Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

Balbina To Tobie naleza sie gratki bo przeciez ty sama wymyslilas ten kominek-my tylko potwierdzilysmy ze jest super :lol2:

GRATULUJE otrzymania posady :hug:Po jak dlugim "przestoju" zaczynasz prace?

Też jestem dumna z siebie, że doprowadziłam do szczęśliwego zakończenia:wiggle:

Czy długa przerwa? Od lipca zeszłego roku.

Miała być przerwa do Sylwestra, ale kasa, a właściwie jej brak, jak wiadomo wstrzymuje prace.

Cieszę się, bo mi to dodało poweru do szybszego spięcia się i zakończenia bez marudzenia i długiego zastanawiania:D

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czekam na wieści o blacie, bo u mnie sprawa leży odłogiem.

Półki bez tylnej ścianki to Expedit z Ikei, ale ma dość spore półki. Nie wiem, do czego potrzebujesz. Ja np. do gabinetu albo będę brać Expedit albo zaprojektuję sobie regał na całą ścianę i dam stolarzowi do zrobienia z kolorowej sklejki.

Blat będzie obrabiany zaraz po malowaniu, bo z tym muszę się mocno spiąć.

Oglądałam Expedita i babka mówiła, że mają tylko tego kratkowanego i jak się nie da tych pionowych wstawek to po pierwsze będzie niestabilny, po drugie zostaną dziurki i chyba niedomalowania, ale tego ostatniego nie była pewna. Zatem albo to nie to albo w Polsce nie ma tego wariantu:-(

Ja chciałabym tę wersję do garderoby na dwie przeciwległe ściany - na jednej będą same wieszaki, na drugiej same półki na ubrania. Na wprost od wejścia byłyby wtedy same szuflady.

Jak nie znajdę gotowych elementów to też zamowię wycięte na wymiar i Tata mi skręci, ale to dłużej i więcej kłopotu (z wymiarowaniem, okleinowaniem krawędzi, jak na miejscu będzie trzeba coś docinać).

Gratulacje z powodu pracy (uchyl rabka tajemnicy co bedziesz robiła), długa mialas przerwe ?

Fajnie , że wszystko idzie do przodu :)

Na razie jestem umówiona na przygotowanie konceptu na gazetkę dla pracowników, więc poćwiczę pisanie;)

Też się cieszę, że ruszyło do przodu:rolleyes:

Ale pozytywow, gratulacje! Ale gdzie foty?!

A plyty gdzie zamowilaś, o co chodzi z bratem? Ależ jestem do tylu?

Płyty tradycyjnie Contractors. Sprawdziłam innych, ale byli najbardziej przekonywujący, realizację widziałam, do tego ceny ciut lepsze niż gdzieś indziej.

Nie brat, tylko blat:) Będziemy same ze Spireą obrabiać blaty do łazienek - ja potrzebuję wrzosowy / fioletowy brokatowy (dla córci) i nabyłam specjalny zestaw z Pary (byłam u nich na mini szkoleniu - z Monią i Salikiem:bye: - na temat tynków: co i do czego się nadaje i jak kładzie).

I będę ćwiczyć:D

Na to lakier jachtowy - kupiony w Tikurilli.

gratuluję i kibicuję dalej kobiecie sukcesu

Balbinapokaz tę scianę betonową i bo jestem ciekawa jak wyszłą. una mojej ścianie też kilka wywierceń.ale tak ma byc!!!

aha ekipa w składzie twoj tata i ty już działa????

Dzięki:)

Ściany niestety nie pokażę, bo dwa aparaty mi padły na budowie (myślę, że od kurzu, który wszędzie wchodzi - będę musiała oddać na oczyszczenia).

Fona też mam słabiutkiego (pożyczonego z biura męża), bo mój też już odmówił mi posłuszeństwa i nie mam kiedy z nim podjechać:-(

Ekipa w postaci rodzonego Taty już działa, ja spadam tam za chwilę (z Mała i zabawkami, jak odwiozę Starszaka do szkoły).

przepraszam,że się wtrącam:),

ale według mnie to nie jest expedit, a regały z serii lack

pzdr serdecznie

ps. cichutko w kąciku podpatruję i czytam , a już wątek o podłączaniu pieca i noclegu Balbiny to jest u mnie kultowy:)

szacunek:)

Nie przepraszaj:no:, tylko wpadaj częściej!:yes:

A teraz witam Cię gorąco w tym pięknym dniu:D

Chyba masz rację z tym Ekspeditem, ale lack nie ma pleców i nie jest węższy? Czy coś pokręciłam?

Prawda, że przeżycia przy budowie są bezcenne:rotfl:?

To jak tak miło zaprasza właścicielka to chyba będę wpadać częściej( do wątku oczywiście:))

Balbinko lack z całą pewnością nie ma pleców i jego charakterystyczną cechą są właśnie te grube płyty.

Moja córka ma pokój właściwie cały w tej serii więc z dozą 99,9% prawdopodobieństwa upieram się ,że to jednak lack:)

serdecznie życzenia z okazji urodzin:):);)

moja młodsza córa też je dzisiaj świętuje, dopiero ósme ( szczęściara:))

pzdr

pohlanka

Płyty tradycyjnie Contractors. Sprawdziłam innych, ale byli najbardziej przekonywujący, realizację widziałam, do tego ceny ciut lepsze niż gdzieś indziej.

Nie brat, tylko blat:) Będziemy same ze Spireą obrabiać blaty do łazienek - ja potrzebuję wrzosowy / fioletowy brokatowy (dla córci) i nabyłam specjalny zestaw z Pary (byłam u nich na mini szkoleniu - z Monią i Salikiem:bye: - na temat tynków: co i do czego się nadaje i jak kładzie).

I będę ćwiczyć:D

Na to lakier jachtowy - kupiony w Tikurilli.

ja też mam te płyty!!!! oni są z okolic Makowa podhalańskiego?????

Dzięki:)

Ściany niestety nie pokażę, bo dwa aparaty mi padły na budowie (myślę, że od kurzu, który wszędzie wchodzi - będę musiała oddać na oczyszczenia).

Fona też mam słabiutkiego (pożyczonego z biura męża), bo mój też już odmówił mi posłuszeństwa i nie mam kiedy z nim podjechać:-(

Ekipa w postaci rodzonego Taty już działa, ja spadam tam za chwilę (z Mała i zabawkami, jak odwiozę Starszaka do szkoły).

o szkoda!111

100 lat dla super laski!!!!!!! gratuluję fajowych dzieci, nowego domu, nowej pracy i optymizmu życiowego. a dla ciebie życie to bajka:p

Balbino, to i ja się dołączam z życzeniami, wszystkiego naj naj naj z okazji 18 urodzin :lol2: oraz z okazji Dnia Kobiet szczególna dedykacja dla Ciebie i pozostałych Pań zaglądających do Twojego dziennika:

Dzisiaj Dzień Kobiet!

Więc cycki w górę i odrzucamy z twarzy gradową chmurę!

Niech żyje cellulit i ‘kurze łapki’!- bo i tak jesteśmy FAJOWE BABKI!!!!!!!! :wave: