Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.


Recommended Posts

Balbina, wyspa ze zdjecia od spirei mnie zachwyca, więc jesli ciebie też to się nei zstanwwiaja i rób taką :)

 

Co do lodowek. U nas będzie opcja 2 - czyli chlodziarka taka jak Twoj Siemens albo Liebherr (ma kilka modeli) i osobna podblatowa zamrażarka.

Liebherr ma chyba takie z dzielonymi drzwiami (o ile dobrze pamiętam).

Nie wiem czy jest sens u ciebie dawać taką maleńką zamrażarkę. Onajest tak malenka, że aż za malenka :)

 

Co do zużycia prądu. Chłodziarki zużywaja naprawdę niewiele, to zamrażarki są takimi pożeraczami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Balbina, wyspa ze zdjecia od spirei mnie zachwyca, więc jesli ciebie też to się nei zstanwwiaja i rób taką :.

 

Ano, zachwyca http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif

Tylko muszę pomyśleć, jak ją zgrać z resztą kuchni, żeby dobrze wyglądało.

Dlatego tak myślę o tej zabudowanej chłodziarce - nie będzie wtedy dodatkowych elementów rozpraszających wizualnie w postaci innego koloru, materiału, gabarytu i łatwiej będzie wszystko dopasować. Bo białych chłodziarek wolnostojących nie znalazłam.

 

Co do lodowek. U nas będzie opcja 2 - czyli chlodziarka taka jak Twoj Siemens albo Liebherr (ma kilka modeli) i osobna podblatowa zamrażarka.

Liebherr ma chyba takie z dzielonymi drzwiami (o ile dobrze pamiętam).

Nie wiem czy jest sens u ciebie dawać taką maleńką zamrażarkę. Onajest tak malenka, że aż za malenka :).

 

No właśnie napisałam, że to od Salika pomysł:D

Przejrzałam Libhera, ale nic ciekawego nie znalazłam.

Jaki model macie upatrzony?

A mikro zamrażarka to tylko na podręczny koperek i pietruszkę, żeby każdorazowo nie latać:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Balbino wlasnie ćwiczę, w pzrerwie podgladam Twoj watek, jak dla mnie tylko druga wersja, nie lubie jak widac lodowke w kuchni. Super pomysl z te mała lodowka. Cholera ze tez nie ma samych chlodziarek duzych do zabudowy.:p

No i z kolorami wyspy bedziesz mogla poszalec!!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ala! Ale to właśnie jest duuuża sama chłodziarka do zabudowy:wiggle:

 

edit: te szuflady na dole są do chłodzenia:D W temeraturze 0% - efekt kruszonego lodu.

Albo są Liebhera z normalną temperaturą:yes:

no to chyba sie za mocno przemeczyła podczas ćwiczen i na glowe mi padlo. No to jest super i ja uwazam ze tak powinnas zrobic , okropna baba jestem ale w tej kwestii jestem pewna ze tak bedzie dobrze, ale jak juz wiesz nie lubie sbs:no::wiggle:

Ide nastepny obwod cwiczen zrobic.:bye:

Edytowane przez emiranda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki!

 

 

 

:o Podziwiam! Bo ja nie mam motywacji, żeby się ruszać w domu.

Co innego pójść do klubu.

Konieczność wyjścia mnie dyscyplinuje i karnie stawiałam się na zajęciach:-)

Chwilowo mam przerwę;-)

No widzisz , a ja po to napisalam ze cwicze , żebys mnie podziwiala i to jest dla mnie motywacja. Wredna jestem.

Bardzo dziekuję :) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Uff, jak mi dobrze, że:

1. mam już lodówkę, którą kocham miłością wielką

2. w swoim wielkim pół-apartamencie i tak nie mam miejsca na nic większego

:rotfl:

 

Balbina, chyba nie pomogę :(

Te francuskie bardzo mi się podobają!

Ale opcja nr 2 też jest fajna.

 

Popieram białą kuchnię z drewnianą wyspą :wave:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Balbinna, Liebherry wysokie (178cm) są do zabudowy 4.

2 maja komore Bio Fresh, 2 nie maja.

 

Jedna z nich:

IKB3660 Premium Plus Bio Fresh - poj. użytkowa 307l, zużycie energii 175 kWh/a, cena 4100 zl

http://www.liebherr.pl/catXmedia/hg2011-default-/Thumbnails/IKB3660-21_gd_34784-0_W300.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Opcję 2 bym wybrała:)

 

Tak? Ciekawe jakie wymiary w środku ma taka zabudowana lodówka?

 

Uff, jak mi dobrze, że:

1. mam już lodówkę, którą kocham miłością wielką

2. w swoim wielkim pół-apartamencie i tak nie mam miejsca na nic większego

:rotfl:

 

A może byś tak zdradziła jaką masz???

 

Popieram białą kuchnię z drewnianą wyspą :wave:

 

A białą wyspę z elementami drewnianymi?

 

Pierogi się*robią:wiggle:

 

Ożesz! No nie! Aleś narobiła mi mega smaka!!!

I jak wyszły?

A ja dzisiaj narobiłam placuszki serowe z kilograma twarogu!

Połowa już zeszła:D

I nie burcz na mnie za ten temat co mamy go już nie ruszać;)

Napisałam przecież, że zgadzam się z Twoim podejściem:cool:

 

Sheenez! Też fajna ta lodówa:yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Napisałam przecież, że zgadzam się z Twoim podejściem:cool:

 

Ty, ale ja na Ciebie burczę???

 

:no:

 

A pierogi to dłuuuuuga historia

Napisałam już*u siebie - chyba przekombinowałam

Robiłam już pierogi w życiu nie raz, więc wiem jakie powinny wyjść ;)

Zrobiłam to leciutkie ciasto. Potem włożyłam je jeszcze do miski nad parę (sposób Magdy Gessler) więc było mięciutkie jak pupcia noworodka ;)

Ale potem już tak fajnie nie było

Było tak lekkie, że nie mogłam zawinąć na pół pierożka. Na farszu się rozpadało, rant wychodził mi grubszy niż reszta (bo się*strasznie rozciągao)

No generalnie trochę*do tyłka. Kilka surowych wylądowało w koszu. Dopiero pod koniec kiedy podsypywałam sporo mąki dało się je lepić

Podwoiłam składniki i zostało mi drugie tyle farszu, a pierogów wyszło 76. Gdybym jednak od początku podsypywała więcej mąki możliwe że byloby ok 100. Tylko skąd tak dużo farszu? Zamroziłam to co zostało, może się będzie nadawał?

I jeszcze na dokładkę wychodziły mi straszne kulfony ;)

 

Emiranda, chyba musisz nas (balbina jesteś chętna?) zaprosić na lekcję swojego pierogowania. Przywieziemy składniki a Ty poinstruujesz nasz jak to robisz ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rozrysowuję szafy:)

Wyspę na razie odpuszczam.

Muszę się z nią przespać i sprawdzić kto się podejmie zrobienia plus wysoka zabudowa.

Ale szafki z szufladami i tak kupuję.

Podobają mi się, są wystarczająco proste, uniwersalne i surowe.

Przeliczyłam - za cały rząd szafek pod oknem wychodzi niecałe 8 tys:).

Na szafki na wyspę i wysoką zabudowę zostanie mi jeszcze ponad 12 tys.

Mam nadzieję, że teraz się zmieszczę w przyjętym budżecie:wiggle:.

Jadę po wszystko w piątek.

I po część szaf (dla dzieci, bo mają proste ściany, a do naszych garderób, gdzie są same skosy będę musiała zamawiać na wymiar).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A może byś tak zdradziła jaką masz???

 

Pasującą do tostera i czajnika Gorejne Siplicity ;)

http://www.topmarket.pl/foto/simplicity%20black.jpg

 

A białą wyspę z elementami drewnianymi?

Też. Nawet chyba bardziej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Emiranda, chyba musisz nas (balbina jesteś chętna?) zaprosić na lekcję swojego pierogowania. Przywieziemy składniki a Ty poinstruujesz nasz jak to robisz

 

Bardzo chetnie, przyjeżdżajcie będziemy robiły pierogi razem, chociaż mnie też czasami udaje sie przedobrzyć:yes: i robi sie tak samo jak u u Moni, trzeba trafic w ten punkt, a to wcale nie jest takie łatwe. :D

 

Balbino, powiedz mi proszę dlaczego gaz, a nie płyta indukcyjna? czy czegoś nie wiem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...