Balbina200 11.03.2012 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Nie ma to jak samemu dopiescic szczegóły Ja tez jestem bardzo dokładna i jak coś zaczynam robic to musi byc na igłe-inaczej sie wnerwiam Moj M natomiast taki sam jak Twoj tato-"raptus" Pamietam jak kiedys wrocil z pracy i zobaczył ze nie skonczyam jeszcze malować sufitu w kuchni .Chciał mi strasznie pomoc ale po jego chlapaniu i lataniu wałkiem na wszystkie strony miałam wiecej roboty i poprawek niż to było warte Biedactwo:hug: I na takiego uczynnego kochającego raptusa to nawet się złościć nie można:cool: Widzicie Dziewczyny! Wy to rozumiecie te schizy budowlane:D Iwonko pisałaś że masz dachówke betonową.Wszystko się zgadza ale nie ciężar bo własnie betonowa jest cięższa od ceramicznej (też mam Brassa) Naprawdę? A to niespodzianka! Znaczy, że mój Szwagierek coś przekombinował Ale i tak jest ładna, mocno i zapomniałam napisać, że sporo tańsza niż ceramiczna:D iWONA dla ciebie szpachlowanie mozolne i nudne:yes: ale wiesz każdy ma swoje powołanie.TY nam lepiej pisz!!!! bo robisz to świetnie:D a serniki, biszkopty, murzynek:wave: o rany , ale sposob na odstresowanie:cool: To stanowczo nie moje powołanie:no: Ja już wariuję! Po dwóch dniach! Niesamowita jesteś!! I wielka!!! Zdecydowanie granit ale zdecydowanie nie w polerze. na kominek głosuję za granitem, ale sama go mam więc to czysto subiektywne lubienie . Decyzja podjęta: na podłodze satynowany granit (stanowczo nie w polerze:no: - u mnie w ogóle w połysku to chyba tylko baterie będą), a na froncie czarny basalt (skała magmowa, z dziurkami) albo czarne płytki kwarcytu. Wolimy, żeby kominek nie był zbyt grzeczny i dostojny:cool: Ale tempo prac. Sama nie dawno przechodziłam końcówkę i wiem jaka jest ona wyczerpująca. Trzymam kciuki aby wszystko sprawnie szło. Brawo balibina!!!! Świetnie Wam idzie trzymam kciuki,ze pomyślne wiatry budowlane Oj, trzymajcie, trzymajcie! Potrzebne jak nigdy! W liście "do zrobienia" wpisałaś drzwi wew. nie wiem gdzie chcesz zamawiać ale zamawiaj już bo to ok 6 tyg oczekiwania! Dzięki! Wiem:-( To akurat sądzę, że nie będzie nam jakoś bardzo przeszkadzać, bo teraz niby mamy drzwi, a i tak są wiecznie wszystkie otwarte. Nawet w wc nie można spokojnie posiedzieć, nie mówiąc o kąpieli, bo od razu cała ferajna wpada z jakąś niecierpiącą zwłoki sprawą A dzieciaki i tak się kąpią razem:D jak czytam że Ty z dzieciem na budowie ściany szlifujesz to albo Ty jesteś czarodziejka albo masz czarodziejskie dzieci . Ps. jak młoda, lepiej? Ehh... to nie jest tak ładnie, jak wygląda na ekranie:no: Mała miała do wyboru zostać z opiekunką albo jechać ze mną (a właściwie to było tak: Kochanie, jedziesz ze mną i będziesz się grzecznie bawić czy mam umówić Panią Stasię, która nie umie włączać bajki i nie widzi już literek w książce, więc Ci nawet nie poczyta?). No to czy miała wybór? Musiała być grzeczna:lol2: A na koniec zdjęcie z fona mężowatego - nasza małżeńska łazienka: Proszę wykorektorować wizualnie sprzęcior majstrów, Ten cokół pod baterię na razie musi być, bo nic ciekawszego nie wymyśliłam, ale czuję, że to nie jest moje ostatnie słowo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.03.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Balbina co masz na podłodze w łazience?Czy kamienie do obudowy kominka bierzesz od jakiegoś miejscowego kamieniarza czy od kominków?granitu w polerze nie lubię, wiec satyna w każdym razie mat dla mnie bomba, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 11.03.2012 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Balbina co masz na podłodze w łazience? Czy kamienie do obudowy kominka bierzesz od jakiegoś miejscowego kamieniarza czy od kominków? granitu w polerze nie lubię, wiec satyna w każdym razie mat dla mnie bomba, Na podłodze płytki - Porcelanite Dos. W dolnej łazience będą deski olejowane, ale tutaj są też pod bezbrodzikowym prysznicem Kamień na obudowę sama załatwię. Granit w macie:) od kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 12.03.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Balbinko polecam ten bazalt - widziałam u jednej forumkowej dziewczyny i na kominku i podłodze - jest genialny:yes: łazienka reewellllka:yes: powiec mi co to za płyty te betonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.03.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Balbinko polecam ten bazalt - widziałam u jednej forumkowej dziewczyny i na kominku i podłodze - jest genialny:yes: łazienka reewellllka:yes: powiec mi co to za płyty te betonowe? Pasiczku, dziękuję za miłe słowa. Łazienka nabierze jeszcze wyglądu jak dojdzie oświetlenie, kabina, umywalki, może długie zwiewne firanki i rośliny w doniczkach:) A ten basalt na kominku to nie pamiętasz u ktorej Forumki widziałaś? Chętnie bym zerknęła:yes: Płyty betonowe na wymiar: Constructors:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pohlanka 12.03.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Balbina , Łazienka wymiata (taka moja-chciałabym!!!!).Jak czytam co Ty tam robisz na tej budowie to mam depresję...proszę zdradź koniecznie , też chciałabym mieć takie turbodoładowanie:) ps. Co to za firma Constructors?? czy mają swoją stronę na necie? Marzą mi się takie betonowe płyty na klatkę schodową, z którą zupełnie nie mam pomysłu co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 12.03.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ja własnie też szukam pomysł na ścianę przy schodach:rolleyes:Balbinko - ona nie ma swojej galerii na FM a ostatnio już jej wcale na forum nie ma, kiedy się wykańczała byłam i widziałam na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 12.03.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 napisz jeszcze jakiej firmy jest cała armatura (szczeglnie kibelek i bidet no i wanna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.03.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Balbina, łazienka jest rewelacyjna. Nawet te rzeczy wykonawców nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.03.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Wanna jest wypasiona. Przez nią łazienka wygląda jak pokój kąpielowy - dodam, że z tych luksusowych - a nie jak zwykła łazienka. Dodatki na pewno sporo wniosą. Co do kamienia na kominek to się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia jak te kamienie wyglądają w rzeczywistości i jaki efekt chcesz osiągnąć. Ale czarny kamień raczej bym odradzała - będzie wiecznie widać kurz. Raczej idź w szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 12.03.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 super wanna Iwona pan Wojtek dostarczał ci płyty>????ja mam chyba od niego , czyli Constructors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 piękna wanna, super łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 12.03.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Balbinka, dzieki Tobie znowu mi sie moja wanna zaczeła podobać-bo juz miałam chwile zwątpienia:lol2:Super wszystko wyszło:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 12.03.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Piękna ta wanna, i plyty na kolankowej i czarny grzejnik miodzio, a co z cokolem nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.03.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Balbino Spirea powiedziała ,że masz fajną umywalkę do wanny wolnostojącej,a ja własnie szukam do mojej wanny kibelków i umywalki .W moim dzienniku pokazałam jaką mam już wannę i baterie do umywalki ,jak znajdziesz chwilę to odwiedź mnie i doradź , no i gdzie można Twoją zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.03.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Basia, chodziło mi o wc , bo pytałaś o subway'a i meridian. Umywalki u Balbiny nie widać na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.03.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 no a wc to jakie ma?wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 12.03.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 no a wc to jakie ma?wiesz?wc i bidet widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Nie nadążam To powiem tylko, że na kominek dałabym płomieniowany granit (w KiK to chyba antyk na niego wołają). Łazienka czadowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.03.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Balbina , Łazienka wymiata (taka moja-chciałabym!!!!).Jak czytam co Ty tam robisz na tej budowie to mam depresję...proszę zdradź koniecznie , też chciałabym mieć takie turbodoładowanie:) ps. Co to za firma Constructors?? czy mają swoją stronę na necie? Marzą mi się takie betonowe płyty na klatkę schodową, z którą zupełnie nie mam pomysłu co zrobić Pohanka Kochana! Jak miałam taki zastój trzymiesięczny na budowie, że tylko po domu wiatr hulał, to teraz nadganiam;). I nie ma wybacz, że boli (och, dzisiaj to wszystko:rolleyes:). Do tej pory mieliśmy z M umowę, że ja ze względu na komfort dzieci będę pracować tylko na własny rachunek (bo zawsze Mama będzie "dostępna" i elastyczna w sprawie godzin i ich odbierania). I pomysły, żeby pójść do pracy gdzieś, do kogoś były notorycznie torpedowane:-( Ale przyszedł kryzys i dla stabilizacji naszej sytuacji finansowej (bo oboje byliśmy samodzielni) zapaliło się dla mnie zielone światło:) I teraz ta wizja wolności, a właściwie niewolnictwa tak na mnie podziałała:lol2: Dzisiaj jestem wykończona i wszystko mnie boli (od szyi po palce stóp:-(), ale szczęśliwa. Chłopaki na dole skończyli z gładziami i malowaniem. Ładniusio to wyszło:yes: Jeszcze wpadną jutro na jakieś delikatne poprawki i znikają na dwa tygodnie. Potem znowu się widzimy na obróbce światełek przyschodowych i malowaniu klatki i kuchni. A na klatkę też cały czas myślę nad płytami betonowymi (strona chyba http://www.plyty-betonowe.pl) lub tapecie, żeby trochę przestrzeni/perspektywy tam było. Widzę światełko w tunelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts