bsobczyk 21.04.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 witammam kilka pytań w związku z wykonywanym fundamentem, głębokość fundamentu 1m, ściany z bloczków, całość na piaszczystym podłożu. Jak wykonać ocieplenie i hydroizolacje ? Z tego co się orientowałem to chcę zrobić tak: izolbet, styropian aqua 10cm, siatka+klej,izolbet, folia kubełkowa Czy folia jest kubełkowa jest potrzebna? Na jakiej głębokości ułożyć styropian (czy ławy też mają być ocieplone czy mam zacząć od bloczków w górę?) Izolacja poziomą chcę wykonać z foli, ławy wylać na folię, później na ławy folia pod bloczki, i na końcu folia pod pustak. Czy to dobre rozwiązanie Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 22.04.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Odpowiedzi na wszystkie nurtujące Pana pytania znajdują się w projekcie wykonawczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 22.04.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Ja bym nie dawał folii pod bloczki - za bardzo podatna na przedziurawienie... Ja dam 2x papa termo na zagruntowane ławy i mam nadzieję że to będzie ok. Folia kubełkowa jest stosowana dla kilku skutków- szybka migracja wody w przestrzeniach miedzy kubkami , ochrona przed korzeniami roślin, ochrona ocieplenia w trakcie zasypywania fund. Głębokośc ocieplenia w przypadku braku piwnic radzą do punktu przemarzania , ale jak masz dodatkowe parę zł daj głębiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 22.04.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Budowałem na piasku I zwaliło się. Budowałem na skale I zwaliło się. Teraz budując zacznę Od dymu z komina. — Leopold StaffPodwaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 22.04.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 @beton44 -może coś optymistyczniejszego? np: Z naszych dłoni otwartych postawimy dom w tych czterech ścianach zamieszkamy razem w nim wszystkie sprzęty postawimy na swoim od słowa do słowa od deski do deski z naszych dłoni otwartych postawimy dom zamknięty na dwa zamki dwóch złotych obrączek Śliwiak Tadeusz Budowanie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts