Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2 środki na uszczelnienie balkonu

Recommended Posts

Mam do wyboru 2 preparaty do uszczelnienia płyty balkonu z lastriko. Nie kładę nic więcej na to bo balkon nie używany, obróbka blacharska już jest, ale nie na płycie tylko wcięta diaksem w krawędź balkonu i na sylikon. Pozostało tylko uszczelnienie płyty na wszelki wypadek bo za chwile od spodu będzie styropian i nowa elewacja.

Mam dwa preparaty upatrzone, doradźcie który będzie lepszy.

1. Sikafloor 400N

2. SOPRO DSF 523

Pierwszy z tego co widzę to będzie tylko cienka warstewka malowana wałkiem (ma zaletę tą że jest w kolorze i mam gotowa praktycznie powierzchnię a drugi polecił fachowiec który robi mi elewacje, opis producenta odpowiada mojej sytuacji ale czy może pozostać to jako warstwa wierzchnia na parę lat np?

na betonowej wylewce, na tym kiedyś maja być płytki jakieś, teraz mapelastic i ograniczam ruch pieszy ;)

u mnie tak samo z tym że pierwsza warstwa jest jeszcze pod betonowa wylewka a druga na wylewce

czeka to sobie na płytki

a przy styku ze ścianą dawałem jeszcze mapei MAPEBAND

Edytowane przez TomiAyomi

mapelastic i tego typu produkty jako szlamy uszczelniajace musza byc w krotkim okresie czasu osloniete warstwa ochronna.

400N Elastic moze byc zastosowany jako wierzchnia warstwa, jednak zwroc uwage na budowe struktury i odpowiednie przygotowanie podloza

• 4 weeks później...
Mam do wyboru 2 preparaty do uszczelnienia płyty balkonu z lastriko. Nie kładę nic więcej na to bo balkon nie używany, obróbka blacharska już jest, ale nie na płycie tylko wcięta diaksem w krawędź balkonu i na sylikon. Pozostało tylko uszczelnienie płyty na wszelki wypadek bo za chwile od spodu będzie styropian i nowa elewacja.

Mam dwa preparaty upatrzone, doradźcie który będzie lepszy.

1. Sikafloor 400N

2. SOPRO DSF 523

Pierwszy z tego co widzę to będzie tylko cienka warstewka malowana wałkiem (ma zaletę tą że jest w kolorze i mam gotowa praktycznie powierzchnię a drugi polecił fachowiec który robi mi elewacje, opis producenta odpowiada mojej sytuacji ale czy może pozostać to jako warstwa wierzchnia na parę lat np?

Skoro odpowiada kolor itp o ja bym szedł w tę stronę.