basiaimirek 02.12.2014 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Basiu czy mogłabyś mi podać wymiary dolnej łazienki ? i zdjęcie na okno ? mam chyba podobnie zwymiarowaną łazienkę dolna, tez z oknem, ale widzę u Ciebie inne ustawienie sprzętu, chyba bardziej funkcjonalniej niz planuję u siebie byłabym wdzięczna ) pozdrawiam! Postaram się jutro pomierzyć łazienkę i zrobić zdjęcie na okno A dzisiaj chciałam się pochwalić, że wreszcie mam skończoną kuchnię. Doczekałam się w końcu na stolarza, który skończył mi ławę pod oknem i zabudował zmywarkę. Na początku myślałam, że ława będzie tylko po to żeby sobie przysiąść, ot tak po prostu w kuchni, a stół planowałam postawić na środku kuchni. Ale gdy z mężem tak dla przymiarki przenieśliśmy stół ze salonu do kuchni, żeby zobaczyć jakich wymiarów miałby być, tak ni z tego ni z owego przystawiliśmy go do ławy pod okno i już tam pozostał. Oczywiście na razie tymczasowo, bo przede wszystkim musiałby być tam stół owalny albo okrągły (rogi trochę przeszkadzają) no i biały z dębowym blatem. Ale na ławie siedzi się super. Teraz może nie ma tyle słoneczka, za to na wiosnę już sobie wyobrażam, jak będę tam piła poranną kawkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 04.12.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) świetnie wyszła ława, ładnie się komponuję i ta kratka dodaje uroku. w sam raz na poranną kawkę Edytowane 4 Grudnia 2014 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.12.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 O, świetny pomysł z tą ławą! Piękne te dechy na wierzchu, przebija przez nie autentyczna szlachetność drewna.Ale, oczywiście skłania mnie do przemyśleń. Czy planowaliście ją tam wcześniej? bo znając moje wygodnictwo te lekko wystające parapety by mnie ciut kłuły w plecy mimo dostępności poduch. I kratki - mam tu pytanie - pewnie to za krótko, żeby stwierdzić - ale czy przez nie bardzo się kurzy? w sensie dostawania się kurzu do środka? bo same w sobie są śliczne. Pytam, bo w pewnym miejscu, kiedyś kiedyś, planuję też taką ławę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 04.12.2014 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 O, świetny pomysł z tą ławą! Piękne te dechy na wierzchu, przebija przez nie autentyczna szlachetność drewna. Ale, oczywiście skłania mnie do przemyśleń. Czy planowaliście ją tam wcześniej? bo znając moje wygodnictwo te lekko wystające parapety by mnie ciut kłuły w plecy mimo dostępności poduch. I kratki - mam tu pytanie - pewnie to za krótko, żeby stwierdzić - ale czy przez nie bardzo się kurzy? w sensie dostawania się kurzu do środka? bo same w sobie są śliczne. Pytam, bo w pewnym miejscu, kiedyś kiedyś, planuję też taką ławę u siebie. DorkaS Ławę planowałam od samego początku, tzn od momentu kiedy kupiłam projekt. Ale jak już pisałam miała to być bardziej ława dekoracyjna, taka, żeby na chwilę można było sobie przycupnąć w kuchni, żeby na niej ustawić poduchy. W praktyce będzie chyba jednak inaczej, bo bardzo spodobał mi się stół w tym miejscu. Na początku myślałam, że ta ława będzie za niska do stołu, a okazało się, że wysokość ławy jest taka jak krzesła. Parapety rzeczywiście kują w plecy, dlatego zamierzam dokupić poduch, ale i tak w zasadzie nie idzie się oprzeć, bo wszędzie praktycznie są wnęki okienne. Co do kratki to kurz na pewno będzie się tam zbierał i nie robiłabym ich wcale, ale przy całym tym planowaniu kuchennym zrobiłam w tej wnęce okiennej ogrzewanie podłogowe, a mogło go tam przecież nie być tak jak pod resztą szafek. Dałam więc kratki, żeby trochę jednak te ciepłe powietrze miało gdzie uciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 08.12.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Bardzo podoba mi się ława i lampa, też kombinuję, żeby gdzieś wcisnąć ławkę, tylko nie wiem, czy się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 10.12.2014 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Odpowiedź dla kjuta odnośnie łazienki. Wymiary mojej łazienki to 1,77 m x 2,32 m. I zdjęcie wykonane na okno. Mam nadzieję, że się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.12.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Basiu bardzo się przydaję )) dziękuję Ci Kochana, że o mnie pamiętasz nie masz żadnej ścianki do prysznica, podsufitowej rolety osłaniającej trochę od zalania wodą ? jak to w praktyce się sprawdza ? buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 10.12.2014 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Basiu bardzo się przydaję )) dziękuję Ci Kochana, że o mnie pamiętasz nie masz żadnej ścianki do prysznica, podsufitowej rolety osłaniającej trochę od zalania wodą ? jak to w praktyce się sprawdza ? buziaki! Oczywiście, że będzie szklany prysznic. Z braku funduszy czeka sobie na swój szczęśliwy dzień na razie nie korzystamy z niego, na szczęście u góry w łazience jest wanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.12.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 rozumiem w takim razie ja tez czekam na ściankę i zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 16.12.2014 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Pokażę wam dzisiaj jak prezentuje się ława bez stołu oraz moje kolejne świąteczne już dekoracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 24.12.2014 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Wesołych Świąt!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 25.12.2014 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Wczoraj przeżyłam swoją pierwszą wigilię w moim domku. Było rodzinnie, ciepło, były prezenty i śpiewanie kolęd...było tak jak sobie to wyobrażałam. I tego chciałabym Wam wszystkim życzyć. Żeby te Święta były przede wszystkim spędzone z bliskimi, byśmy byli bliżej swojego męża, dzieci, mamy, taty, brata, siostry póki jeszcze są z nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batoniks 08.01.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Pięknie u Ciebie,moje klimaty.A co to za miętowa farba w pokoju Twojej córeczki?Ma piękny pastelowy odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.01.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Jestem absolutnie zachwycona piecem kaflowym i podwójnymi drzwiami w salonie. Ale cóż, mąż na kominek bardzo się zgadza, ale kominek obudowany kaflami już nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 09.01.2015 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 No i mamy Nowy Rok! Jaki będzie? Mam nadzieję, że przynajmniej taki jak zeszły. Postanowień noworocznych nigdy nie robię, pewnie dlatego, że nie lubię rozczarowań. Chciałabym jedynie aby mój domek wzbogacił się o kolejne mebelki, pierdółki i może trochę ogród na wiosnę zazieleniał I tak na koniec trochę migawek świątecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 23.01.2015 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Witajcie! Żeby nie było, że u mnie nic się nie dzieje to już niedługo pojawi się kuchnia w nowej odsłonie wzbogacona o lambrekiny zawieszone nad oknami. Tak, tak w kuchni pojawiły się karnisze, jedyne w całym domu i od razu musiałam coś na nich zawiesić. Trochę materiału, a klimat zrobił się przytulniejszy. Parę drobiazgów przybyło też i w innych pomieszczeniach domku. Powoli chowam dekoracje świąteczne. Czekam już na wiosnę... A i jeszcze odpowiedź dla batonics. Farba w pokoju najmniejszej pociechy to nie jest gotowa farba tylko namieszana w mieszalniku. Jak ci bardzo zależy to poszukam gdzieś jaki to był numer. Iskra reakcja mojego męża na kominek kaflowy, gdy pierwszy raz pokazałam mu na zdjęciach jaki bym chciała była podobna kominek tak, ale czemu akurat taki. Nie chciał o tym słyszeć. Odłożyłam więc temat na później. Sama nie wiem jak to się stało, że w końcu się zgodził i w dodatku sam go zbudował, od początku do końca. Czasem po prostu trzeba odpuścić i za jakiś czas problem może się sam rozwiąże. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez basiaimirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 29.01.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Czekamy na kuchnię w nowej odsłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 02.02.2015 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 No to pokazuję moje malutkie zmiany w kuchni i lampy w korytarzu na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 03.02.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Fajna ta lampa, kuchnia niezmiennie mi się podoba, też mam ochotę dorwać jakiegoś stolarza, żeby mi zrobił drewnianą, tylko obawiam się że nie zrozumie mojej koncepcji i wyjdzie z tego masakra, Basia jeśli możesz napisać, ile wyszły mniej więcej te szafki dolne w drewnie. Zostawiam pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 06.02.2015 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Fajna ta lampa, kuchnia niezmiennie mi się podoba, też mam ochotę dorwać jakiegoś stolarza, żeby mi zrobił drewnianą, tylko obawiam się że nie zrozumie mojej koncepcji i wyjdzie z tego masakra, Basia jeśli możesz napisać, ile wyszły mniej więcej te szafki dolne w drewnie. Zostawiam pozdrowienia. Jeśli chodzi o kuchnię to tutaj cię zaskoczę, bo kuchnia nie jest drewniana tylko z mdf. Cenę dolnych szafek trudno mi określić, bo stolarz podał mi cenę za całą kuchnię. Drewniane jest tylko to siedzisko pod oknem. Cenę mogę podać na priv. Kupiłam takie kinkiety do salonu Poszukuję teraz żyrandola coś w tym klimacie. Na razie wpadło mi w oko to Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts