Balbina200 26.03.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Balbinko - odpuśc juz bo to nie ma sensu bo kominek wygląda CZADOWO. Wmów sobie, że tak miało być i już Naprawdę nie warto. Skup sie na tym co przyjemne, nawet baaaardzo przyjemne (czyt.drzwi FILO ) Ps. zakochałam sie w nich Taaa... już dzisiaj odpuściłam:) Dokleję płytę z boku, aby wyrównać, zostawię białą wnękę, jak kominek i postaram się nie widzieć A juro montują futryny do drzwi:wiggle: W środę chłopaki od Łukasza je obrobią. Skrzydła i portale dopiero za 4 tygodnie:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 OJ TAM !!! przestań , ja nie widze tego co cię kłuje:) pięknie jest!!! Spoko! Nie mam na razie czasu na przejmowanie się takimi szczegółami:cool: Załatwiłam kominiarza i chyba znalazłam stolarza do wyspy:) Dzisiaj wszystko wymierzył, omówiliśmy szczegóły, musi jeszcze wykombinować parę ciekawych rozwiązań jak prowadnice do szuflad umieszczone we dnie szuflady, a nie po bokach (to mój pomysł) czy sposób montażu blatu do wyspy. Mam nadzieję, że znajdzie rozwiązania i ... ruszymy z robotą A jutro mam istny sajgon na budowie. Będzie - ja myję i zabezpieczam podłogi, opróżniam pralnię, przepalam w kominku - alarm cd - elektryk - ekipa Andruszkiewicza - Tomek od Patryka do pomiarów poręczy - ekipa Filo do montażu ościeżnic i wykucia tynku pod portale - ekipa od wylewek będzie robić żywicę na wysoki połysk do pralni A w środę: - Patryk montuje brakujące parapety - wraca Łukasz i gładzi, maluje i zabudowuje - Diablo instaluje solary i zasobnik do ciepłej wody i spisuje czego nam brakuje na kominach (strażaki, daszki, etc) - i nadal - alarm się kończy - elektryk kontynuuje - ekipa Andruszkiewicza - zasypuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 A czym sie różni to szkło od polskiego? Ostatnio byłam w zakładzie i wolali od 110 do 140 zł za metr Żebym to ja wiedziała... Podobno tylko takie się montuje. Podpytam następnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.03.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Balbina doszedł mój priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.03.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 BAlbinko to teraz z kotłowni przenioslas sie z paleniem do kominka :)Przynajmniej mozesz oczy nacieszyc bo odbudowa sliczna i tez nie rozumiem co Cie tam moze AZ tak kłuć.Zobaczysz ze za kilka msc wogole zapomnisz o temacie A mi kominiarz odradzil wszelkie daszki i straszki.Twierdzilz e jak slonce przystawi sie do takiego straszak to bedzie tam taka temp ze wogole nie bede miala ciagu w kominie .Nie wiem ile w tym prawdy ale ze na razie nie testowalam jeszcze komina dalam spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Balbina doszedł mój priv? Ten koło 19.00? To tak:yes: Odpisałam, że baaardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 BAlbinko to teraz z kotłowni przenioslas sie z paleniem do kominka Tak:D O niebo przyjemniejsze miejsce:cool: BAlbinko to teraz z kotłowni przenioslas sie z paleniem do kominka :)Przynajmniej mozesz oczy nacieszyc bo odbudowa sliczna i tez nie rozumiem co Cie tam moze AZ tak kłuć.Zobaczysz ze za kilka msc wogole zapomnisz o temacie A mi kominiarz odradzil wszelkie daszki i straszki.Twierdzilz e jak slonce przystawi sie do takiego straszak to bedzie tam taka temp ze wogole nie bede miala ciagu w kominie .Nie wiem ile w tym prawdy ale ze na razie nie testowalam jeszcze komina dalam spokoj No taaak... a mi to własnie kominiarz polecił nabyć Swoją drogą pierwszy raz widziałam kominiarza z lękiem wysokości:cool: Trzymał się okna jakby się bał, że go zwieje, a raczej trudno by było, bo się ledwo przez wyłaz zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Poszukuję zlewu do kuchni nablatowego, z "wyłogiem" z przodu.Coś w stylu: http://nokautimg2.pl/p-98-63-986385d616ca5a59bc4379644d1b8f98500x500/dwukomorowy-classicline-6323-91-zlewozmywak-ceramiczny-2-komorowy-odplyw-manualny-kolorystyka-classicline.jpg tylko:- dużego jednokomorowego- nie ceramicznego, tylko z tworzywa lub staliSpotkał może ktoś coś takiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.03.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Ten koło 19.00? To tak:yes: Odpisałam, że baaardzo dziękuję Kochana nie chodzi o podziękowania, tylko nie wiem dlaczego nie mam go w wysłanych. I lekko zgłupiałam czy wysłałam czy nie . (ten z 3 nazwiskami - tak tylko wolę się upewnić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.03.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Poszukuję zlewu do kuchni nablatowego, z "wyłogiem" z przodu. Coś w stylu: http://nokautimg2.pl/p-98-63-986385d616ca5a59bc4379644d1b8f98500x500/dwukomorowy-classicline-6323-91-zlewozmywak-ceramiczny-2-komorowy-odplyw-manualny-kolorystyka-classicline.jpg tylko: - dużego jednokomorowego - nie ceramicznego, tylko z tworzywa lub stali Spotkał może ktoś coś takiego??? Niee, ale jeszcze nie szukałam. Ale ten co pokazałaś jest ciekawy, co to? Co prawda małż nie chce słyszeć o niczym innym - tylko stalowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Kochana nie chodzi o podziękowania, tylko nie wiem dlaczego nie mam go w wysłanych. I lekko zgłupiałam czy wysłałam czy nie . (ten z 3 nazwiskami - tak tylko wolę się upewnić) Dostałam jeden z jednym nazwiskiem, a drugi z dwoma. Totalna ilość nazwisk się zgadza, więc to chyba ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.03.2012 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Niee, ale jeszcze nie szukałam. Ale ten co pokazałaś jest ciekawy, co to? Co prawda małż nie chce słyszeć o niczym innym - tylko stalowy . Ala, nie wiec co to jest. Znalazłam go w necie, poglądowo, na szybko. Stalowy też by mi pasił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.03.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Wiesz co wyślę jeszcze raz. A tego stolarza dostałaś smsem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.03.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ha, ha:rotfl: kominiarz z lękiem wysokości:lol2: prawdziwy był>>>>>??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 27.03.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 CO do laminatu to rzeczywiscie jest problem z jego wielkością. Nam akurat na wyspę pasował. A schody wylądają czadowo I jak szybko je zrobili. Jak pomyślę, ze mój stolarz nasze schody robi już 4 miesiąc to mnie k..... bierze! Juz nawet oficjalne pisma nie pomagają. I nawet nie wiadomo co robić aby gościa zmusić do skończenia prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.03.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 CO do laminatu to rzeczywiscie jest problem z jego wielkością. Nam akurat na wyspę pasował. A schody wylądają czadowo I jak szybko je zrobili. Jak pomyślę, ze mój stolarz nasze schody robi już 4 miesiąc to mnie k..... bierze! Juz nawet oficjalne pisma nie pomagają. I nawet nie wiadomo co robić aby gościa zmusić do skończenia prac.ka-em ale na stolarza trafiłaś!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 27.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Taaa, największy koszmar budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 27.03.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) ha, ha:rotfl: kominiarz z lękiem wysokości:lol2: prawdziwy był>>>>>??? Ano, a ile mi dał radochy, jak się tam gramolił CO do laminatu to rzeczywiscie jest problem z jego wielkością. Nam akurat na wyspę pasował. A schody wylądają czadowo I jak szybko je zrobili. Jak pomyślę, ze mój stolarz nasze schody robi już 4 miesiąc to mnie k..... bierze! Juz nawet oficjalne pisma nie pomagają. I nawet nie wiadomo co robić aby gościa zmusić do skończenia prac. Ka-emko! To nie było tak różowo:no: Mój stolarz deski nabył i pomiary zrobił już we wrześniu. Potem musiałam go wstrzymać z powodów finansowych, a jak dostał zielone światło to poskładał wszystko i siebie i przywiózł gotowe elementy przycięte na wymiar i tylko skleił Dzisiaj miałam jeden z najfajniejszych dni na budowie - ruch jak w ulu - a to luuuubię Walczyli dzisiaj: - Robert alarmy - Filo drzwi - wylewki żywiczne - Rafał elektryk - ekipa A. - gazownia - kierbud - no i ja! z porządkami w pralni i na korytarzu, zabezpieczeniem schodów i rozpalaniem w piecu A na koniec wpadł jeszcze dostawca pizzy:D Zdecydowałam się też na stolarza do wyspy:) Znalazł prowadnice do montowania w dnie szuflady, ma ciekawe realizacje, fajnie się z nim dogaduję i techniczne podejście do moich pomysłów. Myślę, że dobrze się zgramy i ta współpraca da dobre rezultaty:) Zaraz zamawiam i jeszcze muszę powalczyć z tymi blatami. Tylko dlaczego te kamienne są taaakie drogie? Pewnie dlatego że mam ich tak dużo:cool: Muszę zawalczyć z tymi laminatami. Poważnie się zastanawiam czy wyspy nie zwęzić do 140 cm (przy dwóch metrach długości). Musze pogadać z Mariuszem, wybranym stolarzem. Edytowane 27 Marca 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.03.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Poszukuję zlewu do kuchni nablatowego, z "wyłogiem" z przodu. Coś w stylu: http://nokautimg2.pl/p-98-63-986385d616ca5a59bc4379644d1b8f98500x500/dwukomorowy-classicline-6323-91-zlewozmywak-ceramiczny-2-komorowy-odplyw-manualny-kolorystyka-classicline.jpg tylko: - dużego jednokomorowego - nie ceramicznego, tylko z tworzywa lub stali Spotkał może ktoś coś takiego??? WHY??????????? Zdradź co ten zlew ma w sobie że chcesz właśnie TAKI? Sorry ale jak dla mnie zeszpeci piękną kuchnie . Schody SUPER!!!! PRzepięknie się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 27.03.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Tofeeczku!Potrzebuję blat na szafki o łącznej długości 4,7 m.Niestety blaty z kamienia (i laminatu chyba też) nie są dłuższe niż 3 metry.Do tego potrzebuję duuuży zlew.Więc wymyśliłam, że jakby był zlew (basen) na całą głębokość i wysokość blatu to nie będzie łączenia, bo w miejscu przecięcia będzie zlew (np. stalowy).Na ścianie nad tym blatem może położę betonowe płyty.A myślisz, że lepiej wyglądałoby łączenie na blacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts