mysiul 21.04.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Proszę o wycenę następującej roboty:- ułożenie kabla yky 5*10 ze skrzynki ZE do garażu w budynku mieszkalnym (40 m kabla w peszlu)- przewiercenie otworu w fundamencie,- instalacja i podlączenie skrzynki budowlanej. - robota nie obejmuje wykopów i zasypania. - dokumentacja z odbioru dla ZE? (czy jest to w ogóle potrzebne? moze cos przekręciłem.. ) Jaka moze być orientacyjna cena samej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omen 23.04.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Proszę o wycenę następującej roboty: - ułożenie kabla yky 5*10 ze skrzynki ZE do garażu w budynku mieszkalnym (40 m kabla w peszlu) - przewiercenie otworu w fundamencie, - instalacja i podlączenie skrzynki budowlanej. - robota nie obejmuje wykopów i zasypania. - dokumentacja z odbioru dla ZE? (czy jest to w ogóle potrzebne? moze cos przekręciłem.. ) Jaka moze być orientacyjna cena samej roboty? Odpowiem na własnym przykładzie: - kabel w wykopie wraz z folia ułożyłem sam -otwory w ścianie nie trzeba było wiercić bo w czasie zalewania fundamentów włożyłem rure PE40 i wystarczyło tylko przepchnąć kabel -za instalację skrzynki , podłączenie skrzynki i odbiór - 450 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertejot 25.04.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Witamkabel to koszt około 18-20 PLN/m czyli 40x20=800 PLN. Koszt robocizny rząd 500-600 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts