Balbina200 25.03.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Balbina drzwi świetne, Radex mam upatrzony od roku wersja 1 i 2, a zdradzisz ile kosztują filo do malowania, czy można je zamontować do kotłowni (mam wejście z wiatrołapu , byłyby prawie niewidoczne)? czy to tylko pokojowe? Cronin - je je będę montować właśnie we wiatrołapie, ale do korytarzyka prowadzącego do garażu, żeby były prawie niewidoczne, ale do kotłowni powinny być podobno p-poż, więc te raczej nie spełniają tych założeń. A chłopaki mogą też zrobić takie drzwi dotykowe (bez klamki), więc wogóle nic by na nich nie zwracało uwagi, ale to jest dopłata jakieś tysiąc złotych:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 25.03.2012 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Drzwi na dół - rewelacja Co do górnych moje zdanie znasz - Modena! Ale rozumiem, że ponad 200 zł (bo i materiały, i montaż) na sztuce robi różnicę. Tylko sprawdź jak ten orzech ma się do Twojego orzecha. Narendilu, ja chyba pójdę w tą Modenę, muszę totalnie wyliczyć jak wyjdzie. A z montażem to mój Tata się deklarował, że je poobsadza (chociaż nie widziałam jeszcze drzwi w jego wydaniu:cool:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 25.03.2012 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Balbina - teraz mi tu wyjeżdżasz z takimi pięknymi drzwiami (filo) jak moje już zamówione i się robią ?????!!!!!!!!!!!!!! Cudo po prostu i szlag mnie trafia, że ich nie znalazłam. Zazdroszczę niezmiernie !!!!!!!!!!!!! Ale będzie czad!!! Napisz co dziś zrobiłaś bo cos czuję, że nie próżnowałaś Ps. ja też dziś miałam chwilę z majzlem i młotkiem Ojej! Pinakoladko, ja je dopieo w czwartek odkrylam:( i od razu się podziliłam znalexiskiem! A do pracy ruszam ostro jutro! Będą u mnie następujące ekipy: - kopara do odkopania budynku z przodu i poprawienia izolacji pod schodami:( - Robert alarmy - potencjalny stolarz - szklarz po wymiary - jeszcze ktoś, ale zapomniałam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 25.03.2012 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Balbina szkoda,że nie jesteś moją sąsiadką,dalej uważam ,że jak kobieta robi sama w domu- maluje tapetuje, kafelkuje ,burzy ścianę to jest zarówno przez mężczyzn tak jak kobiety odbierana jako marsjanin. Basia, razem byśmy świat zawojowały;)! A tak na poważnie to przecież nie ma w tym wielkiej filozofii, po prostu tak wyszło, że musimy same, bo inaczej byśmy domów nie miały:(... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 25.03.2012 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 OJ ciekawa jestem schodów. A podłogi wyszły rewelacyjnie. Wygladają jak satyna - aż chce się dotknąć. Schody ładniejsze od podłóg:yes: Zdolny Pan Lasek:D A dotkąć się chce, moglabym tak na nich siedzieć i patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 25.03.2012 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 To może chociaż ja raz pomogę, jako osoba "zapóźniona" nigdy nie mam okazji Mam Corian od 6 lat i nie mam do niego zastrzeżeń - świetny i łatwy do utrzymaniu w czystości, zero plam ale ja mam jasny w drobne ciapki... dlatego nie widać tych drobniusieńkich rysek, jakie na nim są. Jak się spojrzy z poziomu blatu na oświetloną powierzchnię, to je widać - ale tylko wtedy. A jak wiadomo, większość ludzi raczej tego nie robi... zakładam, że na antracycie te ryski mogą być bardziej widoczne. Może jednak spróbuj z tymi twardszymi, chyba, że różnica w cenie jest duża Dzięki Bambi! Balbina, byłam ostatnio u kamieniarza. Tak z ciekawości i żeby się upewnić, że obecnie stać mnie tylko na laminat Pani opowiadała mi o tych kwarcytowych, gwoździem ich nie zarysujesz Nie żebym planowała, ale nigdy nie wiadomo, co mój diabeł może wymyślić! Ja swego czasu naprawiłam rodzicom meble wbijając po prostu gwoździe, bo klej biurowy nie chciał trzymać. Narendilku! Granit podobno jest mocniejszy od konglomeratu kwarcytowego (tak powiedziała Pani, która obydwa sprzedaje - na konglomeracie nie można stawiać gorących garnków, bo w %% jest tam żywica) Ja mam niestety problem z laminatem (bo w pierwszej kolejności o niego pytałam), bo maksymalna szerokość laminatów to chyba 132 m, a jak potrzebuję 160:( Balbina, super te zlicowane drzwi. Jaki jest ich orientacyjny koszt? Poszukam namiary na wylewkarzy, bo kiedyś brałam od Monsanbii. Spirea! Dzięki:hug: Umówiłam już chłopaków na wtorek:D A ja mam laminat na blacie i bardzo sobie chwalę. Wiele osób myśli, że to kamień; super się czyści a jak się coś stanie to nie będzie mnie tak bolało jakbym patrzyła na rysujący się blat za kilka tysięcy. Mój blat jest czarny więc gdyby to był kamień lub kwarcyt to widoczna by była każda ryska. Też tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.03.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 balbino schody cudne!!!!! a wgniecenia robia się na kazdym prawie drzewie, oprócz egzotycznego) podobno:)= a weekand ze starszakiem w nowym domubezcenne:) pieknie wyszedl kominek:) no i relacja+++ na to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.03.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Schody świetne! A że miękkie? Chyba się z tym liczyłaś? Będzie dobrze! U mnie drzwi też mój tata obsadzał. Żadna filozofia Mam zastrzeżenia do jego malowania, ale to już inna historia. Gdyby nie to, że byłam w 9-tym miesiącu to sama bym to robiła. Narendilku! Granit podobno jest mocniejszy od konglomeratu kwarcytowego (tak powiedziała Pani, która obydwa sprzedaje - na konglomeracie nie można stawiać gorących garnków, bo w %% jest tam żywica) Ja mam niestety problem z laminatem (bo w pierwszej kolejności o niego pytałam), bo maksymalna szerokość laminatów to chyba 132 m, a jak potrzebuję 160:( To ja już zupełnie zgłupiałam Na 100% rozmawiałam nie o granicie, bo mi się na próbnikach nie spodobał. Szukałam czegoś betonowego, ciemnoszarego, może czarnego. I u mnie pani twierdziła, że garnki prosto z kuchenki jak najbardziej. I że się nie rysuje. E tam. I tak cena mnie przerosła. Jak już kiedyś będę bogata i bez kredytów, to się będę martwić A, i tak dla jasności. Nie mam nic przeciwko laminatom. Teraz jest tyle pięknych wzorów, że naprawdę jest w czym wybierać! Balbina, a nie chcesz łączyć dwóch kawałków ze sobą? Edytowane 26 Marca 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.03.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Balbina, napisz mi proszę na priv, ile liczą Ci wylewkarze za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.03.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Balbina opróżnij skrzynkę, albo wyślij mi inny adres e-maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Balbina, napisz mi proszę na priv, ile liczą Ci wylewkarze za m2. Poszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.03.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Teraz poczytałam zaległości... schody piękne, a drzwi superowe wynalazłaś. Kurczę, pasowałyby do wiatrołapu i do gościnnego u mnie i do kotłowni (akurat ja mam tam samą pompę ciepła i chyba by mogły być nie ppoż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 To ja już zupełnie zgłupiałam Na 100% rozmawiałam nie o granicie, bo mi się na próbnikach nie spodobał. Szukałam czegoś betonowego, ciemnoszarego, może czarnego. I u mnie pani twierdziła, że garnki prosto z kuchenki jak najbardziej. I że się nie rysuje. E tam. I tak cena mnie przerosła. Jak już kiedyś będę bogata i bez kredytów, to się będę martwić A, i tak dla jasności. Nie mam nic przeciwko laminatom. Teraz jest tyle pięknych wzorów, że naprawdę jest w czym wybierać! Balbina, a nie chcesz łączyć dwóch kawałków ze sobą? No właśnie, nie chciałabym łączenia blatu w poprzek wyspy, bo ani to ładnie wygląda (jeszcze zlew szedłby w poprzek do tego cięcia), ani nie jest zbyt praktyczne, bo w ten rowek będzie brud wchodził (np. mąka, która jest trudna do czyszczenia w takich miejscach). Większą twardość granitu Sprzedawczyni argumentowała tym, że żywica rozpuści się pod wpływem gorąca i po rozgrzanym garnku zostanie ślad. Sprawdzę to jeszcze w innych firmach i napiszę co i jak. Ta piąta dzisiejsza zapomniana firma to był Vip Parkiet, który przyszedł do pomiaru wylewek. I oczywiście są za wilgotne i za słabe:( A demoprojekt nie miał zastrzeżeń... No i komu tu wierzyć? Za to ekipa Andruszkiewicza po raz kolejny odkopała budynek (dla przypomnienie od frontu i od ogrodu jest zaizolowany, a od boku, gdzie są schody do piwnicy nie i tam była mokra ściana po opadach trzy tygodnie temu) i uwaga! Pan A. kazał chłopakom odkopać ile się da pod schodami nie wchodząc pod nie i ile sięgną ręką zaizolować!!! To już nawet nie jest farsa. To jawna kpina. I ja i kierbud mówiliśmy, jak ma być izolacja zrobiona (odkopane pod schodami aż do poziomu ław, z wyburzeniem schodów łącznie, jeśli będzie taka konieczność), aby było jak należy. Odpowiedział, że nie ma na to pieniędzy i zrobi jak uważa, a jak nadal będzie zalewać to będzie miał problem. Nie mam siły nawet tego komentować. I nie zamierzam już z nim rozmawiać. Po prostu poczekam do następnych deszczy (co do tego, że zacieknie nie mam już wątpliwości), napiszę wezwanie do usunięcia błędów i w przypadku nie podjęcia prac w czasie 7 dni wezmę najlepszą firmę od izolacji, aby odpucowała nam przepięknie ścinę piwniczną, wylała nowe schody i zrobiła nową elewację. Wiadomość z ostatniej chwili: domówiłam się z Filo:) Jutro wchodzą montować ościeżnice:D Finansowo wyjdzie więcej niż przypuszczałam, ale wezmę na górę Modenę z własnym montażem lub w ostateczności DRE i dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 balbino schody cudne!!!!! a wgniecenia robia się na kazdym prawie drzewie, oprócz egzotycznego) podobno:)= a weekand ze starszakiem w nowym domubezcenne:) pieknie wyszedl kominek:) no i relacja+++ na to czekam Schody na żywo o niebo ładniejsze:) Kominek też mi się bardzo podoba, tylko jak patrzę na to przejście to kuje mnie w serce:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Dostałam dzisiaj pierwszą wycenę na lustra.Dwa duże: 2 metry na metr i trzy małe - każde około metra kwadratowego, czyli razem około 7 metrów kwadratowych.1800 zł - prosto cięte szkło belgijskie (z takiego podobno się teraz robi lustra łazienkowe).Wydaje mi się dużo.A może się nie znam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 26.03.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Schody na żywo o niebo ładniejsze:) ( Witaj, czy schody też są robione z deski orzechowej? Jaką grubość ma drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.03.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Kominek też mi się bardzo podoba, tylko jak patrzę na to przejście to kuje mnie w serce:( Balbinko - odpuśc juz bo to nie ma sensu bo kominek wygląda CZADOWO. Wmów sobie, że tak miało być i już Naprawdę nie warto. Skup sie na tym co przyjemne, nawet baaaardzo przyjemne (czyt.drzwi FILO ) Ps. zakochałam sie w nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.03.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Schody na żywo o niebo ładniejsze:) Kominek też mi się bardzo podoba, tylko jak patrzę na to przejście to kuje mnie w serce:(OJ TAM !!! przestań , ja nie widze tego co cię kłuje:) pięknie jest!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 26.03.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 A czym sie różni to szkło od polskiego? Ostatnio byłam w zakładzie i wolali od 110 do 140 zł za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witaj, czy schody też są robione z deski orzechowej? Jaką grubość ma drewno? Witam Cię Gabba cieplutko! Schody też To była surowa deska 19 mm klejona na sklejce, aby się nie rozsychały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts