ZbylR 21.04.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witajcie, czy możecie się ze mną podzielić swoimi opiniami nt. wkładów PAMA Diablo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.04.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Witajcie, czy możecie się ze mną podzielić swoimi opiniami nt. wkładów PAMA Diablo? Ten wątek skończy podobnie jak sąsiedni , o wkładach Kobok. Starzy wyjadacze znajdą sobie spokojne miejsce by pogawędzić , lub umrze z braku paliwa. Użytkowników jest zbyt mało na razie ,by znaleźć chętnych do dzielenia sie opiniami. Tym bardziej ,że to ponoć niezły wkład , a tu raczej się płacze , nie koniecznie dzieląc się radościami. Wstępnie jestem umówiony z producentem ,ze pojawi się w szkole kominkowej ze swoim produktem . Taki przyjąłem tryb działania, by przećwiczyć co nie co . Mila z gilotyną już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbylR 22.04.2011 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Dzięki za info Piotrze! Twoja odpowiedź, to bardzo dużo na początek. Byłbym zmartwiony, gdyby kompletnie "zabrakło paliwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbylR 23.04.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 A opowiadając o półkach wkładowych, na której umieściłbyś Diablo III? Które/jakie wkłady innych producentów są do niego porównywalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 A opowiadając o półkach wkładowych, na której umieściłbyś Diablo III? Które/jakie wkłady innych producentów są do niego porównywalne? Porównywać to ja sobie mogę dowolnie i niejedno. Wkłady Pama to nowość na rynku. Jestem w stanie sporo powiedzieć o produkcie oglądając go ze wszystkich stron i to jest opinia dość wiarygodna przy moim doświadczeniu , ale opinia w i z u a l n a . Z urządzeń które braliśmy pod uwagę ,proponowałem Pamę, głównie ze względu na cenę , bo ta dla Ciebie była ważna . Podobieństwo z pozostałymi (Hajduk i Arysto), jak i solidność wykonania pozwala sądzić, że wybór Pamy jest wiarygodny. Żadnego z tych wkładów nie montowałem nie widziałem w działaniu, moja opinia ma źródło w szerokich kontaktach i częstej wymianie doświadczeń pomiędzy moimi znajomymi i uczestnikami sesji w szkole kominkowej. Część informacji pojawi się wkrótce - zamierzam zadać kilka pytań producentom ,którzy zgłosili swój udział w szkoleniu 28-30 .o4. Jako Firma kominkowa montuję głównie Spartherma , którego zastępuję własnymi konstrukcjami w miarę potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.04.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Ten wątek skończy podobnie jak sąsiedni , o wkładach Kobok. Starzy wyjadacze znajdą sobie spokojne miejsce by pogawędzić , lub umrze z braku paliwa. No właśnie mało informacji o nich a sam jestem zainteresowany. Ale boję się podobnie, że za dużo się tutaj nie dowiemy. Trzeba będzie zaryzykować i kupić. W sumie tak samo mało informacji o wkładach z kratki.pl jest, a firma dłużej na rynku i więcej użytkowników jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbylR 25.04.2011 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 No cóż... zabawię się zatem w królika doświadczalnego a następnie podzielę się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 25.04.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Jaki jest okres gwaracji tych wkładów? Czy czas użytkowania objęty gwarancją ma wpływ o decyzje zakupu? Pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 26.04.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 tez przymierzam sie do Diablo, pani w mojej 'kominkowni' porównuje produkty Pama do wkładów firmy Sparke (jak mnie pamięć nie myli), co mi i tak nic nie mówi ;> czekam na Wasze opinie, zakup planuje za ~miesiąc. a wątek ląduje w ulubionych i nie dam mu umrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbylR 26.04.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Jaki jest okres gwaracji tych wkładów? Czy czas użytkowania objęty gwarancją ma wpływ o decyzje zakupu? Pozdrawiam świątecznie Okres gwarancji był brany pod uwagę, wynosi dla wkładów powietrznych 5 lat. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że Arysto, Hajduk, Spark mają ten sam okres gwarancyjny. Pozdrawiam poświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 12.05.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 /bump i jak tam? ktos juz ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.05.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 (edytowane) /bump i jak tam? ktos juz ma? Musisz się uzbroić w cierpliwość . Produkt nowy , więc na opinie poczekasz. Mam takie urządzenie do testów , więc pewnie w końcu je odpalę, na razie brak mi trochę czasu , a takie testy robię osobiście. Natomiast moja opinia (pozytywna) wzięła się z samych oględzin konstrukcji. Trochę takich urządzeń widziałem , dotykałem , więc biorąc pod uwagę jeszcze cenę - trudno Ci będzie znależć coś korzystniejszego. Jeśli masz czas , poczekaj na testy. Swoją opinię opieram też na relacji znajomka , który widział Pamę w akcji . Ale wiesz , kto się na kogoś ....itd Edytowane 13 Maja 2011 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 13.05.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 jestem cierpliwy jak pier...ona ciezarowka mnichow tybetanskich cos tam wyzej ZbylR pisal, ze zamierza dla dobra ludzkosci zabawic sie w krolika doswiadczalengo i liczylem, ze moze juz to zrobil, albo tez ktos inny sie znalazl. no i przeciez obiecalem, ze nie dam zdechnac wUNtkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbylR 13.05.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Wkład jest zamówiony, i na dobrą sprawę już mógłbym go mieć, ale... zawsze jest jakieś ale Ale tego przypadku są dwa: 1. Ekipę kominkową mam zamówioną od trzeciego tygodnia maja 2. Kominek zapłacony czeka u producenta aż ekipa budowlana uprzątnie teren przed domem, bo w tej chwili kurier nie podjedzie mi pod sam dom, a tak silny by wkład wtachać na własnych plecach, to jeszcze nie jestem Dziś ekipie z pkt 2 spsuł się traktorek więc termin przesunięty na poniedziałek, wtorek z przewagą wtorku. Jak się sprawy dokończą na pewno dam znać z pierwszego odpalenia, a nawet załączę jakąś fotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.05.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja też czekam na wszelkie informacje o tym wkładzie, bo mam go na tapiecie...Gdzieś wyczytałem, że robur-wro też się przymierza do ich wkładu ale coś mi nie odpowiedział na pw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian1952 18.05.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 PILNE! Ludzie pomocy! czy ktoś już kupił, zamontował i używał jakiegoś wkładu firmy PAMA ?? bo sam jestem zainteresowany ich wkładem DIABLO I a nie mam pojęcia jak podejść do tej firmy i jej produktów, czy się dobrze palą i faktycznie są dobre? Napewno ceny są konkurencyjne bo to zauważyłem ale nic więcej nie mogę powiedzieć więc proszę o odpowiedź ponieważ ciężko jest mi podjąć samemu decyzję a wkład będę musiał kupić można powiedzieć że na dniach- z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 19.05.2011 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Jedna z małych firm , naprawdę małych , powstałych w rejonie Stargard Szczeciński . Widziałem wkłady i hale produkcyjną .Największa oferta sprzedaży na allegro i głownie tam . Czas zweryfikuje i firmę i wyroby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 19.05.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Jedna z małych firm , naprawdę małych , powstałych w rejonie Stargard Szczeciński . Widziałem wkłady i hale produkcyjną .Największa oferta sprzedaży na allegro i głownie tam . Czas zweryfikuje i firmę i wyroby . Może i mała ale wkłady robi przyzwoite przynajmniej te z płaszczem wodnym wiem bo sporo ich zainstalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.05.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Może i mała ale wkłady robi przyzwoite przynajmniej te z płaszczem wodnym wiem bo sporo ich zainstalowałem Masz może jakąś skalę porównawczą , np w kwestii czystości szyby? Konstrukcja wkładu i na mnie robi doskonałe wrażenie ale nie widziałem ich w "praniu". Czy w konfrontacji z innym produktem (wodnym) jest jakaś różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbylR 22.05.2011 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Wkład jest już na miejscu, podłączony do komina oraz podpięty pod powietrze zewnętrzne. Wczoraj rozpoczęła się jego zabudowa i ma zakończyć się do środy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts