Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarości i folkowo-cygańskio-hipisowskie klimaty, czyli Słodkiego budowania cd.

Recommended Posts

Balbinko - odpuśc juz bo to nie ma sensu bo kominek wygląda CZADOWO. Wmów sobie, że tak miało być i już :) Naprawdę nie warto. Skup sie na tym co przyjemne, nawet baaaardzo przyjemne (czyt.drzwi FILO )

Ps. zakochałam sie w nich

Taaa... już dzisiaj odpuściłam:)

Dokleję płytę z boku, aby wyrównać, zostawię białą wnękę, jak kominek i postaram się nie widzieć;)

A juro montują futryny do drzwi:wiggle:

W środę chłopaki od Łukasza je obrobią.

Skrzydła i portale dopiero za 4 tygodnie:-(

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OJ TAM !!! przestań , ja nie widze tego co cię kłuje:)

pięknie jest!!!

Spoko!

Nie mam na razie czasu na przejmowanie się takimi szczegółami:cool:

Załatwiłam kominiarza i chyba znalazłam stolarza do wyspy:)

Dzisiaj wszystko wymierzył, omówiliśmy szczegóły, musi jeszcze wykombinować parę ciekawych rozwiązań jak prowadnice do szuflad umieszczone we dnie szuflady, a nie po bokach (to mój pomysł:rolleyes:) czy sposób montażu blatu do wyspy. Mam nadzieję, że znajdzie rozwiązania i ... ruszymy z robotą:D

A jutro mam istny sajgon na budowie.

Będzie

- ja myję i zabezpieczam podłogi, opróżniam pralnię, przepalam w kominku

- alarm cd

- elektryk

- ekipa Andruszkiewicza

- Tomek od Patryka do pomiarów poręczy

- ekipa Filo do montażu ościeżnic i wykucia tynku pod portale

- ekipa od wylewek będzie robić żywicę na wysoki połysk do pralni

A w środę:

- Patryk montuje brakujące parapety

- wraca Łukasz i gładzi, maluje i zabudowuje

- Diablo instaluje solary i zasobnik do ciepłej wody i spisuje czego nam brakuje na kominach (strażaki, daszki, etc)

- i nadal - alarm się kończy

- elektryk kontynuuje

- ekipa Andruszkiewicza - zasypuje

BAlbinko to teraz z kotłowni przenioslas sie z paleniem do kominka :)Przynajmniej mozesz oczy nacieszyc bo odbudowa sliczna i tez nie rozumiem co Cie tam moze AZ tak kłuć.Zobaczysz ze za kilka msc wogole zapomnisz o temacie :yes:

A mi kominiarz odradzil wszelkie daszki i straszki.Twierdzilz e jak slonce przystawi sie do takiego straszak to bedzie tam taka temp ze wogole nie bede miala ciagu w kominie .Nie wiem ile w tym prawdy ale ze na razie nie testowalam jeszcze komina dalam spokoj

BAlbinko to teraz z kotłowni przenioslas sie z paleniem do kominka :)

Tak:D

O niebo przyjemniejsze miejsce:cool:

BAlbinko to teraz z kotłowni przenioslas sie z paleniem do kominka :)Przynajmniej mozesz oczy nacieszyc bo odbudowa sliczna i tez nie rozumiem co Cie tam moze AZ tak kłuć.Zobaczysz ze za kilka msc wogole zapomnisz o temacie :yes:

A mi kominiarz odradzil wszelkie daszki i straszki.Twierdzilz e jak slonce przystawi sie do takiego straszak to bedzie tam taka temp ze wogole nie bede miala ciagu w kominie .Nie wiem ile w tym prawdy ale ze na razie nie testowalam jeszcze komina dalam spokoj

No taaak... a mi to własnie kominiarz polecił nabyć:rolleyes:

Swoją drogą pierwszy raz widziałam kominiarza z lękiem wysokości:cool:

Trzymał się okna jakby się bał, że go zwieje, a raczej trudno by było, bo się ledwo przez wyłaz zmieścił:lol2:

Poszukuję zlewu do kuchni nablatowego, z "wyłogiem" z przodu.

Coś w stylu:

http://nokautimg2.pl/p-98-63-986385d616ca5a59bc4379644d1b8f98500x500/dwukomorowy-classicline-6323-91-zlewozmywak-ceramiczny-2-komorowy-odplyw-manualny-kolorystyka-classicline.jpg

tylko:

- dużego jednokomorowego

- nie ceramicznego, tylko z tworzywa lub stali

Spotkał może ktoś coś takiego???

Coś w stylu:

http://nokautimg2.pl/p-98-63-986385d616ca5a59bc4379644d1b8f98500x500/dwukomorowy-classicline-6323-91-zlewozmywak-ceramiczny-2-komorowy-odplyw-manualny-kolorystyka-classicline.jpg

tylko:

- dużego jednokomorowego

Niee, ale jeszcze nie szukałam. Ale ten co pokazałaś jest ciekawy, co to? Co prawda małż nie chce słyszeć o niczym innym - tylko stalowy :(.

Kochana nie chodzi o podziękowania, tylko nie wiem dlaczego nie mam go w wysłanych. I lekko zgłupiałam czy wysłałam czy nie :).

(ten z 3 nazwiskami - tak tylko wolę się upewnić)

Dostałam jeden z jednym nazwiskiem, a drugi z dwoma.

Totalna ilość nazwisk się zgadza, więc to chyba ten?:)

CO do laminatu to rzeczywiscie jest problem z jego wielkością. Nam akurat na wyspę pasował.

A schody wylądają czadowo I jak szybko je zrobili. Jak pomyślę, ze mój stolarz nasze schody robi już 4 miesiąc to mnie k.....:mad: bierze! Juz nawet oficjalne pisma nie pomagają. I nawet nie wiadomo co robić aby gościa zmusić do skończenia prac.

CO do laminatu to rzeczywiscie jest problem z jego wielkością. Nam akurat na wyspę pasował.

A schody wylądają czadowo I jak szybko je zrobili. Jak pomyślę, ze mój stolarz nasze schody robi już 4 miesiąc to mnie k.....:mad: bierze! Juz nawet oficjalne pisma nie pomagają. I nawet nie wiadomo co robić aby gościa zmusić do skończenia prac.

ka-em ale na stolarza trafiłaś!!!!:offtopic:

ha, ha:rotfl: kominiarz z lękiem wysokości:lol2: prawdziwy był>>>>>???:)

Ano, a ile mi dał radochy, jak się tam gramolił:lol2:

Ka-emko! To nie było tak różowo:no:

Mój stolarz deski nabył i pomiary zrobił już we wrześniu.

Potem musiałam go wstrzymać z powodów finansowych, a jak dostał zielone światło to poskładał wszystko i siebie i przywiózł gotowe elementy przycięte na wymiar i tylko skleił:)

Dzisiaj miałam jeden z najfajniejszych dni na budowie - ruch jak w ulu - a to luuuubię:D

Walczyli dzisiaj:

- Robert alarmy

- Filo drzwi

- wylewki żywiczne

- Rafał elektryk

- ekipa A.

- gazownia

- kierbud

- no i ja! z porządkami w pralni i na korytarzu, zabezpieczeniem schodów i rozpalaniem w piecu

A na koniec wpadł jeszcze dostawca pizzy:D

Zdecydowałam się też na stolarza do wyspy:)

Znalazł prowadnice do montowania w dnie szuflady, ma ciekawe realizacje, fajnie się z nim dogaduję i techniczne podejście do moich pomysłów. Myślę, że dobrze się zgramy i ta współpraca da dobre rezultaty:)

Zaraz zamawiam i jeszcze muszę powalczyć z tymi blatami.

Tylko dlaczego te kamienne są taaakie drogie?

Pewnie dlatego że mam ich tak dużo:cool:

Muszę zawalczyć z tymi laminatami.

Poważnie się zastanawiam czy wyspy nie zwęzić do 140 cm (przy dwóch metrach długości). Musze pogadać z Mariuszem, wybranym stolarzem.

Edytowane przez Balbina200

Coś w stylu:

tylko:

- dużego jednokomorowego

WHY??????????? Zdradź co ten zlew ma w sobie że chcesz właśnie TAKI? Sorry ale jak dla mnie zeszpeci piękną kuchnie :( .

Schody SUPER!!!! PRzepięknie się prezentują.

Tofeeczku!

Potrzebuję blat na szafki o łącznej długości 4,7 m.

Niestety blaty z kamienia (i laminatu chyba też) nie są dłuższe niż 3 metry.

Do tego potrzebuję duuuży zlew.

Więc wymyśliłam, że jakby był zlew (basen) na całą głębokość i wysokość blatu to nie będzie łączenia, bo w miejscu przecięcia będzie zlew (np. stalowy).

Na ścianie nad tym blatem może położę betonowe płyty.

A myślisz, że lepiej wyglądałoby łączenie na blacie?