adk 23.02.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Balbina a ja pójdę pod prąd. Mnie się druga wersja też podoba. Dzięki niej telewizor przestaje być głównym bohaterem pokoju, siedząc na kanapie można też spojrzeć przez okno. Ale ma ona też swoje minusy - z kanapy już nie ma takiego dobrego widoku na kominek. Lidzia - historia o Twojej Mamie mnie powaliła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 23.02.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Balbina podziwiam, Twoją walkę z piecem, aja bym nei miała tyle zapału. Ja również obstawiam wersję 2. Masz lepszy dostep do parapetów i siedzisz na sofie zwrócona przodem do okna, że podziwiać zieleń wydaje m isię też, że w pierwsze wersji slońce wpadajace przez okna w jadalni, może świecić w TV (chyba, że rolety/zaslony planujesz). I fotel bym wywaliła bo zagraca trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.02.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Sheenaz co do fotela miałam podobne odczucia. Ale ja mam teraz taki zagracający fotel w kuchni i nie wyobrażam sobie jej bez niego . Choć w nowej kuchni nie mam dla niego miejsca. Pomyślałam więc, że może u Balbiny taki sam powód istnienia tam fotela. On nie powinien być zbyt wielki, bo wielki zagraca, ale taki "jakiś delikatny" się nada i pozwoli obrócić się jednej osobie przed kominek i sobie poczytać np książkę przed kominkiem. Rozumiecie mnie w ogóle bo chyba się zagmatwałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 23.02.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 adk, załapałam i rozumiem zamysl Wszystko zalezy od tego co Balbina planuje na/w nim robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 23.02.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 moja mama pojechała na ślub swojej siostry w kapciach i zorientowała się dopiero w kościele prosze dopiero co wróciłam a tu Lidka wyskakuje z czymś takim:lol2::lol2: adk, załapałam i rozumiem zamysl Wszystko zalezy od tego co Balbina planuje na/w nim robić własnie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 23.02.2012 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Myśmy potrzebowali 6 tyg, aby od takiego stanu jak masz Ty w tej chwili, aby sie wprowadzic, ale nie robilismy gładzi, mamy tynki cementowo wapienne rowno połozone, a ja nie lubie tak gladkich scian. (stara jestem i mam pewne przyzwyczajenia z poprzednich domów ) Ja tylko na parterze zamówiłam gładzie. Też nie planowałam ich robić - ściany miały być zrobione pod malowanie. Ale się nie nadawały:-( Ale podtrzymujesz mnie na duchu, że się da:cool: Cześć Balbina200, Na początku chciałam się przywitać, jestem cichym "podglądaczem" od dawana, w sumie to od początku Twojego pisania Cię podczytuję. Wszystko mi się mega podoba co robisz z domem i będziesz robić w domu, jesteś niesamowita że wszystko tak ogarniasz. Jeśli mogę Ci coś polecić to jak kupujesz eko- groszek to sprawdź skąd pochodzi węgiel. Najlepszy aktualnie jest z kopalni "Piekary" lub "Julisz". W najgorsze mrozy schodziło mi 25kg eko-groszku na dobę a teraz gdy temp. trochę się podniosła to 17 kg na dobę. Witaj Bastki! Strasznie miło Cię gościć! Zaglądaj, doradzaj, krytykuj, każda uwaga jest mile widziana:yes: Nasz dom trochę się będzie różnił od domków na Forum, bo ja lubię kolory i w dodatkach będzie ich sporo. A Ty już się pobudowałaś? Napisz jak Ci idzie:) I dziękuję za uwagi odnośnie ekogroszku. Na obecnym etapie - bardzo cenne:) Och, jak bym chciałam, żeby u nas też tak spadło zużycie węgla:rolleyes: moze jesli nie jest jeszcze za poźno to zrobic dwa gniazdka na tv (i na dlugiej scianie i na tej obok okna- moze za pare lat bedziesz miala ochote na zmiany i wtedy bedziesz mogla wyprobowac druga wersje Koktajl! Świetny pomysł! Też o tym pomyślałam i utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że tak zrobię Balbina a ja pójdę pod prąd. Mnie się druga wersja też podoba. Dzięki niej telewizor przestaje być głównym bohaterem pokoju, siedząc na kanapie można też spojrzeć przez okno. Ale ma ona też swoje minusy - z kanapy już nie ma takiego dobrego widoku na kominek. Coraz bardziej przemawia do mnie ta opcja:D Telewizora nie będzie widać od jadalni i nie będzie odwracał uwagi, jak dzieciaki będą jadły. A z kanapy będzie fajny widok na duże okno, jadalnię i kawałek kuchni - będę mogła pogadać jak ktoś będzie w pokoju. Balbina podziwiam, Twoją walkę z piecem, aja bym nei miała tyle zapału. Zapewniam Cię, że jakbyś nie miała innej alternatywy to miałabyś przynajmniej zapał Serwisant przełożył wizytę z dzisiaj na jutro. Więc pojechałam wieczorem dorzucić do pieca, a tam przestał działać ślimak do podawania paliwa:(... Oczyściłam piec z popiołu, zadzwoniłam do serwisanta, poinstruował mnie zdalnie i już umiem sprawdzać pracę ślimaka, demontować sterownik, wymieniać bezpieczniki... Chociaż wolałabym żeby nie było konieczności sprawdzania się kolejnym razem:roll: Ja również obstawiam wersję 2. I fotel bym wywaliła bo zagraca trochę. To jest remis: 2 do 2. A fotel będzie jak coś fajnego mi podejdzie. Ma być dla koloru, w przeciwieństwie do szarych kanap, ściany i orzechowej podłogi. Ja muszę mieć barwy. Źle bym się czuła w monochromatycznych wnętrzach:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 23.02.2012 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Wszystko zalezy od tego co Balbina planuje na/w nim robić No wiecie ten fotel to musi być miękki w obiciu, z długim oparciem, szeroki, z podstawką pod stopy. Do tego nastrojowe światło, koc, gorąca czekolada, kominek i muzyka. Sama rozkosz:D A jak miałby funkcję masaż to aż mnie dreszcze przechodzą na samą myśl o nim:cool: I jak mogłabym z niego zrezygnować? PS dzisiaj o 6.20 miałam nieodebrane połączenie. Oddzwoniłam przed dziewiątą, a tam Pan dostawca informuje mnie, że miał zlecenie na dowóz dla mnie dwóch ton węgla. Super - mówię. A Pan mi na to, że jutro dowiezie, bo transport już wyjechał, a ja nie zostałam uwzględniona w grafiku, bo nie odebrałam telefonu:o O 6 ranoooo!!!!!! - pytam! Taką mają procedurę, że nie ładują towaru, jak odbiorca nie potwierdzi:mad: Idę spać z telefonem pod poduchą, żeby jutro mnie znowu nie wykreślili;-) Edytowane 23 Lutego 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.02.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 J i już umiem sprawdzać pracę ślimaka, demontować sterownik, wymieniać bezpieczniki... ... brak mi słów. ja u siebie umiem czopuch domknąć, a i to często zapominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.02.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Balbina - powinnaś zrobić doktorat z pieców Ja Cię szczerze podziwiam kobieto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 24.02.2012 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ... brak mi słów. ja u siebie umiem czopuch domknąć, a i to często zapominam Tatarak, a co to jest czopuch:eek:? Bo tego to jeszcze chyba nie robiłam:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.02.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ja mam taki prymitywny piec, który ma przepustnicę na podłączeniu do komina - czopuchu - i nim się "steruje" (ha ha ha ha cóż za hiperbola ) przymykając ten czopuch właśnie. ale miło mi, że mogę chociaż zaszpanować znajomością jednego terminu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 24.02.2012 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ja mam taki prymitywny piec, który ma przepustnicę na podłączeniu do komina - czopuchu - i nim się "steruje" (ha ha ha ha cóż za hiperbola ) przymykając ten czopuch właśnie. ale miło mi, że mogę chociaż zaszpanować znajomością jednego terminu :D Aaaa! To taka mega wyntylacja:D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.02.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 yyy megasterownik ciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 24.02.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Spadnie ci zużycie groszku, czekaj jeszcze chwilkę i będziesz udzielać rad jak obsłużyć i ustawić piec a może jakąś dodatkową fuchę "serviswomen" dostaniesz bo wiesz hym... kobieta to nie odpuści a facet takie mam wrażenie (pracuję z samymi chłopakami) to machnie ręką ty spałaś nawet z tym piecem! no znajdź takiego faceta hahahahaaa My już mieszkamy od 8 lutego więc jestem w trakcie urządzania, jeszcze trochę przed nami. Ciągle czegoś brakuje tu listwa tam półka no i cholerne schody - stolarz się opierdziela, wiec na razie mieszkamy z betonowymi schodami z których się ciągle kurzy i takie tam różne inne blee, blee, blee. A mój dom (dom w amarylisach) w środku szary może czasami za szary plus biel, ale próbuję go trochę rozweselić różnymi zabawnymi "bibelotami" - no nie wiem jak to nazwać no czymś tam :) np. głową jelenia tylko mam nadzieję że nie wyjdzie mi rykowisko! Edytowane 24 Lutego 2012 przez Bastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 24.02.2012 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 yyy megasterownik ciągu Dokładnie:lol2: To jednak masz mega wypasiony piec:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 24.02.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ja też jestem chyba za drugą opcją - przynajmniej na kominek będzie można sobie z bliska popatrzeć i skorzsytac z siedzisk na parapetach:yes: u mnie też z części jadalnej nie widać telewizora i to wcale nie jest problem:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 24.02.2012 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Spadnie ci zużycie groszku, czekaj jeszcze chwilkę i będziesz udzielać rad jak obsłużyć i ustawić piec a może jakąś dodatkową fuchę "serviswomen" dostaniesz bo wiesz hym... kobieta to nie odpuści a facet takie mam wrażenie (pracuję z samymi chłopakami) to machnie ręką ty spałaś nawet z tym piecem! no znajdź takiego faceta hahahahaaa No, no! Jak nie będę miała pracy to się poważnie zastanowię Może być fajna robota, w końcu klienci to sami faceci:D My już mieszkamy od 8 lutego więc jestem w trakcie urządzania, jeszcze trochę przed nami. Ciągle czegoś brakuje tu listwa tam półka no i cholerne schody - stolarz się opierdziela, wiec na razie mieszkamy z betonowymi schodami z których się ciągle kurzy i takie tam różne inne blee, blee, blee. A mój dom (dom w amarylisach) w środku szary może czasami za szary plus biel, ale próbuję go trochę rozweselić różnymi zabawnymi "bibelotami" - no nie wiem jak to nazwać no czymś tam :) np. głową jelenia tylko mam nadzieję że nie wyjdzie mi rykowisko! No to faktycznie z tymi rogami to może być ciekawie. Projektantka nam takie do łazienki proponowała:) A w jakiej aranżacji będą? ja też jestem chyba za drugą opcją - przynajmniej na kominek będzie można sobie z bliska popatrzeć i skorzsytac z siedzisk na parapetach:yes: u mnie też z części jadalnej nie widać telewizora i to wcale nie jest problem:no: Dzięki Pasiulku! A telewizora to wlaśnie ma nie być widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 24.02.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A teraz trochę zdjęć, niestety smutnych. Przez te deszcze wychodzą kwiatki, i to niestety dosłownie:-( Krótko mówiąc okazało się, że mamy skopane położenie drewnianej elewacji:sick: i przy schodach w piwnicy mokre ściany (tam, gdzie Pan A nie poprawił). Spec od elewacji już wie, że mam poprawić (oczywiście nie jest szczęśliwy i wciska mi kit, że wciśnie tam akryl! No way). Pan Andruszkiewicz jeszcze nic nie wie, ale przypuszczam, że będzie się migać od poprawy i znowu będziemy musieli uciekać się do gróźb i straszenia:offtopic: Foty: Kuchnia: http://img829.imageshack.us/edit_preview.php?l=img829/9603/img2119bn.jpg&action=rotate drugie okno w kuchni (to przy ławie dla dzieci): http://img196.imageshack.us/edit_preview.php?l=img196/5167/img2118dm.jpg&action=rotate góra drugiego okna w kuchni: http://img268.imageshack.us/edit_preview.php?l=img268/7937/img2116jj.jpg&action=rotate°ree=270&r=0.31107395817525685 góra okna w jadalni: http://img833.imageshack.us/edit_preview.php?l=img833/366/img2114wz.jpg&action=rotate Przejście przy wiatrołapie: http://img31.imageshack.us/edit_preview.php?l=img31/6788/img2122fi.jpg&action=rotate druga strona: http://img28.imageshack.us/edit_preview.php?l=img28/1141/img2121l.jpg&action=rotate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.02.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 oj nieciekawie!!!!!co trzeba będzie elewację poprawiać????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.02.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Balbina, fatalnie. Przykro mi, że znowu coś u Ciebie wyszło. Jak ktoś napisał wcześniej wyczerpałaś już wszystkie limity.To, co mogę doradzić, to poinformuj o tych rzeczach i wezwij do poprawy pisemnie (najlepiej poleconym). A czemu te ściany piwniczne nie zostały wcześniej poprawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts