sheenaz1719505693 11.01.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Balbina, wyspa ze zdjecia od spirei mnie zachwyca, więc jesli ciebie też to się nei zstanwwiaja i rób taką Co do lodowek. U nas będzie opcja 2 - czyli chlodziarka taka jak Twoj Siemens albo Liebherr (ma kilka modeli) i osobna podblatowa zamrażarka. Liebherr ma chyba takie z dzielonymi drzwiami (o ile dobrze pamiętam). Nie wiem czy jest sens u ciebie dawać taką maleńką zamrażarkę. Onajest tak malenka, że aż za malenka Co do zużycia prądu. Chłodziarki zużywaja naprawdę niewiele, to zamrażarki są takimi pożeraczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 11.01.2012 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Balbina, wyspa ze zdjecia od spirei mnie zachwyca, więc jesli ciebie też to się nei zstanwwiaja i rób taką :. Ano, zachwyca http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif Tylko muszę pomyśleć, jak ją zgrać z resztą kuchni, żeby dobrze wyglądało. Dlatego tak myślę o tej zabudowanej chłodziarce - nie będzie wtedy dodatkowych elementów rozpraszających wizualnie w postaci innego koloru, materiału, gabarytu i łatwiej będzie wszystko dopasować. Bo białych chłodziarek wolnostojących nie znalazłam. Co do lodowek. U nas będzie opcja 2 - czyli chlodziarka taka jak Twoj Siemens albo Liebherr (ma kilka modeli) i osobna podblatowa zamrażarka. Liebherr ma chyba takie z dzielonymi drzwiami (o ile dobrze pamiętam). Nie wiem czy jest sens u ciebie dawać taką maleńką zamrażarkę. Onajest tak malenka, że aż za malenka . No właśnie napisałam, że to od Salika pomysł Przejrzałam Libhera, ale nic ciekawego nie znalazłam. Jaki model macie upatrzony? A mikro zamrażarka to tylko na podręczny koperek i pietruszkę, żeby każdorazowo nie latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 11.01.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Balbino wlasnie ćwiczę, w pzrerwie podgladam Twoj watek, jak dla mnie tylko druga wersja, nie lubie jak widac lodowke w kuchni. Super pomysl z te mała lodowka. Cholera ze tez nie ma samych chlodziarek duzych do zabudowy. No i z kolorami wyspy bedziesz mogla poszalec!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 11.01.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Ala! Ale to właśnie jest duuuża sama chłodziarka do zabudowy:wiggle: edit: te szuflady na dole są do chłodzenia:D W temeraturze 0% - efekt kruszonego lodu. Albo są Liebhera z normalną temperaturą Edytowane 11 Stycznia 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 11.01.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Ala! Ale to właśnie jest duuuża sama chłodziarka do zabudowy:wiggle: edit: te szuflady na dole są do chłodzenia:D W temeraturze 0% - efekt kruszonego lodu. Albo są Liebhera z normalną temperaturą no to chyba sie za mocno przemeczyła podczas ćwiczen i na glowe mi padlo. No to jest super i ja uwazam ze tak powinnas zrobic , okropna baba jestem ale w tej kwestii jestem pewna ze tak bedzie dobrze, ale jak juz wiesz nie lubie sbs:no: Ide nastepny obwod cwiczen zrobic. Edytowane 11 Stycznia 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 11.01.2012 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Dzięki! Ide nastepny obwod cwiczen zrobic. Podziwiam! Bo ja nie mam motywacji, żeby się ruszać w domu. Co innego pójść do klubu. Konieczność wyjścia mnie dyscyplinuje i karnie stawiałam się na zajęciach:-) Chwilowo mam przerwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 11.01.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Dzięki! Podziwiam! Bo ja nie mam motywacji, żeby się ruszać w domu. Co innego pójść do klubu. Konieczność wyjścia mnie dyscyplinuje i karnie stawiałam się na zajęciach:-) Chwilowo mam przerwę No widzisz , a ja po to napisalam ze cwicze , żebys mnie podziwiala i to jest dla mnie motywacja. Wredna jestem. Bardzo dziekuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.01.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Opcję 2 bym wybrała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.01.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Uff, jak mi dobrze, że: 1. mam już lodówkę, którą kocham miłością wielką 2. w swoim wielkim pół-apartamencie i tak nie mam miejsca na nic większego Balbina, chyba nie pomogę Te francuskie bardzo mi się podobają! Ale opcja nr 2 też jest fajna. Popieram białą kuchnię z drewnianą wyspą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Pierogi się*robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 11.01.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Balbinna, Liebherry wysokie (178cm) są do zabudowy 4. 2 maja komore Bio Fresh, 2 nie maja. Jedna z nich:IKB3660 Premium Plus Bio Fresh - poj. użytkowa 307l, zużycie energii 175 kWh/a, cena 4100 zlhttp://www.liebherr.pl/catXmedia/hg2011-default-/Thumbnails/IKB3660-21_gd_34784-0_W300.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 11.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Pierogi się*robią Braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawo, smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 11.01.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Opcję 2 bym wybrała:) Tak? Ciekawe jakie wymiary w środku ma taka zabudowana lodówka? Uff, jak mi dobrze, że: 1. mam już lodówkę, którą kocham miłością wielką 2. w swoim wielkim pół-apartamencie i tak nie mam miejsca na nic większego A może byś tak zdradziła jaką masz??? Popieram białą kuchnię z drewnianą wyspą A białą wyspę z elementami drewnianymi? Pierogi się*robią Ożesz! No nie! Aleś narobiła mi mega smaka!!! I jak wyszły? A ja dzisiaj narobiłam placuszki serowe z kilograma twarogu! Połowa już zeszła:D I nie burcz na mnie za ten temat co mamy go już nie ruszać Napisałam przecież, że zgadzam się z Twoim podejściem:cool: Sheenez! Też fajna ta lodówa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Napisałam przecież, że zgadzam się z Twoim podejściem:cool: Ty, ale ja na Ciebie burczę??? A pierogi to dłuuuuuga historia Napisałam już*u siebie - chyba przekombinowałam Robiłam już pierogi w życiu nie raz, więc wiem jakie powinny wyjść Zrobiłam to leciutkie ciasto. Potem włożyłam je jeszcze do miski nad parę (sposób Magdy Gessler) więc było mięciutkie jak pupcia noworodka Ale potem już tak fajnie nie było Było tak lekkie, że nie mogłam zawinąć na pół pierożka. Na farszu się rozpadało, rant wychodził mi grubszy niż reszta (bo się*strasznie rozciągao) No generalnie trochę*do tyłka. Kilka surowych wylądowało w koszu. Dopiero pod koniec kiedy podsypywałam sporo mąki dało się je lepić Podwoiłam składniki i zostało mi drugie tyle farszu, a pierogów wyszło 76. Gdybym jednak od początku podsypywała więcej mąki możliwe że byloby ok 100. Tylko skąd tak dużo farszu? Zamroziłam to co zostało, może się będzie nadawał? I jeszcze na dokładkę wychodziły mi straszne kulfony Emiranda, chyba musisz nas (balbina jesteś chętna?) zaprosić na lekcję swojego pierogowania. Przywieziemy składniki a Ty poinstruujesz nasz jak to robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.01.2012 00:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Piszę się pierwsza!Niedługo nie będę już miała wymówki, że nie mam miejsca:cool:A pierwszorzędne ruskie to u mnie sprawa honoru:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.01.2012 00:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Rozrysowuję szafy:)Wyspę na razie odpuszczam.Muszę się z nią przespać i sprawdzić kto się podejmie zrobienia plus wysoka zabudowa.Ale szafki z szufladami i tak kupuję.Podobają mi się, są wystarczająco proste, uniwersalne i surowe.Przeliczyłam - za cały rząd szafek pod oknem wychodzi niecałe 8 tys:).Na szafki na wyspę i wysoką zabudowę zostanie mi jeszcze ponad 12 tys.Mam nadzieję, że teraz się zmieszczę w przyjętym budżecie:wiggle:.Jadę po wszystko w piątek.I po część szaf (dla dzieci, bo mają proste ściany, a do naszych garderób, gdzie są same skosy będę musiała zamawiać na wymiar). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.01.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 A może byś tak zdradziła jaką masz??? Pasującą do tostera i czajnika Gorejne Siplicity http://www.topmarket.pl/foto/simplicity%20black.jpg A białą wyspę z elementami drewnianymi? Też. Nawet chyba bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 12.01.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Emiranda, chyba musisz nas (balbina jesteś chętna?) zaprosić na lekcję swojego pierogowania. Przywieziemy składniki a Ty poinstruujesz nasz jak to robisz Bardzo chetnie, przyjeżdżajcie będziemy robiły pierogi razem, chociaż mnie też czasami udaje sie przedobrzyć i robi sie tak samo jak u u Moni, trzeba trafic w ten punkt, a to wcale nie jest takie łatwe. Balbino, powiedz mi proszę dlaczego gaz, a nie płyta indukcyjna? czy czegoś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.01.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Balbina, to Ty chciałaś robić palniki na wyspie???Przecież*nie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 może dlatego gaz że prawdziwi kucharze gotują na gazie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.