Balbina200 20.01.2012 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Miałam iść spać, ale pomyślałam o Tobie i przylazłam Ja kominki lubię jak najbardziej proste. Bez bajerów. Skrócenie ścianki może wyjść extra Ale kominek to już wtedy prosto, beton może Nie boisz się brać piec taki zupełnie ... "nowy"? Cieszę się, że zajrzałaś Zgadzam się dziewczyny z Wami - proste formy są najpiękniejsza:yes: Te na fotkach są fajnie obtynkowane - Monia! Zrobiłaś już swój beton??? Baaardzo dziękuję za uwagi! Dzisiaj pojechałam na budowę, usiadłam, patrzyłam "na żywo" i myślałam co z tym zrobić. Zmniejszenie ścianki będzie pociągało małe zmiany (usunięcie nadproża, przestawienie drzwi, dorobienie włącznika światła - ot, taka kosmetyka:D). Postanowiłam, że wyślę zapytanie o możliwe wkłady (jakiej mogą być wielkości, w jakiej cenie i czy skrócą mi tę ściankę). I wtedy podejmę decyzję. Monia, nie boję się o ten piec, bo to dobra firma, a ten model wejdzie za chwilę do regularnej produkcji. Cieszę się w sumie, że sprzedali ten testowy, bo na nim eksperymentowali, a mój będzie świeżak. Ten model to usprawnienie i lekka zmiana innego, już funkcjonującego pieca (dołożyli żeliwny ruszt i zwiększyli moc). Ten wcześniejszy był dla nas za słaby. Poza tym ok. Monika i Alicja, zrobiłam dla Was "wizualizację" kominka: http://img706.imageshack.us/img706/3949/widokkominka.jpg Po lewej stronie (widok od salonu) jest komin (niestety nie da się go przesunąć na drugą stronę, żeby zrobić kominek otwarty z trzech stron - już to dzisiaj kombinowałam:-(. Szkoda, że wcześniej na to nie wpadłam:sick:). Na kominie, na wysokości wkładu jest "wyczystka", którą muszę czymś zabudować, żeby nie było widać - stąd pomysł na nieregularny łupek, wtedy nie będzie tak bardzo widoczne, na betonie musiałabym albo zrobić jakieś drzwiczki (z blachy???) albo specjalnie aluminiową kratkę. Nie wiem co lepsze... Po prawej jest kawalek ściany. A tak wygląda rzut z góry: http://img189.imageshack.us/edit_preview.php?l=img189/640/rzutl.jpg&action=rotate Balbino, kogo zatrudniasz do schodów - widziałem, że 'kandydował' Pan Lasek? Czy podłogi ma robić DemoProjekt? A propos, kogo Szanowni Goście Balbiny polecają do schodów/desek litych (dębowych)? przepraszam, że tak się spoufalam, mimo, że nie pisałem tu jeszcze, ale czytałem, no i pracujący u mnie Panowie Selki bardzo się miło wypowiadali o Inwestorce, pozdrawiam, A. Spoko! Ja do Ciebie też zaglądam:yes:, ale ostatnio jakiś zastój w dzienniku masz;-) Umowę na schody mam podpisaną z Dariuszem Laskiem. Rzeczowy i sympatyczny człowiek. Dechy już kupione i chyba nawet schody są gotowe:rolleyes: Zastój ja tworzę... Z Demoprojektem mam nadzieję domówić się na parapety, podłogi na górze i balustrady. Wysłałam dzisiaj akces na zamówienie. Czekam na potwierdzenie warunków. Sprawiają dobre wrażenie. Napiszę jak się sprawują, jak dojdzie do współpracy. A! I pozdrów Jasia:D! To jedna z dwóch najsympatyczniejszych ekip na mojej budowie:yes: W niedzielę rano jadę ze Starszakami na tydzień w góry:wiggle: Jutro muszę wysłać grzejniki do wyceny. Dzięki Monia i Ala:) Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.01.2012 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Balbina - ja nie robiłabym dwustronnego i nie zmniejszałabym ściany.Czy ściana z łupka nie będzie zbyt "przytłaczająca"?Bo to chcesz dać taki łupek:http://www.edyskas.mojabudowa.pl/pliki/edyskas/image/stoneskin.jpg czy taki łupek:http://www.galatea.mojabudowa.pl/pliki/galatea/image/lupek_na_sciane.jpg czy taki:http://www.budowlanki.pl/zdjecia/dodane/Sufity-i-sciany_Pozostale_20110817145138.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 21.01.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Balbino, zapomniałam o tym podciągu w tym miejscu, gdybys odjęła kawałek ściany to nie wiem czy to tak dobrze by wgladalo. No i pełno z tym roboty więc moze jednak nie ruszaj tej sciany tylko obłóż lupkiem kawalek ściany, a reszte pozostaw białe. W tej dziurze najbardziej bedzie widać spód schodów idących do gory tak sobie teraz to wyobrazam ( nie jestem w domu a po za tym Ty masz schody troche inaczej ułozone. Tak sie zastanawiam ze ten widok od salonu nie bedzie jednorodny. Ja chyba bym jednak zostawiła tak jak jest. A łupek chyba ten środkowy od Adk chciałaś jak pamiętam? Milego wypoczynku w gorach. Pozdrawiam Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.01.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Balbina a ja jednak nadal jestem za oblożenie w okół całej ściany kominowej. szkoda ,że nie da się jej skrócić od góry. ale wydaje misię ,że jest to nośna ściana. :pmam w głowie jeszcze jedno rozwiązanie , ale muszę znależć zdjęcie. miałam taki kominek w domu..kominek był dobudowany na całej szerokości ściany .a od góry pustka ,tylko ściana cofnięta. raczej ci nie wytłumaczę tu trzeba zdjęć.ale obawiam się , że ty masz przejście i kominek zabierze za dużo miejsca:no: co do ściany tv . ja bym najpierw zrobiła kominek, apotem się zastanowiła co tam dać!!!może deski orzechowe - takie jak podłoga.albo coś takiego samego jak na kominku( bo obawiam się ,że inny rodzaj szarośći jak wprowadzisz będzie się za duzo działo) i patrzę na rzuty i dałoby się przykleić ten kominek do ściany , bo i tak musisz tam dobudować obudowę poszukam zdjęć.może taki by najlżej wyglądał Edytowane 21 Stycznia 2012 przez monika996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 21.01.2012 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Balbinai patrzę na rzuty i dałoby się przykleić ten kominek do ściany , bo i tak musisz tam dobudować obudowę poszukam zdjęć.może taki by najlżej wyglądał Monika, poszukaj, proszę? Ala! Dzięki za życzenia! I fajnego pobytu nad morzem! Alicja, o takim łupku myślałam: http://bi.gazeta.pl/im/2/9177/z9177932Q.jpg Pakuję moją ferajnę Rano: kierunek Zakopane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.01.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Miłego wypoczynku i małego korka na zakopiance:) Pozdrówcie ode mnie góry - dawno mnie tam nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 22.01.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Dobrej zabawy:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.01.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 balbina do tygodnia powinnam coś znależć i miłego wypoczynku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 23.01.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Balbina udanego wyjazdu życzę! WYPOCZYWAJCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 25.01.2012 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Tam, tam, mam net! Co prawda tylko na korytarzu, ale zawsze to jakiś dostęp do świata:cool: Świeże doniesienia z gór: pogoda świetna, warunki narciarskie też, lewa noga skręcona w kolanie i to już w pierwszy dzień Na ostrym dyżurze sami Warszawiacy;-) Jestem uziemniona, więc młody musi pomykać z instruktorem, więc na dobre mu wyjdzie:p Miałam wracać carem sama, ale nie dam rady, więc M musi specjalnie przyjechać, aby nas odholować do Wawy:rolleyes: Kolejny plus: spędzi dwa dni z dziećmi w górach, a tak nie mógł, bo praca i spotkania... Znowu pozytyw, szkoda tylko, że ja poszkodowana. Z doniesień budowlanych: w piątek lub poniedziałek ma być u nas piec i montaż Elektryczki kupuję od dostawcy Moni, a parapety już produkują się w Demoprojekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.01.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 lewa noga skręcona w kolanie i to już w pierwszy dzień o maaaatko, no toś zabalowała współczuję Jednak się do nich dobiłaś (do CSEiE?) No to uff Piec. Też uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.01.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Balbina, współczuję skręcenia kolana i to w pierwszy dzień cieszę się, że udało się pchnąć sprawę z piecem do przodu i go zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 25.01.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Współczuję kontuzji 3 lata temu przerabiałam to samo, Szymoszkowa oblodzona, pierwszy zjazd, naderwane więzadło krzyżowe w prawym kolanie... 5 godzin na izbie przyjęć.... Fajnie,że potrafisz znaleść plusy tej sytuacji, to najważniejsze;) Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 O tych Warszawiakach na IP to nawet w faktach donosili:)Trzymaj się i wracaj szybko do zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 o ładnie Balbina!!! i ty masz z głowy narty!!! gips masz???a jak dajesz radę z dzieciakami??? ale one sa super grzeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 30.01.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dawno mnie tu nie było i takie kiepskie wieści bidulka. Przynajmniej pstryczki Ci wyprodukowali w fajnym kolorze, choć moje k1 antracytowe na coś białego bym teraz wymieniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.01.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Oj, nie zaglądałam, bo myślałam, że szalejesz na nartach. A tu taki wieści Wróciliście już? Jak się czujesz? W wątku Pochwalcie się swoimi kuchniami katel2 pokazała lodówkę z taka lodówką i od razu o Tobie pomyślałam! Beko GNE 134620 X kuchnia katel2 środek lodówki Chyba, że już jakąś wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 30.01.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 wpadłam zobaczyć czy wróciliście cało i zdrowo:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 30.01.2012 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam po powrocie! Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:) Krótko o moim ostatnim tygodniu: - w pierwszy dzień skręciłam nogę (na Nosalu i byłam jedyna, która w ciągu 45 minut pobytu na IP wyszła bez gipsu:rolleyes:) - w połowie mnie przewiało (po trzech godzinach stania na stoku) - dwa dni przed wyjazdem Mała złapała grypę żołądkową, dzień przed ja (cała noc nie przespana), a w trakcie podróży mały Narciarz - wracałam na aviomarinie całkowicie nieprzytomna. Jak teściowa mnie zobaczyła po przyjeździe to stwierdziła, że jeszcze mnie w takim stanie nie widziała, jak po ostrej balandze. No nieźle było;) Co? Monika - na szczęście byłam z rodzicami z siostrzenicą i szwagrem z siostrzeńcem, byli też dobrzy znajomi, więc miał kto się zająć dziećmi. I żeby było weselej wczoraj jak przyjechaliśmy siadło ogrzewanie i spalimy w ekstremalnych warunkach. Mi w sumie było już wszystko jedno i niewiele pamiętam... Za to dzieci dzisiaj są pociągające, a ja od rana walczyłam z grzejnikami (przypominam, że piszę o starym wynajmowanym domu, we własnym nie mamy jeszcze kaloryferów...) - siedząc w domu w puchowym płaszczu i dwóch parach spodni:rolleyes: Wynik: piec jest mega leciwy, został przez speca przeczyszczony, zaskoczył (moja i sąsiada próby odpalenia pieca nie przetrwały kilkunastu minut), ale nie wiadomo ile jeszcze pociągnie. Na razie grzeje, ale nie możemy za bardzo go przeciążać, żeby nie wyzionął ducha za wcześnie... Znaczy wszystkie znaki na ziemi pokazują, że mamy się jak najszybciej teleportować do nowego lokum... Tylko, że sprzedaż jeszcze nie zakończona. Jakiś chętny jest, ale ma wąty i ma wziąć swojego rzeczoznawcę, co jeszcze trochę potrwa. Jutro o 10.00 ma przyjechać piec i hydraulik do jego montażu i nasz glazurnik zwany "Burzą" do zrobienia dziury w ścianie między kotłownią (na ścianie, gdzie już mamy położoną glazurę), a korytarzem, żeby zrobić przepust do czyszczenia filtra od zasobnika, bo inaczej za każdym razem trzeba by wyciągać cały piec z wnęki. No to będzie piękna dziura. Rano muszę jeszcze kupić ze 150 kg ekogroszku. Trzymajcie kciuki za udane odpalenie! Narendil - już jestem prawie zdecydowana na dużą chłodziarkę plus dodatkowa z małym zamrażalnikiem pod blat. Nie kuś! E-mól - a co z tymi włącznikami jest nie tak? Ja jeszcze swoich nie zamówiłam, ale zdecydowałam się na CSEIE (dzięki raz jeszcze Monia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 31.01.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Kolor jedynie, prawie wszystkie ściany mam biale, to miał być taki akcent ten antracyt, a teraż wolałabym żeby sie jednak zlewaly ze ścianą.Nie w temacie jestem w temacie lodówek ale libhrer(czy jak go sie tam pisze) ma podobna lodówkę do tej beko, chlodziarka tak samo sie otwiera, a zamrazarka to dwie szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts