adk 15.02.2012 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Już miałam iść spać ale mnie tknęło by do Ciebie zajrzeć.SERDECZNE GRATULACJE. Uffff, jak dobrze że piec działa (ps. a nie mówiłam że coś z doprowadzeniem powietrza nie halo? było od razu po kogoś dzwonic, tyle dni męczarni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 I pierwsza noc na odlotowym łóżku (ze styroduru;)) - w tle opatulony nowy wodomierz:): http://img707.imageshack.us/edit_preview.php?l=img707/9826/img2104u.jpg&action=rotate o matko! Padłam jak to zobaczyłam Łoże godne królowej folkowo-cygańsko-hipisowskich klimatów Rozumiem, że skoro piec działa to już działał będzie? Otwierać szampana? Wyśpij się teraz dziewczyno, bo Ci się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.02.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 BALBINO JESTEŚ WIELKA I NIEZNISZCZALNA> :wave: Niech moc grzewcza będzie z Tobą i ten piec już nigdy nie wygaśnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.02.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 no nie naprawde tam spałaś Królowo:confused: gratuluję wytrwałośći !!!!!!:wave: a mówiłam...... dobry fachowiec:yes: czyni cuda!!!! a M gratuluję małżonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.02.2012 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Nie wygasł! Pali się nadal! Normalnie cud:lol2:! Tylko w trybie praca (jak pobiera opał i rozpala do żądanej temperatury) dymi jak czort i żre groszku jak prosiak, ale to już szczegóły do wyregulowania:D się cieszę, że męczarnia z piecem się skończyła i możesz normalnie jak człowiek przespać się we własnym łóżku Dzięki Czułam już już jak Syzyf, który się męczy i nie może dojść do celu. Jeszcze to do mnie całkiem nie dociera, że to już koniec tej traumy:no: Balbina, ogromne gratulacje !!!!!!! Kobieto Ty jesteś nie do zajechania, nawet na budowie sypiasz, Twój mąż to chyba w czepku urodzony, że taka zona jak Ty mu się trafiła, jestes niesamowita:hug: Kochana! Mój M to jest wkurzony, że mi obija i walentynową noc po fajnej kolacji zamiast z nim - spędzam w kotłowni:yes: a nie mówiłam że coś z doprowadzeniem powietrza nie halo? było od razu po kogoś dzwonic, tyle dni męczarni Hydro niby ustawił wentylator, ja go później zmieniałam (zwiększałam i zmniejszałam), ale nie pomagało. Problemem było, że tam wszystkie ustawienia były nie wystarczające - za mało pobierania paliwa (2% vide 25%!), czas rozpalania powinien być duuużo dłuższy, do tego wentylator prawie na maksa (a u nas niewiele, żeby niby nie przegrzać pieca...). Teraz pali jak szalony. Pstryknę fotkę Łoże godne królowej folkowo-cygańsko-hipisowskich klimatów Otwierać szampana? Otwierać, otwierać A łoże z pewnością cygańskie klimaty:rotfl: Monia, przy okazji - podeślesz mi na priva telefon do Łukasza od gładzi? Nawet fon mi się buntuje i odmówił współpracy:mad: Niech moc grzewcza będzie z Tobą i ten piec już nigdy nie wygaśnie! O tak! Proszę no nie naprawde tam spałaś Królowo:confused: Niestety:-( a mówiłam...... dobry fachowiec:yes: czyni cuda!!!! Oj, tak:yes: Jest boski:D Problem w tym, że mój hydraulik podobno jest instalatorem takich pieców i nie miałam powodów, żeby mu nie wierzyć. Do tej pory wywiązywał się z roboty. Ale ten temat zdecydowanie go przerósł Dobrze, że już jest załatwione! Plan na najbliższe dni i godziny: - zamówić resztę kaloryferów (jutro lub w sobotę montaż) - zamówić w końcu wybrane pstyryczki - umówić Łukasza - zacząć wygrzewać wylewki (mam nadzieję - od poniedziałku?) - przesunąć znowu transport z Ikei:-( - zamówić brakujące deski na podłogę (wybrane) - znaleźć stolarza na wyspę i wysoką zabudowę i szafy do korytarza i obudowę kaloryferów w salonie i obudowę słupa między kuchnią a jadalnia i parę innych rzeczy:-) - rozeznać się w sprawie możliwości kominkowych w dwóch wariantach: portalowy i panoramiczny - skończyć kosmetykę w łazienkach i dokupić brakujące rzeczy (baterie, kabiny, blaty pod umywalki) - wymyślić i zamówić dolną łazienkę - zamówić tapety do chłopaków - dobrać farby do pokoi - wymyślić koncept na pokój Busia To tyle na szybko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.02.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Balbina - gratulacje z okazji pokonania pieca No i masz widzę bardzo ambitny plan na najbliższe kilka dni. Mam prośbę - jak byś się widziała z hydraulikiem, możesz mu wspomnieć że czekam na jego kontakt? A na Łukasza jesteś zdecydowana? I czy będzie Wam robił takoż gładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.02.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Mam prośbę - jak byś się widziała z hydraulikiem, możesz mu wspomnieć że czekam na jego kontakt? Powiem:-) A na Łukasza jesteś zdecydowana? I czy będzie Wam robił takoż gładzie? Taaak... A coś nie tak? Rozmawiałam z nim, jak jeszcze nie wiedziałam, że będzie zastój i się umówiliśmy. Potem musiałam go odwołać i ustaliliśmy, że zadzwonię jak wrócę do projektu. Wy też będziecie z nim robić czy wprost przeciwnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Balbina, pisałam Ci już kiedyś priv odnośnie Łukasza, ale miałaś zapchaną skrzynkę i nie mogłam go pchnąć Jeszcze raz zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dalej masz zapchaną!!! Jak mi się znów skasuje ten priv to normalnie wyjdę z siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.02.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Wyślij do mnie, a ja przekażę Balbinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.02.2012 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Już się poprawiłam:)Jest czysta:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Już się poprawiłam:) Jest czysta:D Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.02.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Balbina ciepło jest z tobą a jesteś niemożliwa z tym planem!!!!!:jawdrop:tyle punktów do załatwienia i ty sama:cool: ile czasu sobie dajesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.02.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Spadam robić faworki:)Jak położę Maluchy spać napiszę więcej ciekawostek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 no zobacz ile Rasia zrobiła faworków zdjęcia u Moni( monsabi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.02.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Balbina jesteś nie do zastąpienia, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.02.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Gratulacje wygranej wali z piecem p.s Iwonko prześlij mi trochę swojej energii;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.02.2012 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Plan mam na cito.Może się okazać, że do Świąt Wielkanocnych będziemy musieli być przeprowadzeni, więc mam dwa miesiące na dupościsku.Już zamówiłam deski i wysłałam zapytania o aktualizację wyceny na kaloryfery.Na jutro Łukasz, zamówienie kaloryferów i wirtualne ściganie stolarzy. A dzisiaj dogrzewałam dom otwierając okna na dwie godziny...Wewnątrz mamy jakieś minus 6, minus 8 stopnia, a na dworze było koło zera, więc dogrzewałam:lol2:I tzr razy jeździłam sprawdzić czy piec działa:cool:NADAL DZIAŁA:wave: Wzięłam dzisiaj M za fraki i zaciągnęłam do Urzędu Gminy sprawdzić co z naszym pozwoleniem na budowę wewnętrznej instalacji gazowej.Otóż okazało się, że gazownia (na moją prośbę zresztą) zaplanowana szafkę z licznikiem tam, gdzie chciałam (czyli przy płocie sąsiada), a nie na wprost wejścia do domu, jak było na planie zagospodarowania przestrzennego.I tu pojawił się problem bo Urząd Gminy nie może wydać pozwolenia na budowę w takiej lokalizacji, gdyż po pierwsze nie zgadza się ona z zatwierdzonym planem zagospodarowania, po drugie nowa lokalizacja znajduje się pośrodku starego wjazdu na posesję (na wiosnę chciałam się zająć papierologią do przeniesienia wjazdu, bo poprzedni sprzed wyburzenia domu jest nieaktualny - teraz mamy garaż w innym miejscu).No i niestety muszę się tym również zająć "już".Co oznacza jakieś dwa miesiące zbierania dokumentów, potem do trzech miesięcy zatwierdzenie nowego planu zagospodarowania przestrzennego (podlegamy pod konserwatora, dlatego dłuuugo wszystko trwa), jak już to będzie to wtedy dopiero będą mogli rozpocząć procedurę przyznawania pozwolenia na budowę wew. instalacji gazowej (do trzech miesięcy). Czyli jak wszystko pójdzie dobrze za pół roku będziemy mieć pozwolenie...Gdyby mi to babka z Urzędu powiedziała wczoraj (jak jeszcze piec nie działał) to bym chyba pękła i się na miejscu rozryczała.A dzisiaj? Tylko się uśmiechnęłam: luz. Kocham mój piec na groszek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.02.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 uwielbiam Cię czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.02.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Balbino powinnaś jeszcze mieć tytuł MISTRZ OPTYMIZMU (MISZCZYNI ZNACZY) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts