Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mój dom w lubczyku

Recommended Posts

Znaaam z autopsji te konieczność wyborow i bardzo tego nie lubie:) Taras za to będzie przedni,to pozytyw i z tego trzeba sie cieszyc! Mowisz, ze ocieplasz i kupujesz pierdoly?:))) Czekam na ich zdjecia z niecierpliwoscia . A co do kuchni, to mnie się szalenie podoba wlasnie dlatego, ze nie stanowi takiego monolitu. Sa szafki,jest kredens i jest lodowka,ktora jest skladowa kuchni przecież! ,Nie lubiłam meblościanek i do dzisiaj nawet w wersji angielskiej nie lubie . Wole kuchnie składane z osobnych elementow,dające możliwość innym rozwiązaniom jak choćby ten koszyk:) Wklejaj zdjęcia,bo luuuubie podgladac:))

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to obiecane zdjęcia. Najpierw koszyk na lodówce, jako zapełniacz pustego miejsca i nowy nabytek zmywarka czeka na stolarza, który ma zamontować na niej front. Na zdjęcie załapała się również moja najmłodsza pociecha, posiadaczka pokoiku w romby :D

IMAG0010[1].jpgIMAG0011[1].jpg

Kupiłam również taki kalendarz

IMAG0013[1].jpg

i taką tackę

IMAG0019[1].jpg

No i kuchnia wieczorową porą zdjęcia z komórki trochę niewyraźne

IMAG0018[1].jpg

Edytowane przez basiaimirek

Ta cudna dziewczynka jest najpiekniejsza ozdoba tej kuchni bez watpienia! Wszystko co zakupilas fajne i w klimacie. Tez chce taki kalendarz!!! Może zdrawdzisz gdzie kupilas? Widze, ze zmywarke masz słusznych rozmiarow i dobrze, bo ja mam te mniejsza i zaluje. Wprawdzie mam ja już pare lat,ale może mogłam przemyslec i gdzies dla wiekszej poszukać innego miejsca przy tym remoncie...szkoda.Skad Ty masz ten zlew? Ja myslalam, ze to Ikea,ale jednak widze, ze nie, wiec skad? Czy ja się myle, czy jakos bez ekscytacji dzisiaj :)? Dobrego jutrzejszego dnia zycze i cieszmy się drobiazgami!:)

Najmłodsza pociecha przesłodka :) I jaka jeszcze maleńka w porównaniu z ogromem kuchni :)

Łazienka jest dla mnie absolutnym hitem. Te płytki są po prostu boskie :) I widzę na świanie te owalne kontakciki :) Niezmiennie bardzo mi się podobają. Kolor drzwi świetnie wpada w tonację płytek.

I tu znalazłam wizualizację moich dylematów, niezwykle poważnych w świetle całej budowy - czy dawać przycisk do spłuczki biały czy srebrny :)

A pod prysznicem jest jakaś ścianka szklana? czy coś dopiero się pojawi, czy zostawiacie bez niczego?

Najmłodsza pociecha przesłodka :) I jaka jeszcze maleńka w porównaniu z ogromem kuchni :)

Łazienka jest dla mnie absolutnym hitem. Te płytki są po prostu boskie :) I widzę na świanie te owalne kontakciki :) Niezmiennie bardzo mi się podobają. Kolor drzwi świetnie wpada w tonację płytek.

I tu znalazłam wizualizację moich dylematów, niezwykle poważnych w świetle całej budowy - czy dawać przycisk do spłuczki biały czy srebrny :)

A pod prysznicem jest jakaś ścianka szklana? czy coś dopiero się pojawi, czy zostawiacie bez niczego?

Pod prysznicem oczywiście ścianka szklana będzie, a co do przycisków spłuczkowych to też miałam podobne dylematy. W poszukiwaniu retro dodatków znalazłam nawet retro przycisk (malutki, okrągły, prawie niezauważalny), tylko było już za późno, bo wymagał on innej zabudowy podtynkowej, a moja była już zamontowana. Jak dla mnie te przyciski są zdecydowanie za duże.

Ha,ja widzac te pofaldownia na krawędzi zlewu sadzilam, ze to jakiś inny niż z Ikei. Ja mam jednokomorowy i tego nie ma,wiec stad ta roznica.Zgadzam się, ze lazienka jest zwyczajnie przeboska. Plytki bardzo stylowe,ale najlepsze, ze sadzilam,iż tam jest scianka szklana, tylko ja jej nie widze i głupio mi było się przyznać. Jak przeczytałam, ze jej tam nie ma, to ubawiłam się bardzo:) Ja mam srebny przycisk, bo mam mugaty i ten bialy miał zdecydowanie inny odcien bieli,jakby bardziej kremowy ,niż plytki. Tez bym chciała cos mniejszego,ale jest i taki zostanie:) ,ale zaluje, ze nie znalazłam tego o którym piszesz, chociaż nie wiem czy one pasuja do każdego rodzaju spłuczek..

• 2 weeks później...
Czas leci do przodu a na forum cisza. U nas w domu niewiele się dzieje, ale powoli robimy porządki wokół domu. Działkę mamy ogromną 50 arów na dzień dzisiejszy porośniętą trawskiem wysokim, że jak dzieciaki w nią się zapuszczą to nie widać ich wcale. Marzę żeby przed zimą teren wyrównać, odchwaścić, zaorać, przeorać ..... a na wiosnę posiać trawkę. Z tyłu domu jako tako teren uprzątnięty a z przodu sami zobaczcie. Zdjęcia niebawem :D

To czas na zdjęcia. Najpierw działka z tyłu domu.

P1130996.jpg

No i przód niezły bajzel. Działka kończy się mniej więcej przed tą pozostałością po folii, którą widać z lewej strony. Oj będzie co kosić:yes:

P1130997.jpgP1130998.jpg

No i kolejne rzeczy pojawiły się w salonie: kosz na drewno do kominka i jesienny wieniec. Moja mała modelka nie chciała wyjść z kadru zdjęcia:D

P1130990.jpgP1130993.jpg

Edytowane przez basiaimirek

• 2 weeks później...
O Jezusie,ALE TY MASZ DZIALKE:jawdrop: Zazdroszcze tych arow,ale tez poki co wspolczuje. Nie wiem, czy zdaze z rada,ale nie równaj tego terenu!! Nie rob talerza,wokol domu. Super wygląda teren jeśli jest ze wzgorkami,pagórkami..Można go fajnie zagospodarować,obsadzic i wtedy z roznych miejsc supe widać te nasadzenia Przemysl i na papier przelej swoje przemyślenia odnośnie ogrodu,a potem wpuść tam traktor, czy jakas maszyne.Masz tyle miejsca, ze można pomyslec nawet o naturalnym stawie....ale mi wyobraznia zaczela pracować :) Pieknie,pięknie,ale roboty będzie! Za to za pare lat zielen wszystko wynagrodzi i ukoi zmysły.Kominek w domu przecudnie wygląda i tez zazdroszczę:( ups.Wyszlam na jakas zazdrosna babe:)) Trzymaj się i informuj o postępach prac.Pozdrawiam

Witam się, bo chyba mnie tu jeszcze nie było ;) mam pilne pytanie, co to za płytki w łazience te kwadraciki białe, dokładnie takich szukam od dłuższego czasu :jawdrop: i jeszcze jedno, czy ta nieziemska kuchnia to jest na zamówienie dzieło jakiegoś stolarza? Zostawiam pozdrowionka

Witam serdecznie. Jesli chodzi o łazienkę to nie wiem czy pytasz o mozaikę na podłodze czy o płytki na ścianie więc odpowiem tak: płytki na ścianie to ceramiche grazia essenze, płytki nie są białe, ale kremowe, dokładnie to kolor magnolia a te zielonkawe to kolor felce, dodatkowo płytki są w wersji craquele, czyli mają taką popękaną strukturę http://www.ceramichegrazia.it/Prodotti/ESSENZE%20.pdf. Jeśli chodzi o płytki na podłodze to też jest to ceramiche grazia seria retro http://www.ceramichegrazia.it/Prodotti/RETRO2.pdf

Co do kuchni to jest to dzieło stolarza miejscowego. Kuchnia wykonana według mojego pomysłu. Cieszę się, że się podoba. Zaprojektowanie kuchni było dla mnie dużym stresem, zresztą łazienki też.

Dziękuję, tak chodziło mi o te ścienne, wczoraj przebrnęłam przez cały wątek i dotarłam już do nazwy, ale myślałam że to kolor bianco, obśliniłam sobie przy okazji klawiaturę, też miotam się w kwestii kuchni, ale mam stresa, że jednak nie wyjdzie tak, jak chcę, więc może jednak gotowiec, ale Twoja kuchnia utwierdza mnie w przekonaniu, że warto zaryzykować, jest piękna :D.

Słuchajcie czy myślicie już o świętach. Ja muszę się przyznać, że powoli już tak, chociaż zawsze uważałam, że zawsze dużo, dużo za wcześnie pojawiają się te wszystkie dekoracje świąteczne, ale w tym roku no chyba rozumiecie.... pierwsze święta w domku no jak tu nie myśleć już o tych wszystkich dekoracyjnych przyjemnościach. Dlatego powolutku zaczynam kupować co nie co :D

P1140007.jpgP1140008.jpgP1140011.jpgP1140012.jpgP1140015.jpg

Witam,

ładnie u Ciebie, pozwolisz, że się rozgoszczę ? :))

kominek kaflowy przepiękny, po obejrzeniu go pojawiła się i u mnie chęć posiadania takiego, ale niestety z żalem sobie uświadomiłam, że już zrobiłam jedno przesunięcie komina specjalnie pod mój wymyślony kominek, a ten wymagałby kolejnego przesunięcia, zajmowałby więcej miejsca i nie prezentowałby się tak doskonale jak u Ciebie

kuchnia bardzo mi się podoba, a lodówka to miłość od pierwszego wejrzenia :)) mam pytanie o kafelki na ścianie, cegiełki, to chyba nie są mugaty ?

dobrze kojarzę, że masz 2 chłopców i 1 najmłodszą dziewczynkę ? mam taki sam układ :)

pozdrawiam!

edit>

znalazłam nazwę kafelek (EQUIPE Ceramicas Masia Blanco.). Czy mi się wydaję, czy one mają nierówne brzegi ?

Edytowane przez kjuta

Witam,

ładnie u Ciebie, pozwolisz, że się rozgoszczę ? :))

kominek kaflowy przepiękny, po obejrzeniu go pojawiła się i u mnie chęć posiadania takiego, ale niestety z żalem sobie uświadomiłam, że już zrobiłam jedno przesunięcie komina specjalnie pod mój wymyślony kominek, a ten wymagałby kolejnego przesunięcia, zajmowałby więcej miejsca i nie prezentowałby się tak doskonale jak u Ciebie

kuchnia bardzo mi się podoba, a lodówka to miłość od pierwszego wejrzenia :)) mam pytanie o kafelki na ścianie, cegiełki, to chyba nie są mugaty ?

dobrze kojarzę, że masz 2 chłopców i 1 najmłodszą dziewczynkę ? mam taki sam układ :)

pozdrawiam!

edit>

znalazłam nazwę kafelek (EQUIPE Ceramicas Masia Blanco.). Czy mi się wydaję, czy one mają nierówne brzegi ?

Witaj Kjuta! Jeśli chodzi o kafelki w kuchni to dobrze Ci się wydaje. Tak mają one nierówne brzegi i zresztą całą powierzchnię też. Mnie one bardzo urzekły. Są naprawdę śliczne. Oczywiście zerkłam od razu do Ciebie. No dziewczyno dom potężny, życzę jak najmniej dylematów wnętrzarskich i cierpliwości w urządzaniu takiego metrażu.

dzięki :))

dom w sumie nie jest potężny, ma 180 m2, na chwilę obecną walczę z funkcjonalnością salonu, kuchni i przejścia między nimi, 4 lata temu projekt powstawał, ale wstyd przyznać, wtedy to było tylko spełnianie marzenia męża - tak to traktowałam, a teraz jak w końcu ruszyło z budową i sprawa została tylko w moich rękach niemężowskich, to całe szczęście się obudziłam i mam nadzieję, że w odpowiednim momencie :))

mam w obecnym mieszkaniu nierówne kafle na podłodze i nadal podobają mi się baaardzo, jednak widzę po sobie, ze zmieniam styl, dodatkowo wiem, że mój mąż nie zaakceptuje poprawek/zmian w wystroju - ten typ tak ma i muszę wybrać coś, co chyba będzie juz do końca życia ... ;) i to dopiero jest wyzwanie ;)

podziwiam Ciebie, że masz lekkość w dopasowywaniu rzeczy do siebie :))

pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Basiu czy mogłabyś mi podać wymiary dolnej łazienki ? i zdjęcie na okno ? mam chyba podobnie zwymiarowaną łazienkę dolna, tez z oknem, ale widzę u Ciebie inne ustawienie sprzętu, chyba bardziej funkcjonalniej niz planuję u siebie

byłabym wdzięczna :))

pozdrawiam!