basiaimirek 22.09.2011 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 (edytowane) [ATTACH][/ATTACH] Edytowane 22 Września 2011 przez basiaimirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 05.10.2011 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 No i wreszcie dzisiaj zalaliśmy strop nad parterem. Strasznie długo to trwało te szałowanie potem zbrojenie, ale udało się. Dalej czeka nas zrobienie zewnętrznych schodów do piwnicy i przed domem i to na ten rok chyba wszystko będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 17.10.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Na budowie nic się nie dzieje. Chyba nie damy rady już zrobić tych schodów. Murarze poszli na inną budowę i jakoś się nie kwapią, żeby do nas zajrzeć. Tragedii nie ma, ale jednak można by było coś jeszcze zrobić w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 28.10.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Pogoda dopisuje. Wczoraj wzięłam się za porządki na budowie. Powoli odszałowujemy strop i znowu czeka mnie wyciąganie gwoździ z desek. Mamy też kupca na stemple więc się cieszę, że trochę kaski odzyskamy. No i zabraliśmy się jednak za te schody do piwnicy. Teściu wykopał już fundament, zbrojenie zamówione teraz czekamy na naszych murarzy. Mam nadzieję, że pogoda nam nie pokrzyżuje planów. Może zrobię jakieś fotki dzisiaj to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 08.11.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) Schody zrobione, strop odszałowany, część stempli sprzedanych, gwoździe z desek się wyciągają niby wszystko fajnie tylko z kredytem ....wszystko idzie do du... to tylko gorszy dzień.... Edytowane 8 Listopada 2011 przez basiaimirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska24m4 16.11.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Widzę sporawe zmiany w projekcie:), ale zapewne jeszcze nie wszystkie. Myślę, że piwnica była dobrym rozwiązaniem, ja też chciałam ale mąż nie chciał . Proszę opisać jakie państwo wprowadzili zmiany w projekcie poza piwnicą i wykuszem w salonie. A tak na marginesie to z wyciągania gwoździ też mam praktykę, na początku wyciągałam młotkiem ze specjalną końcówką, a któregoś razu skorzystałam ze sprzętu jaki zostawili u nas na budowie murarze i od tamtej pory wiem że dobry sprzet to podstawa. Szkoda, tylko że nie wiem jak ten sprzęt się nazywał, bo jeszcze mam sporo gwoździ do wyciągnięcia, a murarzy i ich sprzętu nie ma. Ale w tą sobotę zamierzam jechać do sklepu metalowego, jak będą mieli to kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 16.11.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Nasz dom to lubczyk 2G odbicie lustrzane. Zmian trochę jest. Z tych najważniejszych to przede wszystkim właśnie wykusz w salonie, piwnica i schody ze spocznikiem. A i trochę wydłużyliśmy budynek od strony kuchni o jakiś metr. W ten sposób zwiększyła mi się trochę kuchnia i salon. No i w łazience na dole zrobiliśmy okno. Trochę zmniejszył się przez to gabinet, ale z tego okna jestem bardzo zadowolona. A tak poza tym wszystko jak w projekcie. Układ pomieszczeń pozostał bez zmian. Wprowadzając te zmiany inspirowałam się zdjęciami od robasa, który na stronie archonu powrzucał swoje zdjęcia i właśnie takie zmiany wprowadził no i bardzo mi się spodobał ten wykusz z przodu.Obiecywałam, że zrobię nowe zdjęcia i pokażę, ale ciągle brakuje czasu. A teraz tak szybko się ściemnia, że jak wracam z pracy to już nic nie widać. Może w sobotę coś popstrykam. Edytowane 16 Listopada 2011 przez basiaimirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 16.11.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Pięknie się prezentuje wasz domek justyska. Też zastanawiam się nad podniesieniem ścianki kolankowej. U was to bardzo fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska24m4 16.11.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Mi też się bardzo podobał dom robasa, chyba nawet wzorując się na nim poszerzyliśmy światło drzwi wejściowych, aby zmieścić dwa naświetla. Nawet jego kolorystyka domu mi się podobała i te drzewka postawione obok wejścia do domu. Ten wykusz też chciałam, ale dziś nie żałuję, że go nie zrobiliśmy, bo tak też nam się podoba:) Czekam na kolejne zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 17.11.2011 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Poczytałam, że zdecydowałaś się na okna z oknoplastu ja też wstępnie robiłam u nich wycenę, ale ja marzę o oknach trochę w "babcinym stylu". Niestety nie mogę na śląsku znaleźć firmy, która by robiła takie okna z PCV. Firm, które robią takie okna ale drewniane jest pełno a ja drewna się trochę boję. W oknoplaście niby kiedyś takie robili, ale wycofali się z tego. Znalazłam firmy w Świebodzinie, no ale kto mi przyjedzie z Poznania na Śląsk Edytowane 17 Listopada 2011 przez basiaimirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska24m4 17.11.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Może jeszcze gdzieś znajdziesz, w szkołach jest pełno tego typu okien z PCV, no ale bez tych frezów i zdobień. Mi się podobają zwykłe prościutkie okienka:) byle dobrze powstawiali jak będą montować za rok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 24.12.2011 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Życzę wszystkim Wesołych Świąt i pokazuję moją choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 11.01.2012 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Na budowie cisza, z kredytem też cisza. Zaczynam powoli się "wypalać" i na razie nie chcę tego głośno mówić, ale powoli tracę nadzieję. Nie no muszę być twarda. Dobra szperałam ostatnio w internecie i już od dawna podobają mi się płytki cerkolor seria wenecka biała. Chciałam z nich wykończyć dolną łazienkę, ale natknęłam się na tubądzin.....No i pokazałam je mojemu M i wiecie co mi powiedział "oszalałaś takie babcine?" A mnie się właśnie takie babcine podobają... Edytowane 13 Stycznia 2012 przez basiaimirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 11.01.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 http://img267.imageshack.us/edit_preview.php?l=img267/163/3761.jpg&action=rotate takie drzwi mi się podobają. Niestety na taki kolor mój mąż nigdy by się nie zgodził, a ja chętnie bym zaszalała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 10.03.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Basiu, te drzwi są naprawdę ładne, gdyby pasowały do całej elewacji to warte grzechu. A płytki - dlaczego babcine? Zresztą czasami babcine ładniejsze od nowoczesnych. Ale najważniejsze - to mają się podobać, a jak je kto określa to sprawa drugorzędna. Powodzenia w wyborze i odwagi. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 26.03.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Cześć Basiu, wpadłam z rewizytą i widzę, że fajne gniazdko się szykuje Bardzo podobają mi się kuchenne inspiracje, mam nadzieję, że uda Ci się osiągnąć wymarzony efekt. Z babcinych płytek nie rezygnuj - może Twoja druga połówka trochę się w końcu ugnie Mój mąż babcine klimaty na szczęście lubi, seria wenecka spodobała mu się chyba nawet bardziej niż mnie Pozdrawiam ciepło i życzę dużo powodzenia w realizacji kolejnych wnętrzarskich marzeń. Będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 29.06.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Witam! Żeby nie było, że z nowym rokiem nic się nie dzieje. Tak w skrócie to z kredytem dalej walczymy, kolejny już bank na tapecie i końca nie widać, to już rok minął jak zaczęliśmy się starać o kredyt. No cóż póki co robi się dach co mnie bardzo cieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 13.08.2012 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Po miesięcznej przerwie panowie wrócili dokończyć dach. Domek nabiera wyglądu co mnie bardzo cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 19.09.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Basiu, przeczytalam w innym wątku, że zdecydowaliście się na drewniane okna. Możesz zdradzić jak będą wyglądać? Jakie podziały zastosowaliście? Nie mogę się zdecydować i męczy mnie to okropnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 24.09.2012 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Wiem co czujesz, sama to przeżywałam i nadal czuję niepokój czy dokonałam dobrego wyboru Okna będą ze szprosem konstrukcyjnym podzielone na cztery pola czyli tzw. krzyż w środku (trochę wyżej w moim wątku umieściłam zdjęcia okien jakie mi się marzą) U góry na listwie środkowej będzie głowiczka, a na dole stopka w śroku "krzyża" taki ozdobnik w formie małego kwadracika. Okna są z firmy Wiktorczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts