koktajl 12.01.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Balbina, to Ty chciałaś robić palniki na wyspie??? Przecież*nie da się yyy a dlaczego się nie da?planuję płytę elektryczną i dwa dodatkowe palniki gazowe właśnie na wyspie. Oświecie mnie (jak będziecie miały racje to mój stary mnie chyba zabije jak nie będzie miał tych palników:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.01.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 może dlatego gaz że prawdziwi kucharze gotują na gazie:) O to to! Wreszcie ktoś*to powiedział przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.01.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 yyy a dlaczego się nie da?planuję płytę elektryczną i dwa dodatkowe palniki gazowe właśnie na wyspie. Oświecie mnie (jak będziecie miały racje to mój stary mnie chyba zabije jak nie będzie miał tych palników:D) A jak doprowadzisz gaz do wyspy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.01.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 O to to! Wreszcie ktoś*to powiedział przede mną i czasami dosłownie na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.01.2012 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Pasującą do tostera i czajnika Gorejne Siplicity . Śliczniusie:hug: I super kryterium wyboru:D A szafki będziesz miała jakieś czarne? Ala! Powiesz kiedy:) We trzy doprowadzimy przepis do perfekcji:D A w kwestii gaz czy indukcja to jeszcze nie mam zdania, bo nie korzystałam z indukcji, ale: - są rzeczy, których nie zrobi się indukcji i tu nie mówię tylko o woku, ale i o podpalaniu niektórych potraw od żywego ognia, opiekaniu cebuli do rosołu czy jeszcze do czegoś, o czym o tej porze zapomniałam;-) - indukcja jest bezpieczniejsza dla dzieci - nie oparzą się ani o płytę, ani o gorący garnek, łatwiej się czyści, podobno na busterze szybciej się gotuje Dlatego planuję u siebie i płytę z indukcją i palniki z gazem (dodatkowa, stara na razie, kuchenka gazowa będzie jeszcze w kotłowni do gotowania bigosów, weków i tego typu rzeczy). Kuchnia gazowa będzie pod oknem, a indukcja (zależy gdzie mamy pociągnięty kabel, bo nie pamiętam) - pierwotnie maiła być na wyspie, ale może się okaże , że będzie obok gazu. Ale też nie wiem dlaczego gaz nie mógłby być na wyspie? Takie są przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.01.2012 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 A jak doprowadzisz gaz do wyspy? Rurą w podłodze? Nie można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.01.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Rurą w podłodze? Nie można? No właśnie nie Gaz musi być na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.01.2012 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Sprawdziłam możliwe warianty łączenia ZESTAWU: piekarnik normal, piekarnik kompakt, mikrofala, szuflada. Wymiary mają takie, że w dwóch słupkach na równo da radę je zrobić, ale na dwa sposoby: - albo kompaktowy sprzęt w wersji o obniżonej wysokości z 45 na 38 cm (co ma dwa zasadnicze mankamenty: wyższa cena za niestandardowe rozmiary i mniejsza pojemność, przez co sprzęt robi się mało funkcjonalny), więc ta opcja dla mnie odpada - przy zastosowaniu wyższych 30-to centymetrowych szuflad (których jest bardzo ograniczona ilości) Takie ma np. Siemens, ale tylko całe czarne z bocznymi metalowymi listewkami: i w przypadku Siemensa - żeby ładnie wyglądało to cały pozostały sprzęt też musi być taki (a wolałabym cały czarny, bez żadnych ramek). Ma też Miele: ESW 5080 - 29 = 3630 zł http://www.miele.pl/thumbnail.php?file=5015&width=266&height=266&crop=0 ESW 5070 - 29 - 3280 zł http://www.miele.pl/thumbnail.php?crop=0&width=225&file=1166 Wielkość sprzętów jest skonfigurowana tak, że wysokość normalnego piekarnika = mikrofala (lub) / piekarnik kompakt plus szuflada. Jednak im dłużej o tym myślę to coraz bardziej utwierdzam się że jeśli będę miała duży piekarnik z funkcją pary to nie będę potrzebowała dodatkowo kompaktu, więc obok zamieszczę mikrofalę do wbudowania. A gdyby jakimś cudem okazało się, że jednak nie mogę żyć bez dwóch piekarników to wymienię mikrofalę na kompakt. Zatem wszystkie strategiczne decyzje dotyczące kuchni mam podjęte. Zostaną tylko szczegóły jak wybór konkretnego sprzętu). Ale, żeby te 4 elementy zmieścić na równo potrzebne są trzy słupki (i wtedy będą dwie szuflady). No chyba, że ktoś potrzebuje dwa normalnej wielkości piekarniki (np. jeden pełniący funkcję mikrofali) i kawiarkę. Wtedy może być tak: http://www.agdstyle.pl/product/image/4828/CM-45-ARAN.jpg Podsumowując: jutro jadę po szufladowe szafki do kuchni pod okno i szafy dla chłopaków i do pralni:wiggle: Czy myślicie, że mogę je bezpiecznie przywieźć transportem do domu, jeśli nie mam jeszcze wygrzanych wylewek??? Wczoraj dostałam ostatnią ofertę na piec. Zaraz wyślę hydraulikowi, żeby określił, który jest dla nas najlepszy i może jeszcze jutro zamówię. Więc od przyszłego tygodnia będziemy grzać. A może, jak złożę je w garażu to nic nię nie stanie (jest nieogrzewany). Jak sądzicie??? Czy lepiej je przetrzymać w magazynie Ikei (tylko tam za każdy dzień składowania trzeba płacić). Jeśli sądzicie, że trzeba to zapłacę. Oczywiście zapytam też jutro w Ikei. Przy okazji: jutro też przyjeżdżają betonowe płyty do łazienki i chłopaki od razu wymierzą wielkość blatu w łazience (bo zgodzili się mi go zrobić. Hura!). I jutro przyjeżdża też Patryk wyliczyć parapety i barierki wewnętrzne (te moje pokręcone;-)). Na Bartycką (zrobić testy w Parze ws blatu brokatowego:-))i do Elitisa nie dojechałam. Przesunięte na next week - od razu odbiorę deskę olejowaną do testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.01.2012 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Ja ostatnio czytałam artykuł o plusach i minusach indukcji i np wyczytałam że to jest sztuczne źródło energii w porównaniu z ogniem z gazu, udowodniono, że zabija witaminy. Pole magnetyczne eliminuje używanie w pobliżu tel kom, osoby z rozrusznikiem nie mogą mieć*indukcjii, i jakieś inne kwiatkiNie wgłębiałam się w to, bo mnie nic więcej poza gazem do szczęścia nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.01.2012 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No właśnie nie Gaz musi być na wierzchu Koktajl! no to faktycznie kwasiasto:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.01.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Monia, ja Cie kocham z tym gazem:D:hug: a z drugiej strony mnie wkurza, ta Twoja milosc do gazu, bo ja sie licze z Twoim zdaniem w kwestiach kuchenno-sprzetowo-wnetrzarskich no i taki babol jest, ze jak juz sie zdecyduje na indukcje a Ty zaraz cos napiszesz , to ja zmieniam zdanie. I tak w kółko:D wiem jedno, ze gdybym miala gaz z sieci-Twoje wszystkie argumenty spowodowalyby, ze gotowalabym na gazie-ale ta butla... Balbinka, temat sprzetu u mnie na czasie-wiec czytam z zapartym tchem i bije sie z myslami co i jak-wybrałąm tradycyjny piekarnik Siemens'a (choc nigdy jeszcze nie pieklam nic rownoczesnie na dwóch poziomach) no i gryze sie z mikrofala (tu u Mamy używam rzadko-tylko do rozmrazania wlasciwie) i kawiarki (ceny są chore po prostu)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Ola a miele jeszcze droższe:( szukaj na allegro. piekarniki nie są drogie. ja kupowałam w Media markt.. kawiarki droższe, ale jaka kawka pyszna:yes: a z Monią o gazie lepiej nie dyskutować!!!!ona gaz i nic innego.ja gotuję codziennnie , ale nie z zamiłowania i am płytę zwykłą nie indukcje. i jest ok. tylko w czyszczeniu gorsza niż indukcja, bo dłużej stygnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.01.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Hazel, ja też nastawiam się na Siemensa. Muszę tylko sprawdzić czy ma normalny piekarnik z funkcją pary, teleskopami, grzaniem wymiennym i łącznym gór/dół i termoobiegiem. Jeśli tak to biorę Melduję, że sprawy na dzisiaj załatwione! Szafki - szuflady na całą długość kuchni kupione (6 600 zł!!! 4,6 m niskiej i 1,8 m wysokiej zabudowy. Szok! Zabrakło dwóch frontów od szuflad 40 to będę musiała dokupić i ew. dwóch nakłądek na wysokie słupki. Ale i tak jestem wstrząśnięta jaka różnica w stosunku do wycen!). Kupiłam też szafy dla dzieciaków i do pralni. Przyjechały płyty betonowe do łazienki i obmierzone zostały parapety! Plan zrobiony:-) Jadę po zakupy i dzieci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 13.01.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Balbina200 ja też szukam takiego piekarnika z simensa normalnego z funkcją pary i teleskopami, ale o normalnych gabarytach czyli 60-tka i chyba dupa. jak coś znajdziesz daj prosze cynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.01.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 O piekarnikach z parą i normalnymi wymiarami, jest u nas w komentarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.01.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Balbina,gratulacje z powodu poczynionych zakupów, nie mogę doczekać się Twojej kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.01.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Balbinko, widzisz, jaka jestes przedsiebiorcza? szkoda, ze u mnie nie ma Ikei-poszłabym w Twoje ślady:yes:a czy tradycyjny (niekompaktowy) piekarnik z funkcja mikrofali...istnieje? i jeszcze mam pytanko o ta szuflade podgrzewajaca, bo wiem Balbinko, ze zamawiasz. Ona sluzy tylko do podgrzewania naczyn, czy jedzenia tez? Edytowane 13 Stycznia 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.01.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Balbina, gratuluję! Rach ciach i załatwione! Zuch z Ciebie! 6600, mówisz? Miła cena Hmm, ile metrów bieżących kuchni zmieści się do opla combi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.01.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Gratuluję zakupu mebli! Cena genialna - i jak tu nie kochać Ikei??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 13.01.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Balbina, Gtatuluję i zazdroszcze, że masz już z glowy.Ty to jednak super zorganizowana jestes! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts