ka_em 14.03.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Pewnie ciągle szpachluje:) A tak na marginesie to podziwiam za zapał i siły. Sama też z M. wyprawialiśy okna bo były do poprawki a ekipa zaśpiewała straszną kasę i w pewnein weekend sami się za to zabraliśmy. I wiem jaka to harówka - chociaż i przyjemność jak sie robi na swoim;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.03.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Balbina pędzisz, że hej. Pozdrowionka zostawiam. Pracy chyba już gratulowałam, a jeśli nie to gratulacje składam teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.03.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ja jak pisałam w moim dzienniku i wannę i baterie wannową i umywalkową kupiłam za bardzo dobrą cenę na allegro. Basieńko, a jaki masz model tej baterii, bo świetnie wygląda i myślałam, że to Starcowa, a one sporo kosztują (tym bardziej, że potrzebuję 2 sztuki plus bidet... I przypuszczam, że na wszystkie razem mam niższy budżet niż na jedną taką firmówkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.03.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 (edytowane) Płyty na sciance kolankowej wymiataja .Rozumiem ze jest ona murowana bo chyba tak ciezkich płyt nie da sie przymocowac do g-k ? Wspominałas ze myslisz o daniu płyt betonowych na sciane przy schodach.Zobacz sobie wiec jak wyszlo to u mikiada.Ja odkad zobaczylam jej sciane jestem w nich zakochana Kakusku! Tak ściana jest murowana, a płyty są przykręcone na śruby. Mój majster zwany Burzą zaliczył kilka wpadek, za które nawet M chciał go powiesić (cenzuralnie nie powiem za co:sick:), a ja nie chcę go widzieć, żeby w afekcie nie zrobić mu krzywdy. I jestem zupełnie przekonana, że nawet sąd by mnie uniewinnił! Lista schrzanionych prac (to super kulturalne określenie na to co zrobił): - WYCIĄŁ KAWAŁEK płyty betonowej na dwóch płytach! (przypuszczam, że po to, aby mu łatwiej było wsunąć przyłącze do grzejnika:sick:), a potem WKLEIŁ to po prostu klejem:jawdrop:. I nic mi o tym nie powiedział! Było to w zeszły poniedziałek - w ostatni dzień kiedy miał skończyć prace. Pod koniec dnia wyjechał i już się do mnie nie odzywa (nie dostałam jeszcze nawet podsumowania prac do zapłacenia). - śruby do płyt betonowych są wkręcone każda pod innym kątem (nie wiem dlaczego nie wyszło mu po prostu na wprost) - do pisuaru założył dwie uszczelki w jednym miejscu jedna na drugą, a w drugim miejscu nie założył wcale i przy spłukiwaniu lała się woda - oczywiście też o tym nie wspomniał. Wczoraj przyjechał wujek to naprawił. - miał pościągać do malowania kaloryfery - nie ściągnął i mamy nieskończone malowanie pokoi (wujek wczoraj je poodkręcał i obrobiliśmy podejścia gipsem, ale nie wysechł tak szybko) - wnęki w oknach w łazienkach wyglądają tragicznie - nieprzeszlifowane tynki zostały od razu zagruntowane i pomalowane. Efekt: góry i doły:bash: Teraz będę musiała ścierać farbę i zaciągać gipsem (podwójna robota). Dlatego teraz wszystkie pozostałe robię już sama. - nieobsadzone parapety u córci (nie zdążył) - niepodłączona bateria w naszym bidecie, bo podobno bidet jest źle obsadzony (wujek się mu przyjrzy 4 kwietnia to będę mogła coś więcej powiedzieć) - nieskończone fugi na parterze i nad lustrem w naszej łazience - nie zrobiona zabudowa k-g jednego geberita - i jeszcze sporo mniejszych drobiazgów Ogólnie prace zostały rozgrzebane i zostawione. A teraz ma jakąś robotę na trzy tygodnie i u nas zostawił taki bałagan:eek: Po takich fuszerkach nie będę czekać na niego, tylko część robię sama, a na resztę muszę znaleźć kogoś kto to zrobi. edit - a w sprawie płyt betonowych na korytarz to ślicznie wyglądają (i dlatego nad nimi dumam:)) ale jak to powiedział mój kumpel, który wziął się za projektowanie wnętrz - muszą mieć przestrzeń i bardzo popularne się robią. Edytowane 14 Marca 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.03.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Iwona ty masz laminat, czy lacobel na ścianie???? bo laminat brzmi intrygująco? jaka ścianę masz przy umywalkach???? i pokaż co wymyśliłaś na kominek. ja za tym dziurkowanym bazaltem bym była No tak, chyba mało precyzyjna byłam z tym laminatem:) Czarny laminat jest w kolorze moich płytek na ścianie i nad umywalkami. Zdjęć nadal brak:( Obiecuję poprawę jak zdobędę odpowiednie narzędzie;) Na kominek idzie dziurkowany basalt (4 duże płyty). Może będę żałować, że nie łupek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.03.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A ja po duższym zastanowieniu dałabym coś kontrastowego na blat; coś co trochę ociepli to wnętrze - może drewniany blat? Droga Ka-emko! Dziękuję za podpowiedź. Aż obawiam się, że aż tyle odwagi to ja nie mam, żeby tak odważny zestaw zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.03.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Iwona co slychać na placu boju????? Wczoraj do późna malowałam, żeby jak najwięcej zrobić przed dzisiejszym przyjazdem ekipy Patryka od podłóg i zostawiłam kompa na budowie:( Zresztą jak dotarłam do domu to zrobiłam sobie długą kąpiel, żeby zmyć z siebie te ślady po farbie, a potem... padłam. To był zasłużony odpoczynek:D Dzisiaj z rana zjechało dwóch chłopaków i wzięło się za przygotowanie podłogi pod położenie desek. I tak skutecznie pracowali, że bardzo szybko zaczęli impregnować podłogę i zapachami, ktore nieboszczyka wypędziłyby z domu, pogonili nas z budowy. Zdążyłam tylko pomierzyć garderoby. Teraz rozplanowuję... Wróciliśmy po dwóch godzinach i wzięliśmy sie za ostatni etap izolacji tarasów. Pierwsza warstwa została położona - jutro druga i taśma uszczelniająca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.03.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Balbina tak mam hansgrohe axor starck,udało mi się kupić zarówno i wannową i umywalkową po znakomitych cenach.Po normalnych bym nie kupiła.Teraz muszę bidetową dokupić ,zastanawiam się czy ma sens kupić do kompletu ,czy jakąś połowę tańszą o podobnym kształcie.Balbino trzymam kciuki za Was, gdybym mieszkała bliżej to bym Ci pomogła z malowaniem!Podziwiam Cię -praca,budowa, 3 dzieci i na pewno dużo więcej innych pozytywów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.03.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 no to Iwona odwalasz kawał roboty z tym szpachlowaniem- itp. ja nic z tego nie umię . czyli dziś podłogi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 15.03.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Och jestem ciekawa tego orzecha. W sklepie bardzo mi się podobały te dechy ale nie widziałam całej podłogi.Pewnie będzie piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.03.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Orzech wiecej niż cudny jest To są gotowe, olejowane/lakierowane deski, z faza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.03.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Balbina tak mam hansgrohe axor starck,udało mi się kupić zarówno i wannową i umywalkową po znakomitych cenach.Po normalnych bym nie kupiła. Teraz muszę bidetową dokupić ,zastanawiam się czy ma sens kupić do kompletu ,czy jakąś połowę tańszą o podobnym kształcie. Balbino trzymam kciuki za Was, gdybym mieszkała bliżej to bym Ci pomogła z malowaniem!Podziwiam Cię -praca,budowa, 3 dzieci i na pewno dużo więcej innych pozytywów. No to już Ci zazdroszczę tych baterii;) Są świetne:yes: W takim układzie to ja bym odżałowała i kupiła do kompletu:rolleyes: Jedna taka odstająca będzie razić przy tych cudach:cool: Dzięki Ci Basiu za chęć pomocy! Na razie mam przestój z większym malowaniem na czas kładzenia podłóg. Malowałam dzisiaj co prawda, ale mikrusią spiżarkę, tak małą, że jak machałam wałkiem (bez teleskopu, bo zaczepiał o sąsiednią ścianę...) to musiałam uważać, żeby nie dotknąć którejś z trzech pozostałych ścian;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.03.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 no to Iwona odwalasz kawał roboty z tym szpachlowaniem- itp. ja nic z tego nie umię . czyli dziś podłogi:) Monika! To tylko pozazdrościć, że miałaś tak dobre ekipy, że nie potrzebowałaś się tego uczyć Tak, dzisiaj położyli podłogi w pokojach chłopaków. Jutro się biorą za rodzicielską część! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.03.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Och jestem ciekawa tego orzecha. W sklepie bardzo mi się podobały te dechy ale nie widziałam całej podłogi.Pewnie będzie piękna. U chłopaków na razie jest hmmm... zwyczajnie i tak domowo się zrobiło:) Myślę, że ta podłoga jeszcze sporo zyska jak dojdą listwy i meble. Będzie dla nich cudownym tłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.03.2012 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Orzech wiecej niż cudny jest To są gotowe, olejowane/lakierowane deski, z faza? Wszystkie dechy (poza schodami) będą z fazą (V-fugą). U dzieciaków są deski lakierowane 11 cm, na korytarzu i na całym parterze lakierowane 13,5 cm, a w naszej sypialni, garderobie męża, moim pokoju do pracy (będącym przy okazji pokojem gościnnym) i w dolnej łazience będą olejowane dechy 14,5 cm. Jutro kładą te olejowane. I tych najbardziej nie mogę się doczekać Dzisiaj przyszły też podłogi z Vip Parkietu. Będę teraz leżakować do zakończenia montażu schodów, czyli jakieś dwa tygodnie. Ponad tona desek. Przerzuciliśmy je z moimi rodzicami. Zaizolowałam też powtórnie duży taras, a rodzice kładli płyty k-g w garażu (tam, gdzie miały być płytki, które postanowiłam zamienić na tynk mozaikowy:)). Jutro kończą garaż i może uda się im obsadzić któryś z trzech parapetów, a ja biorę się za izolację drugiego tarasu (na szczęście małego;)), daszku nad wejściem i za skończenie malowania spiżarki. Muszę też jeszcze rano podjechać do firmy od basaltu zapłacić za płyty, bo mają je jutro dowieźć, a Kominki zabrać do cięcia do Zielonej. Wzięłam od razu na ścianę do pobliskiej łazienki i Kominki też je wezmą do przycięcia:). A w sobotę ma być super ciepło i mamy zaplanowane całą rodziną czyszczenie ogrodu z pozostałości budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.03.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ale fajnie się dzieje:yes: nawet rodzice pomagają moi tylko uprzykrzali;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.03.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Iwona masz super rodziców!!!!całusy dla nich od koleżanki z forum:) bazalt będziesz miała w łazience???? oj- już jestem ciekawa tej łazienki:) a ta spiżarka była dla ciebie dziś jak pstryknięcie palcem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.03.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Balbina tempo u was imponujace, masz rację ,że listwy dopełniają podłogi, tak jak fuga kafle.A jakie listwy przypodłogowe dajesz?A tak przy okazji jakie masz parapety wewnętrzne?poszukam może coś zobaczę, bo nawet nie kojarzę koloru okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.03.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Pracowity dzień się szykuje! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 16.03.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ale fajnie ze rodzinne to wykanczanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts