzuci Ci się*w oczy to zapamiętaj co to Spoko sprawdzę. Ale co, bo teraz ja nie jarzę Wróżka za wypadnięty ząbek przynosi coś dla osłodzenia straty:) Dostanie jajko kinder joy (na codzień u nas nie ma słodyczy:)) i szczoteczkę elektroniczną do ząbków (ale to tylko do pierwszego ząbka taki drogi prezent, później będą tylko jakieś jakieś drobiazgi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.01.2012 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 No chodzi o jakieś cuś do czego ładnie wkładasz pokrywki, żeby w szufladzie porządeczek był Aaaa, taka wrożka! To do mnie nie przychodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts