Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A propos piekarników, to warto tu zobaczyć

http://www.bosch-home.pl/news-detail.html?31=KyLx7c13eEI&30=gwoXZpuYP5Y&32=jvHatVDbTj4&rw=true

pytanie jest czy hydrobaking to to samo co piekarnik z funkcja pary. daje sie że są piekarniki które maja trzy funkcje: pieczenie, pieczenie z funkcja pary i gotowanie na parze, to tak Ci wkleiłam na przyszlość. :)

taki lajf ... :lol:

kucharzykowy los

Miewam tak samo, szczególnie przed Wigilią:rolleyes:...

Dwa lata temu, na Jasełce w przedszkolu też też się rodzice na mnie dziwnie patrzyli... Przyszłam z dzieckiem na biodrze, drugim trzymającym się spódnicy, trzecie pilnujące się obok, na drugim ramieniu torba, na szyi aparat, a w wolnej ręce domek z piernika.

A moje ręce... na górze jednej dłoni przypalona krecha od gorącej blachy z piekarnika, palec wskazujący z czerwoną szramą od dziabnięcia nożem, na drugiej dłoni zabandażowany kciuk, który włożyłam w krajalnicę do chleba;-).

Do tego wpadłam w ostatniej chwili, bo po pracy musiałam jeszcze Małego ze żłobka odebrać i zabrać z domu ciacho.

W oczach rodziców było przerażenie...:o

Dobrze, że dzieci zadbana, czyste, uczesane i uśmiechnięte, bo normalnie za patologiczną rodzinę by nas wzięli;)

Taki lajf przy kucharzowaniu i ponadnormatywnej rodzinie:)... budzi podejrzenia:cool:

A u mnie było dokładnie odwrotnie. To mój małżonek się upierał żeby dodatkowo zrobić jakiś kocioł na paliwa stałe a ja stawiałam zaciekłe weto (bo tak naprawdę nie mamy na niego i całe to paliwo w ogóle miejsca). Teraz jak mu mówię o perypetiach dziewczyn to oddał mi rację :)

Halo, halo! Nie tak szybko!

Jeszcze się nie poddałam:no:

Ja nadal wierzę, że uda się wyregulować ten piec i jeszcze będzie w porządku.

I to nawet tak dobrze, że nie będziemy już chcieli zakładać gazu;)

balbina podziwiam teraz jeszcze bedziesz miała profesję zawodowego dokładacza- palacza;)

Dzięki! Akurat mnie to specjalnie nie cieszy, ale w kryzysie niewiadomo, może się przydać:cool:

A propos piekarników, to warto tu zobaczyć

http://www.bosch-home.pl/news-detail.html?31=KyLx7c13eEI&30=gwoXZpuYP5Y&32=jvHatVDbTj4&rw=true

pytanie jest czy hydrobaking to to samo co piekarnik z funkcja pary. daje sie że są piekarniki które maja trzy funkcje: pieczenie, pieczenie z funkcja pary i gotowanie na parze, to tak Ci wkleiłam na przyszlość. :)

Wydaje mi się, że to to samo, ale będę mieć pewność jak się wgryzę w temat.

Ja nadal wierzę, że uda się wyregulować ten piec i jeszcze będzie w porządku.

I to nawet tak dobrze, że nie będziemy już chcieli zakładać gazu;)

W takim razie kibicuję. Przecież chyba miliony ludzi mają takie rozwiązanie i jakoś to funkcjonuje?

Historia jasełkowa cool :lol: Tak jak napisałaś - dobrze że dzieci zadbane :yes:

Nie odpalę dzisiaj pieca:-(

Znowu zamarzły rury:bash::bash::bash:

Puściło połączenie rur i z środka wystają kawały lodu!

Czuję się jak bohaterka marnego Dnia Świstaka.

To już drugi tydzień: odpalam, gaśnie, odmrażamy rury, odpalamy, gaśnie, odmrażamy, palimy i tak w kółko:-(

Koszmar, który będzie mi się śnił po nocach!

Wiem, że walczę z wiatrakami i w końcu nadejdzie wiosna i moje problemy same się rozwiążą, ale czas to kasa, jaką płacimy za wynajem i za moją bezczynność zawodową (do czasu zakończenia prac budowlanych i wprowadzenia nie chciałam podejmować zobowiązań, bo nie będę w pełni dyspozycyjna).

Kupiłam zaślepki i złączki do tych trzech kaloryferów.

Rachunek jedyne 289 zł:-(

Historia jasełkowa mega pozytywna, ale ja w takich sytuacjach mam gromy w oczach, wariatka z Ciebie, a historia z piecech chyba nie wymaga komentarza, lekcja cierpliwości i pokory, zdasz celująco.

My mamy ekogroszek, szału nie ma ale tragedii też nie, ale w następnym domu na pewno coś innego.

Jest lepiej (nie wygasza się od razu, tylko po dłuższej chwili) czyli poprawiło się po zmianie ustawień.

Będę ćwiczyć dalej.

Na razie musiałam wrócić, bo Mała mi się rozłożyła (weekendowa kuracja mlekiem z miodem i drastyczną ilością czosnku oraz herbatą z malinami i cytryną nie pomogła:-() i została dzisiaj w domku, a Mama musiała pojechać odebrać innego wnuczka (siostrzeńca).

Mam nadzieję (choć sama w to nie wierzę), że piec przetrzyma chociaż do mojego powrotu za dwie godziny...

A tak przy okazji przymieram się do kupna drzwi do kotłowni.

Szczerze powiedziawszy już nawet chciałam je wczoraj kupić w Leroyu (jak pojechałam po złączki), ale sprzedawca nie wiedział czy powinny być tylko stalowe czy przeciw pożarowe. I z którymi nie będzie problemu przy odbiorze.

Jakie macie i gdzie kupowaliście?