Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

dla mnie B albo G- ale jak mam byc szczera to naprawde cos trudno wybrac z tylu podobnych aranzacji-zdecydowanie nastepnym razem powinnas przygotowac 3 max 4 wersje (cokolwiekby to nie bylo:)) to wyboru:)

natomiast co do drewna- a gdyby je dac z boku kominka? gdy sie patrzy od frontu to widac tylko kominek a drewno mimow wszystko jest schowane, nie pląta się pod nogami i tez calkiem nieźle wygląda

osz kurde-widzisz a ja mam 350 km chyba sie nie załapie na to ciacho:D

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mi się najbardziej podoba 4 wersja kominka z tą szerszą szarą obwódką. A portalowe kominki są naprawdę b. ładne i takie ponadczasowe. :wiggle: Wejdź sobie na stronę kominkimatlak.pl, już na pierwszej stronie pojawia się taki kominek z szaro czarną prostą obudową z kamienia, takie dwie warsty kamienia nakładane jedna na drugą, w galerii jest co prawda ujęty jako nowoczesny a nie portal. I jeszcze strona http://www.kominki.org tam wejdz w galerie, mnóstwo inspiracji fajnych. Jak coś fajnego znajdę, to podeślę.:wiggle: Edytowane przez Zuzu.1

Witam Cię gorąco Sayed w mych skromnych progach.

Dzięki, o dzięki, że zagłosowałeś!

Jak się człowiek za długo kisi z jakimś tematem to później trudno złapać dystans i perspektywę:yes:

Dlatego dziki raz jeszcze i wpadaj często:)

Koktaj! No trochę daleko, ale pewnie wpadasz do stolicy, więc co się odwlecze i tak dalej:)

Byłaś pierwsza to wybierasz ciacho:D

Koncept na drewno przy kominku to wniosek mężowatego, żeby dom nabrał ciepłego, swojskiego charakteru, bo sama granitowa bryła kominka wydawał mu się zimna i "odhumanizowana".

I karnie biorę sobie Twoje rady do serca i robię szybką selekcję.

Z tych propozycji najbardziej pasuje mi:

C (lub D):

moje%2520wariacje%252017%2520z%2520szar%25C4%2585%2520ram%25C4%2585%25202.jpg

G.

moje%2520wariacje%252020.jpg

H.

moje%2520wariacje%252023.jpg

lub ... K - powiększona wnęka na drewno - myślę, że nie jest taka uładzona, ma więcej surowości, na czym mi zależy:

moje%2520wariacje%252024.jpg

Czyli mamy 4 sztuki na tapecie:)

Edytowane przez Balbina200

Przy poprzednim zestawie miałam wybrany B lub H. Teraz H lub K.

Koniecznie dopasuj kominek do reszty pokoju, korytarza i chyba jadalni (nie znam na pamięć Twojego projektu). Żeby kominek komponował się kolorystycznie i wyglądem z całością.

Powodzenia z decyzjami.

Ala,

moja jadalnia to identyczne kolory jak te na wizkach z linka podesłanego przez Monikę:)

http://www.artdesign.pl/95/jadalnia_warszawa_wnetrza.jpg

Bez zielonej kanapy w tle.

Orzechowy stół, szare ściany, dokładnie te białe lampy.

A krzesła planuję białe i czarne. I może jeszcze jakiś kolor (kobaltowy?)

Więc wszystko w tych samych barwach:)

Widzę, że wszystko będzie do siebie pasowało.

Balbina, a ja czekam na cygańsko-hipisowskie klimaty !! Na razie pokazujesz wszystko bardzo grzeczne ;)

Paaa

E, tam, grzeczne.

To baza.

Będą zasłony w nasyconych kolorach, kolorowe poduchy na szerokich parapetach, siedziska na podłodze, duże zdjęcia na ścianach, będzie brokatowo i całkiem kolorowo:cool:

Balbina pięknie będzie :p, a lampy są rewelacyjne !!!! Czy to są Randomy?

Ehe:)

Balbina rozumiem ,że kominek będzie jak na wizualce przy oknie?Czy wkład masz możliwość wpuścić w ścianę? czy on ma Ci wystawać?Czy Ci wystaje ale zabudowujecie ścianę,że wygląda tak jakby był schowany?

Jeśli chodzi o to drewno koło kominka to może być tylko dekoracyjne i nie musisz go ruszać -tak czy owak rzeczywiście wnękę można by czymś wyłożyć.

Dla mnie H albo G, H wygląda lekko.

Balbina na razie kominek k i ta wnęka jest super. zrób najpierw samą bryłę włóz wkład. a jak już będziesz miała kolor ścian , kuchnie wtedy go obłożysz albo pomalujesz.

ściany będziesz miała tak jak na górnej wizualce szare , nie białe?????

a pomyśl o obłozeniu całego kominka płytami betonowymi ( dam ci namiar).robią na wymiar,a wnęka pomalowana pod kolor.

albo zarzucenia całego tynkiem zewnetrznym w kolorze szarym( moja teściowa miała taki kominek był boski).

bo ja bym jednak nie odcinała tego prostokąta ciemniejszego , tylko 1 kolor zrobiła:p

balbina a teraz do tyczące twoich pytań.

chciałabym się tym zawodowo zając , ale bez szkół wiesz jak jest. na razie wąski zakres - u siebie!!!

mur jest z pustaków i zarzucony marmolitem grafitowym . Prosty. chcesz podrzucę fotkę.

Baterie Paffoni berry. wylewkę muszę zmierzyć.

Balbina fajnie by było to robić:p ale bez szkół ciężko. na razie wąski zakres u siebie!!!:p przynajmniej na architekcie wnętrz zaoszczędzę:lol2:

ogrodzenie proste- z pustaków , zatynkowanych i zatartych u mnie marmolitem grafitowym. na górze parapet z blachy wygiętej na kańciasto ( aby po murze nie ciekło)

baterie paffoni berry.wylewkę zmierzę pózniej, M jeszcze śpi:p

a lustro jest zamontowane na przyklejonych,albi przykręconych do ściany metalowych ceownikach( grubośc taka jaka chcesz ,żeby odstawało_ cdntak powinno być

a jest

u mnie szklarz jak robił lustro dolne do odbił od ściany po swojemu , czyli na kilku przyklejonych do siebie pasków ze szkła. odbite jest tak na 2 .

a na górze u syna jest cała ścian z ytongów odbita od ściany z 4 cm. na to przyklejone lustro i pod spodem płytki.

Iwona muszę spadac do miasta. jeszcze będę pisać , napisz co zrozumiałaś ,,????:D

i powodzenia!!!!!!!!!:yes::yes::yes: na prezentacji

to moja bateria http://www.paffoni.it/pages/paffoni/berry/br080.html

Edytowane przez monika996