Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

Nie ma to jak samemu dopiescic szczegóły :yes: Ja tez jestem bardzo dokładna i jak coś zaczynam robic to musi byc na igłe-inaczej sie wnerwiam :lol2:

Moj M natomiast taki sam jak Twoj tato-"raptus" Pamietam jak kiedys wrocil z pracy i zobaczył ze nie skonczyam jeszcze malować sufitu w kuchni .Chciał mi strasznie pomoc ale po jego chlapaniu i lataniu wałkiem na wszystkie strony miałam wiecej roboty i poprawek niż to było warte :rotfl:

Biedactwo:hug:

I na takiego uczynnego kochającego raptusa to nawet się złościć nie można:cool:

Widzicie Dziewczyny!

Wy to rozumiecie te schizy budowlane:D

Iwonko pisałaś że masz dachówke betonową.Wszystko się zgadza ale nie ciężar bo własnie betonowa jest cięższa od ceramicznej :yes:(też mam Brassa)

Naprawdę? A to niespodzianka!

Znaczy, że mój Szwagierek coś przekombinował;)

Ale i tak jest ładna, mocno i zapomniałam napisać, że sporo tańsza niż ceramiczna:D

iWONA dla ciebie szpachlowanie mozolne i nudne:yes: ale wiesz każdy ma swoje powołanie.TY nam lepiej pisz!!!! bo robisz to świetnie:D

a serniki, biszkopty, murzynek:wave: o rany , ale sposob na odstresowanie:cool:

To stanowczo nie moje powołanie:no:

Ja już wariuję! Po dwóch dniach!

Niesamowita jesteś!! I wielka!!!

Zdecydowanie granit ale zdecydowanie nie w polerze.

na kominek głosuję za granitem, ale sama go mam więc to czysto subiektywne lubienie ;).

Decyzja podjęta: na podłodze satynowany granit (stanowczo nie w polerze:no: - u mnie w ogóle w połysku to chyba tylko baterie będą:D), a na froncie czarny basalt (skała magmowa, z dziurkami) albo czarne płytki kwarcytu. Wolimy, żeby kominek nie był zbyt grzeczny i dostojny:cool:

Ale tempo prac. Sama nie dawno przechodziłam końcówkę i wiem jaka jest ona wyczerpująca. Trzymam kciuki aby wszystko sprawnie szło.

Brawo balibina!!!! Świetnie Wam idzie :yes:

trzymam kciuki,ze pomyślne wiatry budowlane ;) :)

Oj, trzymajcie, trzymajcie!

Potrzebne jak nigdy!

W liście "do zrobienia" wpisałaś drzwi wew. nie wiem gdzie chcesz zamawiać ale zamawiaj już bo to ok 6 tyg oczekiwania!

Dzięki! Wiem:-(

To akurat sądzę, że nie będzie nam jakoś bardzo przeszkadzać, bo teraz niby mamy drzwi, a i tak są wiecznie wszystkie otwarte.

Nawet w wc nie można spokojnie posiedzieć, nie mówiąc o kąpieli, bo od razu cała ferajna wpada z jakąś niecierpiącą zwłoki sprawą;)

A dzieciaki i tak się kąpią razem:D

jak czytam że Ty z dzieciem na budowie ściany szlifujesz to albo Ty jesteś czarodziejka albo masz czarodziejskie dzieci :jawdrop:. Ps. jak młoda, lepiej?

Ehh... to nie jest tak ładnie, jak wygląda na ekranie:no:

Mała miała do wyboru zostać z opiekunką albo jechać ze mną (a właściwie to było tak: Kochanie, jedziesz ze mną i będziesz się grzecznie bawić czy mam umówić Panią Stasię, która nie umie włączać bajki i nie widzi już literek w książce, więc Ci nawet nie poczyta?).

No to czy miała wybór? Musiała być grzeczna:lol2:

A na koniec zdjęcie z fona mężowatego - nasza małżeńska łazienka:

%25C5%2582azienka%2520nasza.JPG

Proszę wykorektorować wizualnie sprzęcior majstrów,

Ten cokół pod baterię na razie musi być, bo nic ciekawszego nie wymyśliłam, ale czuję, że to nie jest moje ostatnie słowo;)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Balbina co masz na podłodze w łazience?

Czy kamienie do obudowy kominka bierzesz od jakiegoś miejscowego kamieniarza czy od kominków?

granitu w polerze nie lubię, wiec satyna w każdym razie mat dla mnie bomba,

Na podłodze płytki - Porcelanite Dos.

W dolnej łazience będą deski olejowane, ale tutaj są też pod bezbrodzikowym prysznicem

Kamień na obudowę sama załatwię. Granit w macie:) od kominków.

Balbinko polecam ten bazalt - widziałam u jednej forumkowej dziewczyny i na kominku i podłodze - jest genialny:yes:

łazienka reewellllka:yes: powiec mi co to za płyty te betonowe?

Pasiczku,

dziękuję za miłe słowa. Łazienka nabierze jeszcze wyglądu jak dojdzie oświetlenie, kabina, umywalki, może długie zwiewne firanki i rośliny w doniczkach:)

A ten basalt na kominku to nie pamiętasz u ktorej Forumki widziałaś?

Chętnie bym zerknęła:yes:

Płyty betonowe na wymiar: Constructors:)

Balbina ,

Łazienka wymiata :) (taka moja-chciałabym!!!!:)).Jak czytam co Ty tam robisz na tej budowie to mam depresję...proszę zdradź koniecznie , też chciałabym mieć takie turbodoładowanie:)

ps. Co to za firma Constructors?? czy mają swoją stronę na necie?

Marzą mi się takie betonowe płyty na klatkę schodową, z którą zupełnie nie mam pomysłu co zrobić:)

Wanna jest wypasiona. Przez nią łazienka wygląda jak pokój kąpielowy - dodam, że z tych luksusowych - a nie jak zwykła łazienka. Dodatki na pewno sporo wniosą.

Co do kamienia na kominek to się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia jak te kamienie wyglądają w rzeczywistości i jaki efekt chcesz osiągnąć. Ale czarny kamień raczej bym odradzała - będzie wiecznie widać kurz. Raczej idź w szarości.

Balbino Spirea powiedziała ,że masz fajną umywalkę do wanny wolnostojącej,a ja własnie szukam do mojej wanny kibelków i umywalki .W moim dzienniku pokazałam jaką mam już wannę i baterie do umywalki ,jak znajdziesz chwilę to odwiedź mnie i doradź , no i gdzie można Twoją zobaczyć

Balbina ,

Łazienka wymiata :) (taka moja-chciałabym!!!!:)).Jak czytam co Ty tam robisz na tej budowie to mam depresję...proszę zdradź koniecznie , też chciałabym mieć takie turbodoładowanie:)

ps. Co to za firma Constructors?? czy mają swoją stronę na necie?

Marzą mi się takie betonowe płyty na klatkę schodową, z którą zupełnie nie mam pomysłu co zrobić:)

Pohanka Kochana!

Jak miałam taki zastój trzymiesięczny na budowie, że tylko po domu wiatr hulał, to teraz nadganiam;).

I nie ma wybacz, że boli (och, dzisiaj to wszystko:rolleyes:).

Do tej pory mieliśmy z M umowę, że ja ze względu na komfort dzieci będę pracować tylko na własny rachunek (bo zawsze Mama będzie "dostępna" i elastyczna w sprawie godzin i ich odbierania).

I pomysły, żeby pójść do pracy gdzieś, do kogoś były notorycznie torpedowane:-(

Ale przyszedł kryzys i dla stabilizacji naszej sytuacji finansowej (bo oboje byliśmy samodzielni) zapaliło się dla mnie zielone światło:)

I teraz ta wizja wolności, a właściwie niewolnictwa tak na mnie podziałała:lol2:

Dzisiaj jestem wykończona i wszystko mnie boli (od szyi po palce stóp:-(), ale szczęśliwa.

Chłopaki na dole skończyli z gładziami i malowaniem.

Ładniusio to wyszło:yes:

Jeszcze wpadną jutro na jakieś delikatne poprawki i znikają na dwa tygodnie.

Potem znowu się widzimy na obróbce światełek przyschodowych i malowaniu klatki i kuchni.

A na klatkę też cały czas myślę nad płytami betonowymi (strona chyba http://www.plyty-betonowe.pl) lub tapecie, żeby trochę przestrzeni/perspektywy tam było.

Widzę światełko w tunelu.