miron123 21.04.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Mam do wyboru 2 preparaty do uszczelnienia płyty balkonu z lastriko. Nie kładę nic więcej na to bo balkon nie używany, obróbka blacharska już jest, ale nie na płycie tylko wcięta diaksem w krawędź balkonu i na sylikon. Pozostało tylko uszczelnienie płyty na wszelki wypadek bo za chwile od spodu będzie styropian i nowa elewacja.Mam dwa preparaty upatrzone, doradźcie który będzie lepszy. 1. Sikafloor 400N 2. SOPRO DSF 523 Pierwszy z tego co widzę to będzie tylko cienka warstewka malowana wałkiem (ma zaletę tą że jest w kolorze i mam gotowa praktycznie powierzchnię a drugi polecił fachowiec który robi mi elewacje, opis producenta odpowiada mojej sytuacji ale czy może pozostać to jako warstwa wierzchnia na parę lat np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron123 23.04.2011 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 czy pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 23.04.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 to weź pod rozwagę trzeci Mapei-mapelasticu mnie sprawdza sie znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.04.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) u mnie tez, po goracym lecie i mroźnej zimie jest jak nowy, żadnego spękania ryski itp Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron123 24.04.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 ale macie ten preparat położony na płycie balkonowej na samym wierzchu i nic na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.04.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) na betonowej wylewce, na tym kiedyś maja być płytki jakieś, teraz mapelastic i ograniczam ruch pieszy Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 25.04.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Ja również preferuje Mapelastic . Jak powierzchnia spękana , to dodatkowo należy wtopić siatkę z włókna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 25.04.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) na betonowej wylewce, na tym kiedyś maja być płytki jakieś, teraz mapelastic i ograniczam ruch pieszy u mnie tak samo z tym że pierwsza warstwa jest jeszcze pod betonowa wylewka a druga na wylewce czeka to sobie na płytki a przy styku ze ścianą dawałem jeszcze mapei MAPEBAND Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez TomiAyomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.04.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) ja w narożnikach dałem taśmę Sopro, ale to praktycznie to samo (czytaj: nie pogryzła się z mapelastikiem ) Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOTUKAR 26.04.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Sika to pewniak.Mapelastic mógłby być, ale pod warunkiem, że płyti będą klejone w niedługiej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.04.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 mapelastic i tego typu produkty jako szlamy uszczelniajace musza byc w krotkim okresie czasu osloniete warstwa ochronna. 400N Elastic moze byc zastosowany jako wierzchnia warstwa, jednak zwroc uwage na budowe struktury i odpowiednie przygotowanie podloza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 22.05.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Mam do wyboru 2 preparaty do uszczelnienia płyty balkonu z lastriko. Nie kładę nic więcej na to bo balkon nie używany, obróbka blacharska już jest, ale nie na płycie tylko wcięta diaksem w krawędź balkonu i na sylikon. Pozostało tylko uszczelnienie płyty na wszelki wypadek bo za chwile od spodu będzie styropian i nowa elewacja. Mam dwa preparaty upatrzone, doradźcie który będzie lepszy. 1. Sikafloor 400N 2. SOPRO DSF 523 Pierwszy z tego co widzę to będzie tylko cienka warstewka malowana wałkiem (ma zaletę tą że jest w kolorze i mam gotowa praktycznie powierzchnię a drugi polecił fachowiec który robi mi elewacje, opis producenta odpowiada mojej sytuacji ale czy może pozostać to jako warstwa wierzchnia na parę lat np? Skoro odpowiada kolor itp o ja bym szedł w tę stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts