Karolina i Artur P 20.03.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 CZeść Balbina!!!! Ale pędzicie suuuuper, uwielbaim szybkie akcje Trzymam kciuki i postaram sie wszystko nardobić, bo przez tą przeprowadzkę mam megaz zaległości u wszystkich.... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 20.03.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Uwielbiam te opowieści o postrach, jakbym dzieci z bullerbyn czytała, albo Mikołaja Ile Twój starszak ma lat? Moj taki poważniak i moze ten młodszy ten styl przejmuje przez opatrzenie... Moze dziewczyny ich rozruszaja, choć ostatnio zabawa w walkę jest na topie.. Pomysł z lustrem super, jeśli masz w łazience okno to podciecia nie są potrzebne, tak mi ostatnio w studiu drzwiowym powiedzieli, ze w domkach tych podciec raczej sie juz nie robi. Mój starszak w maju skończy 7 lat. Gdzieś czytałam, że rozbrykane dzieci gdzieś koło 9 lat powinny się trochę uspokoić. Czekam na ten okres jak na zbawienie, choć szczerze powiedziawszy mało w to wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 20.03.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 O, to dobrze wiedzieć, że mogą podciąć U mnie niestety będzie to konieczne. Może bym wtedy się zdecydowała na przeszklone wszędzie Pomysł z lustrem dobry! Chętnie bym zgapiła, ale mąż by mi na zawał zszedł Jeszcze nie dzwoniłam do Radexu. Dzisiaj miałam zachrzan na budowie. Miały być cztery ekipy: - podłoga górna miała się kończyć - Andruszkiewicz miał zabrać śmieci, odkopać budynek, zaizolować ścianę pod schodami i obudować zasuwę burzową - kominki miały rozpocząć montaż - a ikea składać szafy. Jedna ekipa się nie pojawiła;) Pytanie (retoryczne) która? Ja dzisiaj zabezpieczałam drewniane podłogi, przemalowałam na szaro ścianę w garderobie Busia, raz jeszcze pociągnęłam Tiką kosmiczny sufit (po drugim razie stanowczo lepiej - i dużym wałkiem!, ale nie jest to ostatnie słowo;)), położyłam ostatnią warstwę białą w spiżarce. I latałam niezliczoną ilość razy między drabiną, parterem i piętrem. Potem tour po odbiór dzieci i z całą ferajną na trening Starszaka. Wróciliśmy przed 20-stą, zrobiłam leniwe kluski i serowe placuszki i dopiero siadłam. Nie czuję nóg! Ale dzień zaliczam do wyjątkowo udanych! Na potwierdzenie zdjęcia: montuje się kominek: Jest wielki:D M zachwycony! Cztery razy!!! przyjeżdżał na budowę oglądać jak go stawiają i za każdym razem nie mógł wyjść Orzechowa podłoga w moim pokoju do pracy: W sypialni i garderobie M: zbliżenie na cudne dechy: Szafa u Młodego: szafa u Starszaka (po lewej kawałek srebrnego sufitu): widok na rurę do rozprowadzenia ciepłego powietrza: Pierwszą rzeczą, jaką dzieciaki zrobiły na widok szaf to wchodzenie do nich i zabawa w chowanego:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 20.03.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 wariatka:yes: no a czy ty byłaś jedna????? czy więcej miała mam takich diabełków???? Mam dwie siostry. Ale na szczęście dla Mamy, tylko jedno dziecko miało takie niezrównoważone pomysły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 20.03.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 CZeść Balbina!!!! Ale pędzicie suuuuper, uwielbaim szybkie akcje Trzymam kciuki i postaram sie wszystko nardobić, bo przez tą przeprowadzkę mam megaz zaległości u wszystkich.... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Trzymaj, trzymaj! Mnie już ręce od tego bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.03.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 alee ten orzech jeeeeest cudny:yes: szafy znam, nawet jedną z nich mam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.03.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ależ ten orzech jest pięęęęękny. Już się nieśmiało wpraszam na poleżenie na nim . No zazdraszczam drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.03.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 superowska podłoga, szafy ogromne i dzieciaki bomba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.03.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 świetne te szafy! ja chcę zdjęcia srebrnego sufitu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 21.03.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Balbina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jaki Ty masz orzech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co za boska podłoga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Proszę, napisz, jaka firma, jaka szerokość, i za ile! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.03.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 To sie teraz nie odgrzebiesz z ochow i achow, ja sie dolAczam naturalnie, nawet szafy super choć za przesownymi nie przepadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Podłoga cuuuudniasta Szafy bardzo fajne czekam na więcej fotek i kolejne postepy bo teraz to będzie laaaawina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 21.03.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Balbinko, moja NIEDOSZŁA orzechowa podłoga piekna i moja NIEDOSZŁA szafa z Ikei również juz wyjasniam: zamiast orzecha mam jesion koniak-a zamiast drzwi Ikei-drzwi a'la Ikea (made by stolarz:)) Dzieciaczki -żywe srebra, nawet bez Twoich opisów to widać.I dobrze.O to chodzi, gdy sie jest dzieckiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.03.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 cuuudnyyy ten orzech !!!!!!!! :D szafy też piękniaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 21.03.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Dzięki baaardzo dziewczyny! Z orzechową podłogą, jak ze wszystkim, jednym się podoba, innym nie. Ja ją kocham miłością ślepą od zawsze i jestem mega szczęśliwa, że ją mam:) Ala - zapraszam na leżanko:) Powiedz kiedy to przywiozę choć materac;) Tataraczku - zdjęcie sufitu obiecuję jak dorobię trzecią warstwę, bo na razie byś się zniechęciła (mam nadzieję, że po trzeciej już będzie sie nadawał do pokazania:rolleyes:) Paśku, a jak Ci się sprawuje ta szafa, bo mi się bardzo podobają (szczególnie ta czarna z delikatnymi aluminiowymi listewkami), ale trochę boję się o szkło u tych moich wariatów... Sharlotka - te dechy kupowalam w Demoprojekt - lakierowane 11,5 cm (dlh) - 199 zł, olejowane 14,5 cm - 245 zł minus 5% rabatu). Na parterze będą jeszcze lakierowane 14,5 cm za 235 zł z vipa (to cena z zeszłego roku) - na opakowaniu desek jest napis Prestige Parquet (jakoś tak). e-mólku - ja też nie przepadam za przesuwnymi drzwiami, ale te czarne mnie urzekły, a były tylko w opcji przesuwnej. Karola - no na razie nie będzie tak lawinowo, bo jeszcze walczę ze stolarzami, ale terminarz mam napięty. Jutro zaczynamy pierwsze gruntowne porządki. Na tapetę idą łazienki, garderoby i szafy do umycia. W piątek wchodzi Darek Lasek i zaczynamy kłaść schody. W sobotę kończy. Na poniedziałek muszę umówić szklarza do pomierzenia szkiełek przy schodach (wcześniej nie mógł, bo schodów nie było;)) i może wpadnie chłopak od Patryka na pomiar balustrad co do milimetra. Po trzech tygodniach ma być montaż. Zaraz wychodzę (z dzieciakami, bo M wyjechał) odebrać kominek, bo chłopaki zadzwonili, że skończyli. Hazelku - jesion koniakowy też jest śliczny:yes:. Pokazywałaś już jaki konkretnie wybrałaś? Lidzia i Monika - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 21.03.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Wróciłam. I jest mi smutno:-( Mój kominek ma trzy wpadki: - jedna - to po prawej stronie jest przejście i nie kominek kończy się równo na linii przejścia, tylko w jego połowie:( - nie wyczytałam tego z rysunków technicznych ani na wizualizacji nie było tego widać, ale podobno bardziej się wkładu w drugą stronę nie dało wsunąć, bo był komin, więc musiało tak być (lub mogliśmy zmniejszyć wielkość wkładu) - co mnie nie pociesza, bo jestem estetka i widzę ten drobny mankament:( - druga - szyba nie otwiera się do końca (czyli do samej góry), tylko zatrzymuje się 1/3 - 1/4 od końca wysokości. Podobno w żadnym wkładzie się do samej góry nie otwiera ze względów bezpieczeństwa (żeby dym nie leciał na zewnątrz wkładu), ale mi się to nie podoba i całkowicie zburzyło ideę tego kominka, żeby wyglądał jak otwarte palenisko i że będziemy siedzieć przy prawdziwym żywym ogniu, a nie ogniu za szkłem. M chyba tego nie zauważył. Jutro wraca i jest taki napalony na ten kominek, że nie wiem jak mu to powiedzieć, że zamiast otwartej przestrzeni będzie miał przestrzeń z kawałkiem szyby... Wygląda to dokładnie tak jak na tym zdjęciu - to jest maksymalne podniesienie: - no i ostatnia kwestia to wysokość kominka - w projekcie biały pas pod kominkiem miał wysokość 10 m. Wizualnie wyglądało to bardzo mało i poprosiłam o zwiększenie przynajmniej o 5 cm. I tak zrobili. Ale na żywo nadal mało mi się wydaje, jakby był za wielki i za ciężki:-( Jak go zobaczyłam to spytałam chłopaków czy można go rozebrać i podnieść o kolejne 5 cm. Spojrzeli na mnie jak na kosmitkę... Wiem, że jak dojdzie biała farba to też będzie inaczej wyglądać, ale muszę się z tym przespać. Na razie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Hej Balbinko:) Głowa do góry! Dechy orzechowe masz jaj.biste! Kominek odlotowy! I wcale nie wygląda ciężko:no: Jedynie nie zgodzę się z tym otwieraniem szyby. Ja mam otwieraną do samego końca - minus 2 cm na rączkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Iwona szczerze?Nie poprawiaj kominka, jest dobrze NAPRAWDĘ.Zapytaj kominkarzy, czy z szybą da się coś zrobić. Monsanbia jak byłam u niej z dziewczynami tłumaczyła coś (pamięć ma zawodna), że ludzie od kominka jakieś zabezpieczenia zdejmowali żeby się kominek otwierał. Niestety nie zakumałam do końca o co chodziło. Wiem, że o otwieranie szyby, ale nie pamiętam czy o to, żeby nie opadała czy właśnie żeby uniosła się na całą wysokość.Z tym przejściem nie zrozumiałam o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.03.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 O widzisz ! Zanim skończyłam pisać już Rasia Ci napisała, że można. Głowa do góry , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.03.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Balbinko - z przejściem też nie wiem o co kaman a reszta jest bezbłędna ! Szyba do wyjaśnienia - może zwróc się z pytaniem do producenta albo popatrz dokładnie na rys techniczny - zapewne był dołączony do wkładu. Wiem jak to jest ja się człowiek nastawi na jedno a wyjdzie inaczej. Nam tez się marzył taki otwarty kominek ale potem sie okazało, że przy REKU nie można miec otwartego paleniska i zrezygnowaliśmy. Bo REKU będzie nam służyć cały rok a kominek tylko sezonowo i okazjonalnie. Głowa do góry !!! Będzie dobrze !!! Ps, Szafy są piękne - mi bardziej podoba się biało-srebrna. Chyba odgapię do gabionetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts