Balbina200 19.03.2012 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Balbinko wysokosc kuchni masz 2,44 cm? Ja tez obnizam sufit do 2,50 cm tylko ze chciałabym aby wysoka zabudowa była "cała schowana" wiec planuje zrobic prostopadła scianke od sufitu do gornej krawedzi szafek (mam nadzieje ze zrozumiałas) dlatego pytałam czy moze to byc zrobione na styk czy musi byc jakis luz Mam zabudowany sufit na równo nad kuchnią i jadalnią, aby ukryć podciągi i jedno dodatkowe obniżenie nad wysoką zabudową i wyspą, aby wizualnie je spiąć i podkreślić. I do tego podwójnego opuszczenia jest właśnie 244 cm. Podoba mi się wysoka zabudowa z poziomą przerwą - tzn. szafki do około 2 metrów, potem ze 25 cm pustki i szafka podwieszona od góry. Ale u nas będzie za nisko na takie rozwiązanie:( Pozostaje zatem zrobić klasycznie, czyli od góry do dołu lita zabudowa. I w takiej sytuacji będę albo musiała zrobić tę prostopadłą ściankę albo dołożyć blendę w kolorze szafek (tak, jak się to robi po bokach szafek). Wszystko będzie zależało od tego jaka wysokość zostanie nieobjęta szafkami:) PS dzieciaki już zapomniały... i znowu szaleją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 MODENA!!! Możesz pokombinowac z nimi i np środkowy panel zabejcowane na szaro, te podziały poziome paskudnie modne sie zrobiły ( sama takie zamowilam) No właśnie wiem, że to teraz trendy, a ja nie lubię iść w linii;) Dlatego ta Modena do mnie przemawia - jest najprostsza (prostszej nie mają). Lub ta Praga - też bez obramówki. Te drzwi to tylko na piętro - muszą być jednokolorowe, bo planuję na ścianach tapetki ze zdjęciami Maluchów i myślę, że za dużo by było, gdybym jeszcze dołożyła szary. Choć takie nietypowe zestawienia bardzo mi się podobają Na parterze będą zlicowane białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ojojoj!!! Cudna łazienka! Cudna podłoga! I cudne krzesła w cudnej cenie!!!:cool: A Młode są rewelacyjne! Dziękuję Rasieńko! Młodzież jest szalona i za nimi nie nadążam, a dokładając do tego budowę - mam oczy dookoła głowy i czasami nie wyrabiam na zakrętach;) Ale jak to mówi moja Mama: jak pójdziesz do pracy to odpoczniesz:cool: Tego się trzymam:lol2: i lecę dalej:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.03.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Balbina, niezły manipulant z Twojego młodego. Kaca moralnego schowaj głęboko do kieszeni Co do drzwi: MODENA! MODENA! MODENA! Ja je kocham od kilku miesięcy. Macałam w LM, fajne są, gładkie, bez sęków. Gładkie biorę do łazienki, do pokojów z szybą. Obecne drzwi też mam z Radexu. Moi rodzice od 10 lat również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 19.03.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 To moze w ten środek madery uda sie te tapetki wkleic... Nie wiem co za jedne więc moze głupi pomysł... Moje dzieci z tych niebrojacych, chłopaki od komputerów odganiac trzeba, podwórko, piłka rower to kara czyli jak coś broja to informatyka, a nie malarza trzeba wzywać Moze dziewczyny bedą NORMALNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.03.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Źle mi po tym dzisiejszym dniu:-( Zupełnie niepotrzebnie. Czasami dzieciaki potrzebują naprawdę wyraźnego sygnału, że nabroiły. Myślę, że dzisiaj rano były jak aniołki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.03.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 dzieciaki już zapomniały... i znowu szaleją... A nie mowiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 19.03.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witaj Balbino, jeśli chodzi o drzwi to jak dla mnie Praga, fajne, proste a dzieciaczki masz boskie:lol2: takiej trójce to trzeba czas zapełniac co do minuty, szczególnie na wychodnym i miec oczy dookoła głowy ja przy mojej dwójce też mam wesoło b. często, pozdrawiam serdecznie ps. podłoga b. ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 MODENA! MODENA! MODENA! Ja je kocham od kilku miesięcy. Macałam w LM, fajne są, gładkie, bez sęków. Gładkie biorę do łazienki, do pokojów z szybą. To dokładnie odwrotnie niż ja planowałam:rotfl: U mnie w planach do pokoi są pełne, a do łazienek też pełne lub własnie z mleczną szybą A rozmawiałaś bezpośrednio w Radexie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 To moze w ten środek madery uda sie te tapetki wkleic... Nie wiem co za jedne więc moze głupi pomysł... Moje dzieci z tych niebrojacych, chłopaki od komputerów odganiac trzeba, podwórko, piłka rower to kara czyli jak coś broja to informatyka, a nie malarza trzeba wzywać Moze dziewczyny bedą NORMALNE A wiesz, że to może być niegłupi pomysł z tą tapetą pośrodku:)? U mnie na tapetach mają być zdjęcia dzieci:yes: A komputer to też chętnie jest u nas grany, ale piłka i chowanego i malowanie i gotowanie i łażenie po drzewach i wszystkie inne szaleństwa jeszcze na pierwszym miejscu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Zupełnie niepotrzebnie. Czasami dzieciaki potrzebują naprawdę wyraźnego sygnału, że nabroiły. Myślę, że dzisiaj rano były jak aniołki... Wiem, że ważne:yes: A aniołki to kto? Tutaj takie nawet po wielkiej drace nie zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 A nie mowiłam No właśnie... zawsze szaleją... cokolwiek bym nie zrobiła... A może przestanę cokolwiek robić? Przynajmniej nie będę się denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 ja przy mojej dwójce też mam wesoło b. często Zuzu! Masz chłopców czy dziewczynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) Podsumowanie dnia - dzisiaj był dzień szczotki i pędzla. Czasami potrzebuję porobić tak nieskomplikowane prace, aby odzyskać wewnętrzną równowagę, Moje zadania zakończone sukcesem: - wyczyszczony i rozpalony piec - odgruzowana i wyczyszczona kotłownia i cała piwnica - zabezpieczona kartonem podłoga u Starszaka, zrobiłabym i kolejny pokój, ale skończyła się taśma:( - położony akryl na połączeniach ścian w spiżarce (jak zaczynałam budowę nawet nie sądziłam, że takimi rzeczami będę się zajmować) - pomalowany po raz pierwszy na srebrno kawałek opuszczonego sufitu w pokoju, który miał być dla kosmonauty za chwilę lecę pomalować powtórnie, bo o 8 rano! ma przyjechać ekipa montażowa do szaf z Ikei, a potem mają być jeszcze kominki:) Chłopaki położyli prawie całą podłogę w sypialni i zostali skończyć garderobę i mój pokój do pracy. Olejowany szeroki orzech. Jest pięęęękny, nasycony, aksamitny! Uwielbiam go! Rozmiar jednak ma znaczenia:D Edytowane 19 Marca 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.03.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 To dokładnie odwrotnie niż ja planowałam:rotfl: U mnie w planach do pokoi są pełne, a do łazienek też pełne lub własnie z mleczną szybą A rozmawiałaś bezpośrednio w Radexie? Nie, ale wiesz, ja mam jeszcze duuużo czasu Jak się czegoś dowiesz, to daj znać! Chłopaki położyli prawie całą podłogę w sypialni i zostali skończyć garderobę i mój pokój do pracy. Olejowany szeroki orzech. Jest pięęęękny, nasycony, aksamitny! Uwielbiam go! Rozmiar jednak ma znaczenia:D A nie podzieliłabyś się z nami tym widokiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.03.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Balbina, a czym malujesz na srebrno? podaj namiary farby pliz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 19.03.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Zuzu! Masz chłopców czy dziewczynki? Mam chłopca i dziewczynkę, dwa diabełki, chłopiec młodszy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Nie, ale wiesz, ja mam jeszcze duuużo czasu Jak się czegoś dowiesz, to daj znać! A nie podzieliłabyś się z nami tym widokiem? Z nieukrywaną przyjemnością podzieliłabym się Jakbym miała czym je zrobić Pisałam już, że dwa aparaty szlag trafił na tej budowie:( Sądzę, że to od wszechobecnego pyłu budowlanego:-( Prosiłam M, żeby przyniósł jeden z biura, ale powiedział, że kolejnego w moje ręce nie powierzy, bo potrzebują Ale spoko, jutro tam podjadę to nawet siłą, ale go zdobędę A te Twoje ceny fiu, fju! Takich fajnych to jeszcze nie widzialam:no: Coraz bardziej mi się te drzwi podobają! Chyba będę czekać Do Radexu oczywiście zadzwonię i napiszę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Balbina, a czym malujesz na srebrno? podaj namiary farby pliz. Taika Tikurilla, kolor - coś z perłą (jutro sprawdzę). Podobno trudna do malowania, bo widać każde pociągnięcie walka. Pomyślałam, że taki nieduży kawałek to lepiej machnąć małym wałkiem, ale obawiam się, że to nie był najlepszy pomysł Na razie poszła pierwsza warstwa, jutro z rana machnę jeszcze raz to będę mogła szczegółowo powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.03.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 to od razu zrób foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts